Idézet: gmoney - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 13:29
sziasztok! sok okos ember van itt hátha tud valaki segíteni nekem
szóval... eddig csak barátkoztam a gondolattal, de most jött el az idő, hogy megosszam az internetet itthon! :confused: be is szereztem eme célra egy TP-Link WR542G típusú wirelesst is támogató routert! vettem még egy ilyen kis USB-s izét (TP-Link WN321G) is a laptophoz hogy hátha megy majd a wireless, de azért beszereztem még kellő hosszúságú kábelt is a biztonság kedvéért! tegnap este elkezdtem összerakni a cuccot, de egyelőre még az én gépemen sem tudtam megoldani, hogy a routeren keresztül legyen net! pedig meg tudom pingelni a router IP-jét, és a routerben fel is áll a netkapcsolat, de mégsem jó! ha rámegyek utána a kis monornet ikonra az asztalon és csatlakozni próbálok, azt irja ki hogy kapcsolódás WAN miniporton keresztül, ezzel kicsit próbálkozik és semmi több! sajnos az én tudományom itt elfogyott, mert kb annyira értek ehez a dologhoz, hogy jó messziről láttam már ilyet működés közben!

esetleg ha van valakinek ilyen routere és tudna nekem segíteni, vagy bárki másnak valami ötlete ami megoldaná a problémát, azt megköszönném!
Hi,
ha kicsit is megy az angol akkor innen szedd le a manual-t:
http://www.tplink.com/support/download.asp...L%2DWR543G&h=V1
ez elég jól elvezet.
a lényeg amit a többiek is írtak, felejtsd el monortel felcsatlakozást
Chapter 4 elég neked.
röviden
adsl modemből UTP menjen a routerbe és onnan a desktopba
Ha sima monorteles vagy akkor kb ennyi legyen a beállítás.
browser -> beír: 192.168.1.1
admin
admin
quick setup
ap router
PPPoE -> oda beírod mtt login és pswd
xxxx@monornet
xxxxxxx
wireless -> enable
SSID -> én átírtam egy semlegesre.. lehet bármi.. pl ződbéka

Region - > Hungary
Channel -> ha jó az alap (nem zavar semmit a rádió rész) maradhat
Mode -> 54Mbps
ha OKézod elvileg kikpacs bekapcs nélkül is megy a neted.
én még a WAN fülecskénél beállítottam -> Connect automatically
Ugyanezen a honlapon biztos van leírás az USB-s kütyühöz
Ha nem megy keress meg levélben h35 kukac freemail pötty hu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ui
na mire bepötyögtem megjavult nálad

örülök .. tiszta gyúrcsók vagyok ...
Szerkesztette: HTP 2008. 01. 26. 17:44 -kor