HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#421 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:28

Idézet: SpeedTommy - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 17:03

Adott egy vezeték nélküli hálózat

Erről mesélj kicsit bővebben.

#422 Felhasználó inaktív   SpeedTommy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 23:03

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 20:28

Erről mesélj kicsit bővebben.

Mese indul :D Már rosszul kezdtem neki a fogalmazásnak :D

Chello a szolgáltató. 5Mbit/sec. modemtől megy a kábel a Wireless Routerbe, onnan vissza a gépembe és a routertől a szomszédba vezeték nélkül a vevőhöz a hálózat. Tehát rádiós a router.

A kérdés tehát: Miként tudom korlátozni az ő sávszélességét, legalább akkor, ha az én gépem megy. Habár megy 12-18órát naponta :)

Köszi előre!

Tommy_  :smoker: 

#423 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 00:07

Idézet: SpeedTommy - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 23:03

Wireless Routerbe

Erről mesélj kicsit bővebben.  :D

Milyen az a router, van amelyik egész jól tudja a sávszélszabályozást, van amelyik kevésbé.

#424 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 09:00

Problémám a következő.

Adott két gép két Asus wifi hálókártyával. Nagynehezen beállítottam hogy lássák egymást sőt még a net is menjen. A porbléma akkor kezdődött amikor a titkosítást akartam beállítani mert ilyenkor valahogy sosem látta az egyik a másikat.

Le tudná valaki részletesen írni nekem hogyan tudom beállítani, hogy titkosított legyen a kapcsolat és a két gép utána lássa egymás? Illetve WPE vagy WPA titkosítás amit használni érdemes stb.

#425 Felhasználó inaktív   SpeedTommy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:25

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 0:07

Erről mesélj kicsit bővebben.  :D

Milyen az a router, van amelyik egész jól tudja a sávszélszabályozást, van amelyik kevésbé.

A mi rá van írva:
2,4GHz 802.11b 11Mbps Wireless
Acces Point Router
With 4-port Fast Ethernet Switch

Ebből valami kivehető?

Tommy_ :smoker:

#426 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:45

Ebből nem valószínü...gyártó és típusszám lenne a megfelelő! Mellesleg nem sok 11 Mbs -es routert láttam sávszélkorláttal, ha nem tudja, akkor csak szerverrel tudod megoldani. A gépeden a netlimiter nem segít őt korlátozni,az csak saját gépedre jó!

#427 Felhasználó inaktív   SpeedTommy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 18:07

Idézet: Hani - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 14:45

Ebből nem valószínü...gyártó és típusszám lenne a megfelelő! Mellesleg nem sok 11 Mbs -es routert láttam sávszélkorláttal, ha nem tudja, akkor csak szerverrel tudod megoldani. A gépeden a netlimiter nem segít őt korlátozni,az csak saját gépedre jó!

Erre rájöttem, amint telepítettem a progit, mert ugye a hálókártyám nem komunikál vissza a routerbe. Most az a gond lépett fel, hogy ez a rendszer nem stabil. Hétfőn megyek veszek egy új routert. Ajánlották az Edimaxot. 15.000Ft környékén van olyan router, ami tudja, amire nekem kellene? Vezeték kilőve a szomszédig.

Már a garázsban előkerestem a régi gépemet, esetleg az megmarad servernek, ha nincs olcsó megoldás. Linux kell, azt tudom. De ahhoz megintcsak süti vagyok. Valahol találnék leírást a szerver kiépítéshez?

Köszi!

#428 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 18:42

Már jópár embernek raktam össze ilyet neten keresztül, neked is hamar meglehet! Semmi más nem kell a régi gépbe, mint 200 mb wincsi, 2 hálókártya, meg az első 5 percben egy cd olvasó! Ráadásul ezzel megúszhatod az új router árát, mert a router funkciót ezután így nem kell használni benn!

De szerintem létezik ezt úgy-ahogy megoldó routert is hasonló árban...a fórumon nézz körül

#429 Felhasználó inaktív   SpeedTommy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 21:31

Idézet: Hani - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 18:42

Már jópár embernek raktam össze ilyet neten keresztül, neked is hamar meglehet! Semmi más nem kell a régi gépbe, mint 200 mb wincsi, 2 hálókártya, meg az első 5 percben egy cd olvasó! Ráadásul ezzel megúszhatod az új router árát, mert a router funkciót ezután így nem kell használni benn!

De szerintem létezik ezt úgy-ahogy megoldó routert is hasonló árban...a fórumon nézz körül

Mesin keresztül elérhetjük egymást? Valami rádiós kütyü mindenképp kell, mert nem vezetékelünk, tehát a routert nem tudom kihagyni. Hétfőn veszek hálókártyákat a régi gépbe és keresnélek, ha adsz elérhetőséget skepy-n, vagy MSN-en.

#430 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 00:38

Na ezeken elérni szinte lehetetlen, csak e-mailre figyelek legtöbbször! Végülis annyi az egész hogy alapinstallal felteszed a cuccot, két csomagot felraksz még mellé, és onnantól belövöm én távolról. Azonban még annyit mondanom kell,hogy chelloval még sosem próbáltam, bár elvileg mennie kellene, először megpróbálhatnád kölcsön hálókártyával!

#431 Felhasználó inaktív   mlala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 22:34

Üdv :
segítség kellene,van egy smc54g ruterem hogy tudom beállítani hogy a vnc tudjam használi a munka helyemröl. elöreis köszönöm. :help:

#432 Felhasználó inaktív   SpeedTommy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:56

Köszönet a srácoknak, akik segítettek. Végülis a legolcsóbb megoldás lett beállítva, ami egyszerre jutott eszünkbe Hani-val  :D  NetLimitert a gépére a szomszédnak. Nem ért hozzá, úőgyhogy nem fog többet levenni tőlem.

Tommy_  :smoker:

#433 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 27. 20:05

Hehe  :)

#434 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 21:30

Idézet: debianforever - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 6:27

A kábelmodemek általában a http://192.168.100.1 címen érhetők el. Itt a modem beállításaitól kezdve a kábel jelszinten át egy csomó dolgot megnézhetsz. Többek között a modem MAC address tábláját is. Ezeknek a modemeknek három MAC address-e van.

1. kifelé a kábel interfésznek van egy
2. befelé az usb interfésznek van egy
3. befelé az ethernet portnak van egy

Bővebben a modemed gyártójának honlapján.

Köszi a segítséget!
Sikerült "rátallóznom" a modemre. Mellesleg ez egy thomson modem... Sok jot nem varok tole.
A honlapja remuletes.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#435 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:23

röhejes a probléma

nos múlt hét szombaton LAN volt, alőtte ment minden utána semmi  :mad:

Nos, a lényeg hogy ADSL  megosztottam annak rendje és modja szerint LAN előtt ment minden frankón, úgy ahogy kellett, Norton pofázott a win2ks laptopn, de ment minden.

LAN után, vissza, XP laptopon és társain lehet netezni, win2kson nem, ping látja egymást.

MI a x*r van?

THX

Szerkesztette: Asker 2006. 02. 28. 21:24 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#436 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:09

Valamit elállíthattál  :think:

#437 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:50

Semmit se, illetve ha véletlenül el is állítottam volna már nem jelent semmit mert megcsináltam a topik első oldalán lévő utasításokat, de nem műxik sajnos.
Furcsa mert pingel teljesen látják egymást, de ugyanakkor a norton hálózat érzékelője nem jelez, és amikor az explorerre kattintok akkor dnserror pageot nyitja meg, míg lan előtt a norton pofázott hogy engedélyezem-e az internetkapcsolatot vagy nem.

Szerkesztette: Asker 2006. 02. 28. 22:53 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#438 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 06:44

Idézet: Asker - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:50

Semmit se, illetve ha véletlenül el is állítottam volna már nem jelent semmit mert megcsináltam a topik első oldalán lévő utasításokat, de nem műxik sajnos.
Furcsa mert pingel teljesen látják egymást, de ugyanakkor a norton hálózat érzékelője nem jelez, és amikor az explorerre kattintok akkor dnserror pageot nyitja meg, míg lan előtt a norton pofázott hogy engedélyezem-e az internetkapcsolatot vagy nem.

Gondolom szutyok DHCP-t használsz.
Ez bizonyos eszközökön, bizonyos körülmények között érdekes dolgokat tud produkálni.
Ird be a kártyához kézzel a DNS servereket.

#439 Felhasználó inaktív   hungeri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:52

Üdv!

Amit még nem találtam leírva, az az, hogy két vagy több wifi-s laptop között hogyan hozható létre hálózat? A windowsos varázslóban mindent próbáltam már, sikertelenül, pedig az SP2-s USB-s szolgáltatás elég szimpi volt. Beállítottam a laptopomon egy helyi vezetéknélküli hálózatot, Win rámásolt minden beállítást egy pen drive-ra, ezt feltettük az összes gépre, majd visszacsat hozzám, ekkor jelezte is, hogy hány új tagot regisztrált, de ugyanúgy senki sem látja a hálózatomat, azaz csatlakozni esélyünk sincs egymáshoz.
Mi a teendő?

Kössz.

#440 Felhasználó inaktív   Popi25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:57

Sziasztok!

lenne egy nagy problémám a net megosztással.Végig olvastam itt egy pár hibát meg tanácsot ,hogy hogyis álljunk hozzá. Én mindent megtettem ,de vmi nem jó:(
Adva van két gép. Mindkettőn Xp,az egyiken van csak SP2. A fogadó gép egy gyengusz PII Celeron 400 vmi VIA-s alaplap, a másik egy viszonylag modernebb AtlonXp 2200+A7n8x-x alaplap.
Két új hálókártyát vettem és 10 m crosslinkes kábelt..ezt ajánlották a számtekbótan.
Berakom a hálókártyákat a gépek felismerik hiba nélkül, felinstallálják------> reboot.Közbe a kábeleket beledugogatom..de csak annyi van,hogy "a hálózati kábel nincs bedugva" :reklamacio:
Pislogok mint ponty a szatyorba..De közbe rájajövök,hogy nem oszottam meg a netet.MEgosztom ahogy köll,reboot mind a két gépen..de továbbra is csak ennyi..tüzfalakat kikapcsoltam,de az ilyen hibát nem okozhat,hogy nem érzékeli a bedugott kábelt..átrakosgattam más slotokba hááátha csak ez a nyűgje..de nem..Utána az ADSL UTP káblejével probáltam ,hogy kiszűrjem nem e a kábel a ludas..de avval sem megy..továbbra is a  "a hálózati kábel nincs bedugva" felirat pislog rám..NEm tudom elképzelni,hogy vettem két rossz halókártyát..sőt van egy régebbi használt is,de avval se megy..MOst kifogytam az ötletekből...utcsó mentsváram a HWSW fóruma.:) Ezegy rohadt X-akta lesz már érzem..és nem lesz sose lezárva..

Előre is kösz a válaszokat..

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.