HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmes topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmes topic Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 05. 12:31

Az avatarban olyan dolgokat oldottak meg CG-vel, amit mondjuk 3-4 eve (azaz 2009ben vagy 2008ban megjelent film) meg se probaltak megvalositani mert egyszeruen lehetetlen volt. Olyan szintu interakcio van peldaul a novenyzetben, amit eddig keptelenek voltak megoldani. A nemletezo helikopter szelere reagalo nemletezo novenyzet erre a legjobb pelda szerintem. Gyakorlatilag az osszes kulso shot VFX shot a human (nem navi) karaktereken kivul. A navik designjat meg ne keverjuk ide. A megvalositas pedig top notch. Egyesek (iparban dolgozok) szerint veri Davy Jonest is, aki jelenlegi legjobb cg karakter. Szerintem sokan a designt odaveszik a vfx melle... pedig a vfx droid csak azt csinalja, amit a rendezo akar.

Az hab a tortan, hogy az avatar olyan szintu melo volt amibe (direkt nem akarok studionevet irni) nagy neves europai studionak (a vilag 5 legnagyobb grafikai studioja kozott van parezer grafikussal) is belebukott a bicskaja es vissza kellett venni tole a neveket. Attol a studiotol aki amugy rendkivul durva VFX shotokat is csinalt mar A kategorias filmekhez. Ez is sokat elarul a komplexitasrol.

Aztan ott vannak azok a trukkok, amikrol az atlag nezo nem is tudja, hogy trukk. Ha az emberek nem tudnak, hogy a novenyzet szinte 99%a a filmben nem valodi, keveseknek tunne fel, hogy CG. De igy, hogy mindenki tudja igy ezerrel fikazzak is... ameddig nem derult ki, hogy pl a Karib Tenger Kalozaiban a kannibal sziget nem is letezik, addig mindenki azt mondta, hogy milyen szep a kornyezet es milyen csodalatos helyen forgattak. Kozben pedig fullCG az egesz a tavoli shotokban.

Amugymeg Clone wars alatt gondolom SW EP3-at gondoltad. Azt meg a keszitok sem hivjak photorealnak... a szakma is erosen stilizalt CG-nek nevezi. Namost akkor mar egy atlag nezo ne gondolja azt, hogy az a csucs, amikor a keszitok is bevalljak, hogy messze nem. :)

Nomeg az avatar az elso nem kamu 3d-s film. (A bloody valentine-al meg hasonlo filmekkel ne jojjon senki... azok nem 3d-ben forogtak, utolag lettek fake3d-sitve pl)

De szamomra az a legnagyobb dolog az avatarban, hogy olyat voltak kepesek megvalositani, amibe mas studiok bele se mertek vagni, merthogy ez lehetetlen. Ez olyan, hogy feltetelezzuk, hogy tudunk olyan urhajot epiteni ami eljut a marsig... de ha tenyleg meg is epitjuk, es el is jut a marsra... akkor az nem lesz attores?

Technikai dolgokba nem mennek bele... ez nem az a forum. Igy csak annyit mondanek, hogy koroket vertek az eddigi filmekben peldaul a jelenetek bevilagitasanak a technikajaba.

De tovabbra is ugy gondolom, hogy ameddig a designt osszevesszuk a VFX minosegevel addig kar pazarolni a szot.

Szerkesztette: Boba 2010. 01. 05. 12:36 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1942 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 13:00

Idézet: Boba - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 12:31

Namost akkor mar egy atlag nezo ne gondolja azt, hogy az a csucs, amikor a keszitok is bevalljak, hogy messze nem. :)

Az a baj, hogy te úgy hiszed, hogy a készítők mindenhatóak, és amit ők mondanak az úgy is van. Most függetlenül attól, hogy egyet értek vele vagy nem. De azért mert xy aki csinált ezt azt sw3-ban azt mondja, hogy á ez gagyi, attól még nem ez a törvény.

Szerintem pontosan, hogy a laikusoknak kell eldönteniük, hogy melyik hihetőbb, és ha nekik az SW3 cgi-je emészthetőbb, akkor az a jobb, pont. Függetlenül attól, hogy a szakmabeliek akik tudják a buktatókat, meg ismerik a hibákat 2 mp alatt meglátják a kilógó lólábat.

Szerkesztette: Mumia 2010. 01. 05. 13:00 -kor

#1943 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 13:30

Amugymeg Clone wars alatt gondolom SW EP3-at gondoltad.  szot.

Az animációs sorozatra gondoltam. (Linkeltem képet.)
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1944 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 13:33

Az avatarban olyan dolgokat oldottak meg CG-vel, amit mondjuk 3-4 eve (azaz 2009ben vagy 2008ban megjelent film) meg se probaltak megvalositani mert egyszeruen lehetetlen volt. Olyan szintu interakcio van peldaul a novenyzetben, amit eddig keptelenek voltak megoldani. A nemletezo helikopter szelere reagalo nemletezo novenyzet erre a legjobb pelda szerintem. Gyakorlatilag az osszes kulso shot VFX shot a human (nem navi) karaktereken kivul. A navik designjat meg ne keverjuk ide. A megvalositas pedig top notch. Egyesek (iparban dolgozok) szerint veri Davy Jonest is, aki jelenlegi legjobb cg karakter. Szerintem sokan a designt odaveszik a vfx melle... pedig a vfx droid csak azt csinalja, amit a rendezo akar.

Az hab a tortan, hogy az avatar olyan szintu melo volt amibe (direkt nem akarok studionevet irni) nagy neves europai studionak (a vilag 5 legnagyobb grafikai studioja kozott van parezer grafikussal) is belebukott a bicskaja es vissza kellett venni tole a neveket. Attol a studiotol aki amugy rendkivul durva VFX shotokat is csinalt mar A kategorias filmekhez. Ez is sokat elarul a komplexitasrol.

Aztan ott vannak azok a trukkok, amikrol az atlag nezo nem is tudja, hogy trukk. Ha az emberek nem tudnak, hogy a novenyzet szinte 99%a a filmben nem valodi, keveseknek tunne fel, hogy CG. De igy, hogy mindenki tudja igy ezerrel fikazzak is... ameddig nem derult ki, hogy pl a Karib Tenger Kalozaiban a kannibal sziget nem is letezik, addig mindenki azt mondta, hogy milyen szep a kornyezet es milyen csodalatos helyen forgattak. Kozben pedig fullCG az egesz a tavoli shotokban.

Amugymeg Clone wars alatt gondolom SW EP3-at gondoltad. Azt meg a keszitok sem hivjak photorealnak... a szakma is erosen stilizalt CG-nek nevezi. Namost akkor mar egy atlag nezo ne gondolja azt, hogy az a csucs, amikor a keszitok is bevalljak, hogy messze nem. :)

Nomeg az avatar az elso nem kamu 3d-s film. (A bloody valentine-al meg hasonlo filmekkel ne jojjon senki... azok nem 3d-ben forogtak, utolag lettek fake3d-sitve pl)

De szamomra az a legnagyobb dolog az avatarban, hogy olyat voltak kepesek megvalositani, amibe mas studiok bele se mertek vagni, merthogy ez lehetetlen. Ez olyan, hogy feltetelezzuk, hogy tudunk olyan urhajot epiteni ami eljut a marsig... de ha tenyleg meg is epitjuk, es el is jut a marsra... akkor az nem lesz attores?

Technikai dolgokba nem mennek bele... ez nem az a forum. Igy csak annyit mondanek, hogy koroket vertek az eddigi filmekben peldaul a jelenetek bevilagitasanak a technikajaba.

De tovabbra is ugy gondolom, hogy ameddig a designt osszevesszuk a VFX minosegevel addig kar pazarolni a szot.

Minden szavaddal egyetértek, ezek szerint az Avatar látványvilága azért atom, mert CG-vel ilyet még nem állítottak elő. Innentől kezdve ez nekem viszont nem film, hanem techdemo.  :rolleyes:  :)
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1945 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 13:33

Digic pictures videok megvannak? A bor attetszosege (illetve a borben a feny elnyelodese pontosabban) tul van love irrealisan pl az asassin`s creed videoban... na... ott a keszitok mondtak azt, hogy azert csinaltak igy, mert a homeJoey nezonek igy hihetobb es jobban tetszik.

Szo sem volt itt gagyizasrol... arrol volt szo, hogy a megcelzott kepi vilag inkabb stilizalt semmint photoreal. Az, hogy ez jobban tetszik a rozsaszin csimmbummcirkuszon felnott nezoknek, hat ez van.

Ugyan az a sztori mint amikor valamelyik filmnel CG oceant kellett csinalni... a rendezonek semmi sem tetszett. Volt bal oldalt egy referencia foto, jobb oldalt a CG... aztan amikor megforditottak viccbol a kepet elkezdte fikazni a rendezo a fotot es dicserni a CG-t, hogy na latjatok igy kell kinezzen.

Az SW-n meg latszik, hogy minden stilizalt... nembaj, ha tetszik sokaknak. Nekem is baromira tetszik. De attol meg nem a valosaghuseg az elsodleges szempont hanem pont az, amit Te mondasz... a "szep" kinezet parositva a hihetoseggel. De ha megnezzuk mondjuk a gyuruk urat ott kevesbe a szep kinezet van keresve, inkabb a photoreal CG.

ui.:

Idézet

Az a baj, hogy te úgy hiszed, hogy a készítők mindenhatóak, és amit ők mondanak az úgy is van.

Es amikor en vagyok a keszito, magamnak sem hihetek? Jelenleg is filmVFX-en dolgozom mar X eve A kategorias filmeken.

#1946 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 13:34

Idézet: 7of9 - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:30

Az animációs sorozatra gondoltam. (Linkeltem képet.)

Akkor viszont baromira nem ertem, hogy hasonlithato egy animacios mesefilm ami meg sem probal hiteles kepet adni egy filmhez, ami pedig igen.

#1947 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 13:35

Idézet: 7of9 - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:33

Minden szavaddal egyetértek, ezek szerint az Avatar látványvilága azért atom, mert CG-vel ilyet még nem állítottak elő. Innentől kezdve ez nekem viszont nem film, hanem techdemo.  :rolleyes:  :)

Nezopont kerdese... egy nezheto, szorakoztato techdemo. Mint anno a StarWars vagy a melyseg titka vagy a jurassic park. Popcorn movie. :)

#1948 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 13:51

ahogy itt olvasgatom egyre inkább az jön le hogy amiatt húzzák le embereink az avatar cg megoldásait, és azért jöttök itt elő pl azzal hogy az sw vagy mások mennyivel jobbak, mert az utóbbiak meg se próbálnak valósághűek lenni, az avatar pedig igen (akármennyire is vannak fura cuccok benne, mint pl a bazinagy csiga növény ami érintésre összemegy akkorára mint egy vödör). az ilyen kirívó, kritikusok számára csámcsognivaló egzotikumok mellett a többi apró részletet már annyira fel sem tűnik az embernek,

a legutóbbi starwars clone wars animációs film meg sorozat ami azalapján készült cg-ileg eléggé...khm, gagyi. kezdve az alapból rettenetes, a cartoon networkos razfilmből átvett elnagyolt stílussal amitől a karakterek erősen komolytalanok lesznek, az abszolúte irreális mozgásokon át a tulképp "sw lite engine" megvalósításig. az egész olyan mintha egy prewiz jellegű "gyorsan dobjunk össze 3d-ben egy storyboard vázlatot" progival csinálta volna 1 vfx-es egy unalmas délután. sztem Lucasék úgy voltak vele hogy "kiadhatunk bármilyen ratyi minőségű anyagot, amíg az elején felhangzik a klasszikus sw nyitózene, a nép megeszi".
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1949 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 14:36

Idézet: Boba - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 14:33

Ugyan az a sztori mint amikor valamelyik filmnel CG oceant kellett csinalni... a rendezonek semmi sem tetszett. Volt bal oldalt egy referencia foto, jobb oldalt a CG... aztan amikor megforditottak viccbol a kepet elkezdte fikazni a rendezo a fotot es dicserni a CG-t, hogy na latjatok igy kell kinezzen.

Szerintem ez erősen urban legend kategória (még).

Az Avatarban akármennyire odab*sz a CG, akkor is LÁTNI lehet (rengeteg helyen), hogy az bizony CG. Ami nem feltétlenül baj, csak laikus szemmel nem látni a különbséget Davy Jones-hoz vagy Optimus Prime-hoz képest, holott egy "korszakalkotó hatalmas áttörésnek" lett kikiáltva az Avatar képi világa.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1950 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 15:21

Velunk tortent mar olyan, hogy a forgatottra modositast kertek. :think:

#1951 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:21

Ha az SW rajzfilm CGje uberallat akkor az Avatar maga a kanaan. Hahaha, ezt a kettot nem is lehet egy lapon emliteni! Vessunk mar egy pillantast az arc mimikajara (ami kb az egyik legnehezebb dolog ilyen teren) es az Avatar minden masra merfoldeket ver.
Optimus Prime nagyon jol meg lett csinalva de szerintem kozelebe se er annak ahogyan a Navik mozgasa meg lett csinalva, amilyen folyamatos, ahogyan valtozik a sulypont gyaloglas kozben es mozog a csipojuk akar a valo vilagban, vagy ahogyan a labujjat mozgatja Jake az elso "atalakulaskor" a foldben, vagy a mar emlitett arcmimika.

Ontopik:

Most jottem a Sherlok Holmes-rol es oszinten bevallom csalodas volt, sokkal tobbet vartam tole de en megneznem meg 3x az Avatar-t mint ezt akar egyszer. Unalmas es tul sok benne a duma.

#1952 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:26

Idézet: Boba - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 13:33

Es amikor en vagyok a keszito, magamnak sem hihetek? Jelenleg is filmVFX-en dolgozom mar X eve A kategorias filmeken.

Pontosan azért nem hihetsz magadnak, mert benne dolgozol.

Én mint programozó se tesztelhetem a saját programjaimat mert nem tudom kitalálni, hogy az egységsugarú user mit fog csinálni vele, és olyan hibákat előhoz, amire én álmomban sem gondolnék.

#1953 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 17:46

Nagyon szep, szinte minden apro reszletre kiterjedo CG volt az Avatarban, de a lenyeg azt hiszem annyi, hogy laikus haver akivel neztem azt mondta: "a szineszeknek befellegzett" (ez persze sarkitott, de azt hiszem jol osszefoglalja a lenyeget)

#1954 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 17:49

Idézet: Vertigo - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 17:46

"a szineszeknek befellegzett" (ez persze sarkitott, de azt hiszem jol osszefoglalja a lenyeget)

Egy profi animator egy eleten at tanul, hogy profi animator legyen... nem fer bele az idejebe, hogy emellett meg jo szinesz is tudjon lenni. Gondolom ezt en... de (szerencsere :Đ ) nem vagyok animator.

#1955 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 18:10

Idézet: Cellular - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 19:57

Mai szemmel nezve eleg nevetseges a Mad Max 2 v Alien-t felhozni...

A MadMax, az Alien, a Blade Runner meg még pár hasonló film azért ütött mert földbe döngölte az aktuális jövőképet. Akkoriban a többség úgy gondolta hogy a jövő szép és jó lesz, csupa steril ünnepnap. Az ezredfordulóra mint valami megváltásra vártak. Aztán jöt Maxwell a ford falconnal és a fal adta a másikat  :D  Szóval ha valakinek a MadMaxről annyi jön le hogy mai szemmel nevetséges az összehasonlítás annak a szociális érzékenysége kb a piaci légy szintjén van.

#1956 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 18:42

Es hany film dolgozta mar fol az apokaliptikus veget? Szerintem nem a Mad Max volt az elso. Peldat nem tudok mondani de ha vki utanajar biztos kiderulne, hogy korabban is keszult ilyen mozi..ezt kb arra alapozom, hogy nagyjabol minden modern film gyokere korabbrol szarmazik.
Amugy szerinted az Alien foldbe dongoli az aktualis jovokepet? Ezt azert kotve hiszem. Jo persze lehet vannak a vilagegyetemben Alien-tipusu elolenyek, de ennyi erovel E.T. is valos. Szoval az Alien nem ezert volt utos anno.

Vertigo: remelem nincs igaza a laikus haverodnak, azert a valodi emberi lelket nem tudja egy CG (szerintem) oszinten beleadni a szerepbe. Persze ki tudja, hiszen ember alkotja a CG-t es ugy abrazoljak ahogyan azt ok, emberi erzelmi alapokra helyezve, tennek az adott szerepben.

#1957 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 22:22

Idézet: Cellular - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 19:42

remelem nincs igaza a laikus haverodnak, azert a valodi emberi lelket nem tudja egy CG (szerintem) oszinten beleadni a szerepbe. Persze ki tudja, hiszen ember alkotja a CG-t es ugy abrazoljak ahogyan azt ok, emberi erzelmi alapokra helyezve, tennek az adott szerepben.

Na látod a Blade Runner-nek pont ez a központi témája.
Többek között ezért jó film - filozófiai kérdéseket feszenget látványos köntösben. Míg az Avatar... ;)

#1958 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 00:01

Idézet: 7of9 - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 12:18

Amellett, hogy a navik kinézete nekem lol-kategória /mondom, abszolút ilyen WoW-os, vicces animok fíling/, szóval méghogy a mozgásuk, mimikájuk életszerű... Már ahogy a kirakati próbababák mozognának

Idézet: Vertigo - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 17:46

Nagyon szep, szinte minden apro reszletre kiterjedo CG volt az Avatarban, de a lenyeg azt hiszem annyi, hogy laikus haver akivel neztem azt mondta: "a szineszeknek befellegzett" (ez persze sarkitott, de azt hiszem jol osszefoglalja a lenyeget)

Performance capture.

A Na'vik javarészt nem animációval készültek, az egész a színészek mozgásán és arckifejezésein alapszik. Futottak, ugrottak, lovagoltak, játszottak... minden amit láttok, azt a színészek csinálták, és ezután is ők fogják még jódarabig.

#1959 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 03:26

A természet tökéletességét sohasem fogja az ember utolérni... persze törekedni lehet rá :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1960 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 08:43

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 0:22

Na látod a Blade Runner-nek pont ez a központi témája.
Többek között ezért jó film - filozófiai kérdéseket feszenget látványos köntösben. Míg az Avatar... ;)

De ki mondta, hogy a Blade Runner rossz film, vagy hogy az Avatar a legjobb film ami valaha keszult? Senki, egyszeruen csak jo film amit erdemes megnezni azert amilyen latvanyt nyujt, nem azert mert megvilagosodast fogsz tole kapni.

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.