Nincs routerem, közvetlenül a gépemre van kötve a net, vagyis a hálókártyámba, mivel szerintem nincs modemem, csak ez a hálókártyám: Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC
A www.utorrent.hu oldalon ez látható nálam:
"Ip infód
Hello, Vendég
IP címed: 212.92.3.178
Szolgáltatód: 3.178
Számítógépnév: 92 "
Szerintem ez nem az én IP címem, mivel megnéztem a futtatás/cmd... és a helyi kapcsolatoknál is és nem ez látható. Mellesleg egyik ezeken a helyeken látható adatommal nem egyezik meg, kivéve egyel van hasonlóság. Az egyik DNS kiszolgálómmal: 212.92.0.131 A másik csak a 212.-vel egyezik.
Az internetem mikorhullámú (rádiós, frekvenciás, ki hogy hívja), a víztoronyra van feltéve egy "átjátszó", ami sugározza a jelet nekem a tető lévő készülékbeés vissza. Maga a cég weboldala ez:
http://www.eszaknet.hu/ Nemrég újult meg, szóval még vannak hiányosságok. Több településen vannak és nem olyan kis cég, de ne hasonlítsuk össze nagyságban egy t-onlinenal vagy egy UPC-vel.
Idézet
Nagy valószínűséggel az átjáró is megegyezik a dns-el. Az a router.
Nem az alapértelmezett átjáró nem egyezik meg a 2 DNS kiszolgálóm egyikével sem, csak a DHCP kiszolgálónak a címével.
Mellesleg van ezzel még 1 problémám, amit még nem említettem. Az Outpost 3.5 tűzfalamat beállítottam a támadásészlelés modulná, azn belül az Ethernet fülnél, hogy a helyi hálózati számítógépeket feltérképezni próbáló távoli címek blokkolását. Jelenleg kikapcsoltam, mert mikor jelzett, hogy valaki/valami fel akar térképezni, akkor a netem megszakadt mindaddig míg fel nem oldottam vagy le nem járt a beállított idő. A cím megegyzett a DHCP ki. és az alap. átjárónak a címével. Gondolom, akkor azért szakadt meg, mert blokkolta ezeket.
Vélemény?
Szerkesztette: zserrbo 2006. 10. 21. 14:00 -kor