HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#141 Felhasználó inaktív   A-Tom 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 00:37

Üdv néktek!

Albérletben szeretnénk ADSL-t osztani, routerrel. Ezzel kapcsolatban felmerült pár kérdés:

A modem és a router az eredeti helyen lenne. Itt 1 gép marad. Egy szinttel feljebb 2-3 gépnek kéne végpont.
Továbbá egy 20 méterre lévő melléképületbe, kerítés tövében/tetején lenne átvezetve, ott is 2 gép számára.

Hogy jobb:
-ahová lehet, több kábelt húzni?
-vagy switchel osztani tovább?

Továbbá:

Főbérlőt aggasztja a sávszél eloszlás kérdése. A routerek hogy kezelik ezt? A sávszél fix részekre oszlik, vagy versengés megy?
Illetve van-e valami lehetőség nem kliens oldali (pl netlimiter) korlátozásra?

Kültérre milyen kábel ajánlott? Hallottam valami STP / FTP kábelekről, de pontosan nemtudom melyik mi.

Illetve a legfontosabb:
Írjátok má le lécci hova milyen kábel (patch/kereszt) kell!
Modem-Router
Router-Gép
Router-Switch
Switch-Gép közé

Csak mert nem szeretnénk se rossz kábelt, se krimpelő fogót venni.

Előre is köszi
(Tudom hogy keresővel idővel mindenre találtam volna választ, de modemes netem van és már nagyon mennék aludni)

#142 Felhasználó inaktív   kigyula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:21

Akkor most,hogy felébredtél :Irány a kereső  :)
AMD + Geforce + Faterok motoron :-)

#143 Felhasználó inaktív   mrz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 16:54

Hi mindenkinek!

A segítségeteket szeretném kérni! Rendelkezem egy smc wifi routerrel és két laptoppal amiben smc wifi kártyák vannak. A routere van dugva az ADSL. A problémám az hogy wifin keresztűl nem tudok netezni míg lanon keresztűl tökéletesen működik.
A laptop és a router között a kapcsolat kiválló mégse megy a net. :( Be kell valamit állítani a laptopokon, hogy menjen?
A másik problémám, hogy a két laptop sem látja egymást a routeren keresztűl! Azzal mit kéne csinálnom hogy működjön?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

#144 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 10:39

Napot!

Sikeresen megosztottam a netet (chello) 2 gép között (ICS+2 hálókari). Egy SoftPerfect Bandwidth Manager nevű progival pedig limitáltam a 2. gép sávszélességét 80k/20k-ra (kapcsolat alapú szabályozás).

A kérdésem, milyen progival és hogyan tudnám megoldani, hogy a 1. gép felhasználható sávszéle is korlátozva legyen mondjuk 200k/40k-ra, így éppen kijönne a chellos max (280k/60k), és a 2. gépnek biztosítva lenne az állandó 80k/20k,
na de ha a fent említett programmal állítom be a korlátot, akkor a 200k/40k az egészre vonatkozik nem csak az 1. gép felhasználható sávszélességére.

próbálkoztam netlimiterrel is, de nem jött össze a tűzfal miatt (symantec client firewall 3.0), ugyanis ez a tűzfal egy belső proxy-t használ böngészéskor a netlimiter pedig az adatforgalmat e miatt kétszeresnek látja. (proxy+IE)
Config: ASUS A8V Deluxe Rev2.00 Bios 1018.002+modded VIA-SATA-ROM, AMD Athlon 64 3000+ 939 Venice 1.8Ghz @ 2.2Ghz + Gigabyte G-power, 2x512MB/400MHZ HYNIX DDR-SDRAM 3-3-3-8 1T Dual Ch., Sapphire Radeon 9600XT 256MB 8xAGP + Zalman VF700-AlCu, 160GB (P-ATA) Samsung HDD, 160GB (SATA II) Samsung HDD + Spire HDD cooler, Pio. 111D, Chieftec 420W PSU (HPC-420-302DF), SB128PCI, SIS900 LAN, Spire 8cm sys. fan, FDD.

#145 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:10

Sziasztok!

A helyzet: wireless net van, antenna a tetőn gépben egy pci-os wifi kártya. Mac-alapján azonosit be. A másik kártya a gépben egy hagyományos ethernet kártya belső hálóhoz. Eddig windows 2003 server osztotta a netet simán a belső hálózatom felé, laptop stb.
Jó is volt egy másfél évig, erre minap megszünt a net a belső hálón. szerveren megosztást ujra konfiguráltam stb, de nem változott semmi.
Ujra installáltam az egészet fél napi állitgatás után, de továbbra is semmi.
Na felraktam az etheralt és megnéztem mi zajlik a csomagokkal, ledöbbentem. A belső hálórol miközben mondjuk egy weblapra klikk szépen elindul a csomag, a külső net felöli kártyáról ki is megy a nagy büdös netbe (tehát a cimforditás oké) , és vissza is jön a válasz DE a belső hálóra nem rakja vissza a csomagot!
Egyszerűen nem értem, a 2003 serveren több féle képpen lehet cimforditást állitani (SOHO egyszerű megosztás pipálással vagy NAT a routing táblában) mindent kipróbáltam de ugyanaz.
Ma elkeseredésemben XP-t nyomtam fel, de a helyzet ugyanez.

Mintha visszafele nem cimforditana.

kérdés: LEHET HOGY A SZOLGÁLTATÓM LÁTJA HOGY A CSOMAGOK BELSŐ HÁLÓROL MENNEK ÉS LETILTJA - ELDOBJA VAGY VALAMI??

pingelni a belső gép pingeli a szerver mindkét kártyáját, de kifelé már semmire nem jön válasz DE a kérés ugyancsak kimegy.

(a serverről közvetlenül megy a net szépen)

Egyszerűen lövésem sincsen, ha valaki tud segitsen!

100%-ig biztos vagyok benne hogy Linux-al is ez lenne a helyzet, szoftveresen tényleg mindent kipróbáltam már. 
Tűzfal off mindenhol.

#146 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:24

Idézet: wirelesspower - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 20:10

kérdés: LEHET HOGY A SZOLGÁLTATÓM LÁTJA HOGY A CSOMAGOK BELSŐ HÁLÓROL MENNEK ÉS LETILTJA - ELDOBJA VAGY VALAMI??

Elvileg lehet, itt viszont azt is írják, hogy biza pontosan miképpen: https://forum.hwsw.h...showtopic=96591
Make love not Wor.

#147 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:50

Sziasztok!

Sebesség korlátozással kapcsolatban lenne 1 kérdésem:
2-en csatlakozunk 1 routeren keresztül a netre, és azt hogy lehet beállítani, hogy
mindenki a sávszélesség felét kapja?
Amúgy a router: DLINK DI-624+

#148 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:02

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:50

Sziasztok!

Sebesség korlátozással kapcsolatban lenne 1 kérdésem:
2-en csatlakozunk 1 routeren keresztül a netre, és azt hogy lehet beállítani, hogy
mindenki a sávszélesség felét kapja?
Amúgy a router: DLINK DI-624+

Két módon, vagy felraktok mindkét gépre netlimitert, vagy cseréltek routert.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#149 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 12:10

Köszi!

Hát a routert most vettük, nem igazán akarok másikat venni.
Szóval akkor marad a netlimiter.

#150 Felhasználó inaktív   valium 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 05. 17:31

Idézet: wirelesspower - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 20:10

Sziasztok!

A helyzet: wireless net van, antenna a tetőn gépben egy pci-os wifi kártya. Mac-alapján azonosit be. A másik kártya a gépben egy hagyományos ethernet kártya belső hálóhoz. Eddig windows 2003 server osztotta a netet simán a belső hálózatom felé, laptop stb.
Jó is volt egy másfél évig, erre minap megszünt a net a belső hálón. szerveren megosztást ujra konfiguráltam stb, de nem változott semmi.
Ujra installáltam az egészet fél napi állitgatás után, de továbbra is semmi.
Na felraktam az etheralt és megnéztem mi zajlik a csomagokkal, ledöbbentem. A belső hálórol miközben mondjuk egy weblapra klikk szépen elindul a csomag, a külső net felöli kártyáról ki is megy a nagy büdös netbe (tehát a cimforditás oké) , és vissza is jön a válasz DE a belső hálóra nem rakja vissza a csomagot!
Egyszerűen nem értem, a 2003 serveren több féle képpen lehet cimforditást állitani (SOHO egyszerű megosztás pipálással vagy NAT a routing táblában) mindent kipróbáltam de ugyanaz.
Ma elkeseredésemben XP-t nyomtam fel, de a helyzet ugyanez.

Mintha visszafele nem cimforditana.

pingelni a belső gép pingeli a szerver mindkét kártyáját, de kifelé már semmire nem jön válasz DE a kérés ugyancsak kimegy.

(a serverről közvetlenül megy a net szépen)

Egyszerűen lövésem sincsen, ha valaki tud segitsen!

100%-ig biztos vagyok benne hogy Linux-al is ez lenne a helyzet, szoftveresen tényleg mindent kipróbáltam már. 
Tűzfal off mindenhol.

Ez a szolgáltató a Dunaweb gondolom mert  olvastam valamelyik topicban ugyanezt a problémát.
A szolgáltó csinált valamit a csomagok TTL-jével így azok csak az első berendezésig(server) jutnak el, majd szépcsendesen elvesznek a csomagok.

Keress rá mert úgy emléxem a HWSW-n volt ez a topic.

/szerk  Jahh most látom Jahno már megmondta pontosan. Bocs :D

Szerkesztette: valium 2005. 10. 05. 17:35 -kor

Káosz uralkodik. Elmélkedj,bánd meg bűneid és telepítsd újra az oprendszert.

#151 Felhasználó inaktív   erdly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:18

hi megvan a D-link642-es routerem, de nem tudom beállítani. valki tudna segíteni???
beállítottam, az alap dolgokat, de a netet, hogy kell megosztani??
na meg elcsaezi a gépemet, ha rá vagyok csatlakozva. újraindítom, és lassú, lefagy nem hozza be a progikat. egyiket sem mi a baj??
és fagyogat is. netre sem tudok felépni semmi.
a kézi könyv leírja a varázslót. nekem a varázslóba, csak a jelszó+felhasznév beállításvan meg a WLAN- más semmi. és osztja meg a netet. újraindítom a gépet, és ilyen kor kezdd el fagyogatni, a feladat kezelőbe nem írja ki a nevet, hogy (PL: nod32krn.exe  SYTEM stb.) és ffagyogat a gép nem indít el semmit. valki segítsen kérem!

#152 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:03

Idézet: erdly - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 20:18

hi megvan a D-link642-es routerem, de nem tudom beállítani. valki tudna segíteni???
beállítottam, az alap dolgokat, de a netet, hogy kell megosztani??
na meg elcsaezi a gépemet, ha rá vagyok csatlakozva. újraindítom, és lassú, lefagy nem hozza be a progikat. egyiket sem mi a baj??
és fagyogat is. netre sem tudok felépni semmi.
a kézi könyv leírja a varázslót. nekem a varázslóba, csak a jelszó+felhasznév beállításvan meg a WLAN- más semmi. és osztja meg a netet. újraindítom a gépet, és ilyen kor kezdd el fagyogatni, a feladat kezelőbe nem írja ki a nevet, hogy (PL: nod32krn.exe  SYTEM stb.) és ffagyogat a gép nem indít el semmit. valki segítsen kérem!

Gondolom ennek a topiknak az első hozzászólását elolvastad ugye?
A többit a kézikönyvéből kiderítheted.....

#153 Felhasználó inaktív   Csiz84 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 07. 13:26

Helló!
Chello plus-szom van. És két gépre szeretném leosztani. Ehhez elég egy switch?

#154 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 15:11

Idézet: Csiz84 - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 12:26

Helló!
Chello plus-szom van. És két gépre szeretném leosztani. Ehhez elég egy switch?

Elég
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#155 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:14

Idézet: VKP - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 16:11

Elég

csak akkor mindig mennie kell a "fo" gepnek, nem?

router eseten meg eleg a router

#156 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:17

nekem az lenne a kerdesem, hogy most akarok venni egy ZyXEL p334wt wifi routert. A topicban talalok olyat, hogy hogyan kell beallitani a wifi titkositast, hogy mas ne tudjon belepni? ilyen WEP VPN titkositasok vagy mik. Vagy annyira egyszeru a varazsloval beallitani hogy felesleges leirni ide?

pl hogy csak mac adress alapjan tudjanak belepni, meg felhasznalo jelszoval, illetektelen ne akarja hasznalni, bar nemhiszem hogy olyan a kornyek ahol sok wifi lenne, de sose tudni

bocs csak nem volt idom vegignezni mind a 6 oldalt, szal ha van ilyen kerem jelezzetek, vagy hogy hol talalok ilyet, vagy irni egy rovid "doksit" rola.

esetleg aki ilyen routert hasznal, azis szolhatna:)

thx
udv

#157 Felhasználó inaktív   kekedildo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:25

Hello!
nekem az lenne a problémám, hogy vettem egy mercury kob br100-as routert és valami nem stimmel. 2 gép van rákötve, a net pppoe, axelero, és a router minden címet felismer, csatlakozik, de bizonyos idő után a dhcp clientek eltűnnek és nem lesz net egyik gépen sem, ez. kb. fél óra. tehát működik, minden (vagyis majdnem minden)jól be van állítva, az a kérdés, hogy mi nincs?kérlek segítsetek! előre is köszi (kell e MAC klónozás, vagy a gépen állítani vmit)

#158 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:46

Idézet: kekedildo - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 16:25

nekem az lenne a problémám, hogy vettem egy mercury kob br100-as routert és valami nem stimmel. 2 gép van rákötve,

a net pppoe, axelero, és a router minden címet felismer, csatlakozik, de bizonyos idő után a dhcp clientek eltűnnek és nem lesz net egyik gépen sem, ez. kb. fél óra. tehát

Ha a DHC tűnik el, akkor a lease time opciót kell buzizni, amúgy akár a roter is lehet szar, hogy magába fordul. Ezek ilyenek  :D
Make love not Wor.

#159 Felhasználó inaktív   kekedildo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 16:02

aha, köszi hát sztem vissza fogom vinni a ge**be mert nem igaz, hogy megveszem vagy 8 rugoért és itt kell vele szarakodni.na mindegy

#160 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 16:11

Idézet: kekedildo - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 17:02

aha, köszi hát sztem vissza fogom vinni a ge**be mert nem igaz, hogy megveszem vagy 8 rugoért és itt kell vele szarakodni.na mindegy

De, ennyiért esélyes hogy ilyesmiket művel, meg talán az user hibája is lehet, hogy nem teljesen van tisztában a működésével, esetleg alacsony a lease time, és csak akkor enged az adott IPre forgalmazni, ha megújítódik. Vindóz meg magától nem fog újítani, csak ha kézzel rányomsz.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.