Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 13:42
Itt a feltehetően triviálisan a te szemszögedből nézve igaz. Azaz azért írtam bele, mivel a te szemszögemből nézve én feltehetően tudom, hogy mit mikor tett a kislányom. Én természetesen tudom, nem csak feltehetően tudom.
teves. a megnyilvanulasaid, es a Jakuza altal felsorolt tudomanyos, ergo objektiv tenyek, ill. annak a pszichikai tenynek, hogy a szulo szeret buszkenek lenni a gyerekere, valoszinusitheto, hogy tevedsz. marcsak azert is, mert bedobtad az explicite 300-as darabszamot melle. ezzel az erovel konkret eletkort es a 'mar tudott' szavakat tetelesen felsorolhattad volna.
Tudod, olyan ez, mint amikor a bíróságon úgy érvelnek, hogy a "a vádlott feltehetően tisztában volt tettének következményével". Egy apa is feltehetően tisztában van vele, hogy a gyereke mikor kezdett el beszélni.
mint irtam szubjektiv az, hogy mikortol mondod azt, hogy 'mar tud beszelni'. es a te szubjektiv megkozelitesedben, valszeg igazad is van plusz meg az ido mindent megszepit visszamenoleg.
A videóval kapcsolatban annyi a bizonytalanság, hogy régen láttam utoljára, így nem tudom, hogy beszél-e rajta vagy sem. Tudod, ez nem azt jelenti, hogy nem tudodm, hogy készítésének idején beszélt-e, hanem csak azt, hogy lehet, hogy játszik vagy eszik rajta és nem beszél.
latod-latod, pedig amikor felhoztad az volt a szandek, hogy ocsike ne ugrajja' mer nekem bizonyitekom van rola
Ok, akkor azt tetted fel, hogy foglamam sincs róla. Épp ezért írtam, hogy feltehetően csak tudom már, hogy mit csinált 1.5 éves korában, különösen, ha még írom is, hogy mekkora volt a szókincse. Szerinted ezt utólag álmodtam meg? Tehát vagy az van, hogy azt hiszed, hogy foglamam sincs a fejlődéséről vagy pedig az, hogy hazudok. Már eset nincs. Az egyik szerint idióta vagyok, a másik szerint hazug.
hacsak nincs fotografikus memeoriad vagy ilyesmi, semmi ilyenben nem lehetsz biztos. mit csinaltal 1997. junius 27-en? El tudod mondani, igy kapasbol? nem. De van modszer, a regressziv hipnozis, amivel kideritheto.
De mindegy hahyjuk az egészet, kurvára nincs kedvem ehhez, ráadásul fogalmam sincs mi a francnak kezdek bele egy ilyen szánalmas vitába.
ha te magad nem tudsz valaszt adni arra, hogy mert kezdtel bele ebbe a vitaba, akkor mert varod tolunk, akik megcsak szemelyesen sem ismerunk, hogy meg tudjuk ezt szamodra valaszolni?
most belezuhantal egy tudatallapotba, es az a maniad, hogy 'lehazugoztalak'. probalj objektiv lenni. a vita arrol szol, hogy negyon valoszinutlen, hogy a 2 eves kislenyod komplett teljes alany-allitmany-tary szerkezetu tomondatokban beszlet, mindezt haromszaz szava szokinccsel. marcsak azert sem valoszinu ez, mert akutatasok azt mutajak hogy az onkifejezes minimua ugy 900-1400 ismert szo (barmely nyelven), es te arrol irsz, hogy leanyod ebben a fazisban volt ket evesen. tehat az a beszedszint, amit dokumentalsz nem lehetseges 300 szoval. probalj visszaemlkezeni arra az idore, amikor angol nyelvet kezdtel tanulni, hogy hol volt az a pont, amikor igaz roppant primitven csak, de mar ki tudtad fejezni magad.
Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 15. 14:15 -kor