HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#321 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 28. 12:30

na bakker, 2x küldte el, bocsmá :omg:

#322 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 28. 15:06

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 12:28

Köszi. mostmár belefáradtam ebbe a netmegosztásba. megvárom hogy bekössék az adsl-t, de sajnos nem kapkodják el. ha sikerül beköttetni , megoldódik ez a netmegosztásos problémám mert veszek egy routert és viszlát. viszont ha ráfogják arra , hogy szar a vonal minősége na akkor kiütöm a gatyájából a faszikámat.  :reklamacio:  :cool:  jah és azt sem tudom hogymiért nekem kell ilyen gányul bekötni ezt a szar netet. lehetne egy beltéri modem úgy mint pl neked és semmi gondom nem lenne... :smoker:

Ha veszel routert amugy is akkor vedd meg most es megoldodik a problemad.
Az informatika atok de jo hogy van.

#323 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 15:10

Idézet: Scream4 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 13:41

Szaki:
igen, elolvasztam a szerződést és sajnos ott nincs leírva hogy a pinget tudják normális határok között biztosítani de ez érthető is mikrós netnél. az ip kiosztásról meg annyit hogy általában fél óra alatt megoldják ha véletlen ilyen adódik...ezért nem hívom fel őket mert a múltkor is elintézték annyival hogy rendszerkarbantartás van... (2 hetente  :think: ) ( egyébként már lejárt a 2 éves szerződésem...már csak várom az adsl-t és fel is mondom rögtön ezt az undormányt) a routerrel kapcsolatban: gondoltam rá, csak úgy van eza szar net megcsinálva hogy az antennától jön egy ujjamnyi vastag kábel aztán egy átalakítóval átalakítják asszem üvegkábellé egy 10 cmes szakaszon (nem értek ehhez, nem biztos, más mondta aki látta  :) ) és ez megy egy D-link airplus DWL-520+ wireless PCI adapterbe. namost én ilyen netbemenethez néztem routert és nem 2 forint. kb (2 hónapja...) És most úgy vagyok vele, hogy ha bekötik az adsl-t akkor inkább olyan routert veszek... ha nem akkor szívom a fogam és kénytelen vagyok olyat venni ami jó ehhez a szarhoz...

Vastag koax atalakito vekony koax es az megy a kartyaba. De kerdezd meg oket hogy ha ovek a kartya hogy cserelik e DWL-810+ ra ennek UTP kimenete van es az mar ramehet barmilyen routerra. A szar jel es ingadozas lehet hogy csokkenne ha rovidebb koaxot hasznalnanak.
Az informatika atok de jo hogy van.

#324 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 21:37

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 16:10

Vastag koax atalakito vekony koax es az megy a kartyaba. De kerdezd meg oket hogy ha ovek a kartya hogy cserelik e DWL-810+ ra ennek UTP kimenete van es az mar ramehet barmilyen routerra. A szar jel es ingadozas lehet hogy csokkenne ha rovidebb koaxot hasznalnanak.

köszi, majd beszélek velük ha nem jön az adsl

#325 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 14:19

Idézet: Anonimi - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 15:28

Az IP csomagok TTL szintje minden csomóponton való áthaladás után 1-el csökken (maga a csomóponti eszköz csökkenti 1-el), 0-nál pedig "eldobódik".

...legalább 1-gyel! Hálózati eszköze válogatja.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#326 Felhasználó inaktív   Anonimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 11:17

Idézet: Warrior - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 14:19

...legalább 1-gyel! Hálózati eszköze válogatja.

Bocsika, igazad van, de úgy gondoltam, hogy a szemléltetéshez megfelel.

#327 Felhasználó inaktív   Xmas89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 22:23

Sziasztok!

Sikeresen átrágtam magam a 10 oldalon, úgyhogy mostmár merek kérdezni. :)

Költségtakarékos netmegosztási módot kerestem, és találtam egy eszközt, amit többféleképpen hívnak (RJ45 T adapter, CAT5e T-adapter, stb.), a lényege, hogy egy UTP/STP csatlakozó jelét két aljzatra osztja szét.
Példa 1
Példa 2
Kérdés: ez mire jó? Tekinthető elvben egy két (három) portos HUB-nak? Ha rádugok három gépet, akkor teljesen összezavarodik a hálózat, vagy elviekben működnie kell?

Tudom, biztos felmerül sokakban, hogy mérnem veszek inkább egy normális hubot/switchet, de nézzétek el, ha így is megy, nekem teljesen jó. :) (config az fog menni, csak a kütyü használhatósága a kérdés)

Köszi,
Tamás

#328 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 30. 22:30

Idézet: Xmas89 - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 22:23

CAT5e T-adapter, stb.), a lényege, hogy egy UTP/STP csatlakozó jelét két aljzatra osztja szét.
Példa 1
Példa 2
Kérdés: ez mire jó? Tekinthető elvben egy két (három) portos HUB-nak? Ha rádugok három gépet, akkor teljesen összezavarodik a hálózat, vagy elviekben működnie kell?

Mpndjuk ez a kütyü annyi, mint egy 5 portos switch, szóval költséghatékonynak sem jó, másrészt teljesen másra való.

Az ethernet alapban 4 dráútot használ az átvitelre, kábel meg 8 eres. Ez a cucc szedi szét 2x4 érre, így ha van egy faliajzat, egy ilyen kütyüb bedugod a 2 gépet, 1 szál 8 eres UTP megy tovább, túloldalon mégegy kütyü, aztán elvileg teljesen jól működik.

3 gépes verziója meg nincs is ugye.
Make love not Wor.

#329 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 22:32

Ez a kütyü arra való, hogy 1 kábelen 2 gép jelét tudd elvinni A pontból B pontba.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#330 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 22:33

Jahno: bocs, gyorsabb voltál  :D

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#331 Felhasználó inaktív   Xmas89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 23:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 23:30

Mpndjuk ez a kütyü annyi, mint egy 5 portos switch, szóval költséghatékonynak sem jó, másrészt teljesen másra való.

Az ethernet alapban 4 dráútot használ az átvitelre, kábel meg 8 eres. Ez a cucc szedi szét 2x4 érre, így ha van egy faliajzat, egy ilyen kütyüb bedugod a 2 gépet, 1 szál 8 eres UTP megy tovább, túloldalon mégegy kütyü, aztán elvileg teljesen jól működik.

3 gépes verziója meg nincs is ugye.

Köszi a gyors válasz(oka)t, ma is tanultam valamit. :)

Üdv.,
Tamás

#332 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 02. 01:50

Hali!

1024 kbps- os inviteles netem van. Most lett meg a második gépem, és szeretném megosztani... Most jelenleg a boltban csak egy márkájú router van, Dana, ebből viszont van wireless-es és kábeles. Utóbbit néztem ki mivel ez az olcsóbb 6400 Ft. Szóval előszőr is megmerjem e venni ezt a routert hallottatok e már róla? Ha megvettem a routert akár ezt akár valami webshopból kerestem valami mást akkor hogyan tovább ? Az ADSL modemembe a telefon vezeték az APC UPS-en keresztül jut el, hogy védett legyek e felől is, és ez igy is fog maradni.. viszont az ADSL modemből most belemegy a gép hálókártyájába az UTP kábel... gondolom ide kell beiktatni a routert, aztán az egyik az egyik gépem a másik utp mely szintén a routerből jön ki meg a másik gépembe megy. Jól gondolom?

#333 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 03:29

Jól. Viszont routerből próbáld meg ne a legolcsóbbat megvenni, egykétezer forinttal többet szánsz rá és nem fogsz vele szívni.

#334 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 04:27

Köszi, viszont van még egy gond...
A kisebbik gépbe kellett venni tápot, de csak MS Industrialt kaptam, semmi gond egyenlőre vele, de mivel nem egy nagy márka kissé félek tőle... a nagy gépben DTK táp van ... ha a router megjön, akkor  a net megosztás miatt végülis összekötettlésbe kerül a két gép, viszont attól tartól, hogyha az MS industrial táp befuccsol, akkor "átköszönhet" a nagyra is, ami már minden szempontból védve van... szóval ezt hogy lehetne elkerülni?

Esetleg jó megoldás az hogyha a telefonvezetékez hagyom simán belefutni az ADSL modembe, majd a routerbe, és a router meg a gép között beiktatom az UPS (APC Back UPS CS 650)-t ?

A másik felmerült kérdés, mivel a nagyobb gép 64 bites ezért 64 bites XP van rajta (most ez még trial mert még nem jött meg a full a boltból), szóval olyan router kell aminek van 64 bites drivere?

#335 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 05:27

Esetleg vegyek wireless-es router, és akkor fizikai kapcsolat nincs ... jól gondolom igaz ?

#336 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 07:20

Elvileg minden router webes felületen configolható, ezért nincs szükség hozzá driverre. Elég kevés a valószínűsége, hogy a táphalál a hálókártyán keresztül elvinné a másik géped, ha mégis átjutna nagyobb feszültség a hálózatra, először úgyis a router fekszik ki. APC gyárt Ethernetre (UTP) is túlfeszvédőt. Legnagyobb biztonságot az optikai kábelezéd nyújtja, de otthonra kissé drága. Wireless is szóba jöhet, de annak meg más hibái lehetnek.

#337 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 11:43

Nos, a normális routeren/switche/hub-on mihelyts megjön a nagyfesz, elészáll minden, (fizikailag) és nem lesz kapcsolat, teáht a delej sem mehet át (persze, ha monduk 400 V DC-t enged rá, vagy villám, vagy más az ugy átmegy mint a huzat)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#338 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:37

Akkor csak a wireless-es a legbiztonságosabb dolog, az 3 fő részből tevődik össze a router, és a két wireless receiver. A receiver-ek ugye USB-n csatlakoznak a géphez ? A csomag pedii gondolom alapból tartalmazza a két receivert.

#339 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:55

Asus WL-520G Wireless Router 54MBit Ár alapján ezt néztem ki...
Mi a véleményetek róla?

#340 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:59

http://prohardver.hu...d=20&id=920&p=2

itt egy cikk róla, de az zavar hogy nem látszik hogy lenne benne két USB-s receiver...

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.