HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 11:06

Nekem a leírásról ez ugrott be: http://former.imdb.c...itle/tt0079285/

#682 Felhasználó inaktív   Blade44 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 11:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 12:06

Ezaz király vagy, kösz!
C2d e6400@3ghz,4Gb ddr2/800, ati hd4850
HP Tx1000
Iphone 3g
justmusic.fm
"Sínen vagyok mint,József Attila"

#683 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 16:23

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 12:06

Hm, fincsinek tűnik az értékelés ellenére is.

#684 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 16:45

Idézet: spidey - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 16:23

Hm, fincsinek tűnik az értékelés ellenére is.

Klasszikus, nagyon bírtam kiskoromban. :up:
Wherever you go, go with all your heart.

#685 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 17:25

The Dark Knight teaser!

Ugyan semmit nem mutat, de be kel érnünk ezzel, amíg nem jön az első trailer. Mindenesetre lehet hallani a Jokert.

Also,

The Brave One

Clarence Sterling és Sayid Jarrah szerelmesek, amíg az arab ki nem nyiffan. Ismét bosszúvágy, csak most női módra.

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 04. 18:10 -kor

#686 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 18:15

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 12:53

...
Halálhajó (Event Horizont): Érdekes film, érdekes témákat feszeget. Nekem nagyon tetszett. Sam Neill hozza a formáját. Állandó feszültség.
...

Egyik kedvencem. :up:
Semper Fi

#687 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 02:25

Ja, elég eredeti film. És a sokat szidott Paul W.S. Anderson(Mortal Kombat, AvP) rendezte.

Trailerek is befutottak közben:

Saw 4 teaser

Fogadjunk, hogy lesz benne Jigsaw? De ha ő nem is, John Kramer sokat  lesz látható, az tuti.

Stephen King's The Mist

A Köd, valaki? Csak most King írásából. Frank Darabont (Halálsoron, A remény rabjai) Kinggel együtt írja és ő rendezi, szóval nagyon rossz már nem lehet. :)

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 05. 02:30 -kor

#688 Felhasználó inaktív   Blade44 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 08:08

Idézet: spidey - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 3:25

A Köd, valaki?

A novella a jobbak közül való, reméljük Darabont kihozza belőle a maximumot!
C2d e6400@3ghz,4Gb ddr2/800, ati hd4850
HP Tx1000
Iphone 3g
justmusic.fm
"Sínen vagyok mint,József Attila"

#689 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 08:56

Ez volt még az egyik kedvencem anno: KLIKK

Hogy most is tetszene-e, nem tudom. Van néhány film, ami annakidején tetszett, mostanában megnézve pedig halálra untam magam. :)

#690 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 16:46

Idézet: Blade44 - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 9:08

A novella a jobbak közül való, reméljük Darabont kihozza belőle a maximumot!

Tudjátok, hogy mire leszek kíváncsi? Frank Darabont elsőrangú drámai rendező. Namost, a Köd inkább horror-thriller. A trailer alapján is elég felejtős. A kérdés az, hogy Darabont felnő-e a műfajhoz... Az előző két King-filmje nem horror volt, hanem dráma.

A Fenn említett Shoot' Em Up nagyon jó értékeléseket kap. Érdemes lesz megnézni.

Idézet: Drummaster

Ez volt még az egyik kedvencem anno: KLIKK

Hogy most is tetszene-e, nem tudom. Van néhány film, ami annakidején tetszett, mostanában megnézve pedig halálra untam magam.

Szerintem sírva menekülnél... Ez a fenti film már ZS-kategória így leírás alapján is. Nem is tudom, amikor anno beültem a TRON-ra, 2 óra után úgy álltam fel, hogy "Ez varázslat..."
Ma meg már 50%-ban csak a nosztalgia miatt tetszene... Merthát akármekkora kult-klasszikus, messze van a tökéletestől.

Mondjuk valamelyik héten megnéztem a Fűnyíróembert, régi kedvencemet a TV-ben, és ma is ugyanannyira tetszett. Fene tudja. Azért a régi feeling előjön.

Más:

Beowulf "Red Band" trailer

Könyörgöm, melyik idióta találta azt ki, hogy Angelina Jolie-t digitalizálni kell?  :reklamacio: Vagy Robert Zemeckis már csak ezzel a módszerrel(The Polar Express) tud filmet készíteni?

(kép)

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 05. 17:37 -kor

#691 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 18:05

Also,

Kép

Yesss! Die Hard Unrated Edition! Sok vérrel meg káromkodással! Kell.

Kép

No Comment  :)

Superbad R-rated trailer

Durvaság.

És még:

Csapatleépítés: Motel a Mátrában

És ha már TRON:

Idézet

Tron Creator Unlocks Code

Tron writer/director Steven Lisberger has sold Soul Code, an SF movie about a tech pioneer who has perfected a way to download and transfer a person's memory, Variety reported. Lisberger will direct the movie.

Lisberger, whose 1982 Tron pioneered the use of computer graphics in films, has been involved with several projects since then that never got off the ground.

Lisberger wrote a Tron sequel several years ago, but the movie stalled amid a regime change at Disney. A 2003 video-game version of the sequel sold well.

a Variety-n

Jessica Chobot rulz, a Disney meg (ismét) bekaphatja.

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 05. 18:58 -kor

#692 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 00:03

megnéztem a törés-t.

első nézésre zseniális film, másodjára jöttek elő a "negatív" dolgok.

előszöris, ez a ryan gosling egy nagy nulla színészileg, ennél még énis jobbat tudok. lol, ennél még steven seagal is kevésbé fapofájú színész :D másodszor, az egész kavarás a főnöknő/szerető kapcsolattal nyomasztóan felesleges, és az a baj hogy a filmből viszont eléggé, legalábbis túl sokat ez vesz el, és miért? egyetlen apró dologért a film végefelé (hogy a csaj faterja bíró és azt a végzést megírja neki vagymi). szerintem nem jutott jobb ötlet az eszükbe vagy nemtom.
azt kell mondjam az egész filmet hopkins viszi a hátán, és csodával határosan jó munkát végez. az egész film csak miatta élvezhető szerintem.

oh, és, Embeth Davitz még mindig egy elbűvölően gyönyörű nő :)
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#693 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 01:04

Hatchet

Hőseink éjszakai hajókirándulást terveznek a nevezetes mocsárba, nem sejtik hogy a gnóm baltásgyilkos már várja őket. Ennyi, nem több. pont elég. muhaha... :D
Ez már nem is B, hanem alatta 2-vel, de mégis jó. Nem igazán horror, kevés ijesztgetés van, emellett rengeteg a vér, a húscafat, a repkedő fej és letépett végtag, DE ugy negyedóra elteltével az egész átcsap paródiába. véresen poénos.
8/10

Szerkesztette: acu 2007. 09. 09. 01:05 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#694 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 13:09

Hm, pedig Ryan Gosling jó színész, a kritikusok is nagyon hypeolják... Mondjuk Hopkins bárkit lejátszik akármikor. :)

Horror témában még én vagy egy hónapja a Cabin Fevert néztem meg, mondom, ha Peter Jacksonnak tetszett, akkor rossz nem lehet... inkább hagyjátok ki. Eli Roth(Hostel) első filmje, de fájdalmasan klisé, unalmas sz@r. :down:

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 09. 13:16 -kor

#695 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:41

Adam Sandler ma 41. :birthday: Nem gondolná az ember...  :)

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 09. 15:42 -kor

#696 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 23:16

A Sunshine nekem is tetszett, de anno ez sokkal jobban megfogott:

Kép
Wherever you go, go with all your heart.

#697 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 01:03

Uhh... B-akció? Nem-NASA ruhák? Val Kilmer? Nem tetszett, na. :)

Deviszont:

Iron Man trailer! Ááááááááááááá, Robert Downey Jr. rulz!

Indiana Jones 4: a végleges cím!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Idézet

Hey, everyone. "Moriarty" here.

Sure enough, the official INDIANA JONES site has confirmed that INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL will be the title of the fourth film when it is released next summer.

What's fascinating about all of this is how everything I've heard about this film... EVERYTHING... makes it sound like they're basically just using the Frank Darabont script that Lucas made so many comments about a few years ago. For a script that was so far from ready, it sure seems like Lucas was happy to cannibalize it for the final version.

Frank Darabont mégis, ha Lucas nagyon el nem cseszte, akkor nem lehet annyira rossz.

Mark Romanek (One Hour Photo) új filmje: The Wolf Man Benicio Del Toroval

Kép

És ez Del Toro smink nélkül. Amint fojtogatja Rick Baker maszkmestert. :)

Új Rambo trailer - ez már kevésbé B-filmes.

Valkyrie: Bryan Singer új filmjében Tom Cruise aka Claus Schenk Graf von Stauffenberg tervez Hitler ellen merényletet, megtörtént események alapján.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez még komoly lehet... 2008 nyár.

És végre, Mike Myers visszatér. És ez tutira ütni fog:

Idézet

Will Smith felkötheti a gatyáját, ugyanis a Randigurunak nem akármilyen kihívója akadt: maga Sir Austin Powers, Őfelsége Titkolt Ügynöke bújik Ámor bőrébe egy fergeteges romkom erejéig.

A Paramunt Pictures romantikus vígjátékában, a The Love Guruban Ben Kingsley, Meagan Good és John Oliver csap majd össze a Mike Myers, Justin Timberlake és Jessica Alba alkotta trióval; hogy aztán együtt vegyék célba rekeszizmainkat és könnyzacskóinkat.

Kingsley szerepe brit lovaghoz méltó: ő játssza ugyanis Tugginmypudha Gurut, az asrám szellemi vezetőt, aki megtanítja a címszereplőt (Myers), hogyan szeresse önmagát - és arra, hogyan kell hordani egy erényövet... Good kisasszony alakítja Prudence-t, a nőt, aki a Toronto Maple Leafs hokisát, Darren Roanoke-t (Romany Malco) elhagyja a férfi legfőbb riválisáért, a francia-kanadai Jacques Grandéért (Timberlake).

A The Daily Show-ból ismert Olivert a Dick Pants nevű menedzser szerepében láthatjuk, aki mindenáron be akarja juttatni a SzerelemGurut az Oprah Winfrey Show-ba, hogy rendezze ügyfele és Deepak Chopra viszonyát. A gyönyörű Jessica Alba pedig a Maple Leafs menedzserét játssza, aki azért veszi igénybe a SzerelemGuru szolgálatait, hogy az helyreállítsa Roanoke "monyóját", amin Prudence árulása mély nyomokat hagyott. A csapat edzőjét Verne Troyer alakítja.

Az első olvasásra kissé kusza sztorijú filmet Marco Schnabel rendezi, Graham Gordy és Myers forgatókönyvéből. A forgatás pénteken kezdődik Torontoban, a tengerentúli mozipremier kitűzött dátuma pedig 2008. június 20.

:)

Roger Avary(Ponyvaregény, Silent Hill) készíti a Castle Wolfensteint! Az id Software teljes mellszélességgel támogatja a projektet. Avary ír és rendez, a CG-t nem lehet nagyon elb@szni, már csak egy-két jó színész kéne... Érdemes elolvasni a cikket, bölcs szavak a feldolgozásokról.

Diary of the Dead - George A. Romero visszatérése, dicsőségesen. Független finanszírozás, a nagy stúdiók beleszólása nélkül, a mester nem fogja vissza magát. A film nagy része kézi, webkamerás, biztonsági kamerás, mobilos felvételekből áll, jól összevágva, és egy kis társadalomkritika is bejátszik most is, ezúttal az információs társadalom a célpont. Kíváncsi vagyok, ez nagyon ütős lehet.

Tobey Maguire: Robotech - Tobey barátunk mecha robotos film producere és főszereplője lesz. Transformers, valaki?

Sorsvonalak : magyar sci-fi minimális költségvetésből, sok CG-vel, Dörner György főszereplésével.

Kép

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 11. 02:02 -kor

#698 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 06:09

Tidelandet látta már valaki?

#699 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 18:26

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 7:09

Tidelandet látta már valaki?

Nem én. De gyorsan be is pótolom. Még mielőtt hamut kellene szórnom a fejemre. :)
Na így lehet elkerülni egy valószínűleg zseniális független filmet. Pedig Jeff Bridges, egyik kedvenc színészem játszik benne, Terry Gilliam rendezte, és mégse hallott jóformán senki róla.  :think:
Nálam a trailer többet ért, mint az egész nyári filmkínálat. Olyan Pan's Labirynth érzésem támadt tőle. Kösz a tippet előre is. :respect:

Szerkesztette: spidey 2007. 09. 11. 18:28 -kor

#700 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 11:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 10:06

Szerintem éppen akkor a fos lesz, mint az első rész!

Amerikai tinik megmentik a világot a gonosz idegenek ellen...  :omg:  :down:

Aki pedig azt hiszi, hogy a horror attól horror, hogy már az első perctől fröcsög benne a vér, és repkednek a végtagok, az nem látott még horror filmet. (Meg Hitchcock filmet se nagyon.)

Az "Alien/Nyolcadik utas a Halál" nagyságához ez a cím soha nem fog felérni

Tudom, tudom... a kiadó akarta mindenképpen a Föld bolygóra, s napjainkba hozni a történetet. De ez a lényegen nem változtat.

Igazat adok, kolléga. Az Alien történetek koherenciájával manapság nem tudom, vetekszik-e a sci-fi. Ma inkább az effektek hirtelenségében, technikájában van az "erő" talán. A történetek szinte egytől egyig harmatgyengék, 1 csomó kérdés merül fel a nézőben. Sok film csak a saját "valóságában", a saját világában "működik", de sajnos manapság ezt a világot is képtelenek "hihetően" megteremteni. Ma már gyakran úgy nézek sima akciófilmeket is, hogy visít róluk, hogy mesék. Mert tele vannak "túlzásokkal", amik eléggé rontják a nézők valóságérzetét; persze van, akit ez nem érdekel, s ugyanúgy élvezi ezeket a filmeket. Ezt tiszteletben is tartom. De a régi akciófilmek valahogy hihetőbbek voltak.

Valami olyasmi ez a hasonlatosság, mint Stephen King műfaja: néha földönkívüli lényeket teremt, ilyenkor tudjuk, hogy az egész csak "mese" (ettől a saját világában még működhet a történet, ha nem hézagos). Máskor viszont sima hétköznapi emberekről szólnak a filmjei (könyvei), s bele lehet gondolni, hogy még szinte meg is történhet; akár velünk is. Ezért válik hihetővé, koherenssé a sztori még akkor is, ha tudjuk, hogy "csak" film.
Ezzel azt akartam körülírni, hogy a "régebbi" filmek szinte mind-mind hihetőek voltak, a történetek nem voltak annyira hézagosak, a befejezések nem voltak sokszor teljesen "logikátlanok", nem volt ennyi virító hiba, stb.
Hibára gondolok pl.: volt 1 film, amiben valamilyen génmódosított méheket vagy sáskákat (ha jól emlékszem) tenyésztettek laborban, üveg mögött. Aztán elszabadultak, a tudósok rájöttek, hogy "sima" eszközökkel nem lehet megölni őket. A professzor-nő (aki genetikus, biológus, meg ki tudja mi volt még) tanácstalan volt (ja, ezek valami hatalmas testű rovarok voltak, meg jó erősek persze; eddig nem is lett volna semmi baj). Ekkor az egyik munkatársa megjegyezte: itt már csak a DDT segíthet. Erre a prof.nő megkérdezte, hogy "az mi?". Na, ekkor kikapcsoltam a TV-t. Szóval a mai modern filmek tele vannak ilyen hibákkal, tehát olyasmik ezek, amik egyértelműen el vannak "cseszve", s nem ízlés kérdései, nem hinném, hogy ezeken lehetne vitatkozni. Főleg ha valaki át is éli, amit lát.

Szóval az Alien trilógiának (tehát a 3. résszel bezárólag) igazán koherens sztorija van, az AvP még ehhez képest is igazi mese. 1 csomó helyen hézagos a történet, logikátlan (tehát hasonló helyzetben az emberek vagy 10-szer tuti nem azt tették volna, mint a filmben, nem úgy reagáltak volna), stb. Ennek ellenére jó effektek vannak benne, de valahogy meg sem közelíti azt a szintet, amit a bő 2 évtizeddel azelőtti elődjei büszkén képviselnek. Szerintem mind a mai napig. A mai filmek tehát technikailag fejlettek, de koreográfiában/forgatókönyvben/történetben egyre csökevényesebbek.

Annak idején emlékszem, az Alien-nek mekkora "hatása" volt ránk, fiatalokra. Pedig akkor nem voltak ilyen effektek (bár a film megelőzte korát). Manapság ugyanazt a hatást a szupermodern effektekkel SEM tudják elérni (nyilvánvalóan). Nyilván a hatás oka főként a történet újdonsült volta. És ezzel elérkeztünk a lényeghez: manapság nem tudnak új sztorikat kitalálni. Ilyen egyszerű. Koppintás mindenütt. Nomeg persze effekt-hegyek.

Ide illik (az effekt-témába) 1 ismerős mondása: "Régebben kábítószer nélkül is jól éreztem magam. Ma már az anyag sem segít..."  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.