HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL II. UPC Telekom ADSL Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 19. 09:42

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 21:57

ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/

Innet probald letolteni mondjuk az 1G-t... adj neki egy fel percet, hogy stabilizalodjon a sebesseg (amikor felugrik a letolto ablak a bongeszo mar tolti a hatterben, ezert amikor elkezded tolteni hirtelen irrealisan magas sebesseg is lehet). Nekem fix 650-re allt be.

Mas: Ullore is jon a T-kabel... az onkormanyzat hozzajarult, hogy az elmu oszlopain bekabelezze a varost.

Samott

Kösz!! Ezt nem ismertem. Eredmények ma reggel.
683,0  kb/sec
618,7 kb/sec
633,4 kb sec

Ezek szerint este van visszafogva, vagy többen vagyunk rajta a szálon itt Vecsésen a Halmy telepen.
Akkor minden OK lett nálam, mert azóta Skype-olok , VoIP-olok bőszen szakadás mentesen.
Köszi mindenkinek a helpet és a támogatást!  :respect:

#1602 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 09:46

Idézet: twollah - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 4:28

Mas is tapasztalt a kora delutani oraktol az esti orakig (~20-21 oraig) lassulast a weboldalak letoltese kozben?

Nekem a szörfölés nem láthatóan lassult be, igaz Opera 9.5-t használok és ebben egy új technológia dob egy iszonyatosat a homepage bejöveteleben.. esetleg próbáld ki.
Letöltés mint látod nálam is hullámzik és este valóban kakibb..

#1603 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 19. 09:54

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 9:42

Kösz!! Ezt nem ismertem. Eredmények ma reggel.
683,0  kb/sec
618,7 kb/sec
633,4 kb sec

Ezek szerint este van visszafogva, vagy többen vagyunk rajta a szálon itt Vecsésen a Halmy telepen.

Teljesen jo a vonalad :up: :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1604 Felhasználó inaktív   SilverSurfer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 20:30

Idézet: twollah - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 19:44

Nalam egy hete eleg ingadozo a net letoltesi sebessege, neha megy az 5Mbit, neha meg alig uti meg egy modem sebesseget.
Meg varok az asztalcsapdosassal egy kicsit hatha csak a kozpontban karbantartanak vagy mi, aztan nekiindulok ha tovabbra sem javul a dolog.

TwollaH!Üdv. sorstárs!

Ugyanez a problémám,mint Neked,ugyanabban a csomagban is vagyunk.Nekem is pontosan az egy héttel ezelőtti szerdán kezdett el csökkenni a sebességem elég durván.A letöltésem azóta össze-vissza ingadozik.Eddig jött minden 200-300-al (néha többel),most pedig 20 és 150 kb/s között ingadozik.A leginkább 40-60 között van.A sima netezés is a legtöbbször katasztrófális,az oldalak sokszor elég nehezen nyílnak meg.Többször telefonáltam az ügyfélszolgálatnak-azt mondták,hogy nem korlátoztak le és telefonon keresztül megállapították,hogy kimegy az 5Mega a gépre.Szerintem pedig itt valami nagy sumákolás folyik.Holnap betelefonálok megint (most találtam erre a fórumra) és kiverem a balhét.Majd írok,hogy mit sikerült intézni.Ha semmit,akkor jön a személyes ügyintézés.Ha nem csinálnak semmit bemehetnénk együtt az ügyfélszolgálathoz asztalt borogatni.Tudják kit nézzenek hülyének!!!!!  :reklamacio:

#1605 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 11:36

Idézet: SilverSurfer - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 21:30

TwollaH!Üdv. sorstárs!

Ugyanez a problémám,mint Neked,ugyanabban a csomagban is vagyunk.Nekem is pontosan az egy héttel ezelőtti szerdán kezdett el csökkenni a sebességem elég durván.A letöltésem azóta össze-vissza ingadozik.Eddig jött minden 200-300-al (néha többel),most pedig 20 és 150 kb/s között ingadozik.A leginkább 40-60 között van.A sima netezés is a legtöbbször katasztrófális,az oldalak sokszor elég nehezen nyílnak meg.Többször telefonáltam az ügyfélszolgálatnak-azt mondták,hogy nem korlátoztak le és telefonon keresztül megállapították,hogy kimegy az 5Mega a gépre.Szerintem pedig itt valami nagy sumákolás folyik.Holnap betelefonálok megint (most találtam erre a fórumra) és kiverem a balhét.Majd írok,hogy mit sikerült intézni.Ha semmit,akkor jön a személyes ügyintézés.Ha nem csinálnak semmit bemehetnénk együtt az ügyfélszolgálathoz asztalt borogatni.Tudják kit nézzenek hülyének!!!!!  :reklamacio:

Pentektol javult a helyzet ujra az 5Mbit koruli ertekeket produkalja a netem.
Gondolom valami karbantartas volt a kozpontban es ezert volt a lassulas.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1606 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 11:38

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 10:46

Nekem a szörfölés nem láthatóan lassult be, igaz Opera 9.5-t használok és ebben egy új technológia dob egy iszonyatosat a homepage bejöveteleben.. esetleg próbáld ki.
Letöltés mint látod nálam is hullámzik és este valóban kakibb..

Firefoxot hasznalok abbol is a CPU optimalizaltat.
Szoval inkabb a kozpont korul kell(ene) keresni a hibat.

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1607 Felhasználó inaktív   SilverSurfer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 01:56

Javult a helyzet?Ebből én semmit sem vettem észre.
A nap igen nagy részében 20-40kb/s-re esik vissza a letöltési sebesség,délután viszont fél órára felment majdnem 200-ra,utána megint vissza a béka segge alá.A feltöltési sebesség brutál,múlt szerda előtt 80 volt,most 0,5(!!!)-10kb/s.Az oldalak nagyon tréül töltődnek be. :reklamacio:  :mad:  :down:

#1608 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 04:29

Idézet: SilverSurfer - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 2:56

Javult a helyzet?Ebből én semmit sem vettem észre.
A nap igen nagy részében 20-40kb/s-re esik vissza a letöltési sebesség,délután viszont fél órára felment majdnem 200-ra,utána megint vissza a béka segge alá.A feltöltési sebesség brutál,múlt szerda előtt 80 volt,most 0,5(!!!)-10kb/s.Az oldalak nagyon tréül töltődnek be. :reklamacio:  :mad:  :down:

Nalam egyenlore javult a helyzet. (kopp-kopp-kopp)

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1609 Felhasználó inaktív   lancome 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 00:50

nekem a mai naptól lassult be megint elég rendesen  :o

#1610 Felhasználó inaktív   SilverSurfer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 15:37

Örömmel jelentem,hogy megvolt a "balhé".Teljesen érdekes módon ma úgy suhan a netem,mint kés a vajban.Az oldalak villámgyorsan nyílnak meg,a letöltésem pedig felment 20-ról 560-ra..érdekes..,érdekes..
Én azt mondom,hogy ne habozzatok betelefonálni többször is és hivatkozzatok arra,hogy másnak is ugyanez a tapasztalata.Nekem bejött..

#1611 Felhasználó inaktív   gmoney 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 13:29

sziasztok! sok okos ember van itt hátha tud valaki segíteni nekem

szóval... eddig csak barátkoztam a gondolattal, de most jött el az idő, hogy megosszam az internetet itthon! :confused:  be is szereztem eme célra egy TP-Link WR542G típusú wirelesst is támogató routert! vettem még egy ilyen kis USB-s izét (TP-Link WN321G) is a laptophoz hogy hátha megy majd a wireless, de azért beszereztem még kellő hosszúságú kábelt is a biztonság kedvéért! tegnap este elkezdtem összerakni a cuccot, de egyelőre még az én gépemen sem tudtam megoldani, hogy a routeren keresztül legyen net! pedig meg tudom pingelni a router IP-jét, és a routerben fel is áll a netkapcsolat, de mégsem jó! ha rámegyek utána a kis monornet ikonra az asztalon és csatlakozni próbálok, azt irja ki hogy kapcsolódás WAN miniporton keresztül, ezzel kicsit próbálkozik és semmi több! sajnos az én tudományom itt elfogyott, mert kb annyira értek ehez a dologhoz, hogy jó messziről láttam már ilyet működés közben! :D  esetleg ha van valakinek ilyen routere és tudna nekem segíteni, vagy bárki másnak valami ötlete ami megoldaná a problémát, azt megköszönném!

#1612 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 13:45

Idézet: gmoney - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 13:29

szóval... eddig csak barátkoztam a gondolattal, de most jött el az idő, hogy megosszam az internetet itthon! :confused:  be is szereztem eme célra egy TP-Link WR542G típusú wirelesst is támogató routert! vettem még egy ilyen kis USB-s izét (TP-Link WN321G) is a laptophoz hogy hátha megy majd a wireless, de azért beszereztem még kellő hosszúságú kábelt is a biztonság kedvéért! tegnap este elkezdtem összerakni a cuccot, de egyelőre még az én gépemen sem tudtam megoldani, hogy a routeren keresztül legyen net! pedig meg tudom pingelni a router IP-jét, és a routerben fel is áll a netkapcsolat, de mégsem jó! ha rámegyek utána a kis monornet ikonra az asztalon és csatlakozni próbálok, azt irja ki hogy kapcsolódás WAN miniporton keresztül, ezzel kicsit próbálkozik és semmi több! sajnos az én tudományom itt elfogyott, mert kb annyira értek ehez a dologhoz, hogy jó messziről láttam már ilyet működés közben! :D  esetleg ha van valakinek ilyen routere és tudna nekem segíteni, vagy bárki másnak valami ötlete ami megoldaná a problémát, azt megköszönném!

A routerben kell beállitani az internet kapcsolatot. (PPPoPE)
Oda kell beirni a felhasználó nevet és a jelszot.
A router menüjébe a böngészön keresztül léphetsz be, be kell irni az ip cimét, A leirásában benne van valahol.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1613 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 14:41

tegnap este elkezdtem összerakni a cuccot, de egyelőre még az én gépemen sem tudtam megoldani, hogy a routeren keresztül legyen net! pedig meg tudom pingelni a router IP-jét, és a routerben fel is áll a netkapcsolat, de mégsem jó! ha rámegyek utána a kis monornet ikonra az asztalon...

A doltbetust felejtsd el, nem lesz ra tobbet szukseged. rainman35 kollega jol irja, csak a routerben kell beallitani a PPPoE kapcsolatot... a gepeden pedig csak a routerhez kell kapcsolodni es lesz net.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1614 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 15:22

leírás

192.168.1.1

admin
admin

Szerkesztette: serpa 2008. 01. 26. 15:24 -kor

#1615 Felhasználó inaktív   gmoney 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 17:11

ezeket tegnap meg is csináltam amit mondtatok, és a routerbe belépve a státusznál láttam is hogy van netkapcsolat, de böngészni nem tudtam! most gondoltam nekiugrok mégegyszer, összedugtam újra, gép bekapcs, és most jó :eek:  köszönöm a segítségeteket :D

#1616 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 17:40

Hi,
ha kicsit is megy az angol akkor innen szedd le a manual-t:
http://www.tplink.com/support/download.asp...L%2DWR543G&h=V1
ez elég jól elvezet.

a lényeg amit a többiek is írtak, felejtsd el monortel felcsatlakozást ;)

Chapter 4 elég neked.
röviden
adsl modemből UTP menjen a routerbe és onnan a desktopba

Ha sima monorteles vagy akkor kb ennyi legyen a beállítás.

browser -> beír:  192.168.1.1
admin
admin

quick setup

ap router

PPPoE -> oda beírod mtt login és pswd
xxxx@monornet
xxxxxxx

wireless -> enable
SSID -> én átírtam egy semlegesre.. lehet bármi.. pl ződbéka :)
Region - >  Hungary
Channel -> ha jó az alap (nem zavar semmit a rádió rész) maradhat
Mode -> 54Mbps

ha OKézod elvileg kikpacs bekapcs nélkül is megy a neted.
én még a WAN fülecskénél beállítottam -> Connect automatically

Ugyanezen a honlapon biztos van leírás az USB-s kütyühöz ;)

Ha nem megy keress meg levélben h35 kukac freemail pötty hu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ui
na mire bepötyögtem megjavult nálad  :up:    örülök .. tiszta gyúrcsók vagyok ...    8)

Szerkesztette: HTP 2008. 01. 26. 17:44 -kor

#1617 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 20:23

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 18:40

Hi,
ha kicsit is megy az angol akkor innen szedd le a manual-t:
http://www.tplink.com/support/download.asp...L%2DWR543G&h=V1
ez elég jól elvezet.

a lényeg amit a többiek is írtak, felejtsd el monortel felcsatlakozást ;)

Chapter 4 elég neked.
röviden
adsl modemből UTP menjen a routerbe és onnan a desktopba

Ha sima monorteles vagy akkor kb ennyi legyen a beállítás.

browser -> beír:  192.168.1.1
admin
admin

quick setup

ap router

PPPoE -> oda beírod mtt login és pswd
xxxx@monornet
xxxxxxx

wireless -> enable
SSID -> én átírtam egy semlegesre.. lehet bármi.. pl ződbéka :)
Region - >  Hungary
Channel -> ha jó az alap (nem zavar semmit a rádió rész) maradhat
Mode -> 54Mbps

ha OKézod elvileg kikpacs bekapcs nélkül is megy a neted.
én még a WAN fülecskénél beállítottam -> Connect automatically

Ugyanezen a honlapon biztos van leírás az USB-s kütyühöz ;)

Ha nem megy keress meg levélben h35 kukac freemail pötty hu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ui
na mire bepötyögtem megjavult nálad  :up:    örülök .. tiszta gyúrcsók vagyok ...    8)

Azert egy WEP titkositast bekapcsolhat.
Artani nem hasznal...

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#1618 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 22:39

Ha mar egyszer titkositast allit, akko' ma' wpa-t. Ez olyan, mint amikor esoben, felhoben helyzetjelzovel jon valaki velem szembe. Mibe fajna eggyel tovabb csavarni azt a nyomorult bajuszt? :reklamacio:
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1619 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 00:58

Átlagos, szkennelgetö (némá, VNC-n nem megy át a hosszú ö ?) vérpistikék ellen hatásos tud lenni egy mezei WEP is, de ha egy értöbb emberke akar bemenni, a WPA sem akadály. Mindazonáltal én is az utóbbit javasolnám. Nem sokkal bonyolultabb beállítani. Azon kívül WLAN-on érdemes bekapcsolni a MAC szerinti szürést (hosszú ü sincs persze...), és kizárólag a saját eszközödét engedélyezni (szintén csak vérpistikék ellen). DHCP off, fix IP-k kiosztása, 192.168-as tartomány kerülése. Ha összeáll így a rendszer, akkor SSID törlése. Ez manapság (pláne városban) alap. Persze csak akkor, ha nem akarod, hogy a szomszédok a Te netedet használják.  ;)
Sikert hozzá !
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1620 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 11:42

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 0:58

Átlagos, szkennelgetö (némá, VNC-n nem megy át a hosszú ö ?) vérpistikék ellen hatásos tud lenni egy mezei WEP is, de ha egy értöbb emberke akar bemenni, a WPA sem akadály. Mindazonáltal én is az utóbbit javasolnám. Nem sokkal bonyolultabb beállítani. Azon kívül WLAN-on érdemes bekapcsolni a MAC szerinti szürést (hosszú ü sincs persze...), és kizárólag a saját eszközödét engedélyezni (szintén csak vérpistikék ellen). DHCP off, fix IP-k kiosztása, 192.168-as tartomány kerülése. Ha összeáll így a rendszer, akkor SSID törlése. Ez manapság (pláne városban) alap. Persze csak akkor, ha nem akarod, hogy a szomszédok a Te netedet használják.  ;)
Sikert hozzá !

Na jah, igazatok van, csak nem akartam bonyolítani ha ennyire nem ment elsőre.

Nekem WPA-PSK/WPA2-PSK
automatic
TKIP
és 28 karakter kb a phrase

na persze firewall bekapcs :)

és hogy ON is legyek
tegnap leszedtem  hirtelen 10GB-ot.. remélem nem bánt MTT szelleme.. :p

Téma megosztása:

• (151 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79