HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 13. 15:49

Nem nagyon vagyok képben a tárhelyek , és domain név regisztráció mikéntjével, ezért bocs ha túl trivi a kérdés.

(1) Ha van egy fix ip címmel rendelkező szerver, melyhez a szolgáltatónál van domain név is hozzárendelve ( pl. www.szervezet1.hu ), akkor lehetséges-e egy másik cégnél regisztrált domain névhez ugyanezt az ip-t hozzárendelni (pl. www.szervezet2.org) anélkül, hogy a második nevet (szervezet2.org) átvinnénk az első névhez domain szolgáltatást végző céghez?

Ezt amolyan backup lehetőség miatt merült fel.

(2) Sőt tulajdonképpen az is kérdés, hogy a domain szolgáltatást nyújtó szolgáltató általánosságban eltérhet-e az internetkapcsolatot biztosító szolgáltatótól?

#2582 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 13. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2011. 01. 13. 15:49

(2) Sőt tulajdonképpen az is kérdés, hogy a domain szolgáltatást nyújtó szolgáltató általánosságban eltérhet-e az internetkapcsolatot biztosító szolgáltatótól?

Bármit lehet. Az internetnek semmi köze ahhoz, hogy kitől veszel domaint, az adott domain meg olyan IPre mutat, amit a gazdája kér. Bár backup lehetőségnek inkább másik vasra szokás kérni, ha nagy dőlés van, akkor a DNSt átírod, vagy egyéb jobb megoldások, aztán kész.
Make love not Wor.

#2583 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 17:07

Igen, igen.

Annyi megjegyzés, hogy a www.szervezet1.hu kiszolgálón be kell állítani, hogy a szervezet2.org domain is oda fog mutatni.
Ez lehet pénzbe kerül az internetszolgáltatódnál. (Nálam pl. a legkisebb csomaghoz max 2 domain "jár", ha többet akar, akkor az már nincs ingyen). De sok szolgáltató megcsinálja, mert egyszeri kb. 2 perces meló van vele, s annyi.

Szerkesztette: Meister 2011. 01. 13. 17:09 -kor

#2584 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2011. 01. 13. 17:07

Ez lehet pénzbe kerül az internetszolgáltatódnál. (Nálam pl. a legkisebb csomaghoz max 2 domain "jár", ha többet akar, akkor az már nincs ingyen). De sok szolgáltató megcsinálja, mert egyszeri kb. 2 perces meló van vele, s annyi.

Nekem majdnem mindegy, ha ugyanaz a tartalom, akkor akárhány oldalt beverek a konfigba, oszt bódottá.
Make love not Wor.

#2585 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 00:26

Köszi a válaszokat. Műszakilag értettem hogyan működik, a "jellemző" kereskedelmi hozzáállásról nem volt elképzelésem, de ezek szerint itt is van rugalmasság.

#2586 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 13. 18:27

Nekem majdnem mindegy, ha ugyanaz a tartalom, akkor akárhány oldalt beverek a konfigba, oszt bódottá.

Nyilván a fizetősöknél sok fér bele, de a legolcsóbb csomagoknál nem fedezi a munkám, ha ingyen csinálom. De ez üzletpolitika, a lényeg, hogy még szolgáltatón belül is lehet eltérés, függően attól, mióta ügyfél az ügyfél, milyen korábban rendelt szolgáltatásai vannak, stb.
A cPaneles hostingomnál pl. az user magának ingyen annyit állít be, amennyit akar. Ha nem megy neki, akkor én megcsinálom, darabárért. Aztán éves díj nincs.
Szóval össze-vissza. :-)

#2587 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 23:43

Na ezaz epp kerdezni akartam, hogy miert nem gondolkodnak rutinbol cpanel, vistapanel stb.-ben a mi szolgaltatoink, aztan feldobnak panelra egy limitet a domainra, ha soherkodni akarnak, a user meg megoldja. Ha meg nem, akkor szervizdij, es kesz :)
Udv: Nezelodo

#2588 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 23:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Nezelodo - Dátum: 2011. 01. 14. 23:43

Na ezaz epp kerdezni akartam, hogy miert nem gondolkodnak rutinbol cpanel, vistapanel stb

Nálam az egyedi hegesztésekre már nem menne fel, azt régebben kellett volna. Aztán drága is. Aztán júzerek nagy része a saját nevét nem bírja lebetűzni, attól mit várjak? Extra sürgős DNS/sendmail basztatássalis csak azt érték el, hogy nem oda jött a domain, csináljuk vissza, vagy lejátr, de konfigban bent maradt, vagy szart rá, elvitte, konfigban ott maradt. Nekem pár 100 júzerig értelmesebb kézzel reszelni, és nem ez a nagy nyűg, hogy jajj még +3 domaint írjak be az apacsba.
Make love not Wor.

#2589 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 14. 23:53

[...]Aztán júzerek nagy része a saját nevét nem bírja lebetűzni, attól mit várjak? [...] Nekem pár 100 júzerig értelmesebb kézzel reszelni, és nem ez a nagy nyűg, hogy jajj még +3 domaint írjak be az apacsba.

Na ezaz, es itt jovok a kepbe ertetlenkent :)
Keptelen vagyok ugyanis elhinni, hogy egysegsugaru magyar juzer hulyebb volna, mint azonos kiterjedesu masorszagi. Megis, mig kint ugye hostingkent alapbol szinte mindenutt van egy panel, addig itt szinte sehol. Csokat is kerdeztem, hogy ha eccer free DNS-t ad a regisztralas melle, akkor miert nem kapom meg panelban, hogy basztassam kedvem szerint, de o is azt mondta, hogy egyszer betolt egy hetre panelt, aztan ket honapig tette helyre az elbaszott formedvenyeket :)

Ugyhogy most epp az az elmeletem, hogy kulfoldon is pont ekkora lamasag van, de a hosterek mutogatnak a panelra, hogy de bazzeg, hat itt van neked, es ugye aztan jopenzert megcsinaljak manualisan egyenkent :) Szoval egy ilyen rostakent uzemel. Ezen nem akadok fent, viszont valoigaz, hogy 10-15 domain eseten en sem sirok, ha apacsba tolom be egyenkent, de teny es valo, hogy ha az ember baratja a panelnek, akkor az jo a hosternek es jo az egysegsugarunak is.

Jah, jut eszembe, visszterve a regisztrator csokara, szoval mondja, hogy ingyenes, csak basztassam, hogy mit hegesszen be. Na mondok, akkor inkabb viszem sajat DNS-re, ahol annyit matatok, amennyit csak akarok, es megkimelem a kis penzemert a sracot :) Igyaztan ez van evek ota, es mukodik.

Nah, de legalabb ilyen jo hosszan adtam egy pofont a szarnak :)

#2590 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Nezelodo - Dátum: 2011. 01. 16. 01:03

Megis, mig kint ugye hostingkent alapbol szinte mindenutt van egy panel, addig itt szinte sehol.

Én ugye első sorban Win-en hostolok, de pl. a cPanel ugye nem free, az éves liszenszdíja 100.000 Ft körül van. Windows-ra meg jó eszközzel még nem találkoztam, amiket néztem, azokhoz nagyobb infrastruktúra kellene (saját dns-ek, stb.) valamint hozzám jött már user a konkurenciámtól, hogy náluk ilyen panel van, s azzal nem lehet elég egyedeien bekonfigolni a cuccot. Pedig nem volt nagy varázslás, amit kért.

#2591 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2011. 01. 16. 16:23

valamint hozzám jött már user a konkurenciámtól, hogy náluk ilyen panel van, s azzal nem lehet elég egyedeien bekonfigolni a cuccot. Pedig nem volt nagy varázslás, amit kért.

Tőlem ment el azért, mert ott mindent egyből be tud magának állogatni. Aztán a webesek szopnak vele, vagy engem találnak meg, hogy most jajj mi van. Ráadásul nálam még a mailcím átirnyítás és a szabadságolós válaszüzenet is kézzel ment, de márvagy 5en is használják, így lett webes felület. Ennek ellenére elég gyakrak írnak, hogy állítsam be én, beállították de nem műxik, satöbbi. Volt júzer aki váltig állította, hogy nem működik, én meg pont ott voltam az utcában, aztán bementem megnézni, de nyilvánŐ volt a béna.

DNS-t is nagyon ritkán kell csinálni, értelmesebbje előre szól, ha nem nagy varázslás, akkor úgyis szinte azonnal csinálom. Akinek tegnapra kell, az meg jó ember nem lehet.

Cpanel van másik vasunkon, ott évente összehányja magát, vagy éppen elég jól kell figyelni a security nyűgökre. Aki haladó, tudja mit kér, és ért is hozzá, azzal érdekes módon semmi baj nincs a kézi reszelésekkel, arra meg semmi szükségem, hogy hozzá nem értő közvetlenül az apacs konfigot basztassa.

Van pld. 1-2 hülye fórum meg motor, aminek a frissítése lehet akár 1 óra is, akkor kézzel feltolom, hogy a php jósokáig fusson, oszt fél szemem a vason. Ember szól, hogy kész, akkor globálisan azt is viszsaveszem.

Mikorhogy.
Make love not Wor.

#2592 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 17:45

Üdv!

Adva van egy Win08R2 Server valahol amerikában, rajta SQL Server 2008. Meg adva van egy asp.net mvc-s weboldal. A bajom a következő:
az ő Ő ű Ű betűk sehogy se akarnak adatbázisba íródni normálisan, csak o u O U-ként.

Sql Server-en a szöveget tároló oszlopokra be van állítva a COLLATE Hungarian_CI_AI, a teljes adatbázisra nem tudom belőni, mert ahhoz nincs jogom.
Ha sql managemant stúdióban átírom az ő ű-ket akkor jól tárolódnak le és jól is jelennek meg a weboldalon.

Bármilyen ötlet, hogy merre tovább azon kívül, hogy írok az adminnak, hogy a teljes adatbázisunkat állítsa át Hungarian_CI_AI-re?

#2593 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: mcsjunior - Dátum: 2011. 06. 25. 18:45

Bármilyen ötlet, hogy merre tovább azon kívül, hogy írok az adminnak, hogy a teljes adatbázisunkat állítsa át Hungarian_CI_AI-re?

Hogy írod az adatbázist?
nvarchar az oszlop, vagy varchar? Ha nem nvarchar, akkor nvarcharrá kéne konvertálni az oszlopokat, és természetesen a tárolteljáráshívásoknál is nvarchar-ként kellene defininálni a paramétereket.

#2594 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2011. 06. 26. 13:42

Hogy írod az adatbázist?
nvarchar az oszlop, vagy varchar? Ha nem nvarchar, akkor nvarcharrá kéne konvertálni az oszlopokat, és természetesen a tárolteljáráshívásoknál is nvarchar-ként kellene defininálni a paramétereket.

Entity Framework perzisztál adatbázisba. Az oszlopok természetesen nvarchar-ok voltak.

Kb 2 nap után kiderül, hogy az volt a baj, hogy az IIS-ben a .NET Globalization-ben a FIle encode Windows-1252-re volt állítva, ezt kellett átbillenteni utf-8-ra. Másrészt volt 1-2 file amibe bele kellett nyúlni és a szolgáltató webes file-szerkesztője nem UTF-be mentette el a filet. Szóval most, hogy minden file és minden beállítás utf-8-on van megy minden rendesen.

Azért kicsit meglepődtem, hogy ezzel ment el a szopásra szánt idő 99%-a.

#2595 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: mcsjunior - Dátum: 2011. 06. 26. 15:54

Entity Framework perzisztál adatbázisba. Az oszlopok természetesen nvarchar-ok voltak.

Kb 2 nap után kiderül, hogy az volt a baj, hogy az IIS-ben a .NET Globalization-ben a FIle encode Windows-1252-re volt állítva, ezt kellett átbillenteni utf-8-ra. Másrészt volt 1-2 file amibe bele kellett nyúlni és a szolgáltató webes file-szerkesztője nem UTF-be mentette el a filet. Szóval most, hogy minden file és minden beállítás utf-8-on van megy minden rendesen.

Azért kicsit meglepődtem, hogy ezzel ment el a szopásra szánt idő 99%-a.

Ok, szóval tisztán programozói probléma volt, mert a fentiekkel hosting cég nem foglalkozik, ezeket web.config, vagy/és egyéb állományokban az ügyfél maga machinálja...
Webes szerkesztővel meg nem nyúlkálunk fájlba, arra ott a Visual Studio, aztán buildelsz, s a build-elt verziót deployolod, nem aspx, meg cs fájlokat, hanem a DLL-eket. :-)

#2596 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 15:00

jaj de szar és szánalmas ez :-(
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2597 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 16:30

Istenem, legalább valami frappáns szöveg lenne. Még úgy is legalja lenne, de ez így egyenesen tróger. Arra nem vetted a fáradtságot hogy valami normális szöveget kitalálj...
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#2598 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 02:55

Jajjmar, de szkeptikusak vagytok :) Hat nem hisztek az olyan baratokban, akik spontan felkohognek egy legjobb cpanel helyet, ha elmeselitek neki nagy problemaitokat? Bezzeg, ha neketek lenne ilyen jobaratotok, tuti, hogy regisztralnatok, es rogton elsore ide beirnatok, hogy segitsetek fuggetlenkent, puszta joszandekbol a tobbieknek.

De neeeem! Ti csak ketkedtek ;)

#2599 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 20. 14:05

Sziasztok!

Tele lett a törpöm a jelenlegi webhoszting szolgáltatómmal, ezért újat keresek. Érdekelnének a tapasztalatok, hogy ki milyet javasolna az alábbiak tekintetében:

- hazai céget keresek, akinek hazai szerverteremben vannak a gépei,
- nem garázs Kft.-t szeretnék, a megbízhatóság fontosabb,
- általános webhoszting csomagra van szükségem, SQL, 4-5-6GB tárhely, DNS, ilyesmi, semmi extra,
- jó lenne, ha nem warez Pistikék kedvenc helye lenne az adott cég. :)

Esetleg a Proserverről kinek mi a véleménye, tapasztalata?

#2600 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 21. 08:09

Szia,

Szerintem pillanatokon belul fogsz kapni jo sok ajanlatot :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: PBA - Dátum: 2011. 07. 20. 15:05

Sziasztok!

Tele lett a törpöm a jelenlegi webhoszting szolgáltatómmal, ezért újat keresek. Érdekelnének a tapasztalatok, hogy ki milyet javasolna az alábbiak tekintetében:

- hazai céget keresek, akinek hazai szerverteremben vannak a gépei,
- nem garázs Kft.-t szeretnék, a megbízhatóság fontosabb,
- általános webhoszting csomagra van szükségem, SQL, 4-5-6GB tárhely, DNS, ilyesmi, semmi extra,
- jó lenne, ha nem warez Pistikék kedvenc helye lenne az adott cég. :)

Esetleg a Proserverről kinek mi a véleménye, tapasztalata?

Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.