HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2281 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 07. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2011. 03. 07. 12:44

Hello,

Lehet volt mar ilyen kerdes, de hosszu a topik. Ismeros szobajaban nagyon gyenge a wifi jel (a routert nem tudjuk mozgatni, es nem akarunk harminc meter kabelt), ezert azon gondolkoztunk hogy vagy vehetnénk egy erosebb antennat a wifikartyara (asszem 9db-s koruli amit lehet kapni amazonon), vagy egy antenna-hosszabbito kabelt vennenk, amivel kozelebb kerulne picit a ket dolog.
Melyiket erdemesebb? A router az emeleten van egy regi epitesu hazban, a szoba meg a foldszinten.

A wifi kártyára kellene egy jobb irányított antenna a router felé irányítva, illetve jót tenne még a router-en is egy nagyobb nyereségű körsugárzó antenna, vagy akár venni 4k körül egy egyszerűbb AP-t/router-t, azt madzagon a régi router-re aggatni és optimálisabb helyen elhelyezve irányított antennával a szoba felé. Persze 2 router-es megoldásnál a router-ek egymástól független csatornán menjenek. A hosszú antennakábelt nem javaslom, ugyanis az veszteséget okoz.

Ez szakmailag érdekes kihívás, de én inkább a 30 méter UTP-vel oldanám meg, jóval nagyobb a siker esélye.

Ha mégis a wifizés mellett döntesz, akkor van elfekvőben adni egy ilyenem, 1,5 méter madzag van rajta, ha használhatónak találod akkor keress meg privátban, megegyezünk :)

szerk.: typo

Szerkesztette: xclusiv 2011. 03. 07. 16:37 -kor

#2282 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 03. 07. 15:35

A wifi kártyára kellene egy jobb irányított antenna a router felé irányítva, illetve jót tenne még a router-en is egy nagyobb nyereségű körsugárzó antenna, vagy akár venni 4k körül egy egyszerűbb AP-t/router-t, azt madzagon a régi router-re aggatni és optimálisabb helyen elhelyezve irányított antennával a szoba felé. Persze 2 router-es megoldásnál a router-ek egymástól független csatornán menjenek. A hosszú antennakábelt nem javaslom, ugyanis az veszteséget okoz.

Ez szakmailag érdekes kihívás, de én inkább a 30 méter UTP-vel oldanám meg, jóval nagyobb a siker esélye.

Ha mégis a wifizés mellett döntesz, akkor van elfekvőben adni egy ilyenem, 1,5 méter madzag van rajta, ha használhatónak találod akkor keress meg privátban, megegyezünk :)

szerk.: typo

Koszi, asszem megprobaljuk elso korben az atennat.
Az ajanlatot is koszi, de ha csak nem Londonban elsz, necces lesz :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2283 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2011. 03. 07. 17:31

Koszi, asszem megprobaljuk elso korben az atennat.
Az ajanlatot is koszi, de ha csak nem Londonban elsz, necces lesz :)

Nm.
Én múlt hétem vettem egy ilyen antennát, az egyik legegyszerűbb, de nehezítésként elé került egy RP-TNC -> RP-SMA átalakító is. Kicsit szerintem jobb helyre is került, így 3 dB-el jobb a jelszintem szinte bárhol.

#2284 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 03. 07. 16:58

Nm.
Én múlt hétem vettem egy ilyen antennát, az egyik legegyszerűbb, de nehezítésként elé került egy RP-TNC -> RP-SMA átalakító is. Kicsit szerintem jobb helyre is került, így 3 dB-el jobb a jelszintem szinte bárhol.

Asszem mi ezzel szemezunk: http://www.amazon.co...99529947&sr=8-1
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2285 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 07. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2011. 03. 07. 21:32

Asszem mi ezzel szemezunk: http://www.amazon.co...99529947&sr=8-1

Ezek is jó cuccok, kicsit fentebb rakható, általában mágnese a talpa, satöbbi:

http://fl1.shopmania...dbi~2812394.jpg
Make love not Wor.

#2286 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 07. 21:36

Ezek is jó cuccok, kicsit fentebb rakható, általában mágnese a talpa, satöbbi:

http://fl1.shopmania...dbi~2812394.jpg

Az jobb ha kisebb dbi -s (pl 7es 9.5 helyett) de van egy méter kábel?
koszi

#2287 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Wyco - Dátum: 2011. 03. 08. 09:48

Az jobb ha kisebb dbi -s (pl 7es 9.5 helyett) de van egy méter kábel?
koszi

Van kábel 0,54 dB / m csillapítással, viszont szerintem a csatlakozáson is buksz valamennyit.
Én a gépre irányított antennát tennék, úgyis az 1 router-t akarod befogni vele, abból pedig van 20 dB-nél is nagyobb nyereségű.

#2288 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 12:23

Adott egy FS Amilo Li2727-es noti. Meg szeretném tudni a benne dolgozó WLAN kártya pontos típusát. Melyik program írja ki a PCI eszközinformációkat drivertől függetlenül? Az Everest a driverinfókra támaszkodik. A noti pedig sajnos nem írja se bootkor, se a BIOS-ban.

Ehhez a notihoz a gyári Vistás driver WLAN WN6301A & WN6302A miniCardhoz készült, de erről a kártyáról sem találtam semmi infót. XP-n Atheros AR5007EG és AR5006X-es driverekkel szokták pótolni, de Intel® PRO/Wireless 2915ABG driver is forog közkézen.

Eddig volt már használva AR5006X-es driverrel, de mivel voltak kapcsolati gondok és lassúnak is találtam a G-s szabványhoz mérten, váltottam AR5007EG-re. Ezzel sem lett gyorsabb, de legalább több kapcsolati gond lett, néha egyáltalán nem volt hajlandó kapcsolódni a routerhez. Visszatértem egyelőre AR5006X-re, de még mielőtt Intel 2915ABG-vel kezdek el szopni, most már tényleg szeretném megtudni a kártya pontos típusát és megkeresni hozzá a legmegfelelőbb drivert.

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 16. 12:24 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2289 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 13:23

Adott egy FS Amilo Li2727-es noti. Meg szeretném tudni a benne dolgozó WLAN kártya pontos típusát. Melyik program írja ki a PCI eszközinformációkat drivertől függetlenül? Az Everest a driverinfókra támaszkodik. A noti pedig sajnos nem írja se bootkor, se a BIOS-ban.

Ehhez a notihoz a gyári Vistás driver WLAN WN6301A & WN6302A miniCardhoz készült, de erről a kártyáról sem találtam semmi infót. XP-n Atheros AR5007EG és AR5006X-es driverekkel szokták pótolni, de Intel® PRO/Wireless 2915ABG driver is forog közkézen.

Eddig volt már használva AR5006X-es driverrel, de mivel voltak kapcsolati gondok és lassúnak is találtam a G-s szabványhoz mérten, váltottam AR5007EG-re. Ezzel sem lett gyorsabb, de legalább több kapcsolati gond lett, néha egyáltalán nem volt hajlandó kapcsolódni a routerhez. Visszatértem egyelőre AR5006X-re, de még mielőtt Intel 2915ABG-vel kezdek el szopni, most már tényleg szeretném megtudni a kártya pontos típusát és megkeresni hozzá a legmegfelelőbb drivert.

Ha eddig atheros driverrel ment, akkor az intelre ne számíts :)
(ahogy részletezed, valami 5006 v. azelőtti atheros lehet, az 5007EG nem megy korábbi driverekkel tapasztalataim alapján)

(azért mellékelnek a notihoz több féle wifi drivert, mivel épp azt tették be, ami akadt, valószínű, hogy valami altípusszámban ezt talán még követni is lehet)
A legbiztosabb, ha kikeresed a VEN_xxx\DEV_xxxx azonosítókat az eszköz tulajdonságai közül.

Routered miféle csippes? (vagy pont mi a típusa, abból is kiderühet, mindenesetre saját tapasztalat szerint az RTL-es router atheros klienssel lehet problémás), de akárhogyan kapcsolódik, és fizikailag 20Mbit átmegy a g-seszközön, azt modhatod, hogy elérted a maximumot, talán már olvashattad errefele, hogy a névleges sebesség nem a hasznos adatforgalomra vonatkozik. Tudom, hogy erőltetett, és nem is igazán analóg ügy, de pl. a CD 44khz-es mintavételezése sem ekkora frekvenciaátvitelt jelent.

#2290 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2011. 03. 16. 13:22

(azért mellékelnek a notihoz több féle wifi drivert, mivel épp azt tették be, ami akadt, valószínű, hogy valami altípusszámban ezt talán még követni is lehet)

Nem mellékelnek ehhez semmilyen drivert, még csak lemezt sem. Hivatalosan csak Vista-t támogat (se XP, se W7 support). A gyári FS oldalról csak Vistas WLAN WN6301A & WN6302A miniCard drivert lehet letölteni hozzá. Mivel azonban sokan a hw-ek teljesítményéhez jobban illő XP-vel használják, összeállítottak alternatív drivercsomagot, benne más driverekkel pótolják az eredeti WLAN drivert: Atheros, Intel, Gigabyte driverekkel.

A legbiztosabb, ha kikeresed a VEN_xxx\DEV_xxxx azonosítókat az eszköz tulajdonságai közül.

Azt írja az Everest, hogy VEN_168C\DEV 001C. Az eszközpéldány azonosítója az XP szerint: PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_3067168C&REV_04\4&2A8A7D7&0&00E2. A neten nem hoznak róla értelmes infókat, pontosan milyen kártya, mit tud.

Routered miféle csippes? (vagy pont mi a típusa, abból is kiderühet, mindenesetre saját tapasztalat szerint az RTL-es router atheros klienssel lehet problémás)

Belkin F5D7230-4 (FFC: RAXWG4005G). A chipsetben nem vagyok biztos, ez az oldal azt írja, hogy Atheros chipsetes állítólag.

de akárhogyan kapcsolódik, és fizikailag 20Mbit átmegy a g-seszközön, azt modhatod, hogy elérted a maximumot

Internetsebességben eddig kb. 9Mbit volt az elért maximum (ez csak B-nek felel meg). Helyi hálózatról másolás közben a max. 20Mbit volt (ez már G-s), az eszközinformáció szerint G-s módban megy az eszköz. Nem tudom, hogy netről töltés közben ezt a sávszélt miért nem éri el soha, a router 20Mbites netre csatlakozik, ennyit el kéne érnie. Az 54Mbit ellenére miért 20Mbit a gyakorlati maximum?

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 16. 13:51 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2291 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 13:48

...
Azt írja az Everest, hogy VEN_168C\DEV 001C. Az eszközpéldány azonosítója az XP szerint: PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_3067168C&REV_04\4&2A8A7D7&0&00E2. A neten nem hoznak róla értelmes infókat, pontosan milyen kártya, mit tud.
...

Atheros lesz az, ha minden igaz, AR5001X+ egészen pontosan. Itt nézz hozzá drivert:

http://www.atheros.c...ess-drivers.php

Vagy az van még, hogy lekapod a notiról a pár csavarral rögzített fedélt, s megkukkantod.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2292 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:54

"Az 54Mbit ellenére miért 20Mbit a gyakorlati maximum?"

Röviden: az 54Mbit a rádiós hálózati réteg átviteli sebessége. A (jó esetben) 20Mbit-nyi "hasznos adaton" felül át kell vinni néminemű hibajavítási információt, a hálózati protokollnak megfelelő csomagok "nem adat" részeit stb is...

#2293 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 14:48

Nem mellékelnek ehhez semmilyen drivert, még csak lemezt sem. Hivatalosan csak Vista-t támogat (se XP, se W7 support). A gyári FS oldalról csak Vistas WLAN WN6301A & WN6302A miniCard drivert lehet letölteni hozzá. Mivel azonban sokan a hw-ek teljesítményéhez jobban illő XP-vel használják, összeállítottak alternatív drivercsomagot, benne más driverekkel pótolják az eredeti WLAN drivert: Atheros, Intel, Gigabyte driverekkel.

Belkin F5D7230-4 (FFC: RAXWG4005G). A chipsetben nem vagyok biztos, ez az oldal azt írja, hogy Atheros chipsetes állítólag.

Internetsebességben eddig kb. 9Mbit volt az elért maximum (ez csak B-nek felel meg). Helyi hálózatról másolás közben a max. 20Mbit volt (ez már G-s), az eszközinformáció szerint G-s módban megy az eszköz. Nem tudom, hogy netről töltés közben ezt a sávszélt miért nem éri el soha, a router 20Mbites netre csatlakozik, ennyit el kéne érnie. Az 54Mbit ellenére miért 20Mbit a gyakorlati maximum?

VEN_168C\DEV 001C=AR5007EG (2425-ös chip), atheros.cz-n mazsolázhatsz hozzávalót, csak XP-re tudnék pontosan verzió szerint (5.3.0.35 vagy 5.0.3.56WHQL) ajánlani, nem biztos, hogy a legfrisebb driver a legstabilabb.

Nem csodálkozom, hogy 9Mbit marad a 20-ból, ha utána olvasol a belkin általában "nem router kategória", ráadásul a dd-wrt szerint az F5D7230-4 V7000 sorozat 4/1 Mbyte memóriát kapott, csoda, ha annyival a kapcsolódásig eljutsz, ennyinél a csipszetet sem hibáztatnám, ha azután ledobál.
(most nézem, linkeltél lapot, ott 8/2MB, de 20Mbithez az is kevés, abba a memóriába a rendszeren túl már kevés puffer marad, tudod, ha routol, akkor az egyik hálózat minden csomagját át kell pakolni a másik hálózatra, na nem épp on-line, mivel addig tárolni is érdemes, amíg nem jön a nyugta, hogy célbaért, közben vezetni nyilvántartásban, hogy melyik kitől származik, mert a választ is ajánlott a megfelelő címre átadni)

Esetleg nézz be a milyen routert vegyek topikba (ja, bocs azt a konkurenciánál találod), ott majd jól megmondják, mit vegyél.
Javasolhatnám a TP-linket 740-től fölfelé, mint legolcsóbb megoldás 40-50Mb-ig, de néhányan panaszkodnak rá PPPOe mellett (a gyári firmware kicsit csapnivaló, ezekre openWRT vagy dd-wrt is felmegy), ezért még ASUS RT-N10-től javasolhatok valamit, lényeges, hogy újabb, N-es darab legyen.

Az a 54-ből 20 max. úgy jön ki, hogy ugyan már olvastam másoktól, hogy 24 is megvolt, megfelelő holisztikus faktorral, de abba az 54-be elég sok dolog bele kell férjen, kezdve a légkör zavaraitól, a kapcsolat fenntartásán keresztül (hahó, ki van ott? - vagyok valamennyire, meg az adat ideért, kibontottam, a CRC is jó párbeszédek) a titkosítás többlet cuccait is át kell dobni rádión, az eszközön pedig fel kell dolgozni a jeleket, az sem nanoszekundum.
(nekem 5007EG/edimax(még G-s) routerből 20Mbit volt (belső hálón, kifelé csak 15-ös), teljesen korrekt, de a wpa-val sokat szoptam. azóta a routerem tp-link741, azzal is kb. 20 a plafon, N-es klienssel nyilván fürgébb volna)
Esetleg http://www.smallnetb...ireless-reviews -en nézz utána hogy 3-450Mbites rádiók mit produkálnak, WAN-LAN vezetékes adatok ne tévesszenek meg.

Ez nem egy full-duplex ethernet, ahol külön-külön fizikai közegben, zavarvédetten, mindenféle titkosítás nélkül jön és megy az adatcsomag, bár ütközések ott is előfordulhatnak.

Szerkesztette: Claude Leon 2011. 03. 16. 20:15 -kor

#2294 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 22:16

Valóban:

Idézet

%ATHER.DeviceDesc.3067% = ATHER_DEV_001C.ndi, PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_3067168C
...
ATHER.DeviceDesc.3067 = "Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter"

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2295 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 03. 16. 23:16

Valóban:

Szoptam eleget vele, amíg viszonylag friss volt, és atheros létére a korábbi driverek nem vitték, ami pedig az előző atherosokra nem volt jellemző.
(szerintem köze volt hozzá az akkori zydas ügynek)

#2296 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 11:10

Kösz a segítséget mindkettőtöknek. Az biztos, hogy Atheros 5XXX-es kártya. Az .inf fájl valóban 5007EG-nek azonosítja. Leszedtem a legújabb, elérhető WHQL drivert 32bites XP alá (v7.7.0.523-whql). Ezzel javult a helyzet, a rendszer csak 5007EG-nek engedi kezelni (a régi, v5.3.0.56 driver engedte az 5006X-et is választani). A netezési letöltési sebesség maximuma felment 12Mbitre, és eddig nem volt fura szakadás, kapcsolódási nehézség, belassulás.

Igen, ez a Belkin elég hulladék, de azért megvagyok vele. LAN eszközökkel nem szarakodik, ezen a téren bírja a strapát. A WLAN-ját pedig az eszköz által "kiváló"-nak minősített jelerősség mellett használom (11 méteres távolságból), a fw mindig frissítve van a legújabb gyárira. Néha nyűgős, nem kapcsolódik, nem fogadja el az amúgy jó titkosítási kulcsot, néha érthetetlen okból belassul, de ezt alkalmanként csinálja, volt, hogy 6 hónapnál is tovább nem szórakozott, aztán meg elkezdett zsinórban problémázni és az újraindítás sem oldotta meg néha. Samsung Omnia2 butatelefonnal viszont nem szórakozik, ezért gyanakodtam a WLAN kártyára. Remélem, ezzel az új driverrel nem fog ilyen előfordulni. Végül is akkor az átviteli értékek nem is rosszak ehhez a routerhez képest, nem lehet belőle többet kihozni.

Tényleg max ~20Mbitet írnak más netes oldalak is, de senki nem vezeti le miért ennyi. Miért? Azt tudom, hogy a veszteség miatt sose tökéletesen 100% a jelerősség, még 1 cm-ről sem, segédinformációk, CRC, minden átmegy a hasznos adaton felül, de azért durva, hogy fele sincs a tényleges sebesség maximuma. A titkosításnak legfeljebb időben lehet hatása, sávszél ügyileg nem sokkal növeli meg az infót, ami eleve titkosított (nálam WPA2 PSK).

#2297 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 17. 11:10

Tényleg max ~20Mbitet írnak más netes oldalak is, de senki nem vezeti le miért ennyi. Miért? Azt tudom, hogy a veszteség miatt sose tökéletesen 100% a jelerősség, még 1 cm-ről sem, segédinformációk, CRC, minden átmegy a hasznos adaton felül, de azért durva, hogy fele sincs a tényleges sebesség maximuma. A titkosításnak legfeljebb időben lehet hatása, sávszél ügyileg nem sokkal növeli meg az infót, ami eleve titkosított (nálam WPA2 PSK).

Nem úgy van, hogy az 54Mbit/s az a két irányú sebesség összege és egy irányba ennek eleve fele az elméleti sebesség?

Itt is 19-et írnak tipikus sebességnek: http://hu.wikipedia....5.91_t.C3.A1bla

Szerkesztette: potyo 2011. 03. 17. 12:39 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2298 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 03. 17. 13:27

Nem úgy van, hogy az 54Mbit/s az a két irányú sebesség összege és egy irányba ennek eleve fele az elméleti sebesség?

Itt is 19-et írnak tipikus sebességnek: http://hu.wikipedia....5.91_t.C3.A1bla

Hát nem úgy van az :)
Ennyibe kerül kapcsolat. Ha oda-vissza gondolod, azt infrastruktúra módban wifi kliensek között játszhatod, ott tényleg minden adat 2-szer kerül légtérbe.

#2299 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 17. 12:10

A titkosítás azért növeli valamelyest az adatot, gondolod, hogy volna értelme, ha csak xor+crc volna?
Aztán még feltételezem, hogy minden egyes csomagot nyugtáznak időben, mert ha nem, újra kell küldeni (a nyugtázáshoz legalább a fejlécet ki kell csomagolni, hogy tudd, mit nyugtázol)
És azok a csomagok ugyanabban a légtérben még ütközni is fognak.

Inkább az N-eseket kéne reklamálni, ott még ekkora arány sincs.
(300-as jó esetben 70-80, a 450-es sem éri el a 100-at)

U.i:
A reklamáló olvtársak nyilván már nem emlékezhetnek a koax ethernetre?
10Mbit, kódolatlanul, vezeték védelmében, 2 résztvevős hálózatban 6Mbittel másolni már csodaszámba ment.

#2300 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 17. 10:10

Kösz a segítséget mindkettőtöknek. Az biztos, hogy Atheros 5XXX-es kártya. Az .inf fájl valóban 5007EG-nek azonosítja. Leszedtem a legújabb, elérhető WHQL drivert 32bites XP alá (v7.7.0.523-whql). Ezzel javult a helyzet, a rendszer csak 5007EG-nek engedi kezelni (a régi, v5.3.0.56 driver engedte az 5006X-et is választani). A netezési letöltési sebesség maximuma felment 12Mbitre, és eddig nem volt fura szakadás, kapcsolódási nehézség, belassulás.

Igen, ez a Belkin elég hulladék, de azért megvagyok vele. LAN eszközökkel nem szarakodik, ezen a téren bírja a strapát. A WLAN-ját pedig az eszköz által "kiváló"-nak minősített jelerősség mellett használom (11 méteres távolságból), a fw mindig frissítve van a legújabb gyárira. Néha nyűgős, nem kapcsolódik, nem fogadja el az amúgy jó titkosítási kulcsot, néha érthetetlen okból belassul, de ezt alkalmanként csinálja, volt, hogy 6 hónapnál is tovább nem szórakozott, aztán meg elkezdett zsinórban problémázni és az újraindítás sem oldotta meg néha. Samsung Omnia2 butatelefonnal viszont nem szórakozik, ezért gyanakodtam a WLAN kártyára. Remélem, ezzel az új driverrel nem fog ilyen előfordulni. Végül is akkor az átviteli értékek nem is rosszak ehhez a routerhez képest, nem lehet belőle többet kihozni.

Az azért nem pont úgy van, hogy senki nem vezeti le....

pl. itt

A 56Mbit a rádiós "link" sebessége. (ugye, így már ismerősen hangzik) Az alkalmazás (pl. WinCommander) csak a zöld "data" mennyiséget méri.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.