HWSW Informatikai Kerekasztal: Használt vagy új CD-játszót?Vagy lézercsere megéri - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Használt vagy új CD-játszót?Vagy lézercsere megéri komolyabb cd-játszó a láthatáron Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 02. 13:15

Most,hogy már elcsitult az ekvalézer-téma(aki ismeri,tudja,miről van szó),belevágtam egy újabb készülék-túrába.Ezúttal CD-játszó.
Jelenleg egy elég öreg,Yamaha CDX-700 CD-játszóm van,és bizony gyengélkedik,nagyon.Méghozzá,ahogy hosszas huzavona után megállapították,a lézere.
Jó fél éve,hogy elkezdett ugrani,majd fel se ismerte a CD-ket.Vagy végtelen számot állapított meg egy lemezen.Elvittem szervizbe.Kértek érte 5ezret,ott ki is próbáltam,működött.Akkor.
Otthon,néhány lemez után megint kezdődött az egész.Újra szerviz,garancia lévén nem kellett fizetnem.De megintcsak elkezdte a sz_rakodást.Másik szerviz,ezúttal már komolyabb szakember.(Videoton szerviz,Székesfehérvár)Ott megállapították,hogy a lézer bizony elöregedett.Csere viszont többe kerül,mint amennyit ér maga a készülék.

Szóval ezért döntöttem úgy,hogy új CD-játszót veszek.
Meglévő Akai tornyomhoz,gondoltam,egy Akai CD-játszó passzol igazán.Magyarországon,a Vaterán körülnéztem,ott csak egy típus volt,az is 20ezerért.Így jött a már bevált megoldás:eBay.
A következő Akai játszókat találtam:
-CD-93 potom 260 euróért
-CD-57  ......54euró
-CD-37 .......12euró
-CD-17  .......4euró
-CD-55 .........19euró

Az utolsóra licitáltam.Most már 25 eurónál tart a licit.Nem egy rossz darab:8szoros túlmintavételezés,16 bit digitális szűrő,optikai kimemet,stb.
Szóval elég jó technikailag.
Itt a linkje: http://cgi.ebay.de/AKAI-CD-55-Highend-CD-P...1QQcmdZViewItem

És most jön a kérdés:Megéri sokkal töbet költeni egy ilyen sokszoros túlmintavételezésű,jó techikai jellemzőjű CD-játszóra?Füllel mennyire hallhatók ezek?És az optikai kimenet javít annyit a hangminőségen,mint amennyival többet kell fizetni miatta?

A topicban legfőkébb véleményeket várok CD-játszókról,tapasztalatokat,esetleg tanácsokat.A Ti játszótok milyen?És mennyira vagytok megelégedve vele?
Nem akarom túlságosan bonyolulttá tenni a kérdést,legyen egyszerűen a téma.Illetve a topic címében szereplő kérdés is itt van.
Olyan vagyok,mint egy automata biztosíték:ha túl nagy bennem a feszültség,kikapcsolok.

#2 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 10:15

8-szoros túlmintavételezés gyakorlatilag minden alsókategóriától feljebb található, még PCM CD-játszó sajátja, önmagában csodát ne várj tőle.

Optikai kimenetet csak akkor tudod használni, ha van kulső DAC-od, vagy olyan erősítőd, amiben ez benne van (házimozi erősítők ilyenek). Hangminőségen akkor javít, ha a külső DAC nívósabb, mint amit az Akaiba építettek.

Nem tudom mennyi pénzed van rá, de én a helyedben itt a hifi bolhán néznék körül, nemrég volt egy Harman/Kardon eladó, szerintem még mindig megvan, most meg feldobtak egy csöves Luxmant. Azt hiszem mindkettő hűha kategória az Akaikhoz képest.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 18:08

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 10:15

8-szoros túlmintavételezés gyakorlatilag minden alsókategóriától feljebb található, még PCM CD-játszó sajátja, önmagában csodát ne várj tőle.

Optikai kimenetet csak akkor tudod használni, ha van kulső DAC-od, vagy olyan erősítőd, amiben ez benne van (házimozi erősítők ilyenek). Hangminőségen akkor javít, ha a külső DAC nívósabb, mint amit az Akaiba építettek.

Nem tudom mennyi pénzed van rá, de én a helyedben itt a hifi bolhán néznék körül, nemrég volt egy Harman/Kardon eladó, szerintem még mindig megvan, most meg feldobtak egy csöves Luxmant. Azt hiszem mindkettő hűha kategória az Akaikhoz képest.

Hát,a harman/kardon lehet hogy ezerszer jobb az Akainál,de az ára is ezerszer több.......
Én nem high-end CD-játszót akarok,hanem egy megbízható,sokat tudó darabot.Erre az Akai megfelel,és a tornyomba is passzol.Sajnos az audiofil cuccokat nagyon meg kell fizetni,használtan is.És a külömbség-szerintem-nem anyi,mint amennyivel az ár több.
Olyan vagyok,mint egy automata biztosíték:ha túl nagy bennem a feszültség,kikapcsolok.

#4 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:52

Na megint kezdődnek a gondok.........
Valaki hülye fellicitál 100 euróra,az én maximumon meg 110. :(  :(  :(  :(
Úgyhogy potom 36ezer forintot kell fizetnem..........
Na most magyarázzam ki magam,vagy becsületesen fizessek kétszer annyit,mint amennyit ér a cucc.
Megint szarban vagyok,mint az ekvalézernél.(itt viszont a fizetési mód banki átutalás,az pont jó nekem)
Nem gondoltam,hogy valaki képes lesz így megszivatni.......
na megint jön egy ámokfutás................

#5 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 23:13

Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 19:08

Én nem high-end CD-játszót akarok,hanem egy megbízható,sokat tudó darabot.

2006-08-05 | Udin P. | 20/410-2725 | Budapest
HiFi Barlangban vásárolt MARANTZ CD-63SE legendás CD játszó távval, magyar nyelvű kezelési könyvvel, makulátlan állapotban eladó.

Irányár: 33000 Ft. Kép: http://www.hificity..../apro/85755.jpg

2006-08-04 | S | 70/526-5942 |
HARMAN KARDON HD-750 HDCD audiofil CD játszó,újszerű állapotban,olcsón eladó.Ár:35e.ft.

2006-08-04 | Marantz CD-67 | 30-990-18-28 | Budapest
Marantz CD 67 audiofil CD lejátszó eredeti, kifogástalan állapotban eladó. Irányár: 25000 Ft.

2006-08-04 | Zsolt | 30-318-2679 |
ELADÓ ONKYO INTEGRA DX-6550.Kitűnő állapotban.Fekete színű.Öntvény mechanika,aranyozott csatlakozók,fix és szabályozható analóg kimenetek,(közvetlen végfokra köthető).Optikai és koaxiális digitális kimenet.Szabályozható fejhalgató kimenet.10kg. Irányár: 19.000 Ft.

#6 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 23:25

Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:52

Na megint kezdődnek a gondok.........
Valaki hülye fellicitál 100 euróra,az én maximumon meg 110. :(  :(  :(  :(
Úgyhogy potom 36ezer forintot kell fizetnem..........
Na most magyarázzam ki magam,vagy becsületesen fizessek kétszer annyit,mint amennyit ér a cucc.
Megint szarban vagyok,mint az ekvalézernél.(itt viszont a fizetési mód banki átutalás,az pont jó nekem)
Nem gondoltam,hogy valaki képes lesz így megszivatni.......
na megint jön egy ámokfutás................

Szia!

Csak úgy vegyél BÁRMIT használtan, ha kipróbálhatod, otthon, a saját láncoddal,  én pont ezért nem javasolnám az Ebay-t, hiszen nem tudod mit is veszel igazán...

A lézer cserét szerintem nem érdemes erőltetni, de ez csak az én véleményem...

Más:

Feladtam egy hírdetést, ilyen-olyan paraméterekkel keresek cd játszót, nem sokan , de jelentkeztek.

Szerintem nézz körül a  Hificity-n, szvsz találsz neked való készüléket.

U.I.: Orgi hozzászólásában szerintem bármelyiket nyugodt szívvel /talán az Integra a legjobb/, megveheted, feltéve, ha hajlandó a saját láncoddal kipróbáltatni...

Üdv:

M

Szerkesztette: Messor 2006. 08. 06. 23:33 -kor

"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#7 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 08:48

Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 19:08

Hát,a harman/kardon lehet hogy ezerszer jobb az Akainál,de az ára is ezerszer több.......

Nem, dehogy.

Idézet

Én nem high-end CD-játszót akarok,hanem egy megbízható,sokat tudó darabot.

Ugyan mit kell "tudnia" egy CD játszónak, azon kívül, hogy lejátssza a CD-t? :think:

Idézet

Erre az Akai megfelel,és a tornyomba is passzol.

Ez itt a baj, hogy te nem jó CD játszót, hanem Akai CD-játszót keresel.

Idézet

Sajnos az audiofil cuccokat nagyon meg kell fizetni,használtan is.

Amint Orgi példái is mutatják, ez nem igaz. Az a H/K és Luxman, amit én említettem, ugyanebben az ársávban mozog.

Idézet

És a külömbség-szerintem-nem anyi,mint amennyivel az ár több.

Az ár nem több és q nagy különbség van, hidd el. De te ezt nem hallanád, ha hiányzik az Akai embléma.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#8 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 11:29

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 8:48

Nem, dehogy.

Ugyan mit kell "tudnia" egy CD játszónak, azon kívül, hogy lejátssza a CD-t? :think:

Amint Orgi példái is mutatják, ez nem igaz. Az a H/K és Luxman, amit én említettem, ugyanebben az ársávban mozog.

Az ár nem több és q nagy különbség van, hidd el. De te ezt nem hallanád, ha hiányzik az Akai embléma.

Hát ez aztán kedves hozzászólás volt.....
Mindegy,ezt az ELŐTT kellett volna mondanod,mielőtt megveszem a játszót.Most egyenlőre várok,hogy sikerül-e lepasszolni.Ha igen,megpróbálok hallgatni a tanácsodra.
Csak legközelebb legyél kedvesebb..... :)

#9 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 11:32

Nem, dehogy.

Mindegy,ezt az ELŐTT kellett volna mondanod,mielőtt megveszem a játszót.Most egyenlőre várok,hogy sikerül-e lepasszolni.Ha igen,megpróbálok hallgatni a tanácsodra.

Idézet

Tudod,én nagyon sokat vezsek ár t kazettára CD-ről.Felvételnél pédeául nagyon fontos a szünetbeiktatás(AUTO SPACE) a számok közeött,vagy a műsorszerkesztés kazettahossz szerint(EDIT),meg a hasonló magnósokat segítő dolgok.

De kíváncsi vagyok,tényleg olyan jó-e  hangban pl.az Onkyo Integra.

#10 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 11:33

Nem, dehogy.

Idézet

Tudod,én nagyon sokat vezsek ár t kazettára CD-ről.Felvételnél pédeául nagyon fontos a szünetbeiktatás(AUTO SPACE) a számok közeött,vagy a műsorszerkesztés kazettahossz szerint(EDIT),meg a hasonló magnósokat segítő dolgok.

#11 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 11:33

Nem, dehogy.

Idézet

#12 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 11:41

"Sajnos az audiofil cuccokat nagyon meg kell fizetni,használtan is."

"Amint Orgi példái is mutatják, ez nem igaz."

Szerintem ezek jó, belépő szintű cd-lejátszók lehetnek. Valószínűleg a 7911-es Integra nem véletlenül kerül használtan is 5* annyiba, mint amit belinkeltem.

#13 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 11:43

Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 12:33

Két szériát szoktak csak Integrákból emlegetni, ha jól emléxem a 7911 meg 7711-et talán, 100 és 150k között láttam használtan őket.

#14 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 20:39

Idézet: akai-mania - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 12:33

Konkrétan melyik része volt sértő? Nem annak szántam.

Idézet

Gondoltam... Igazán nem szeretném megváltoztatni a szokásaidat, ez csak a privát véleményem, de 2006-ban CD-ről kazettára zenét másolni enyhén szólva is balgaság. Mi az értelme? Nem bántásnak szánom a lérdést, csak szeretném megérteni.

Bár azt hiszem értem. Valószínűleg ifjú korodnak köszönhetően egyelőre jobban érdekel a technika által reprodukált zenénél maga a technika. Ez nem baj, de reméljük idővel azért változik majd... :)

Szerkesztette: EV6 2006. 08. 07. 20:41 -kor

#15 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 08:46

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 21:39

Gondoltam... Igazán nem szeretném megváltoztatni a szokásaidat, ez csak a privát véleményem, de 2006-ban CD-ről kazettára zenét másolni enyhén szólva is balgaság. Mi az értelme? Nem bántásnak szánom a lérdést, csak szeretném megérteni.

Mondjuk erre en is kivancsi lennek ... :think:

Felreertes ne essek, en is imadtam a kazettas korszakot, amikor este 6-tol ejjel fel egyig masoltam a zeneket cd-rol, kesobb ugyanezt csinaltam MD-vel, utana jott a cd ... de most ...  :omg:

Szerkesztette: GTamas 2006. 08. 08. 08:50 -kor

#16 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 18:35

Idézet: GTamas - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 8:46

Mondjuk erre en is kivancsi lennek ...   :think:

Felreertes ne essek, en is imadtam a kazettas korszakot, amikor este 6-tol ejjel fel egyig masoltam a zeneket cd-rol, kesobb ugyanezt csinaltam MD-vel, utana jott a cd ... de most ...  :omg:

Nem csak a kazettát,az analóg dolgokat alapjában véve jobban szeretem.A digitális techinkával talán az a bajom,hogy túl gyorsan fejlődik.Ha veszek ma egy csúcs CD-játszót,néhány év múlva már elavult lesz.Lehet hogy akkor már MP999999 lesz MP3 helyett.

Meg nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok kazettám van,főleg örököltem.Sokkal egyszerűbb CD-ről kazettára másolni,mnint egy kazettát digitalizálni.Ezt azért nem hinném,hogy megcáfolod.

Jobbnál jobb kaztettás magnóikat ma sorban adják el az emberek.Egyre olcsóbban.Pénz szempontjából jobban megéri a kazetta.

És az utolsó,eljesen fizikai érv:Kazettát felvenni bármikor tudsz.Általában minden lejátszómagnó tud felvenni is(a minőség más kérdés).Ha például rádióban meghallok egy jó számot,rögtön felvehetem.Vagy bulikon,ilyesmi mikrofonnal fel lehet venni.CD-író átlagembernek a számítógépen van,a különálló író még nem terjedt el.Majd ha már olyan általános lesz az asztali CD-író(tehát kb olyan karosszéria,mit egy CD-játszó),akkor szerintem én is áttérek.

Előbb-utóbb biztos elcsitul az Akai-mániám.Most a célom összerakni a "leghifibb" Akai tornyot.Ha ez kész,szerintem kezdem venni az egyre hi-endebb készülékeket.

De kazettás magnóm mindig is lesz.

Ui:nehogy bárki azt higgye,hogy engem nem érdekel a hangminőség.Csak mivel én soha nem mozogtam audiofil körökben,életemben nem hallottam még ilyen High Eng cuccokat.Nekem a legjobb hangzás,amit hallotam,az Akai.
A mai hifitornyok és házimozierősítők hangjánál sokal jobb.

És amíg nincs magas szintű hasonlítási alapom,addig az Akait hallom a legjobbnak.......Bocsi,ha ezzel valakinek megsértem a lelki békéjét...............

EV6-ak:A hozzászólásod utolsó része nem esett jól:

Idézet

Nem vagyok ilyen egysíkú gondolkodású,hogy ami nem Akai az nem jó.Olvasd el a "Szeretitek-é az Akait...." kezdetű topicomat,és meglátod,hogy mannyi ember használ Akait(pl.didymannek is Akai deckje,van,ő pedig nem zöldfülű).
Lehet,hogy ez csak egy kamaszfiú hülye mániája,de nem teljesen értelmetlen,úgy gondolom.

#17 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 10:22

Idézet

Nem csak a kazettát,az analóg dolgokat alapjában véve jobban szeretem.A digitális techinkával talán az a bajom,hogy túl gyorsan fejlődik.Ha veszek ma egy csúcs CD-játszót,néhány év múlva már elavult lesz.Lehet hogy akkor már MP999999 lesz MP3 helyett.

Miert kellene ujat venni ? Nekem mar 8 eve ugyanaz az akkoriban csucsnak szamito SL-PS840-es Techincs-em van, miert cserelgetnem 2 evente, az ujabb sem tud tobbet, max. jobb a marketingje.
Az mp3-mat ne keverjuk ide.

Idézet

Meg nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok kazettám van,főleg örököltem.Sokkal egyszerűbb CD-ről kazettára másolni,mnint egy kazettát digitalizálni.Ezt azért nem hinném,hogy megcáfolod

Ezt nem is akarom megcafolni, de azert van mas alternativa is szerencsere. Nekem is tobbszaz kazettam van (MA-X sorozatu TDK-k zomeben), de manapsag arra masolgatni zenet CD-rol, kicsit idejet mult, meg korulmenyes is, bar ha idomilliomos vagy akkor nem szoltam, pedig nekem is ott all az RS-BX646 ...  :D
Latod, en meg Techics-manias voltam/vagyok.  :D
Ha mar cd-rol kell masolni, akkor arra mar ott az EAC+Plextor parositas 1x sebesseggel irva vagy akar az MD.

Idézet

Pénz szempontjából jobban megéri a kazetta.

Miert is ? Mert egy jobbfata kazetta arabol vehetsz 5-6 irhato cd-t ???

Idézet

És az utolsó,eljesen fizikai érv:Kazettát felvenni bármikor tudsz.Általában minden lejátszómagnó tud felvenni is(a minőség más kérdés).Ha például rádióban meghallok egy jó számot,rögtön felvehetem

Hat, ha te meg a radiobol veszel fel szamokat, akkor megadom magam ... foleg, ha meg jol bele is dumalnak, mindegy ez mar off. Egyebkent erre is jo az asztali MD, mert ezzel meg utolag meg is szerkesztheted a felvett anyagot minosegromlas nelkul, akkor miert is jobb a kazetta ???

Idézet

Vagy bulikon,ilyesmi mikrofonnal fel lehet venni.

Az aztan tenyleg jo minosegu felvetel lesz ... ne beszelj mar zoldsegeket ! :D De erre is jo az MD.

Idézet

CD-író átlagembernek a számítógépen van,a különálló író még nem terjedt el.Majd ha már olyan általános lesz az asztali CD-író(tehát kb olyan karosszéria,mit egy CD-játszó),akkor szerintem én is áttérek.

Ez a cucc azert nem terjedt el, es nem is fog, mert ezek csak az Audio only lemezeket esznek, amik joval dragabbak a sima irhato cd-knel. Persze van ra trukk, amivel ezt ki lehet jatszani ... Akkor attersz ?

Idézet

Ui:nehogy bárki azt higgye,hogy engem nem érdekel a hangminőség.Csak mivel én soha nem mozogtam audiofil körökben,életemben nem hallottam még ilyen High Eng cuccokat.Nekem a legjobb hangzás,amit hallotam,az Akai.

Ha nem hallottal meg mast, honnan tudod, hogy az Akai a legjobb  ????  :D

#18 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:16

[quote name='akai-mania' date='2006. aug. 8., kedd - 19:35']...[/quote]
Kissé zűrzavarosra sikerült ez a hozzászólásod, összemixelsz dolgokat, amiknek semmi közük egymáshoz, de sebaj. :) Azért megpróbálok tételesen válaszolni.

[quote]Nem csak a kazettát,az analóg dolgokat alapjában véve jobban szeretem.[/quote]

Idáig ok. Nem vagy vele egyedül, igaz, a a mai digitalizálódott világban gyakorlatilag nem jutsz hozzá analóg műsoranyaghoz (ne gondold, hogy ha LP-t veszel, arról nem egy digitális stúdiómagnó felvételét fogod hallani :] ).

[quote]A digitális techinkával talán az a bajom,hogy túl gyorsan fejlődik.Ha veszek ma egy csúcs CD-játszót,néhány év múlva már elavult lesz.Lehet hogy akkor már MP999999 lesz MP3 helyett.[/quote]

What? Ha a zenehallgatás és a hifi irányából közelítjük a kérdést, akkor van nekünk CD, DVD-Audio és SACD szabványunk. Utóbbi kettő megjelenése óta marginális helyet foglal el az egész nagy büdös audio piacon, marad a CD. Erről a lemezről pedig 1983 óta, vagyis 23 éve ugyanazt a 16 bit, 44,1 kHz hanganyagot hallgatjuk. Ez volna az a nagyon gyors fejlődés? Az tény, hogy a kommersz cégek félévente-évente új sorozattal jelentkeznek, de ez nem jelenti azt, hogy a lemez alatt nem ugyanazt az 5 évvel ezelőtti technikát adják el neked új kijelzővel és átrendezett gombokkal. És persze egy 15 éves Wadia, Meridian, Accuphase, Theta, Micromega DAC vagy CD játszó könnyedén feltörli a padlót bármelyik vadonatúj hifi, professional, stb. kommersz készülékkel.

Az MP3-at meg nem tudom hogyan keverted ide, de ha már, akkor elmondom, hogy egy ma letorrentelt MP3-at egész jól meg tudok hallgatni a '97-es Winamp-al.

[quote]Meg nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok kazettám van,főleg örököltem.Sokkal egyszerűbb CD-ről kazettára másolni,mnint egy kazettát digitalizálni.Ezt azért nem hinném,hogy megcáfolod.[/quote]

Rendben, ha már van, hallgasd. De ez ugye kicsit sem magyarázza, hogy miért jó CD-t kazettára másolni. Az a mondat meg, hogy "Sokkal egyszerűbb CD-ről kazettára másolni,mnint egy kazettát digitalizálni." önmagában igaz, de megint csak nem ad magyarázatot az eredeti kérdésre.

[quote]Jobbnál jobb kaztettás magnóikat ma sorban adják el az emberek.Egyre olcsóbban.Pénz szempontjából jobban megéri a kazetta.[/quote]

Tényleg megéri? Egy jobb kazettás magnó használtan, az ilyenkor általában szükséges görgő-szíj csere + beállítás után jó, ha 20-25k-ban megáll. Ahogy legutóbb véletlenül néztem, egy jó minőségű CrO2 vagy Metal kazetta ára az 1000 Ft-ot verdesi. Ha mindez megvan, máris készítheted az ilyen-olyan minőségű felvételeidet, amiről az első ütem után megmondja bárki, akinek van két füle, hogy kazetta szól.

Én meg pl. vettem egy Plextor Premium CD írót, ami ugyan 2× annyiba került, mint egy fullextrás DVD író (25k) és ha veszek hozzá jó minőségű lemezt (pl. MAM-E ProStudio) 500 Ft körül, akkor tudok egy, az eredetivel gyakorlatilag tökéletesen megegyező minőségű másolatot produkálni. Szóval még mindig nem értem, még mindig hiányzik az érved.

[quote]És az utolsó,eljesen fizikai érv:Kazettát felvenni bármikor tudsz.Általában minden lejátszómagnó tud felvenni is(a minőség más kérdés).Ha például rádióban meghallok egy jó számot,rögtön felvehetem.Vagy bulikon,ilyesmi mikrofonnal fel lehet venni.[/quote]

Ezt a bekezdést nem is kommentálom. Hogy mia'? Rádióból? Bulikon mikrofonnal??? És te fikázod az MP3-at? (Megtetted, ne is tagadd.) És hogy mivan az asztali CD íróval, meg hogy a számítógépben van csak :confused:  :think:

[quote]Előbb-utóbb biztos elcsitul az Akai-mániám.Most a célom összerakni a "leghifibb" Akai tornyot.Ha ez kész,szerintem kezdem venni az egyre hi-endebb készülékeket.[/quote]

Ha neked ez A Szent Cél, lelked rajta...

[quote]De kazettás magnóm mindig is lesz.[/quote]

Beszéljük ezt meg 5 év múlva :)

[quote]Ui:nehogy bárki azt higgye,hogy engem nem érdekel a hangminőség.Csak mivel én soha nem mozogtam audiofil körökben,életemben nem hallottam még ilyen High Eng cuccokat.Nekem a legjobb hangzás,amit hallotam,az Akai.[/quote]

Jó neked. Azt tanácsolom, a jövőben is kerüld az ilyen helyeket, mert ha egyszer megfertőződsz, többé nincs visszaút... :)

[quote]A mai hifitornyok és házimozierősítők hangjánál sokal jobb.[/quote]

Na, na, azért csak óvatosan az ilyen sommás kijelentésekkel... :)

[quote]Nem vagyok ilyen egysíkú gondolkodású,hogy ami nem Akai az nem jó.Olvasd el a "Szeretitek-é az Akait...." kezdetű topicomat,és meglátod,hogy mannyi ember használ Akait(pl.didymannek is Akai deckje,van,ő pedig nem zöldfülű).
Lehet,hogy ez csak egy kamaszfiú hülye mániája,de nem teljesen értelmetlen,úgy gondolom.[/quote]

Nem az Akaival van bajom (bár szvsz rajongásod tárgyául jobbat is választhattál volna... :) ), hanem általában az egy márka iránti feltétlen elkötelezettséggel. Régebben sem volt, ma meg már különösen nincs olyan márka, amelyiknek minden egyes modellje jól sikerül, vagy jó az ár/érték aránya. Még a komoly audiofil márkáknak is vannak igen fos termékeik, pedig náluk  1-1 komponens milliós nagyságrendű pénzbe kerül. Szóval nagy pofáraeséseket lehet begyűjteni, ha az ember így áll a kérdéshez.

#19 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:23

Idézet: GTamas - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 11:22

...

Heh, látom eléggé egy véleményen vagyunk :)

#20 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 12:38

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 12:23

Heh, látom eléggé egy véleményen vagyunk :)

Jah, en se ma kezdtem a kazettak tekergeteset ...  :D

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó