HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#461 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 22:26

Idézet: rzerge - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 22:27

Ach so! :)

Ok eddig vili, de most jön a láma kérdés! :) Hol találom a gép MAC címét? És a chello-nál nincsen semmi felhasználó név meg jelszó (úgy mind az adsl-nél)?

start->futtatás->cmd-> beírni: ipconfig/all és ki fogja irni helyi kapcsolat és ott lesz egy olyan, hogy fizikai cím, na az a MAC cím. chellonál ez a mac szűrés van. nincs felhasználó/password

#462 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 18. 00:17

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 18:53

Már válaszoltál is! :D
Annyival tisztában van, hogyha kihuzza a routerből a tyúkbelet, és bedugja a gépébe, és beállítja a kapcsolatot, akkor én kiestem a játékból.
A DSL hozzáférés elméletileg fifti-fifti, a zsé is az, de sajna már nem veszem észre, hogy még most is az lenne. :(
(aznap úgy felejtettem a korlátozást, pedig nem akartam, és mire ő hazajött a suliból 1ből hívott, hogy nincs nete! Szal működik a dolog!!! :Đ Mondom újraindítom a routert, hátha vele van gebasz. :D )

Üdv

Vagy venni egy olyan routert ami szépen megoldja a fifti fifti sávszélt.

Üdv:Bigalexander

#463 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 21:22

Olyat lehet csinálni, hogy egy olyan gépről megosztani a netet, ami már szintén kapja valakitől, és a megosztást utána továbbadja egy wireless eszköznek? Érthetőbben:

- az én gépemen egy hálókártyába megy bele a chellos net, ez meg van osztva a hálón
- az én gépemben egy másik hálókártyából megy ki a hálózat, ami egy switchbe megy bele
- apukám laptopja szintén erre a switchre csatlakozik rá, és a helyi hálón keresztül kapja az én gépemen futó megosztott netet
- a cél az volna, hogy az apukám laptopjára egy újabb hálózati eszközt rácsatlakoztatva (egy USB-s wlan cuccot) meg lehessen osztani a netet az ő gépén keresztül, amit már apukám laptopja is az én gépemről kap
- ezután tehát egy második laptopon netezni lehessen azzal a kapcsolattal (apukám laptopján keresztül), amit apukám laptopja kap

Nem tudom, hogy megoldható-e, és főleg, hogy érhető-e valamennyire, amit szeretnék. :D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#464 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:20

Idézet: bbence - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 21:22

Olyat lehet csinálni, hogy egy olyan gépről megosztani a netet, ami már szintén kapja valakitől, és a megosztást utána továbbadja egy wireless eszköznek? Érthetőbben:

- az én gépemen egy hálókártyába megy bele a chellos net, ez meg van osztva a hálón
- az én gépemben egy másik hálókártyából megy ki a hálózat, ami egy switchbe megy bele
- apukám laptopja szintén erre a switchre csatlakozik rá, és a helyi hálón keresztül kapja az én gépemen futó megosztott netet
- a cél az volna, hogy az apukám laptopjára egy újabb hálózati eszközt rácsatlakoztatva (egy USB-s wlan cuccot) meg lehessen osztani a netet az ő gépén keresztül, amit már apukám laptopja is az én gépemről kap
- ezután tehát egy második laptopon netezni lehessen azzal a kapcsolattal (apukám laptopján keresztül), amit apukám laptopja kap

Nem tudom, hogy megoldható-e, és főleg, hogy érhető-e valamennyire, amit szeretnék. :D

szerintem jobban jársz ha veszel egy wireless routert. ha így akarod megcsinálni akkor két gépnek mennie kell h a harmadikon legyen net. viszont ha veszel egy routert (max 20K) azzal sokkal jobban meg lehet oldani, mert bármikor lehet netezni géptől függetlenül.

#465 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:48

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 23:20

szerintem jobban jársz ha veszel egy wireless routert. ha így akarod megcsinálni akkor két gépnek mennie kell h a harmadikon legyen net. viszont ha veszel egy routert (max 20K) azzal sokkal jobban meg lehet oldani, mert bármikor lehet netezni géptől függetlenül.

Tudom, hogy routerrel sokkal egyszerűbb lenne, és azt is, hogy ehhez két gépnek mennie kell. De ez nem baj, most csak egy átmeneti megoldás lenne ez, igazából valamit ki szeretnék próbálni. Persze idővel majd lehet, hogy beszerzek egy routert, de most egyelőre ezt szeretném így megoldani. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#466 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 01:55

Elvileg mennie kellene...

#467 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 08:13

Bbence kollégának: Ezeken kívül bárki, aki rákapcsolódik arra a switch-re, használhatja a te gépeden levő megosztott netet.

Szerkesztette: Warrior 2006. 03. 19. 08:13 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#468 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 15:53

Sziasztok!

Chello megosztásával van problémám.
Motorola chello modemem van és vettem egy Surecom EP-9611SX-gu routert.
(ezt csak azért írom, mert láttam, máshol szó volt róla, hogy bizonyos routerekkel nem megy)

Mindent összedugtam és beállítottam a routert.
Lekérdeztem az adatokat.
(A roter nélkül felírtam mindent összehasonlításképp.)
A router minden címet (ip, átjáró, dns, dhcp) megkap és a MAC azonosító is jól ven beállítva, mégsem megy a net.
Mivel látszólag minden stimmel, nem tudom mi lehet a baj.
Ez az első alkalom, hogy routerrel van dolgom, ezért nem tudok okosat kitalálni.

Van valami tippetek?

Előre is köszönöm.
Peti

#469 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 08:46

Idézet: tPedro - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 15:53

Sziasztok!

Chello megosztásával van problémám.
Motorola chello modemem van és vettem egy Surecom EP-9611SX-gu routert.
(ezt csak azért írom, mert láttam, máshol szó volt róla, hogy bizonyos routerekkel nem megy)

Mindent összedugtam és beállítottam a routert.
Lekérdeztem az adatokat.
(A roter nélkül felírtam mindent összehasonlításképp.)
A router minden címet (ip, átjáró, dns, dhcp) megkap és a MAC azonosító is jól ven beállítva, mégsem megy a net.
Mivel látszólag minden stimmel, nem tudom mi lehet a baj.
Ez az első alkalom, hogy routerrel van dolgom, ezért nem tudok okosat kitalálni.

Van valami tippetek?

Előre is köszönöm.
Peti

Már megoldódott. A gépemnek autómatikusan kiosztott IP-t meg átjárót beírtam sk és már működött is.

Egyelőre a másik géppel (win98) bajlódok. A két gép látja egymást (igaz a win98-assal nem férek hozzá aaz xp-shez, csak fordítva megy), csak a netet nem sikerült elérnem.
Megadom az adatokat amiket az XP-s gépen kellett, de gyanítom itt többet kell okoskodni.
A router menüjét is elérem.

Még keresgélek a neten, de ha van tanácsotok a 98-as gép beállítására annak örülni fogok. :D

üdv: Peti

#470 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 11:16

Idézet: tPedro - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 8:46

Már megoldódott. A gépemnek autómatikusan kiosztott IP-t meg átjárót beírtam sk és már működött is.

Egyelőre a másik géppel (win98) bajlódok. A két gép látja egymást (igaz a win98-assal nem férek hozzá aaz xp-shez, csak fordítva megy), csak a netet nem sikerült elérnem.
Megadom az adatokat amiket az XP-s gépen kellett, de gyanítom itt többet kell okoskodni.
A router menüjét is elérem.

Még keresgélek a neten, de ha van tanácsotok a 98-as gép beállítására annak örülni fogok. :D

üdv: Peti

Ha ugyanazt az ip-t adod a Win98-nak az nem lesz jó.

#471 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 14:15

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 11:16

Ha ugyanazt az ip-t adod a Win98-nak az nem lesz jó.

természetesen nem ua az ip mint az xp-s gépnek, úgy értettem hogy a 98-nál is megadtam egy ip-t, a maszkot, átjárónak meg a router ip-jét.

(más: egyébként 2 xp-s gépnél is sokszor előfordult, hogy látták egymást, de nem volt jogom egyikkel megnézni a másikat, csak fordítva, holott azonosak voltak a beállításaik)

#472 Felhasználó inaktív   Gladiator2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 19:47

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni!
Megvan a Command and Conquer Generals belépek online-ra minden oké, csak mikor töltené a játszmát kilép  töltésből és marad az online menuben.
Sokan mondták a ROUTER a hiba , vagy a port !
Léccives segítsetek!
2 gép van összekötve , és ezért kell a ROUTER enyém az elsődleges gép ha ez valamit mond.
Írjátok meg pls mit írjak az Options menuben a FIREWALL PORT OVERRIDE szövegdobozba.
A router-em márkája D-Link.

Mikor visszalép ezt írja ki :

You or another player were unable to negotiate a connection.You may not have your firewall configured properly. Visit www.generals.ea.com or call your firewall manufacturer for more details.

NE ÉRTSÉTEK FÉRRE KINYOMTAM A TŰZFALAMAT!

#473 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 16:52

Sziasztok!
Én is segítséget szeretnék kérni:

Van egy Sitecom WL-114 routerem. Működik rendesen, beállítgattam, amit tudtam (alap security beállítások, 1-2 port forward, amit ugye "Virt. serv"-nek hív a menüje. Egy bonyolultabb feladathoz kérném a segítségeteket:

Azt szeretném elérni, hogy a csatlakoztatott 3 gép közül az egyiken ne legyen intertnet,  (ja chellós net van, azaz nem kell csatlakozni, meg semmi, a router kapja az IP-t, oszt megy minden) viszont a gépeken megosztott könyvtárakat mindegyik gép lássa.

Merre induljak? Valahogy még nem érzem a routerek logikáját, nem tudok "routerül" gondolkodni.

g.

u.i.: ha valaki tényleg segítene, és szükséges, szívesen csínálok screen shot-okat, pl képtárba (hogy ne a topicot terheljük), mert lenne pár homályos folt más menüpontokkal kapcsolatban is. Alapvetően az érdekelne, hogy mit jelent, és pontosan mi a hatása....(de ez a jövő)

Szerkesztette: gsc73 2006. 03. 24. 16:55 -kor

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#474 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:06

Üdv!

Meg szeretném osztani a netem. De ezt már az én hálózatomban már vki megcsinálta, és mivel a winfos annak a hálókarinak, amelyiken keresztül meg szeretném osztani a netet csak 1 fix IP címet tud adni csak (mégpedig: 192.168.0.1). De amikor beállítaná ezt az IP címet a kártyának ütközést mutat, mivel vki már megosztotta a netet.
A kérdésem a következő lenne: át lehet-e állítani a winfos azon beállítását, hogy csak 1 fix IP címet tudjon adni a hálókarinak? :think:
Remélem érthető voltam! :)
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#475 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:15

Idézet: Csücsök - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 22:06

Meg szeretném osztani a netem. De ezt már az én hálózatomban már vki megcsinálta, és mivel a winfos annak a hálókarinak, amelyiken keresztül meg szeretném osztani a netet csak 1 fix IP címet tud adni csak (mégpedig: 192.168.0.1)

Win kártyájának olyan címet adsz, amilyet csak lehet:

10.0.0.0 --- 10.255.255.255 (10/8 prefix)
172.16.0.0 --- 172.31.255.255 (172.16/12 prefix)
192.168.0.0 --- 192.168.255.255 (192.168/16 prefix)

De win varázsló nem tudom mit szól hozzá, előbb adjál neki IP-t, oszt utána varázsoljál, majd lesz valami. De én vennék egy routert jól :-)
Make love not Wor.

#476 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 17:04

Udv, WLAN routerrel meg nem volt dolgom, ugyhogy szeretnek tanacsot kerni. Valami halal egyszeru, minden speci tulajdonsag nelkuli kis DSL router kene, amire egy laptop es egy PC ra tud csatlakozni (elobbi WIFI-n, utobbi kabelen).

#477 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:07

Idézet: ion - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 17:04

Udv, WLAN routerrel meg nem volt dolgom, ugyhogy szeretnek tanacsot kerni. Valami halal egyszeru, minden speci tulajdonsag nelkuli kis DSL router kene, amire egy laptop es egy PC ra tud csatlakozni (elobbi WIFI-n, utobbi kabelen).

Talaltam egy ilyet. A hazhozszallitas miatt neztem ezt ki:
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...ed6ced04fe7cb#1

Ezzel akkor meg lehet csinalni, hogy externetes dslvonalon a pc es a laptop egyszerre tud netezni?

#478 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:38

Idézet: ion - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 18:07

Talaltam egy ilyet. A hazhozszallitas miatt neztem ezt ki:
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...ed6ced04fe7cb#1

Ezzel akkor meg lehet csinalni, hogy externetes dslvonalon a pc es a laptop egyszerre tud netezni?

Igen.
Ha az internetkábeled egy rj45-s dugóban végződik, akkor minden ilyen routert rákapcsolhatsz.

#479 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 07:45

üdv
Hálózatunk: SMC Barricade Router (4port) --- Switch (4 port + downlink)
Router=3 user + Switch
Switch=2 user

A routeren nincs uplink port, tehát egyik sima portjába van bedugva a switch.

kérdésem: Ha mind az 5-en használjuk a netet folyamatos letöltésre egyszerre, akkor a Router közvetlen userek 1/4-ed sávon, a Switch két tagja pedig 1/8-ad sávon gazdálkodnak?

Régi routerünkön volt UPlink, és [Router(UPLINK) --- Switch (DOWNLINK)] csatlakoztatás esetén elvileg olyan, mintha 8 portos lenne a router - de mindig fagyott - STlab márkájú.
(azért kérdezem, mert fizikailag biztosan megoldható, hogy a router tudjon róla, hogy switch van egyik portjára téve, és hogy arra hány user csatlakozik - tehát elvileg külön uplink csatlakozó nélkül is működhetne uplink-ként egy port . szerintem)

köszönöm

#480 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 08:59

Mindenki annyit használ amennyi jut neki, függetlenül attól, hogy a routerre vagya switchre csatlakozik-e. Az uplink csatlakozó csak annyit csinál, hogy az egyenes csatlakozást keresztve fordítja, hogy ne kelljen keresztkábelt használni. Vannak olyan managelhető switchek, amiket speciális kábellel össze lehet fűzni, ekkor "tudják" hogy másik switch van rajtuk.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.