HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#181 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:50

Sziasztok, a következő hasfájásom van: van egy otthon működő hálózatom, egy routergép, mögötte egy hub-ra kötve a kliensekkel, statikus IP címekkel, minden működik.

De: a saját, XP-s gépemen keresztül egy USB-s Bluetooth dongle-vel szeretném a netet megosztani a palmtopommal, és ez baromira nem megy. A cucchoz ezt a Bluesoleil proggit adták driverként, ami elvben tud megosztani netet, a gyakorlatban ez még nem sikerült. A Bluetooth kapcsolat a két gép között megy (pl. FTP). A proggi ad IP címet a BT-s eszköznek (a dongle-nak). Mivel a proggi megosztása nem megy, szeretném a dolgot kézzel megosztani. Jelen pillanatban kis hálózatom statikus IP-kkel dolgozik, megosztó gépen XP Home van, a fix Ethernet kártya a 192.186.0.1 címen, a BT cucc általában a 192.168.0.50 címen megy, a hálózat többi (drótozott) gépe 192.168.0.(1-99) címet használja.

Palm <-> (192.168.0.50)XP(192.168.0.1) <-> (192.168.0.99)Router(DHCP) <-> internet

Per pillanat a kérdés az, hogy az XP-n a netmegosztást hogyan tudom megcsinálni, a topiknyitó hozzászólásból és egyebekből pl. az nem világos, hogy
-Melyik karit kell megosztani, a (192.168.0.50) vagy a (192.168.0.1) címűt, mert én pl. eleddig meg voltam győződve arról, hogy a külső oldali (192.168.0.1) kártyát kell "jobb klikkel" megosztani, de ebből az egyébként homályos leírásból az derül ki, hogy inkábba a belsőt (nálam (192.168.0.50) című) kell.
-Mindenképpen a Win DHCP-mániás módszerét kell alkalmazni, vagy használhatok saját, statikus IP-ket is?
-Mert az még megoldható, hogy a külső karit számozom át (192.168.0.1)-ről (192.168.0.x)-re, a belsőt meg elnevezem (192.168.0.1)-nek, de ha nekem pl. a DHCP miatt át kell számoznom a belső hálót, akkor inkább bele sem kezdek az egészbe, veszek egy WLAN-routert, oszt csinálom azzal.
-Van itt valaki, aki ért a Windows CE hálózati dolgaihoz? Mert ránézésre a CE is ugyanúgy kezeli a hálózatot, csam eddig még nem sikerült ez a BT-s móka, és pl. nem tudok pingelni a palmtopról, ami, mondjuk így nem egyszerűsíti a problémamegoldást.

Szerkesztette: Hülyesamu 2005. 10. 30. 09:54 -kor

#182 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:02

Még annyit, hogy XPSP2 a gépem, aminek elvben van saját BT drivere, nekem nem talált ilyet, ezért toltam fel a CD-n adott sajátot, a már említett Bluesoleil-t.

#183 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 31. 13:57

igazabol nem itteni forumtema, de okosok vannak itt es szerintem rovid lesz... :D
az ADSL egy routerrel van szetosztva odahaza es az otthoni gepemet (XP prof hun sp2) egy palmtoppal (amirol most is irok) tavoli asztalkent szeretnem elerni. Meg nem csinaltam ilyet...nem tom hogy kezdjek hozza. Elmeletileg a prof XP tartalmazza a remote desk.-et ugye? hogyan kene bekonfiznom? koszike.
Sanyi

#184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 14:10

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 13:57

ilyet...nem tom hogy kezdjek hozza. Elmeletileg a prof XP tartalmazza a remote desk.-et ugye? hogyan kene bekonfiznom? koszike.

Saját gépen jobb gomb, távoli használat fülecske. Ott távelérést tudod nyomkodni, usereket hozzáadni, oszt rájöszöl hamar.
Make love not Wor.

#185 Felhasználó inaktív   Hermes007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 21:04

Sziasztok .

Tőlünk a második szomszéddal szeretnék egy internet megosztást csinálni .( kb 30 m )
A szándék megvan de a gyakorlati megvalósítás még messze.
A boltok oldalait nézve nem filléres kiadás lesz.
Nem szeretnék sokat rá költeni.
Ezért tőletek kérek segítséget , hogy a legolcsóbban milyen eszközökkel és  mennyiből lehet kihozni egy ilyen megosztást ?

Néhány éve láttam egy riportot a TV-ben egy Angliában elterjedt megoldásról .
A műsorban bemutattak egy antennát amit  egy kutyaeledeles konzerv közepébe rögzített drótból ált....
  :D  :D  ;)

Szerkesztette: Hermes007 2005. 11. 04. 21:07 -kor

#186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 21:19

Idézet: Hermes007 - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 21:04

Tőlünk a második szomszéddal szeretnék egy internet megosztást csinálni .( kb 30 m )

Ez filélres, ha nem ólomból vannak a közfalak.

LinkSys WRT54G router, az kb. 20 ezer, szomszédnak meg mondjuk egy Asus WL130B/WL138G kártya 6-7ezresért, de ugyanígy jó az SMC, meg Gigabyte is... Erre rábököl egy Zyxel EXT-105-ös antennát 3-4ezresért, aztán kész, műxik.

Padlásra rakva az AP-t, nálunk szembeszomszéd nappalijában éppen jól működik. Többit leírtum 80szor a wlan topikban.
Make love not Wor.

#187 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:46

30m-re még kábel is megy. az meg mégolcsóbb.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#188 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:39

Az én bajom az lenne, hogy adott egy ADSL kapcsolat, amin csüng egy router, azon egy desktop gép meg egy noti, megy is minden okésan, de! a noti gazdája elvándorol a munkahelyére, ott meg már fix ip címe van, más átjáróval meg DNS-sel. Viszont csak egy hálókártya van a gépében, tehát nem működik az sem, hogy "otthon ez a csatlakozó, munkahelyen meg az". Manuálisan nem fogja mindig átírogatni a beállításokat, mert a bekapcsoló gombot is nehezen találja meg, én meg még nem csináltam ilyet, szóval van-e lehetőség arra, hogy valamilyen profilban vagy ilyesmiben eltároljuk a beállításokat, és neki csak rá kelljen kattanni? Win XP Prof-ja van.
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#189 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:47

Idézet: CameraMan - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 13:39

Az én bajom az lenne, hogy adott egy ADSL kapcsolat, amin csüng egy router, azon egy desktop gép meg egy noti, megy is minden okésan, de! a noti gazdája elvándorol a munkahelyére, ott meg már fix ip címe van, más átjáróval meg DNS-sel. Viszont csak egy hálókártya van a gépében, tehát nem működik az sem, hogy "otthon ez a csatlakozó, munkahelyen meg az". Manuálisan nem fogja mindig átírogatni a beállításokat, mert a bekapcsoló gombot is nehezen találja meg, én meg még nem csináltam ilyet, szóval van-e lehetőség arra, hogy valamilyen profilban vagy ilyesmiben eltároljuk a beállításokat, és neki csak rá kelljen kattanni? Win XP Prof-ja van.

Erre csak én legalább 5x válaszoltam már. kéne használni keresőt...

dhcp-hez

netsh interface ip set address name = "Local Area Connection" source = dhcp

netsh interface ip set dns name = "Local Area Connection" source = dhcp

netsh interface ip set wins name = "Local Area Connection" source = dhcp

netsh interface ip show config

pause

fixip-hez

netsh interface ip set address name = "Local Area Connection" source = static addr = 192.168.1.2 mask = 255.255.255.0

netsh interface ip set address name = "Local Area Connection" gateway = 192.168.1.1 gwmetric = 1

netsh interface ip set dns name = "Local Area Connection" source = static addr = 192.168.1.100

netsh interface ip add dns name = "Local Area Connection" addr = 192.168.1.200

netsh interface ip show config

pause
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#190 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 16:11

Idézet: CameraMan - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:39

a noti gazdája elvándorol a munkahelyére, ott meg már fix ip címe van, más átjáróval meg DNS-sel. Viszont csak egy hálókártya van a gépében, tehát nem működik az sem, hogy "otthon ez a csatlakozó, munkahelyen meg az". Manuálisan nem fogja mindig átírogatni a beállításokat, mert a bekapcsoló gombot is nehezen találja meg, én meg még nem csináltam ilyet, szóval van-e lehetőség arra, hogy

Be lehet állítani DHCP-t, aztán a speciálisokban fix IP-t megadni arra az esetre, ha nem lenne DHCP. Így ha nem talál, akokr műxik a fixIPvel.

Vagy otthon is ugyanazt beállítani gatewaynek, mint a melóhelyi, de akkor meg a VPN nem fog menni.
Make love not Wor.

#191 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:26

Idézet: VKP - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:47

Erre csak én legalább 5x válaszoltam már. kéne használni keresőt...

Köszönöm! Használtam a keresőt, de nem találtam azt a kulcsszót, amire legalább megközelítőleg ezt a kérdéskört tárgyaló hozzászólást adta volna. Gondoltam is, hogy már volt erről szó. Tényleg, hogy hívják ezt a megoldást? Vagy jelenséget...
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#192 Felhasználó inaktív   TSabee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 21:48

Hello!

Van egy routerem, amin keresztül sehogy sem megy a net, de ezt már az elözö oldalon leírtam.

Most az lenne a problémám, hogy már annyit vacakoltam a beállításokkal, hogy már akkor sincs internetem, ha kihagyom a routert. Eddig legalább így működött.
Azt írja, hogy "Nincs kapcsolat, vagy korlátozott". A részleteknél, meg nincs se Átjáró, se DNS, se WINS.
Már egyszer újratelepítettem az egész windowst emiatt (utána jó is volt még újra el nem b**tam), még egyszer nincs kedvem.
Hiába telepítem újra a hálókártya drivert nem használ, valamint minden driver újratlepítésnél az jelenik meg, hogy "HELYI KAPCSOLAT X",ahol X egy szám ami minden egyes telepítés után egyyel nagyobb. Tehát hiába törlöm emlékszik az elözőre.
Hogy lehet nyom nélkül eltávolítani az illesztőprogit a windowsból????

Köszi!
Kisütöttem a BIOS-t, de nem sikerült!
Talán a rezsó nem volt elég meleg, vagy az olaj volt kevés?! :( , :)

#193 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:43

Idézet: TSabee - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 21:48

Hogy lehet nyom nélkül eltávolítani az illesztőprogit a windowsból????

Ez mással kapcsolatos, kérdés, hogy ADSL-e az az internet, meg a kapcsolatot megcsináltad. Ha a szám 169-el kezdődik, akkor töknyóc, azt a vindóz találja ki, ha 192-vel, akkor meg lehet, hogy az UPC-s neted romlott el,vagy a DSL modemet osztja ki. Szorgalmas topikolvasgatást, mert vindóz újratelepítése a leghülyébb ötlet volt....
Make love not Wor.

#194 Felhasználó inaktív   TSabee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:03

Kedves Jahno!

Kösz, hogy segíteni próbálsz, de még nem vágom mit csináljak, hogy újra müködjön a net.

Maga az ADSL bizti jó, mert két gép van és az egyiken megy a Net. (de csak a router nélkül!!!)
A jó gépen így néznek ki a beállítások:

DHCP engedélyezve:                                    igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve:        igen
Automatikus konfiguráció IP:                      192.168.0.2
ALhálózati maszk:                                      255.255.255.0
Átjáró:                                                      192.168.0.254
DNS:                                                            192.168.0.254

A másik gépen is így működött a net, amíg a router beállításaival vacakolva el nem romlott.
most így néz ki:

DHCP engedélyezve:                                    igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve:        igen
Automatikus konfiguráció IP:                      169.254.84.97
ALhálózati maszk:                                      255.255.0.0
Átjáró:                                                      -
DNS:                                                            -

A windos újratelepítese tényleg hülyeség, de ha csak így működött megint.... egy darabig
Szóval még mindig az a kérdésem, hogyan tudom a hálókártyát úgy törölnia windowsból, hogy annak
semmilyen nyoma ne maradjon?
Esetleg tud valaki ajánlani egy szakembert, aki baráti összegért házhoz jön, mert én már mindent kipróbáltam!
Kisütöttem a BIOS-t, de nem sikerült!
Talán a rezsó nem volt elég meleg, vagy az olaj volt kevés?! :( , :)

#195 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:32

Idézet: TSabee - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 13:03

Kösz, hogy segíteni próbálsz, de még nem vágom mit csináljak, hogy újra müködjön a net.

Az első kártya kap valamitől DHCPvel IP-t, a második meg nem kap. Ilyen eccerű :-)

192.168.0.254-et írd be a böngésződnek, aztán a router is illik felkonfigolni, hogy tudja a jelszavad, egyebed. Bláááh, megmondtuk sokszor.
Make love not Wor.

#196 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:52

A másik topicban pont egy ilyen általános tájékoztatót kerestem, hogy ne kelljen elmondanotok sokadszor is ugyanazt...

#197 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 17:43

üdv

nekem szokott működni a netmegosztásom, de most egy kicsit megpiszkáltam és meginnemmegy
amúgy meg van a fejemben némi homály.

2db alaplapi hálókari van, egyikre ('Helyi kapcsolat') adsl modem másikra ('Helyi kapcsolat 2')egy kliens gép van kötve, ugyebár én lennék a szerver.

Az adsl kapcsolat-ot osztottam meg ugy hogy annak az ikonjánál van a kéz, nem a 2 hálókari kapcsolatán.

('Helyi kapcsolat') tulajdonságaiban ezeket adom meg: 192.168.0.1, maszk 255.255.255.0 átjárónál nincs semmi, kéne?

('Helyi kapcsolat 2') -hez meg 192.168.0.2 ezt nem kéne? maszk 255.255.255.0, átjáró üres.

Kliens gép-en meg dinamikus ip cucc van, de ha beállitom 192.168.0.2-t akkor rinyál hogy már vanilyen.
Itt a homály, hogy ('Helyi kapcsolat 2') kiosztott cime nem ugyanaz mint a kliens gépé?  :think:
Ezért kell ('Helyi kapcsolat 2') ip cimének dinamikusnak lennie, és a kliens gépen beállitani a 192.168.0.2-t?

Amúgy aztán egésznek az (is) lenne a lényege hogy a kliens gépen fusson azureus, teljes jogokkal. Láttam hogy a netmegosztásnál vannak szolgáltatások és itt lehet (én szerintem ez lenne a portforward) aktiválni a kliens gépen az azureus által használt portokat, de kér egy ip-t is, amin a szolgáltatás futni fog. Ide mit kéne beirnom? Kliensgép ip? Éngépem ip?  :think:

Na megyek próbálgatni ha másértnem legalább magamnak jóvolt összeszedni hogy mi a rákot is csinálok itten :D
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#198 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 18:31

Na átalakitottam az egész lószart:
LAN-irányba menö kapcsolat ip: 192.168.0.1 átjáró 192.168.0.100
NET-irányos ip: 192.168.0.100 átjáró nincs

Kliensgép:
ip: 192.168.0.2 átjáró: 192.168.0.1

ez igy megint nemmegy. elolvastam azt a ronald félét de ilyenek olvasása közben mindig az jut eszembe hogy ez megintcsak nem az én adott ehylzetemre vonatkozik és megint nem egyértelmű és mégjobb kavarás. Amugy az átjárók ez ilyen saját logika hogy a lan iranyba menö adapter átjárójához a netes adapter ip-jét megadni.. lehet h hulyeség? :reklamacio:  :D

szerk mukszik DNS nem volt kitöltve :D + azt az atjaros kavarast is kiszedtem :rolleyes:

Szerkesztette: FireShadow 2005. 11. 09. 18:51 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#199 Felhasználó inaktív   indianka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 16:40

hahó, most vettem egy SMC BR14UP Router, és secperc alatt önmaga beállított mindent, működik is mindkét gépen a net, minden okés viszont nem tudom hogyan kell azt megcsinálni hogy az egyik gépről adatot toljak át a másikra.
az egyik gépen XP professional van a másikon win98.
előre is köszi a segítséget

#200 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 11:33

Sziasztok!
Segítség kéne mert lassan már szétverem az egész gépet.
Vettem egy D-Link DI-601 DSL Routert és próbálom belőni vele a netet de sehogy nem akar működni. POntosan a leírás szerint mentem végig a beállításokon és mégsem megy. Kell még valami hálózati hülyeséget állítani, hogy jó legyen? Mi a fenét csináljak még, hogy hajlandó legyen Routeren kersztül is működni a net?

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.