HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#861 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 01. 22:38

A felállás nálam a következő:

- hamarosan 3 gép a lakásban
- netszolgáltató MAC alapján azonosít, UTP-n jön a net, 192.168.0.xxx tartományban vagyok.

Ami kéne nekem:

- olyan eszköz, amivel megoldható, hogy mindhárom gép tudjon egyszerre netezni és egymást is lássák
- (nem muszáj: menet közben állítható sávszél portonként)
- 100MBit.

Mi kell ehhez nekem? :)

Köszönöm a választ előre is.

#862 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 01. 22:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 23:38

- netszolgáltató MAC alapján azonosít, UTP-n jön a net, 192.168.0.xxx tartományban vagyok.

- olyan eszköz, amivel megoldható, hogy mindhárom gép tudjon egyszerre netezni és egymást is lássák

Elvileg bármelyik router, ha a szolgáltató nem tiltja a megosztást, vagy nem lesz mellé még pppoe csatlakozás is.

Én egyből occsó wlanos SMC-t vennék, 15 rugó még az Electroworldben is, oszt jár mellé egy USB wlan adapter, amit ha máshol nem használsz el, akkor HWSW-n kiárulod 2 küvecsért :-)
Make love not Wor.

#863 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 23:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 23:38

A felállás nálam a következő:

- hamarosan 3 gép a lakásban

Ami kéne nekem:

- (nem muszáj: menet közben állítható sávszél portonként)
- 100MBit.

Mi kell ehhez nekem? :)

Köszönöm a választ előre is.

Tehát már eleve egy router mögött vagy.
Ahogy Jahno mondja, irány bót saját routerért.
A regisztrált Mac-address klónozása, és tiéd a világ.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#864 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 06:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 23:46

Elvileg bármelyik router, ha a szolgáltató nem tiltja a megosztást, vagy nem lesz mellé még pppoe csatlakozás is.

Én egyből occsó wlanos SMC-t vennék, 15 rugó még az Electroworldben is, oszt jár mellé egy USB wlan adapter, amit ha máshol nem használsz el, akkor HWSW-n kiárulod 2 küvecsért :-)

És hogy állnak ezek a wlan cuccok a biztonság-dologgal? :think:

#865 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 08:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 5:45

Tudják az elterjedt titkosításokat, van bennük MAC filter.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#866 Felhasználó inaktív   wiszkasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 10. 18:14

Sziasztok
Vettem egy routert a márkája ST Lab Broadband.Ez müködött is egy teljes napig. Aztán történt egy Win telepítés, azóta hiába illesztem a rendszerbe nincs net kapcsolat. Még a router beállítás oldalait sem hajlandó behozni. Próbálkoztam reset-tel, újraindítások tömkelegével és semmi. Viszont elszálltak a kapcsolataim is az újratelepítésnél, s egyszerűen nem jövök rá, hogy a hálózati kapcsolatok alatt, hogy s mint kell beállítani.
Ha a modemet csatlakoztatom a géphez ( router nélkül) akkor működik a net. Légyszi' segítsen aki tud! Számítógépet nem profiként használó vagyok. Előre is köszi!

#867 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 10. 18:41

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 7:45

WPA van benne, meg minden, ami kell. Persze felőlem használhatod a WEP-et is, mert azt is tudja, csak nem ajánlom :-)
Make love not Wor.

#868 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 08:56

Sziasztok!

Van egy ZyXEL P334-es routerem és napjában 2-4 alkalommmal leáll.
Webes felületről nem érhető el csak a tápkábel kihúzása és vissza, segít neki.
Semmilyen hibaüzenetet nem ír ki a logban. Szünetmentesre van rátéve de volt már csak simán 220-ról is.
Legjobban az zavar, hogy napközben is menni-e kellene, ha leáll akkor nem tudom ujraindítani a melóhelyről. Logmeinnel vezérelném az otthoni gépet de sajnos így nem tudom.
Valakinek van valami ötlete mi lehet a gond?
Köszönöm.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#869 Felhasználó inaktív   misi3 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 14. 13:25

sziasztok. segitség kellene,van egy router amit sehogy sem birok használni,ill. beállitani.

#870 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 14:01

Idézet: komi28 - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 8:56

Sziasztok!

Van egy ZyXEL P334-es routerem és napjában 2-4 alkalommmal leáll.
Webes felületről nem érhető el csak a tápkábel kihúzása és vissza, segít neki.
Semmilyen hibaüzenetet nem ír ki a logban. Szünetmentesre van rátéve de volt már csak simán 220-ról is.
Legjobban az zavar, hogy napközben is menni-e kellene, ha leáll akkor nem tudom ujraindítani a melóhelyről. Logmeinnel vezérelném az otthoni gépet de sajnos így nem tudom.
Valakinek van valami ötlete mi lehet a gond?
Köszönöm.

-forum.zyxel.hu
-A firmware legújabb? Ugyanilyenem van otthon, és nagyon baba cucc.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#871 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 21:47

Monorteles ADSL (PPTP ha jól tudom, de lehet hogy PPPoE) megosztásra milyen router-t ajánlotok? Sima vezetékes megosztás kell. Én D-Link DI-604-en gonlolkodom.

#872 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 23:40

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 22:47

Monorteles ADSL (PPTP ha jól tudom, de lehet hogy PPPoE) megosztásra milyen router-t ajánlotok? Sima vezetékes megosztás kell. Én D-Link DI-604-en gonlolkodom.

Bármit csak azt ne. Inkább valami smc, talán még olcsóbb is. ADSL pedig nem lehet PPTP...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#873 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 07:17

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 23:40

Bármit csak azt ne. Inkább valami smc, talán még olcsóbb is. ADSL pedig nem lehet PPTP...

OK. Akkor vezetékesbe mit tudsz ajánlani olyan 10k környékén? Én csak a wireless routereket ismerem jol, vezetékessel még nem fogalkoztam, de gondolom, hogy itt is LinkSys a nyerő.

#874 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:47

SMC Barricade SMC7004VBR például bőven stabil tud lenni, és kb. 7 ezres. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#875 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 01:37

Helló mindenkinek!

Talán nem a legmegfelelőbb helyre írok, de jobbat most nem találtam.
Megnéztem a helyi kapcsolatokban, hogy a cím típusa. DHCP-vel kiosztott.
A DHCP minden esetben dinamikusan változó IP címet takar?
Amúgy az miért van, hogy pl a www.utorrent.hu oldalon megnézve az IP címemet 1. nem az IP címem jön ki, hanem az egyik DNS kiszolgáló címéhez hasonlít, de eltér pár számban.
Ez mitől lehet?
Amúgy rádiós netem van.

Előre is köszönöm.

#876 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 03:00

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 2:37

Helló mindenkinek!

Talán nem a legmegfelelőbb helyre írok, de jobbat most nem találtam.
Megnéztem a helyi kapcsolatokban, hogy a cím típusa. DHCP-vel kiosztott.
Amúgy az miért van, hogy pl a www.utorrent.hu oldalon megnézve az IP címemet 1. nem az IP címem jön ki, hanem az egyik DNS kiszolgáló címéhez hasonlít, de eltér pár számban.
Ez mitől lehet?
Amúgy rádiós netem van.

Előre is köszönöm.

Pontosan mi a cím? Én arra tippelek, hogy van előtted egy router és te onnan kapsz egy belső ip címet. Ez gondolom valami félhivatalos szolgáltatás, vagy valami miniatűr cég szolgáltat a város azon részén.

#877 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 08:58

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 2:37

Létezik statikus dhcp, ekkor a dhcp szerver a hálókártyád mac címe alapján azonosít és mindig ugyanazt a címet kapod. Így más nem foglalhatja le. A cégnek könyebbség, hogy tudja kihez melyik cím tartozik.
A "sima" dhcp pedig egy adott ip tartomány szabad címei közül ad egyet neked.

Nagy valószínűséggel az átjáró is megegyezik a dns-el. Az a router.

#878 Felhasználó inaktív   zserrbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 13:58

Nincs routerem, közvetlenül a gépemre van kötve a net, vagyis a hálókártyámba, mivel szerintem nincs modemem, csak ez a hálókártyám: Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC
A www.utorrent.hu oldalon ez látható nálam:
"Ip infód

Hello, Vendég
IP címed: 212.92.3.178
Szolgáltatód: 3.178
Számítógépnév: 92 "

Szerintem ez nem az én IP címem, mivel megnéztem a futtatás/cmd... és a helyi kapcsolatoknál is és nem ez látható. Mellesleg egyik ezeken a helyeken látható adatommal nem egyezik meg, kivéve egyel van hasonlóság. Az egyik DNS kiszolgálómmal: 212.92.0.131 A másik csak a 212.-vel egyezik.

Az internetem mikorhullámú (rádiós, frekvenciás, ki hogy hívja), a víztoronyra van feltéve egy "átjátszó", ami sugározza a jelet nekem a tető lévő készülékbeés vissza. Maga a cég weboldala ez: http://www.eszaknet.hu/ Nemrég újult meg, szóval még vannak hiányosságok. Több településen vannak és nem olyan kis cég, de ne hasonlítsuk össze nagyságban egy t-onlinenal vagy egy UPC-vel.

Idézet

Nagy valószínűséggel az átjáró is megegyezik a dns-el. Az a router.

Nem az alapértelmezett átjáró nem egyezik meg a 2 DNS kiszolgálóm egyikével sem, csak a DHCP kiszolgálónak a címével.

Mellesleg van ezzel még 1 problémám, amit még nem említettem. Az Outpost 3.5 tűzfalamat beállítottam a támadásészlelés modulná, azn belül az Ethernet fülnél, hogy a helyi hálózati számítógépeket feltérképezni próbáló távoli címek blokkolását. Jelenleg kikapcsoltam, mert mikor jelzett, hogy valaki/valami fel akar térképezni, akkor a netem megszakadt mindaddig míg fel nem oldottam vagy le nem járt a beállított idő. A cím megegyzett a DHCP ki. és az alap. átjárónak a címével. Gondolom, akkor azért szakadt meg, mert blokkolta ezeket.

Vélemény?

Szerkesztette: zserrbo 2006. 10. 21. 14:00 -kor

#879 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 15:26

Idézet: zserrbo - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 14:58

Nincs routerem, közvetlenül a gépemre van kötve a net, vagyis a hálókártyámba, mivel szerintem nincs modemem, csak ez a hálókártyám: Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC
A www.utorrent.hu oldalon ez látható nálam:
"Ip infód

Hello, Vendég
IP címed: 212.92.3.178
Szolgáltatód: 3.178
Számítógépnév: 92 "

Szerintem ez nem az én IP címem, mivel megnéztem a futtatás/cmd... és a helyi kapcsolatoknál is és nem ez látható. Mellesleg egyik ezeken a helyeken látható adatommal nem egyezik meg, kivéve egyel van hasonlóság. Az egyik DNS kiszolgálómmal: 212.92.0.131 A másik csak a 212.-vel egyezik.

Az internetem mikorhullámú (rádiós, frekvenciás, ki hogy hívja), a víztoronyra van feltéve egy "átjátszó", ami sugározza a jelet nekem a tető lévő készülékbeés vissza. Maga a cég weboldala ez: http://www.eszaknet.hu/ Nemrég újult meg, szóval még vannak hiányosságok. Több településen vannak és nem olyan kis cég, de ne hasonlítsuk össze nagyságban egy t-onlinenal vagy egy UPC-vel.

Nem az alapértelmezett átjáró nem egyezik meg a 2 DNS kiszolgálóm egyikével sem, csak a DHCP kiszolgálónak a címével.

Mellesleg van ezzel még 1 problémám, amit még nem említettem. Az Outpost 3.5 tűzfalamat beállítottam a támadásészlelés modulná, azn belül az Ethernet fülnél, hogy a helyi hálózati számítógépeket feltérképezni próbáló távoli címek blokkolását. Jelenleg kikapcsoltam, mert mikor jelzett, hogy valaki/valami fel akar térképezni, akkor a netem megszakadt mindaddig míg fel nem oldottam vagy le nem járt a beállított idő. A cím megegyzett a DHCP ki. és az alap. átjárónak a címével. Gondolom, akkor azért szakadt meg, mert blokkolta ezeket.

Vélemény?

ipconfig /all eredményét kérnénk, mert nagy tévedésekben vagy valahol.... WLAN és mégis vezetékes hálókártya van, tehát van valahol neked egy Access point, esetleg egy AP + Router. Egyébként whatismyip.com megmondja mi az ip címed az internet irányából, az más kérdés, hogy helyi hálón esetleg más.

#880 Felhasználó inaktív   sisux 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 09:36

Hali!
Lenne egy Asus Rx3141-es routerem,csak egy kis problémám van a beállításával!
Ha a modemet WAN-ra kötöm,se kép,se hang,ha LAN-re OK!
Mit csináljak,mit állítsak?  :confused:

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.