HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság II. 2006-os bajnoki szezon

#2541 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 06. 22:08

Óóóó, bsszátok meg! Két hónap kuss, most meg kifolyik a szemem a sok hozzászólás olvasásátóll!

Látom sokakat kerülget a szófosás járványa!  :Đ 

Fizikára visszatérve: E=m*g*h, megmondtam a trút, lehet kussolni!  :D

#2542 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 22:25

Idézet: GI - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 22:06

És azoknak a kerekeknek jóval nagyobb oldalirányú erőt kell elviselniük, hiszen hat a nagyobb tömegből adódó centrifugális (tudom, kötekedőknek, hogy centripetális) erő.
Az általad vázolt dologban fékerő eloszlás a titok.

Menj egy kört bicajjal. Tedd hátra a testsúlyod, kanyarodj és fékezz első kereket. Ki fog csúszni a f*szba. :D (Vigyázz, el ne ess! :D)
Ugyanez első kerék fölé állva.... le se írom.... ;)

#2543 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 22:54

Nem érted... számtalanszor írom le.
Ilyenkor a rossz fékerőeloszlás okozza a túlkormányzottságot, nem pedig a súlyeloszlás.
Ha hátrateszem a testsúlyom és ennek megfelelően a hátsóféket használom inkább, akkor semmi gond nincs.
Ha előre, akkor pedig az elsőt kell jobban. Ha a hátsót kezdem el, akkor kifog törni a fara és túlkormányzottság áll fenn.
De ez nem a súlyeloszlás, hanem a fékerőeloszlás hibája.

Egyébként ezt bármelyik szakidoralomban megtalálod. De neten is vannak vezetéstechnikai leírások.
Sőt ha kell privátban küldhetek is. :)

szerk: egyébként szerintem egyértelmű, hogy amikor a súlypontvándorlás miatti kormányzottságról beszélünk, akkor mindig a súlyeloszlásnak megfelelően ideális fékerőeloszlást, futómű.. stb beállítást tételezünk fel. Hogy kizárjuk az ezen dolgokból eredő hatásokat.
Egyébként már jófele haladsz, mert már a fékerő helyét is leírtad. Egyébként én bicajon és motoron is kombinálva szoktam fékezni.

Az evidens, hogy ideális fékerőeloszlásnál ha növeled az első tengelyre jutó tömegterhelést, csökkentve a hátsót, akkor MINDEN esetben allulkormányzottságot érsz el.
De eljátszhatod bicajjal is 100%-os elsőfékkel. Magad is ráfogsz jönni.
Az általad felvázolt eset pedig akkor áll fenn (mármint nem a mostani bicajos, hanem amit próbálsz bizonygatni), ha fékezéskor, kanyar bejárati ívkor átterhelődik a súly az első tengelyre és a hátsó kerekek ezért könnyen blokkolhatnak, megcsúsznak és túlkormányzottá válik. Lényegében a kocsi fara, bepróbálja ilyenkor előzni az elejét. De csak közvetett módon amiatt, hogy előre vitted a súlyt. Méghozzá azért, mert elbaltáztad a súlypont vándorlással a fékerő arányodat, nem pedig azért, mert az "orrnehéz" autó túlkormányzott.

Szerkesztette: GI 2006. 12. 06. 23:07 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2544 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 08:15

Hát ezt vazzzeee! :D

Vegyétek már észre, hogy egy dologról beszéltek... :reklamacio:
A súlypont(szándékosan használtam ezt a szót, mert erről van szó!) változtatása kihatással van bármilyen helyzetben az autó viselkedésére, így a féktáv, kanyarsebesség, gyorsulás stb. mindenre. Az meg, hogy Te ezt mivel kompenzálod az már az egyéni szoc. problémád!
Ennyi!!!  :omg:

#2545 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 09:09

Lófaszt beszélünk egy dologról ember. :)
A súlyeloszlás miatti kormányzottság és a fékerőeloszlás miatti kormányzottság két külön dolog. Lásd az erről szakirodalmakat.
De még van az a f1 challenges magyar többrészes beállítási pdf, abban is külön részben van szó a rossz fékerő miatti túlkormányzottságról, pedig az aztán nem megy bele végletekig a dolgokba. Vagy nyisd ki BÁRMELYIK kresszkönyvet, ott is levan írva.

Szerkesztette: GI 2006. 12. 07. 09:12 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#2546 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 09:39

Idézet: GI - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:09

A súlyeloszlás miatti kormányzottság és a fékerőeloszlás miatti kormányzottság két külön dolog. Lásd az erről szakirodalmakat.
De még van az a f1 challenges magyar többrészes beállítási pdf, abban is külön részben van szó a rossz fékerő miatti túlkormányzottságról, pedig az aztán nem megy bele végletekig a dolgokba. Vagy nyisd ki BÁRMELYIK kresszkönyvet, ott is levan írva.

Hát persze, hogy két külön dolog, ezt nem is vitatom! :up:

Én csak arra akartam célozni, hogy az autó egyensúlyának helyes megtalálása egy összetettebb feladat...amiről Ti beszéltek az mindkettő befolyásolja. Együttesen javíthatja, vagy ronthatja is egymást, nincs értelme bizonygatni, hogy külön-külön melyik is a fontosabb...+még annyi, hogy mind a kettőtöknek igaza van...de, hogy Piski mire is gondolt pontosan az említett témában azt nem tudhatom, és szerintem Vipi is csak arra próbált rávilágítani, hogy van benne valami igazság...mert ugye azt tudjuk, hogy az igazság mint olyan az relatív... :Đ
Na ezennel be is fejeztem az okoskodást!  :)
Gondoljon bárki és bármit is Schumiról! :D  :evil2:

#2547 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 09:52

A hozzászólásod utolsó részét nem teljesen értem. Ki az a sumaher? Mi köze van a forma1-hez, vagy a topikhoz?  :Đ

Idézet

Együttesen javíthatja, vagy ronthatja is egymást, nincs értelme bizonygatni, hogy külön-külön melyik is a fontosabb...

Persze, ez így van.  Nem is vitattam, láthattad.
Én azt kifogásolom, hogy súlyeloszlás pont alatt (ha erre gondoltak, amiről vipisrac is ír.. ha nem akkor meg tényleg sült baromság) nem a fékerő eloszlásból eredő kormányzottságról kellene írni. Hanem az ebből adódó "hibát" kiszűrni teljesen és súlyeloszlás hatásai alatt csak az ebből adódó változásokra koncentrálni.
Mert lehet, hogy vipisrac hazamegy, és a túl magas hátsó fékerő miatt a kanyar bejárati íven fékezés alatt ezt tapasztalja. De béla, akinek túlságosan elől van a fékereje, vagy akár a beállított tömegeloszláshoz megfelelően, az ebből SEMMIT sem vesz észre. Persze még ilyenkor is lehet az, hogy a szar beállítás miatt elpattog a hátulja..
Node nem akarom szaporítani a szót. Lényeg a lényeg.
Hogy egy egyenletes sebességgel kanyarodó, ideális futóművet feltételező autónál a súlypont előre helyezése allul, hátra helyezése túlkormányzottságot okoz.
Ha a sebesség változik, akkor új problémákról beszélünk,  mint a fékrendszer és a differenciálmű.

Ez az egész dolog olyan, mintha azt mondanám, hogy sárga a fű. És felháborodnék, ha más azt mondja hogy a fű pedig zöld, mert nálunk kilett taposva és megsárgult.

#2548 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:13

Idézet: GI - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 9:09

Lóf*szt nem!

Ott írtam a legutóbbi hozzászólásomban, hogy ennyi erővel a "rossz fékerő elosztás" is k*rvára helytelen fogalom. Egyszerűen azért, mert mindenre hat a súlyelosztás, a tapadás, a fékerő eloszlás... és többet mondok, maga a fékerő is!!!

Mert miaz, hogy rossz fékerőeloszlás? És ha a szerinted rossz az eloszlással mondjuk csak kisebb erővel fékezek? Akkor máris visszatértünk az én esetemhez. Nem lesz semmiféle orr kicsúszás meg egyebek...

Hívjuk akkor "súlyeloszlás miatti kormányzottság"-nak és "fékerőeloszlás miatti kormányzottság"-nak a dolgot. :D

Ha ez neked így pontos. De jelzem, hogy ez sem lesz pontos, mert a kanyarbemeneten, fékúton fellépő hatást teljesen egzaktan kb."súlyeloszlás és fékrőeloszlás, valamint fékerőnagyság és anti rollbar függő, toe-in érzékeny, 1st packer, damper..... spring és guminyomásfüggő kormányzottságnak" kéne hívni...

#2549 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:13

Idézet: GI - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 9:52

Node nem akarom szaporítani a szót. Lényeg a lényeg.
Hogy egy egyenletes sebességgel kanyarodó, ideális futóművet feltételező autónál a súlypont előre helyezése allul, hátra helyezése túlkormányzottságot okoz.

Egyetértek.

Én kifejezetten az olyan setupokat szeretem, amikkel jó rövideket lehet fékezni, ilyen 60-40, 65-35-ös fékerőelosztással szoktam menni, de ilyenkor fullra előre kell tennem a súlyt, mert különben pörögne kifelé a segge minden kanyarban, ideges lenne a pérája.

De kiprószálom ezt a "hátrébb a súlyt, hátrébb a fékerőt" konfigot is majd. :)

#2550 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 07. 10:17

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:13

Ha ez neked így pontos. De jelzem, hogy ez sem lesz pontos, mert a kanyarbemeneten, fékúton fellépő hatást teljesen egzaktan kb."súlyeloszlás és fékrőeloszlás, valamint fékerőnagyság és anti rollbar függő, toe-in érzékeny, 1st packer, damper..... spring és guminyomásfüggő kormányzottságnak" kéne hívni...

:Đ :Đ
Támogatom, hogy ilyen egyértelmű, tömör velős jelzőkkel alakítsuk át az irományt, hogy ne lehessen belekötni :Đ

#2551 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:18

Idézet: GI - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 9:52

Lényeg a lényeg.

BINGÓÓÓÓ!!!!!

Én is ugyanezt írtam! Hogy ebben az (általános) esetben helytelen Piski megfogalmazása! Mert úgy van ahogy Te mondod!

Csak emellé tettem hozzá, hogy Piski nem ilyen helyzetekről ír! Azért mert egyszerűen optimális helyzetben a kanyarok 90%-ában nem áll fenn ez a helyzet!!! Legalábbis, ha ügyes az ember. :)

Na ezért mondtam, hogy rossz a megfogalmazás, mert általánosságban nem jó, de a legtöbb, nem egyenletes sebességű kanyarra igen...

(És innentől egy szót nem szólok a témához :D)

Szerkesztette: vipisrac 2006. 12. 07. 10:18 -kor

#2552 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:24

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:13

Egyetértek.

Én kifejezetten az olyan setupokat szeretem, amikkel jó rövideket lehet fékezni, ilyen 60-40, 65-35-ös fékerőelosztással szoktam menni, de ilyenkor fullra előre kell tennem a súlyt, mert különben pörögne kifelé a segge minden kanyarban, ideges lenne a pérája.

De kiprószálom ezt a "hátrébb a súlyt, hátrébb a fékerőt" konfigot is majd. :)

Én 62/38 körüli fékerővel szoktam menni. Súlypont legtöbbször full elől, de néha hátratolom kicsit. De mondom, amúgy érezhető a játékban is, ha íven fézekel, akkor elöl lévő súlypontnál könnyebben kimozdul a hátulja. Viszont mégis stabilabb, mert onnantól hogy kimozdult, nem rántja el a súly.

Hátra tett súlypontnál meg ha kilendül akkor vége.

Rudi, te mindig elég jó tapados setupokkal mész ránézésre. Én legalábbis nem láttam jóféle kanyarba becsúszkálós köröket tőled. (Mondjuk általában nem is figyelem a köreid, mert nincs mit tanulni belőle :D... csak most Spa-ban... :))

#2553 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:26

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:13

Hívjuk akkor "súlyeloszlás miatti kormányzottság"-nak és "fékerőeloszlás miatti kormányzottság"-nak a dolgot. :D

Igen, úgy ahogy írod. Úgy hívják őket. Pontosan. Mindegyik külön külön kezelendő dolog.

Tudod a gond az, hogy a súlyeloszlás részbe nem azokat a problémákat kellene írni, ami a fékezéshez, futóműhöz, difiműhüz vonatkozik.
Ennyi erővel akár azt is mondhatnám, hogy mechanikusan minden paramétert és a spoilereket használva létrehozok egy amennyire csak lehet egy túlkormányzott beállítást. ÉS akkor azt mondom, hogy a keréknyomással nem lehet változtatni a kormányzottságot, mert a túlkormányozttságához képest minimális lenne a javulás ami elérhető. Ez blődség lenne.

Szépen sorban beszélünk a különféle állítások okozta hatásokról, nem pedig összevissza töménytelenül.
Tudod nekünk méréstechnikánt azt elmondták annó, hogy 5uV-os zajban, nem fogsz tundni 1uV pontossággal mérni.
Te pedig azt akarsz. Le kell csökkenteni a zavaró tényezőket.

#2554 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:28

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:18

Csak emellé tettem hozzá, hogy Piski nem ilyen helyzetekről ír! Azért mert egyszerűen optimális helyzetben a kanyarok 90%-ában nem áll fenn ez a helyzet!!! Legalábbis, ha ügyes az ember. :)

Na ezért mondtam, hogy rossz a megfogalmazás, mert általánosságban nem jó, de a legtöbb, nem egyenletes sebességű kanyarra igen...

Piski általánosságban ír. Sehol sem írja, hogy erre az esetre gondol.
Ráadásul tényleg elég specifikus, mert számtalan beállítással meglehet szüntetni a dolgot.

Arra gondolj, hogy bemegy tudatlan béla és elolvassa. Elkezdi előre állítani a súlypontot a túlkormányzottság elérése miatt, nem fog menni neki.
Ha pedig ezt valakinek elmondja, akkor ki is röhögik.

Ne állítsad azt, hogy specifikus esetről beszél. Mert te és én sejtjük hogy erröl lehet szó. De ott csont álltalános környezetbe van leírva.

#2555 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:34

Idézet

Minél hátrébb van a súly, annál stabilabb lesz az autó, és annál jobban gyorsul, viszont nem fog annyira fordulni

Egyébként azt ne mondja már piski, hogy pl a hátúlra tett súly miatt nem fog jobban fordulni a kocsi. Ez egy f*sság. Pont, hogy túlságosan fog fordulni. Ez aztán tényleg f*szság.

A következő az egyetlen mondat, ahol szerepel a kanyar bejárati íve:

Idézet

Ha elöl van a súly, nagyon jól lassul, de a kanyar bejáratánál elkönnyülhet a hátulja, ami pördülést okozhat.

Ahol tapadás hiánnyal indokolja az esetet. Így az egész kocsi nem tud korán befordulni. Mert az elejét húzza ki a súly, a hátúlját pedig a tapadás hiánya. Nagyobb sugáron fog fordulni az autó. Még akkor is ha az autó iránya inkább a kanyar csúcspontja felé kezd el mutatni.

#2556 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:44

Idézet: GI - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:26

Igen, úgy ahogy írod. Úgy hívják őket. Pontosan. Mindegyik külön külön kezelendő dolog.

Tudod a gond az, hogy a súlyeloszlás részbe nem azokat a problémákat kellene írni, ami a fékezéshez, futóműhöz, difiműhüz vonatkozik.

1. Nem a többire vonatkozott, hanem kizárólag a súlyelosztásra.
Ha k*rvára ugyanolyan fékerő, és elolszlás és futómű és stb... mellett kipróbálod az említett kanyar bejárati íven fékezést úgy, hogy CSAK a súlyelszlást változtatod, akkor KÖNNYEBBEN megindul a hátulja előre tolt súlypontnál, és JOBBAN megindul hátra toltnál.

Lásd még: bringás példa...

2. Piski rosszul fogalmazott, mert

Idézet

Piski általánosságban ír. Sehol sem írja, hogy erre az esetre gondol.
Ez van. Ezt is írtam már. Jóra gondolt, de rosszul írt le pár dolgot. Egy percig nem mondtam, hogy tökéletesen igaza van, nem az írás tökéletes voltát bizonygattam, hanem ha úgy tetszik, épp az ellenkezőjét: hogy mire gondolthatott, és miért írta azt amit úgy ahogy nem kellett volna...

Egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsojja ki.

#2557 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:49

Idézet: GI - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:34

Egyébként azt ne mondja már piski, hogy pl a hátúlra tett súly miatt nem fog jobban fordulni a kocsi. Ez egy f*sság. Pont, hogy túlságosan fog fordulni. Ez aztán tényleg f*szság.

Piski gyorsan, hamarban, nagy vonalakban összedobott egy guide-ot, amibe ha valaki nagyon akar, akkor bele tud kötni sok ponton. De legalább írt valamit, amin el lehet gondolkodni.

Viszont ha te kiegészíted, pontosítod, kijavítod a fogalmazási és egyéb hibákat, akkor szerintem megköszönné mindenki.  :up:

#2558 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:50

Ok, hagyjuk!  :up:
Azt tudom, hogy az a fejezet a súlyeloszlás hatásaival jóindulattal is csak közvetetten foglalkozik és hogy ha béla akinek finja sincs semmiről elolvassa nagyon könnyen félrevezetheti magát.
No tényleg pont. Mert nem értek rá ennyire.

#2559 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 11:01

Idézet: GI - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:34

A következő az egyetlen mondat, ahol szerepel a kanyar bejárati íve:

Ahol tapadás hiánnyal indokolja az esetet. Így az egész kocsi nem tud korán befordulni. Mert az elejét húzza ki a súly, a hátúlját pedig a tapadás hiánya. Nagyobb sugáron fog fordulni az autó. Még akkor is ha az autó iránya inkább a kanyar csúcspontja felé kezd el mutatni.

Egyszerűen nem érted.
Elméletileg úgy van, ahogy írod, de ez F1-es kocsinál a gyakorlatban rohadtul nem úgy működik:

1. kanyarbejáraton fékezel, épphogy megkezdve az ívet. Nem 280-nál a kanyar belsejében. Ráadásul nagyjából megfelelő sebességgel mész, a tapadási határon belül mivel a kanyar bevétele a cél. Ebben az esetben az oldalerő az alig megkezdett íven nem fog szignifikánsan hatni a fékerőhöz képest.

Hátulra tett súlypontnál is jobban fordul a kocsi kanyarban, persze. Kisebb az ív? Persze. Ha a súly 90%-át hátra teszed és kézifékkel fordulsz, akkor annyira kicsit lesz az ív, hogy helyben megfordulsz. :D De F1-essel nem így kanyarodnak.

-Bemész a kanyarba: az ívet éppenhogy elkezded, mikor fékezel. A kocsi hátuljának finom megindítása...majd megfogása!!! a cél, nem a keresztbe vágás.
Megindulni az elkönnyülő hátsó könnyebben fog, és onnatl keresztbe állni is kevésbé fog. Tehát a megindítástól úgy viselkedik a kocsi, ahogy Te írod, de nem az a cél!
-Kanyar közben egyelnetes sebességnél úgy van, ahogy írod. A hátratolt súly játszik szerepet a fordításban, de rengeteg kanyarnak nincs is ilyen szakasza jóformán.
-Kanyar kimeneten pedig normál autónál lehet, hogy a súlyelosztás játszik be, de F1-esnél szvsz a gáz és a TC fordítja az autó hátulját, a hátulra tett súlynak kisebb a szerepe.

Szóval még1x utoljára összefoglalva:
-Ha elméleti síkon nézzük: Mit csinál az autó magától, ha így-úgy állítjuk, akkor igazad van.
-Ha pedig gyakorlati síkon, akkor az elméleti feltételek 80%-a kiesik, mert egyszerűen nem úgy vezeti a pilóta az autót. Marad a ki és bementi ív, mint kritikus szakasz, de ott meg más befolyásolja az autó mozgását döntően.

Szóval ha pl súlypont hátul, akkor kib*ssza a farát. Ez a fizika.
De ha úgy mész, hogy eleve nem akarod kib*szni a farát, csak megindítani és megtartani, akkor az előlre tolt súlypont fog segíteni az ily módon kivitelezett "túlkormányzásban".

Még 1x hangsúlyozom: Megfogalmazva nincs jól, mert úgy van leírva, hogy "mit csinálna az autó, ha....". Azt amit te mondasz. De a pályán azokat nem csinálják szvsz...

hudehülyevagyokhogyennyitírok

Szerkesztette: vipisrac 2006. 12. 07. 11:05 -kor

#2560 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 11:02

Idézet: Rudi - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 10:49

Piski gyorsan, hamarban, nagy vonalakban összedobott egy guide-ot, amibe ha valaki nagyon akar, akkor bele tud kötni sok ponton. De legalább írt valamit, amin el lehet gondolkodni.

Viszont ha te kiegészíted, pontosítod, kijavítod a fogalmazási és egyéb hibákat, akkor szerintem megköszönné mindenki.  :up:

Ez meg aztán végképp így van!
:up:

Téma megosztása:

• (143 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »