HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás VI. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:37

Folytatás innen.

:omg: Elírtam a címet, diszkoszvetítés. Sorry. :D

#2 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:37

Folytatás innen.

:omg: Elírtam a címet, diszkoszvetítés. Sorry. :D

Gyorshajítás volt? Jópárszor olvastam már annak én is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:50

Volt szó 30 helyett 36 km/h-ról, meg 50%-os példáról is.
150-nel minden mai autó képes menni.
Autópályán 140-150 között megyek, ha az erősebb autóval megyek.
Ilyenkor szoktak letolni az útról 170-180 körüli sebességgel azok, akiknek irgalmatlan sügrős dolguk, 3000 ccm-nél nagyobb, és....

Igen, nálunk a család alól vennék el a kocsit. Az meg beülne egy másikba.
100 alatt 50%, fölött 30%(?) az ejnye-bejnye.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#4 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 16:55

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:42

Gyorshajítás volt? Jópárszor olvastam már annak én is.

OFF: erre céloztam. :D

#5 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 18. 17:08

Idézet

Mistery: Ha minden tízezer balesetre jutna egyetlen példa, amikor az öv hiánya mentett meg valakit, senki nem ismerne ilyen eseteket. Márpedig mindenkinek van ilyen ismerőse, aki ezt állítja. Azt viszont nem hinném, hogy mindenkinek tízezernél tőbb ismerőse lenne...

Bár többen válaszoltak neked erre, de én is leírom azért...

A hozzószólásodról nekem is először az "urban legends" kifejezés jutott az eszembe. :)
Ugye nem mondod komolyan, hogy reális statisztika a "Józsi haverom hallott olyanról, aki látott már olyan mentőst, akinek a mentős kollégjá a helyszínen kötözte egy ember sebeit, aki 200-nál felborult, s az mentette meg az életét, hogy nem volt bekötve"?  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 17:15

Nah, legyen pozitív példa is. A bátyám 2x állt fejre autóval, mindkétszer be volt kötve, mindkétszer karcolásokkal úszta meg. Nem tudom, mi történt volna, ha nincs bekötve....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#7 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 18. 17:29

Idézet

Samott: Te is eltulzod a dolgokat... jelentos sebessegtullepesnel (ahol mar a jogsi is ugrik) miert ne lehetne lefoglalni az elkoveto eszkozt? Ha pedig mas jarmuvevel kovette el, majd egymas kozt eldontik mivel is karpotolja a tulajt... a tulaj meg eldonti, hogy kinek is adja kolcson legkozelebb a kocsijat.

Én is így látom. Valahogy én sem tudtam felháborodni a híren, pedig van családi autó, és a nővéremnek is van kocsija. Jah, hogy egyikőnk sem notórius gyorshajtó?

Az egyértelmű, hogy drákói szigor kell Magyarországon, mert rendkívül rosszul állunk a közlekedés terén. Semmi felelősségérzete nincsen a legtöbb autósnak.

Egy topicban olyat olvasok, hogy vannak, akik tudatosan cselezik ki a biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető biztonsági berendezéseket? Miről beszélünk?

Már régen túl vagyunk azon a ponton, ahol a kérések, oktatások, felhívások, ismeretterjesztő filmek, reklámok segíthetnek. Ugyanis a kutya nem törődik ugyanis ezekkel.

A sebességkorlátozási előírásokat legtöbben már irányadónak sem tekintik. Övet, indexet senki nem használ. Jogosítvánnyal rendelkező embereknek a leghalványabb fogalmuk nincsen a KRESZ-ről. Ki lehet mondani, hogy katasztrofálisan rossz a helyzet hazánkban ilyen téren.

S hogy miért volt rossz Drumm példája az áruházi betörővel és a házával kapcsolatban? Azért, mert az áruházi tolvaj, a házával senkit nem veszélyeztet. Nem úgy a gyorshajtó, az autójával!
Ellenben sok példa mutatja, hogy még az is szarik magas ívből betartani a sebességkorlátozásokat, aki gyorshajtás, szabálytalan előzés miatt már borult/balesetezett legalább egyszer életében. Vagyis magas a "visszaesők" aránya.

Az tény, hogy 30 napos elzárás alatt nem okozhat balesetet az illető, viszont a 31. napon kijön a fogdából, aztán ott folytatja, ahol abbahagyta: mások életét veszélyezteti az utakon a felelőtlen magatartásával.

A magántulajdonhoz való hozzáálláshoz pedig annyit... A demokrácia nem azt jelenti, hogy bárki, bármilyen gazságot büntetlenül megtehet.

Tudjátok mi van Kanadában, ha a vadőr elkap valakit illegális vadászat, horgászat, rákászat, stb. közben? Elveszi az összes felszerelést, amit az illető a bűncselekményhez használt, s ebbe az autója (ami a helyszínre vitte őt és az eszközöket) is benne foglaltatik, annak minden felszerelésével! Aztán jön még a "hab a tortán", a bírósági tárgyalás, és az eset súlyosságától függően még pár hónap/év dutyi is kinéz az illetőnek. (Az autót pedig soha nem kapja vissza.)
Mindezek mellett az a bizonyos vadőr fel van fegyverezve, s - túlzással - ha csúnyán néz rá a vadorzó, orvhorgász, akkor szitává is lőheti az illetőt.

Hát nem fura, hogy ott viszonylag ritkán kell a hírekben arról beszámolni, hogy "2000 km orvhalász-hálót találtak Keszthelynél", vagy "ismét illegális olasz vadászt fogtak, autójának csomagtartójában 374 védett énekesmadár tetemével"?  :think:

Magyarországon az egész büntető törvénykönyvet újra kellene írni, s szigorúbb, következetesebb, megfelelő súlyú büntetéseket hozni. (S ez nem csak a közlekedés területén igaz.)

#8 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 17:29

Idézet

Halál az M3-as-on: továbbhajtott a gázoló kamion
2006. július 18. 16:45

MNO
Halálra gázolt egy gyalogost a főváros XV. kerületében, a Szerencs utcánál egy kamionos kedd délután, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az autópálya kivezető szakaszáról a forgalmat elterelték.

A feltehetően lengyel rendszámú, fehér pótkocsit vontató, piros kamion a balesetet követően megállás nélkül továbbhajtott, ezért az M3-as autópályán, illetve a fővárosi utakon minden kamionost ellenőriznek – mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

hirado.hu

#9 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 17:32

Idézet

Rendőrautóval ütköző kocsi gázolt gyalogost
2006. július 18. 18:12

MNO
Két súlyos sérültje van annak a balesetnek, melyben egy rendőrautó és egy személygépkocsi ütközött, majd ennek következtében elsodortak egy gyalogost a X. kerületben - értesült a HavariaPress.

Eddig tisztázatlan körülmények között rohant egymásba egy rendőrautó és egy személygépkocsi a Liget és az Ónodi utca kereszteződésében, az ütközés olyan erejű volt, hogy a visszapattanó gépkocsi elgázolt egy gyalogost.

Az elsődleges információk szerint a gyalogos és az egyik autó utasa súlyosan megsérült; a roncsok közé szorultakat a tűzoltók szabadítják ki.

#10 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:02

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 18:29

Az tény, hogy 30 napos elzárás alatt nem okozhat balesetet az illető, viszont a 31. napon kijön a fogdából, aztán ott folytatja, ahol abbahagyta: mások életét veszélyezteti az utakon a felelőtlen magatartásával.

LOL. Miért, szted az autóját örökre elveszik vagy mi? Ha elveszik (akár örökre) 5 perc múlva már nem tud másikkal gyorhajtani. Ne beszéljünk már marhaságokat...

#11 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:06

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 12:28

Én meg azt mondom, hogy nem az autó tulaja a hülye, hanem aki vezette (persze ha nem ugyanaz a kettő épp). Ergo minden egyes túllépett km-ért 1 hónap jogsibevonást és minden hónap jogsibevonásért 10 000 ft bíerságot. Tehát aki autópályán 150-el megy, az 20 hónap jogsibevonás és 200 000 ft bírság.

:omg: :( Szerintem mindjárt akasszuk fel.

#12 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:09

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 13:10

Te is eltulzod a dolgokat... jelentos sebessegtullepesnel (ahol mar a jogsi is ugrik) miert ne lehetne lefoglalni az elkoveto eszkozt? Ha pedig mas jarmuvevel kovette el, majd egymas kozt eldontik mivel is karpotolja a tulajt... a tulaj meg eldonti, hogy kinek is adja kolcson legkozelebb a kocsijat.

Samott

Diablovazze nyilván cinikusan írta a főbelövést.
Hogy miért ne? Miért igen?!
Azért ne, mert ne!

#13 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:11

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 13:14

Azért vazze mert a legritkább, hogy a gyorshajtóé, (csak a gyorhajtóé) az autó. Nekem nagyon furcsa, hogy , titeket ez nem zavar....

Nem ismerem a statisztikákat, de tökmindegy. Tegyük fel, hogy megyünk a veszprémi körgyűrűn egy Omegával 160km/h-nál lekapnak. :) Hallgatlak.

#14 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:11

Tudjátok mi van Kanadában, ha a vadőr elkap valakit illegális vadászat, horgászat, rákászat, stb. közben? Elveszi az összes felszerelést, amit az illető a bűncselekményhez használt, s ebbe az autója (ami a helyszínre vitte őt és az eszközöket) is benne foglaltatik, annak minden felszerelésével! Aztán jön még a "hab a tortán", a bírósági tárgyalás, és az eset súlyosságától függően még pár hónap/év dutyi is kinéz az illetőnek. (Az autót pedig soha nem kapja vissza.)
Mindezek mellett az a bizonyos vadőr fel van fegyverezve, s - túlzással - ha csúnyán néz rá a vadorzó, orvhorgász, akkor szitává is lőheti az illetőt.

De magóg vagy. :)
Az illegális halászat, vadászat, stb. a legtöbb esetben lopást jelent, de legalábbis környezetkárosító. A gyorshajtással pedig (szerencsés, vagy ésszel elkövetett esetben) nem károsítasz senkit.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#15 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 13:15

Miért kellene lefoglalni az autót, most sem értem? "Elkövetés eszköze" meg a cipő amivel a gázpedált nyomod. Azt is odaadod a rendőrnek? Nem értem, komolyan....

Pontosan.

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 13:15

Lehet, hogy sarkítottam kicsit, de mi most egy elvről beszélünk. Az elv szerint pedig a gyorshajtónak vegyék el az autóját. Következetesen ezen az elven gondolkodva pedig az áruházi tolvajnak vegyék el a házát, már csak azt nem értem, hogy akkor a halálbüntetést miért nem akarják visszahozni a betörők megbüntetésére, de akkor meg mivel súlytanák a gyilkosokat, pedofilokat... Mert ugye ha súlyozzuk az elkövetett szabálysértés/bűncselekmény "értékét" egymáshoz képest... :think:

Szóval azt a baromarcút, akinek a fejéből ez kipattant, beutalnám Hárshegyre egy kis csapatépítő tréningre... :Đ

Erről van szó. :)

#16 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 18. 18:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 19:02

LOL. Miért, szted az autóját örökre elveszik vagy mi? Ha elveszik (akár örökre) 5 perc múlva már nem tud másikkal gyorhajtani. Ne beszéljünk már marhaságokat...

Könnyen belátható, hogy egy bizonyos idő után bizony ez erős visszatartó erő lenne.

(Olyan módszer nincsen, amelyik egyik pillanatról - másodpercről - a másikra megszünteti az összes kihágást. De viszonylag rövid időn belül, alaposan lecsökkenne azok száma, akik magasról tesznek a közlekedése szabályokra.)

Szerk: Helyesírási hibák javítva.

Szerkesztette: Piftuka 2006. 07. 18. 18:23 -kor

#17 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 18. 18:23

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 19:11

De magóg vagy. :)
Az illegális halászat, vadászat, stb. a legtöbb esetben lopást jelent, de legalábbis környezetkárosító. A gyorshajtással pedig (szerencsés, vagy ésszel elkövetett esetben) nem károsítasz senkit.

Már az előző topicban is írták neked, hogy feltehetően minden szabálytalankodó meg van győződve a tökéletes vezetési tudásáról. Valószínűleg éppen ezért követik el tökéletes magabiztossággal mindazt a sok veszélyes manővert, amit.
Szemmel láthatóan te sem vagy kivétel ez alól. Elég magabiztosan hiszed, hogy te - csak te - jobban vezetsz mindenkinél. Pedig hát senki nem tévedhetetlen.

Olyan nincsen, hogy "ésszel elkövetett" szabálytalanság, mert aki a kanyarban, emelkedő alján kezd előzésbe, nem az előírásoknak, s az útviszonyoknak megfelelő sebességgel halad, annak esetében erősen megkérdőjelezhető, hogy az esze diktálta ezen tetteit!

(Megjegyzem éppen ebben a témában linkelte Locutus - ha jól emlékszem - rally versenyző barátja halálának ismertetését. Ott pedig aztán kétség nem férhetett hozzá, hogy a vezetőnek finoman szólva is volt fogalma az autókról. Csak hát éppen gyorsabban ment, mint szabadott volna. Ennyit a magabiztosságról!)

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:33

Én is így látom

De ha már elvették a jogsit, akkor miért vennék el az autót is? Nem értitek, hogy ezzel nem a gyorshajtót büntetik, hanem mindenki mást akinek rajta kívül köze van az autóhoz? Én biztos qrvára örülnék, ha cégnél az egyik alkalmazott gyorshajtana munkaidőn kívül, ezért én másnap nem tudom elvégezni a munkám mert a kocsi ugrott  :omg: Qrva jó ötlet mondhatom. Áttételesen büntetik a céget, mert veszteség az elvégzetlen munka, büntetik a megrendelőt, mert nem kapja meg amit megrendelt. Neki pedig aztán már qrva sok köze van a gyorshajtóhoz igazán.

#19 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 18:59

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Rendőrmotorokat tarolt le egy kamion az M0-áson

#20 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 19:02

Idézet: Omega - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 19:11

Nem ismerem a statisztikákat, de tökmindegy. Tegyük fel, hogy megyünk a veszprémi körgyűrűn egy Omegával 160km/h-nál lekapnak. :) Hallgatlak.

Lehet az több is. ;) Egyébként az asszony kiherélne. Arra traffipax nincs, tehát mind1, milyen jogszabály van.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó