HWSW Informatikai Kerekasztal: Net megosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net megosztás Mielőtt kérdezel, nézz be...

#761 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:36

Idézet: Berin - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:31

wannál megadtam a gépet aminek a mac adressét kellene kifelé mutatni.

WAN oldali UTP kábel jó, link van?

ADSL-e avagy kábeles net?
Make love not Wor.

#762 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:36

Szerintem cselló, azért akarja kifelé klónozni a MAC címet. :) De majd elárulja.  :Đ

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 07. 18. 19:55 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#763 Felhasználó inaktív   Berin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 20:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:36

utp természetesen jo hiszen ha viszecserélem a régi routerre akkor gond nélkül megy a dolog
msot is arrol irok:)

fibernet kabel

#764 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 23:01

Jó cimet klónoztál kifele? Esetleg modem és router összeférhetetlenség ügyében nézz körül!

#765 Felhasználó inaktív   Berin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 06:04

Idézet: Hani - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 0:01

Jó cimet klónoztál kifele? Esetleg modem és router összeférhetetlenség ügyében nézz körül!

a cim tutira jo hiszen eddig is ennek a gépnek a mac adressével mentünk ki.

#766 Felhasználó inaktív   Berin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 07:26

Sziasztok

na megjavult a dolog.

hiába kapcsolatam ki s kapcosltam be ujra a kábelmodemet akkor se vette fel a router a külsö cimeket.

ezután beszéltem a fibernet netes hibabejelentöjével( ilyen se volt még tudod segiteni , legalábbis félig meddig):)

Tehát a kábelmodem nem képes felismerni hogy mögötte csere történt hiába gondoltam én lüke hogyha beállitom uyganazt a mac cimet akkor menni fog , nem fog menni, kb 5 percre kikell kapcoslni a kábelmodemet közbe beállitani az uj mac cimet küldö gépet majd viszakapcoslni a kábelmodemet akkor felismeri hogy változás van mögötte megváltozot az a mac adress , elkönyveli magának s innetöl megy a dolog.

tehát csak kicsit voltam tudatlan s nem nagyon béna:)

#767 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 10:20

Idézet: Berin - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 8:26

Sziasztok

na megjavult a dolog.

hiába kapcsolatam ki s kapcosltam be ujra a kábelmodemet akkor se vette fel a router a külsö cimeket.

ezután beszéltem a fibernet netes hibabejelentöjével( ilyen se volt még tudod segiteni , legalábbis félig meddig):)

Tehát a kábelmodem nem képes felismerni hogy mögötte csere történt hiába gondoltam én lüke hogyha beállitom uyganazt a mac cimet akkor menni fog , nem fog menni, kb 5 percre kikell kapcoslni a kábelmodemet közbe beállitani az uj mac cimet küldö gépet majd viszakapcoslni a kábelmodemet akkor felismeri hogy változás van mögötte megváltozot az a mac adress , elkönyveli magának s innetöl megy a dolog.

tehát csak kicsit voltam tudatlan s nem nagyon béna:)

Na én ezt nem értem. :D Ha ugyanazt a MAC címet állítottad be az új routeren is, akkor mi volt a változás?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#768 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 10:27

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 11:20

Na én ezt nem értem. :D Ha ugyanazt a MAC címet állítottad be az új routeren is, akkor mi volt a változás?

Előbb összedugta a routerrel a kábelmodemet, az betanulta az új MAC-et, utána kezdte feolkonfigni a routert. Én meg nem mertem kérdezni, hogy a szokásos kihúz/bedug meg volt-e, mielőtt nekilátott szopni.
Make love not Wor.

#769 Felhasználó inaktív   Berin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 12:12

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 11:20

Na ez benne a pláne hogy én is igy gondoltam hogy összerakom s mivle nem lesz mac változás igy nem kell semmit modositani.
De cseszet kiengedni hiába volt uyganaz beállitva
tehát rossz volt a sorrend elöbb beállit a router majd kikapcsol az a vacak kábelmodem aztán viszsakapcs pár perc mulva s akkor már felszipkáza a mac cimet.

Hiába nem volt állitás akkor is kelet a kikapcs bekapcs mert valamiért nem ment.

#770 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 12:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 11:27

Előbb összedugta a routerrel a kábelmodemet, az betanulta az új MAC-et, utána kezdte feolkonfigni a routert. Én meg nem mertem kérdezni, hogy a szokásos kihúz/bedug meg volt-e, mielőtt nekilátott szopni.

Jah így már értem.  :)

#771 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 13:25

Idézet: Berin - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:12

tehát rossz volt a sorrend elöbb beállit a router majd kikapcsol az a vacak kábelmodem aztán viszsakapcs pár perc mulva s akkor már felszipkáza a mac cimet.

Ezt én életemben előszőr egy hónapja csináltam. (De itt azért olvastam róla ölöget.  :D )

Én biza leáramtalanítottam az kábelmodemet, áramtalanítva mindent összedugítottam az kócerájt, gépet router békapcsoltam, megkonfigtam a routeren amit köllött (MAC address klónozás), adtam delejt a kábelmodemnek, oszt ment egybő.

Azért csináltam így, mert több mint 17 éve folytonosan csak látom a karón a varjút.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#772 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 15:37

Ide is felteszem a kérdésemet!

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni, hogy hiába ne költsek semmi pénzt. Szomszéddal szeretném megosztani a netet, 2 családi ház között, a távolság max. 20 méter. Nekem már van egy Zyxel routerem, és úgy gondolom (és itt segítsetek) egy wireless switch (van egyáltalán wireless switch, ami nem router?) fenti routerre történő csatlakoztatása és a szomszéd gépére egy wireless adapter valamilyen csatlakoztatása (USB-s, PCI-s) működne?

Tehát egy wireless switch és adapter. Melyiket ajánlanátok. a Falak cca. 40 cm tégla mindkét házon. A távolság max. 20 méter és nincs lényeges árnyékolás. Kizárólag internetre kell neki, egymás közötti kommunikáció nincs. 

Köszönöm a segítséget!

üdv.

Matter
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#773 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 15:38

Idézet: matternoster - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 16:37

Ide is felteszem a kérdésemet!

Válasz ment másik topikban, egyszerre két helyen nem kérdezünk.
Make love not Wor.

#774 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 15:40

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 14:25

Én biza leáramtalanítottam az kábelmodemet, áramtalanítva mindent összedugítottam az kócerájt, gépet router békapcsoltam, megkonfigtam a routeren amit köllött (MAC address klónozás), adtam delejt a kábelmodemnek, oszt ment egybő.

Így is az igazi. Viszont köcsög netgear router kezdőképernyőjén sem lehet túllépni, ha a wan portjában nincs dráút. Edddig egy csomó mindent vakon konfigtam a júzereknek, most meg aztán leshetek. Mindegy, neve sem tetszik, kuka.
Make love not Wor.

#775 Felhasználó inaktív   buda_i 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:55

Szevasz, ebben a témában szeretnék tőled segítséget kérni. Van 2db routerem, mindkettő tud WDS-t. Összehangoltam őket úgy hogy megadtam nekik a szemközti Mac címeket. Az egyikre kötöttem az ADSL-t. (ezzel az egésszel azt szeretném elérni, hogy bármelyik routerbe dugott gép kábellel megkapja az internetet.) Az internet oldali routeren bekapcsoltam a DHCP szervert, a másikon letiltottam. A problémám az hogy bármelyik routerre rádugok egy gépet megy rajta a net, de ha a másik rourre dugok gépet az már nem megy. Vagy pedig fordítva. Ill. volt már olyan is hogy egyszerre ment mindkét helyen, de a következő bekapcsolásra már megint nem működött. Magyarul nem működik megbízhatóan acucc. A kérdésem: lehet, hogy valamilyen beállításbeli gond van, vagy valamelyik router rossz? (egyébként  a közelben nincs más rádiós aktivitás)(A routerek:Tonze BW 6200R tipusúak.)  Válaszodat köszönöm.

#776 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 09:51

Idézet: buda_i - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:55

Szevasz, ebben a témában szeretnék tőled segítséget kérni. Van 2db routerem, mindkettő tud WDS-t. Összehangoltam őket úgy hogy megadtam nekik a szemközti Mac címeket. Az egyikre kötöttem az ADSL-t. (ezzel az egésszel azt szeretném elérni, hogy bármelyik routerbe dugott gép kábellel megkapja az internetet.) Az internet oldali routeren bekapcsoltam a DHCP szervert, a másikon letiltottam. A problémám az hogy bármelyik routerre rádugok egy gépet megy rajta a net, de ha a másik rourre dugok gépet az már nem megy. Vagy pedig fordítva. Ill. volt már olyan is hogy egyszerre ment mindkét helyen, de a következő bekapcsolásra már megint nem működött. Magyarul nem működik megbízhatóan acucc. A kérdésem: lehet, hogy valamilyen beállításbeli gond van, vagy valamelyik router rossz? (egyébként  a közelben nincs más rádiós aktivitás)(A routerek:Tonze BW 6200R tipusúak.)  Válaszodat köszönöm.

Felesleges a két router. Az egyiket ki kellene váltani egy switch-csel oszt csókolom.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#777 Felhasználó inaktív   buda_i 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 07. 22:19

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 9:51

Felesleges a két router. Az egyiket ki kellene váltani egy switch-csel oszt csókolom.

A switch szerintem nem jó mert a két routeren külső antenna van, ezek egymástól 200m-re vannak. A lényeg hogy mindkét oldalon egyszerre működjön a net 2-2 gépen.

#778 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 22:26

Idézet: buda_i - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 23:19

A switch szerintem nem jó mert a két routeren külső antenna van, ezek egymástól 200m-re vannak. A lényeg hogy mindkét oldalon egyszerre működjön a net 2-2 gépen.

Ott nem csak a DHCP-t kell kikapcsolni, hanem a működési módot megváltoztani, amennyiben lehet.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#779 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 14:09

Idézet: buda_i - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 23:19

Igaz, más a tészta.

#780 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:30

Adott 10db WinXP-s gép, routerrel+switch-csel egy hálózatban. A feladat az lenne, hogy mindegyik gépen menjen az Outlook, MSN, hálózat, de ne mindegyikről lehessen netezni (vagy kérjen jelszót a csatlakozáshoz) Mi a legegyszerűbb megoldás? Rendszergazdaként letiltom a 80-as portot és a felhasználók user accountot kapnak?
4 8 15 16 23 42

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.