HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#841 Felhasználó inaktív   gaaldeni 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 10. 23:14

Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hoyg van egy Netgear MR814 v2 wifi-routerem és szeretnék egyes felhasználókat kisebb sávszélességgel illetni, magyarul hoyg egyes felhasználók (Wi-Fi-n)  csak pl fél fél Mbit/s-al tölthessenek le.

Mit kell ehhez tennem?

Köszi midnenkinek!

#842 Felhasználó inaktív   barey 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 13. 19:26

Helo!

akadt egy olyan gondom, hogy adott egy wirelles routet ami szétosztja a netet a házban.
az egyik gép formázva lett és vmiért csak fele sávszélességet tudja használni, hogy lehet ezt megszüntetni ? D-LINK minden cucc, a többi gépen rendesen megy. :reklamacio:

Szerkesztette: barey 2006. 09. 13. 19:27 -kor

#843 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 08:08

Idézet: barey - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 19:26

Helo!

akadt egy olyan gondom, hogy adott egy wirelles routet ami szétosztja a netet a házban.
az egyik gép formázva lett és vmiért csak fele sávszélességet tudja használni, hogy lehet ezt megszüntetni ? D-LINK minden cucc, a többi gépen rendesen megy. :reklamacio:

A gép valami oknál fogva lassú, ne a Routert okoljátok.
Egyébként a Router sem valami....D-Link márka sosem volt valami csúcs szuper márka
Nekem eddig minden cucca meghalt

#844 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 08:09

ups
de ezt ne úgy vedd, hogy dobd ki XD
A gép valami oknál fogva lassú, szóval nézzétek meg.
Végképp esetben szerintem próbálkozzatok egy Újratelepítéssel :(

#845 Felhasználó inaktív   hofitom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 17:00

Idézet: Gordon88 - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 15:31

Valaki tud nekem segíteni netmegosztás terében?
Nos írom:
Van egy externetes netem tökmidnegy milyen de azért leírom 3mbit/s
van hozzá egy WA-2204A -s Wireless Routerem (wireless-bolt.hu főoldalán)
Beírom neki hogy csatlakozzon a netre, beírom a felahsználói nevet meg a jelszavát is (többszőr ellenőriztem ez nem lehet gond!) és semmi. Kipróbáltam hogy a DNS server automatikussan kérje le, kipróbáltam úgyis, hogy beírtam a 2db DNS Servert, de semmi. Megpróbáltam neki MANUAL-on csatlakozni, semmi.
Ha CSAK a PC re kötöm rá a DSL modemet (D-Link) akkor megy mindne rendessen, szóval a Router beállításaival lezsnek itt a gondok...:@
Kérlek segíts!
Mik lehetnek a hiba okai? UTP kábeleket is cserélgettük de semmi.

Nem biztos. Pont tegnapelőtt nálam is ez volt  a gond. Modem elcserélva haverrel. Modem ott műxik. Az ő modeme meg itt műxik. Okosok azt mondják T-Com vonal zajos, router nem kezeli a modemből kijövő jelet emiatt. Megoldás=modem csere.

Bye

#846 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:47

Szevasztok skacok!

El kell hogy mondjam nektek, hogy mint olyan ember, aki  még közelében sem végzett az informatikai szakmához (lásd. lelkes, de teljesen kezdő dilettáns),  tiszta lelkiismerettel merek kérdezni tőletek...és remélem ezt akceptálva kapok is pár bátorító választ.

Nos, nekem az itt felmerült problémákhoz képest egy rendkívűl egyszerű kis issue-t kéne megoldanom, nevezetesen 2 gép összekötését, egyelőre kizárólag adatátvitel céljából. /Most vettem egy laptopot és a régi gépemről, barátoktól szeretnék összeboronálni filmeket, zenéket...Cd-re meg nem akarom kiirogatni őket, mert azt gondolom, nem egy nagyon ördöngős feladat egy hozzáértőnek ezt megoldani../

Ehhez kellene a segítség.

Konkrét megoldandó kérdések:
-Milyen kábelre van ehhez szükségem? (fordított/sima??)
-Milyen internetbeállításokat és hogyan kell megejtenem ? XP-kről van szó, és mindig is gondom volt az IP, hasonló beállításokkal...Ez a lényeges, a kábeleket én is be tudom dugni...
-Milyen adatgyorsaságra számíthatok? Azt hallottam mindenkitől, hogy ez nem lesz túl gyors....

Egyébként meg természetesen utánnaolvastam a témának itt a fórumon, is de csak ennél bonyolultabb témák kerültek elő...És különben is azt gondolom , hogy ez nem egy "hoch" bonyolult helyzet nektek..

Az esetleges segítségekkel kapcsolatban meleg köszönetnyilvánításomon kívűl a sztenderd "pizza-sör2 megoldást is fel tudom ajánlani...ha valakit érdekel...

üdv mindenkinek: Peti

#847 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 10:35

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 10:47

Egyébként meg természetesen utánnaolvastam a témának itt a fórumon, is de csak ennél bonyolultabb témák kerültek elő...És különben is azt gondolom , hogy ez nem egy "hoch" bonyolult helyzet nektek..

Pedig tényleg sokat boncolgatták ezt a kérdést.
Két gép = fordított kábel.
Azonos munkacsoport, megosztott könyvtár(ak).
gép1 ip: 192.168.1.1
gép2 ip: 192.168.1.2

Ha netezni is akarsz, router.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#848 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 15:57

:respect: hi all!
gondolom 1000x kerdeztek, de telleg nincs idom vegigolvasni mindent, pls vki segitsen, ha nagyon raer, s akar egy jo dolgot tenni ma :)

szoval adott 2 gep, mindkettoben wlan karesz. Mar itt kezdodik a gond, hog nem latjuk egymast (sima kabellel ne mlenne gond, de wlanhoz nem ertek)... es meg szeretnenk a netet osztani az egyik geppel wlanon keresztul, winxp pro.-val.
eccerunek hangzik ,de 2 ora b*szakodas utan se lett jo, meg nem is lattuk egymast, se pingeles nem ment, se semmi. Thnx 1000X!
:respect:
all bitches

#849 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 20:25

üdv,

beleolvasgattam a topikba, de inkább kérdeznék ha nem gond  :)

Wlanon kapcsolódik egy notebook a netre. És szeretném megosztani a netet ezen a notebookon keresztül egy másik géppel (szintén notebook).

A kérdés csak annyi lenne, hogy a két gépet crosslink kábellel kössem össze?

Csak normál utp kábelem van...

Előre is köszi a választ.  :respect:
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#850 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 20:40

Idézet: banditos - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 21:25

üdv,

beleolvasgattam a topikba, de inkább kérdeznék ha nem gond  :)

Wlanon kapcsolódik egy notebook a netre. És szeretném megosztani a netet ezen a notebookon keresztül egy másik géppel (szintén notebook).

A kérdés csak annyi lenne, hogy a két gépet crosslink kábellel kössem össze?

Csak normál utp kábelem van...

Előre is köszi a választ.  :respect:

Igen crossover kábel kell, és ics bekapacsol.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#851 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 22:44

Idézet: richies - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 14:57

:respect: hi all!
gondolom 1000x kerdeztek, de telleg nincs idom vegigolvasni mindent, pls vki segitsen, ha nagyon raer, s akar egy jo dolgot tenni ma :)

szoval adott 2 gep, mindkettoben wlan karesz. Mar itt kezdodik a gond, hog nem latjuk egymast (sima kabellel ne mlenne gond, de wlanhoz nem ertek)... es meg szeretnenk a netet osztani az egyik geppel wlanon keresztul, winxp pro.-val.
eccerunek hangzik ,de 2 ora b*szakodas utan se lett jo, meg nem is lattuk egymast, se pingeles nem ment, se semmi. Thnx 1000X!
:respect:

Az egyik gépet át kell tenni AD-HOC módba, hogy lássák végre egymást!

#852 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 23:11

Flowm@n, köszönöm a választ! :sör:
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#853 Felhasználó inaktív   girnyau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 13:22

Sziasztok!

Nem nagyon értek a routerekhez, de ahogy olvasom a topicot biztos tudtok segíteni. Volna egy kis problémám, ha gamespy-al akarok mohaa szerverre csatlakozni nem tudok. Látja az összes szervert, de nem látja a nevüket és nincs válaszidejük se. Viszont látja hány ember van a szerveren. Ilyenkor mi lehet a gond. Próbáltam All seeing eye-el is az meg 999-es pinget lát. Nem tudom mi lehet a baj. Már gondoltam a routr-re is, de nem nagyon értek a routerekhez, de a NAT engedélyezve van és ennyi.
Ja a router és a net az: edimax br-6104k-s routert és ez egy eurowebes adsl modemre van rákötve

Várom segítségeteket.

Előre is köszi!

Sziasztok!

#854 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 13:41

portforward

Itt kikeresed a progit amit forwardolni szeretnél és elvileg van hozzá leirás mit kell tenni.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#855 Felhasználó inaktív   girnyau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 08:58

BoGab köszi a segítséget! Igaz nem értek a routerhez, de az oldal alapján remélem sikerülni fog valamit csinálni.

Köszi mégegyszer!

#856 Felhasználó inaktív   tomi2253 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 01. 08:35

Üdv.
Van egy kis gondom. Hálózatot szeretnék otthon kiépíteni újra. Két gép az egyik a másikon keresztül kapcsolódik a netre. Gépenként egy hálókártya egyiknél modem. Hálózati kapcsolatok beállítva
IP 192.168.0.1
IP 192.168.0.2
internetkapcsolat megosztva.
tűzfalak kikapcsolva, vírusirtók kilőve mégsem jó. mindkettő új telepítés. Előzőleg szintén össze volt kötve a két gép és nem volt gondom vele, de most az istennek se megy. Ha a gazdagépen az msconfigot elindítom akkor a "hálózatlétesítési szolgáltatás" le van állítva, de nem tudom ezt be kell-e kapcsolni vagy hogy hol.
Próbáltam kézzel beírni az internetátjárót, ekkor mutatta az internetátjáró kapcsolatot+a helyi kapcsolatot és hogy adatokat küldözgetnek egymásnak,de net akkor sem volt.
A segítséget előre is köszönöm

#857 Felhasználó inaktív   tomi2253 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 01. 11:27

Nos kicsit bonyolódott a helyzet. A hálózatot sikerült beállítanom és a netet is megosztani. Működik is minden kb.15 percig utána egyszerűen megszakad a két gép közötti kapcsolat. A tűzfal beállításába nem tudok bemenni, mert a "windows tűzfal/internet megosztás ICS" nevű szolgáltatás nem fut. El próbálja indítani de nem sikerül. Vezérlőpult/szolgáltatások-nál pedig látszik is hogy nem fut. Ha minden szolgáltatást elindítok akkor sem tudom bekapcsolni. A hálókártya és a hangkártya integrált. A hangkártyát vezérlő "windovs audio-t" is letiltja, de ezt el tudom indítani. Minden automatikusra van állítva mégsem indulnak újraindításnál.
Miért????
Előre is köszönöm

#858 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 11:33

Idézet: tomi2253 - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 7:35

Üdv.
Van egy kis gondom. Hálózatot szeretnék otthon kiépíteni újra. Két gép az egyik a másikon keresztül kapcsolódik a netre. Gépenként egy hálókártya egyiknél modem. Hálózati kapcsolatok beállítva
IP 192.168.0.1
IP 192.168.0.2
internetkapcsolat megosztva.
tűzfalak kikapcsolva, vírusirtók kilőve mégsem jó. mindkettő új telepítés. Előzőleg szintén össze volt kötve a két gép és nem volt gondom vele, de most az istennek se megy. Ha a gazdagépen az msconfigot elindítom akkor a "hálózatlétesítési szolgáltatás" le van állítva, de nem tudom ezt be kell-e kapcsolni vagy hogy hol.
Próbáltam kézzel beírni az internetátjárót, ekkor mutatta az internetátjáró kapcsolatot+a helyi kapcsolatot és hogy adatokat küldözgetnek egymásnak,de net akkor sem volt.
A segítséget előre is köszönöm

2. gép:
IP 192.168.0.2
Átjáró: 192.168.0.1
Elsődleges DNS: 192.168.0.1
Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#859 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 11:36

Idézet: tomi2253 - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 10:27

Nos kicsit bonyolódott a helyzet. A hálózatot sikerült beállítanom és a netet is megosztani. Működik is minden kb.15 percig utána egyszerűen megszakad a két gép közötti kapcsolat. A tűzfal beállításába nem tudok bemenni, mert a "windows tűzfal/internet megosztás ICS" nevű szolgáltatás nem fut. El próbálja indítani de nem sikerül. Vezérlőpult/szolgáltatások-nál pedig látszik is hogy nem fut. Ha minden szolgáltatást elindítok akkor sem tudom bekapcsolni. A hálókártya és a hangkártya integrált. A hangkártyát vezérlő "windovs audio-t" is letiltja, de ezt el tudom indítani. Minden automatikusra van állítva mégsem indulnak újraindításnál.
Miért????
Előre is köszönöm

Vírus és Spyware kergetés. Biztonsági frissítések? :rolleyes:

Szerkesztette: Cybersyrius 2006. 10. 01. 11:40 -kor

Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#860 Felhasználó inaktív   tomi2253 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 01. 17:18

Formázott vinyóra van szűz windovs telepítés. Gőzöm sincs mitől lehet. Esetleg hálókártya? Bár megfelelően működik látszólag.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.