HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 20:32

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 21:24

Amit en irtam, hogy tok nem szamit mi van a szerzodesben, totalisan megallja a helyet, ugyanis amikor egy ceget megbuntetnek egy megteveszto reklam miatt, akkor nem a szerzodes miatt buntetnek, hanem a reklam miatt. Nekem sem a Pantel szerzodessel van bajom, hanem a Pantel reklamjaval, a webodalaval, az ertekesitokkel, akik megtevesztettek.

Peldaul kiteszel egy oriasplakatot amin kinalsz valamit megteveszto kondiciokkal, akkor mar az oriasplakat miatt buntetheto leszel... el kell olvasni a peldakat amiknek az urlet ideirtam. A Pantel egeszen pontosan egy kis csillag es egy kisbetus sor miatt fogja bebukni a dolgot, ugyanis sehol nincs a reklamban es a weboldalon (amit egy normal elofizetni vagyo ember, amikor tajekozodik elolvas) hogy a MAX24 csomag sebessege mehet 6Mbit ala...

A plakátjukon azt hiszem egy nagy 24-es szám van, ha jól emlékszem... :) Bár időm nem volt autóból apróbetűst keresgetni, de lehetséges, hogy nincs. A honlapja valóban információban szegényes... alig írnak valamit, ez viszont valóban tény. Én is ez miatt néztem meg a szerződést, mert nem nagyon hittem először ezt a 24-et. :)

Szerkesztette: petne 2006. 08. 26. 20:32 -kor

#842 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 20:32

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:28

Ebben tévedsz... kérdezd csak meg tőlük.  ;) Nem olyan hülyék ők se, főleg meg UPC cég, akkor meg pláne az átverés mesterei.

tényleg a UPC csoport tagja. Mint mondtam monopol helyzetben van. 29-s körzet.
Nincs normális alternativájuk.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#843 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 20:34

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 21:29

Vannak minimum értékei, de nálam rendben megy a net, minimális ingadozás + - van.
15 éves cég. Nem hiszem, hogy 100 éves cuccot használ.

Egy kicsit előnybe lehetnek, mint a T-Com adatok terén.
A német T-Comnál az is nyilván lett tartva, hogy pontosan hány méter vezeték lett kiépítve egy házhoz, milyen típusú vezeték, milyen csatlakozót használtak stb., tehát ők nagyon precízek.  ;)

Szerkesztette: petne 2006. 08. 26. 20:34 -kor

#844 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 20:41

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 20:34

Egy kicsit előnybe lehetnek, mint a T-Com adatok terén.
A német T-Comnál az is nyilván lett tartva, hogy pontosan hány méter vezeték lett kiépítve egy házhoz, milyen típusú vezeték, milyen csatlakozót használtak stb., tehát ők nagyon precízek.  ;)

Ezért nézegettem  a Pantelt. mert a honlapjukon ugy van jelölve, hogy lehetséges a hurokhordozás a körzetünkben aztán mégse lehet.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#845 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 21:05

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 21:41

Ezért nézegettem  a Pantelt. mert a honlapjukon ugy van jelölve, hogy lehetséges a hurokhordozás a körzetünkben aztán mégse lehet.

Mármint a Monortelnél? Azt Te hol láttad?

A lefedettségi térképen nincs rajta. http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf

Szerkesztette: petne 2006. 08. 26. 21:05 -kor

#846 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 21:20

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 21:05

Mármint a Monortelnél? Azt Te hol láttad?

A lefedettségi térképen nincs rajta. http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf

na igen összekevertem a sima telovonallal :)
De a lényeg,hogy ne létesithetö még itt.

#847 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 21:32

Idézet: rainman35 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 22:20

na igen összekevertem a sima telovonallal :)
De a lényeg,hogy ne létesithetö még itt.

Sok helyen még nem és a terjeszkedés se fog gyors lenni... ahogyan olvasni is lehetett itt korábban.

#848 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 22:01

Magyarán inkább érdemes várni kicsit mig a rendszer alakul. Sokan nézik ezt a honlapot és ez jó biznisz a hwsw-nek is. Nem véletlen a reklám a forumon belül van piros betükkel :D de legalább igényes és szerény.
Kedvencem mert hiteles és tartalmas, ugyan ez lesz majd az ADSL sorsa is csak idöt kell neki adni. Minden kezdés döcögös és a Pantelnak nem érdeke a megtévesztés! Nekik az elégedett ügyfél a legtutibb reklám mert az hozza magával a megrendelöket.
Itt akit igazán terhel az talán a Tikom mert nekik meg a Pantel az ügyfelek általi leégetése a legjobb reklám!! Nem merem hangosan mondani de leht-e ellenörizni azt hogy ök mennyire tudnak belepiszkitani egy vonalba? Mert ne legyünk naivak a háboruban és az üzletben minden eszköz engedett. A Tinek a döhös ügyfél a legjobb reklám és valjuk be nem mondja ,de látszik itt is a burkolt célzás "lehet hogy sokkal drágább a Tikom szolgáltatása de Atom stabil"
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#849 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 22:09

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 23:01

Itt akit igazán terhel az talán a Tikom mert nekik meg a Pantel az ügyfelek általi leégetése a legjobb reklám!! Nem merem hangosan mondani de leht-e ellenörizni azt hogy ök mennyire tudnak belepiszkitani egy vonalba? Mert ne legyünk naivak a háboruban és az üzletben minden eszköz engedett. A Tinek a döhös ügyfél a legjobb reklám és valjuk be nem mondja ,de látszik itt is a burkolt célzás "lehet hogy sokkal drágább a Tikom szolgáltatása de Atom stabil"  

Megkérlek, hogy túlzásba ne vidd a dolgot és ne gyárts ilyen alaptalan dolgokat... Köszi szépen! Nekem se a kedvenc cégem a T-Com, hidd el, de akkor se gyártok hülyeségeket.

2-3 km-nél a T-Com se tud nagyobb netet szolgáltatni, ez a saját bőrömön tapasztalom (lásd fentebb), pedig nekem van egy kis befojásom...

Szerkesztette: petne 2006. 08. 26. 22:15 -kor

#850 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 22:17

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 22:09

Megkérlek, hogy túlzásba ne vidd a dolgot és ne gyárts ilyen alaptalan dolgokat... Köszi szépen!

2-3 km-nél a T-Com se tud nagyobb netet szolgáltatni, ez a saját bőrömön tapasztalom (lásd fentebb), pedig nekem van egy kis befojásom...

Én csak leszürtem a mai nap történéseit. Ma többett haladt a topic, mint 2-3 nap alatt. Probáltam nagyon ovatosan fogalmazni és nem sérteni senkit és senkiröl hamis dolgot állitani. Senki nem vak és mindenkiben kialakul majd egy vélemény ezt nagyon befolyásolni nem lehet. Tények meg magukért beszélnek én megdolgozok a pénzért és ha veszem a szolgáltatást akkor annak a minöségében nincs alku.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#851 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 27. 09:14

mondjuk legyen szó csak az adslről. szélessávú net, minimum minőségi célértékekkel. a kereskedelemben természetesen a beállított max sebességgel reklámoz mindenki. a szerz. feltételekben meg ott szerepelnek a minimum értékek.

nyilván azok a számok ott azért vannak megfogalmazva, hogy afelett igazából ügyfél pofája lapos. nem bérelt vonalat vesz, hanem adsl-t, ha az ÁSZF-ben megfogalmazott min. értékeket a rendszer hozza, a szerződés szolgáltatóoldali része teljesítve.

ha mondjuk a megvett 1 megás kapcsolat helyett vki kap konstans 512-t, akkor valóban két eset lehetséges.

1. szolgáltató szétteszi kezeit: minőségi minimum megvan, ez van a szerződésben, szevasz. ez egy ilyen technológia, nem lehet mindenütt garantálni, hogy úgy megy, ahogy a "reklámban" írva vagyon, "mi" pedig nem fogunk munkafolyamatot elrendeltetni a t-com felé, hogy sávot "csökkentsen"

2. elbírálják a "reklamációd" és engedélyezik a visszamigrálást, alacsonyabb havidíj a kisebb sáv mellé osz jóvan.

Én jókat kacagok egynémely bejegyzésen, ahol kenyér, hús, meg efféle hasonlatokkal jönnek, hogy "amit fizetek, azt 100%-ban kapjam is meg". "Mindenki" szélessávú netet fizet, MAX és MIN értékekkel. Ha a szerződésben foglaltak nem teljesültek, lehet reklamálni, kötbérmentes leszerelést követelni v. kérelmezni, aztán másik ISP-vel ugyanazt ugyanígy megszívni.

...

hcklr

#852 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 09:40

Azt az apróságot mindenki figyelmen kívül hagyta, hogy bugtengernek van egy működő vonala 4 megás DSL szolgáltatással, majd - hogy megvalósítsa a kiesésmentes hurokhordozást - rendelt egy újabb vonalat. Nem lehet, hogy az újonnan bekötött vonal egy teljesen más nyomvonalon megy a központig (tudom, nem jellemző, de bizonyos esetekben előfordul), esetleg egy rég nem használt érpárat kapott, amin azelőtt is csak telefon volt, ahol a távolság szinte lényegtelen? Nem lehet, hogy ha az eredeti vonalát hordozza, amin a hozzászólásai alapján gond nélkül ment a 4 MBit, lehet hogy menne a 6+ is? Sajnos a T-Com régi infrastruktúrájában még vannak felesleges hatalmas vargabetűk, amik okozhatnak ilyen anomáliát. És simán el tudom képzelni, hogy ilyen esetekre nem a legjobb vonali paraméterekkel rendelkező, adott létesítési helyszínen elérhető hurkot adják át a Pantelnek.... szopjanak ők a régi hurkokkal, a T meg majd ha elindul a 2+-os infrastruktúrával, beköti a jó hurkokra az előfizetőket.

Tudom, hogy ez már-már összeesküvés-elmélet, de a T-Com versenypolitikába simán belefér egy ilyen belső utasítás.... sajnos :(

#853 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 09:46

Azért a nagy "lázadás" mellett én kíváncsi lennék a többi ügyfélre is, akiknél már sikeresen bekötötték a netet ! Akik esetleg örülnek mint majom a farkának, hogy jól megy minden...
Van egy olyan érzésem, hogy azok itthagyták a topic-ot, vagy nem fognak ide jönni csak azért, hogy pozitív postokkal fényesítsék a Pantelt.
Mindenhol vannak hibák, problémák, de felelőtlen lenne 1-2 ember negatív tapasztalata alapján elítélni a céget. (Egyik oldalon se vagyok "beépített ember"!)
A T-online stabil, de akkor is drága és szinte mármár nevetséges a feltöltési sávszélesség. A 2 szolgáltató hasonló csomagjának összehasonlítása:

2M/192k - 12000 Ft  <--- T
(garantált) 2M/512k - 7500 Ft <--- Pantel
de ez utóbbihoz hozzátartozik, hogy JÓ ESETBEN: 4M/768k

A Pantel is biztosan tisztában van azzal, hogy a maximum elérése csak szép álom és 1-2 olyan embernek adatik meg, aki méterekre lakik a központtól... de mondj egy olyan céget, amelyik nem a szolgáltatás maximumával reklámoz !
De még ha a minimum értékeket is érik el... szerintem az is messze jobb mint a T...hm
És hozzálehet tenni azt is, hogy a szerződésben ott áll, hogyha nem érik el egy valamely csomagnál a minimumot (a vonal minősége!!!!!!!!!!!! miatt), akkor egy alacsonyabb csomaggal próbálkozhat az ügyfél...
Annyit ehhez is hozzátennék még, hogy szerintem az előfizető jogosan elvárhatná, hogy a bekötés előtti felmérésnél reálisabb képet kaphasson a beköthető minimum értékekről (tehát a vonal minőségéről)! A fenti esetből az derül ki, hogy fogalmuk nem volt arról, hogy ilyen problémába ütközhetnek... hm

Lényeg: szeretném látni a többi ügyfél véleményét is!!! ők hol vannak ?!
Ha nincsenek, akkor én kérek elnézést és levonom a következtetést, hogy jobb elkerülni a hurokátengedést... de addigis nem "lázadok" és gyártok elméleteket!

Szerkesztette: LTom 2006. 08. 27. 09:52 -kor

#854 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 09:46

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 10:40

És simán el tudom képzelni, hogy ilyen esetekre nem a legjobb vonali paraméterekkel rendelkező, adott létesítési helyszínen elérhető hurkot adják át a Pantelnek.... szopjanak ők a régi hurkokkal, a T meg majd ha elindul a 2+-os infrastruktúrával, beköti a jó hurkokra az előfizetőket.

Tudom, hogy ez már-már összeesküvés-elmélet, de a T-Com versenypolitikába simán belefér egy ilyen belső utasítás.... sajnos :(

Ilyen belső összeesküvést felesleges gyártani... főleg erre semmi bizonyíték. Nem fog belehalni a T-Com abba a pár előfizetőbe, aki netán hajlandó ezt bevállalni, mármint az 1 hónapos net nélküliséget.

#855 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 09:49

Idézet: LTom - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 10:46

Azért a nagy "lázadás" mellett én kíváncsi lennék a többi ügyfélre is, akiknél már sikeresen bekötötték a netet ! Akik esetleg örülnek mint majom a farkának, hogy jól megy minden...

Ezt én se értem, hogy akiknél nagyon jól működik azok hol vannak?  ;)

A két szolgáltatást azért nem illik összehasonlítani, mert az egyik adsl, a másik meg már adsl2. Hamár a T-Com a lakosságira is bevezeti, akkor nekünk is lehetővé válnak az ilyen csomagok. És ami nem utolsósorban fontos, hogy egy "kicsit" nagyobb lefedettséggel lesz elérhető.

Szerkesztette: petne 2006. 08. 27. 09:52 -kor

#856 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 09:56

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 8:49

A két szolgáltatást azért nem illik összehasonlítani, mert az egyik adsl, a másik meg már adsl2. Hamár a T-Com a lakosságira is bevezeti, akkor nekünk is lehetővé válnak az ilyen csomagok. És ami nem utolsósorban fontos, hogy egy "kicsit" nagyobb lefedettséggel lesz elérhető.

Hmm...
Szándékosan függetlenítettem a két szolgáltatás technológiáját !
Internetet akar az előfizető és szerintem a technikai részletekre magasan sz..ik !
Azért hasonlítottam össze, mert ár és kapott szolgáltatás tekintetében óriási a különbség... szakadék van köztük !!!
De ha említetted a az adsl2-t... lehet hogy T-comnál is lesz, de mennyiért ???!!!! hm
(ráadásul majd az is korlátlannak lesz reklámozva, de korlátos lesz mi ?)
;)

Szerkesztette: LTom 2006. 08. 27. 09:57 -kor

#857 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 10:03

Idézet: LTom - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 10:56

Hmm...
Szándékosan függetlenítettem a két szolgáltatás technológiáját !
Internetet akar az előfizető és szerintem a technikai részletekre magasan sz..ik !
Azért hasonlítottam össze, mert ár és kapott szolgáltatás tekintetében óriási a különbség... szakadék van köztük !!!
De ha említetted a az adsl2-t... lehet hogy T-comnál is lesz, de mennyiért ???!!!! hm
(ráadásul majd az is korlátlannak lesz reklámozva, de korlátos lesz mi ?)
;)

Majd kiderül, hogy mennyiért...
Az egy nagy hülyeség volt a T-Online részéről, de a többi isp-nél is van, mert úgy általánosítottad.  ;)

#858 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 10:06

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 9:49

Ezt én se értem, hogy akiknél nagyon jól működik azok hol vannak?  ;)

tényleg hol vannak? :think:
Van itt olyan akinél Panteles sima adsl megy?

#859 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 10:56

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 9:03

Az egy nagy hülyeség volt a T-Online részéről, de a többi isp-nél is van, mert úgy általánosítottad.  ;)

:offtopic:
Oké-oké !
Az már csak a jéghegy csúcsa, mintegy hab a tortán :D ...csak azért írtam !
(amúgy én még sosem értem el 3 egymást követő hónapban a 150GB-os adatforgalmat úgyhogy nem érint a "korlát")... :)

#860 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 11:02

Idézet: LTom - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 11:56

:offtopic:
Oké-oké !
Az már csak a jéghegy csúcsa, mintegy hab a tortán :D ...csak azért írtam !
(amúgy én még sosem értem el 3 egymást követő hónapban a 150GB-os adatforgalmat úgyhogy nem érint a "korlát")... :)

Amúgy állítólag azt se nézi már senki, tehát nincs gond, ha túlléped...  :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.