Idézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 14:48
Nem mellékelnek ehhez semmilyen drivert, még csak lemezt sem. Hivatalosan csak Vista-t támogat (se XP, se W7 support). A gyári FS oldalról csak Vistas WLAN WN6301A & WN6302A miniCard drivert lehet letölteni hozzá. Mivel azonban sokan a hw-ek teljesítményéhez jobban illő XP-vel használják, összeállítottak alternatív drivercsomagot, benne más driverekkel pótolják az eredeti WLAN drivert: Atheros, Intel, Gigabyte driverekkel.
Azt írja az Everest, hogy VEN_168C\DEV 001C. Az eszközpéldány azonosítója az XP szerint: PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_3067168C&REV_04\4&2A8A7D7&0&00E2. A neten nem hoznak róla értelmes infókat, pontosan milyen kártya, mit tud.
Belkin F5D7230-4 (FFC: RAXWG4005G). A chipsetben nem vagyok biztos,
ez az oldal azt írja, hogy Atheros chipsetes állítólag.
Internetsebességben eddig kb. 9Mbit volt az elért maximum (ez csak B-nek felel meg). Helyi hálózatról másolás közben a max. 20Mbit volt (ez már G-s), az eszközinformáció szerint G-s módban megy az eszköz. Nem tudom, hogy netről töltés közben ezt a sávszélt miért nem éri el soha, a router 20Mbites netre csatlakozik, ennyit el kéne érnie. Az 54Mbit ellenére miért 20Mbit a gyakorlati maximum?
VEN_168C\DEV 001C=AR5007EG (2425-ös chip), atheros.cz-n mazsolázhatsz hozzávalót, csak XP-re tudnék pontosan verzió szerint (5.3.0.35 vagy 5.0.3.56WHQL) ajánlani, nem biztos, hogy a legfrisebb driver a legstabilabb.
Nem csodálkozom, hogy 9Mbit marad a 20-ból, ha utána olvasol a belkin általában "nem router kategória", ráadásul a dd-wrt szerint az F5D7230-4 V7000 sorozat 4/1 Mbyte memóriát kapott, csoda, ha annyival a kapcsolódásig eljutsz, ennyinél a csipszetet sem hibáztatnám, ha azután ledobál.
(most nézem, linkeltél lapot, ott 8/2MB, de 20Mbithez az is kevés, abba a memóriába a rendszeren túl már kevés puffer marad, tudod, ha routol, akkor az egyik hálózat minden csomagját át kell pakolni a másik hálózatra, na nem épp on-line, mivel addig tárolni is érdemes, amíg nem jön a nyugta, hogy célbaért, közben vezetni nyilvántartásban, hogy melyik kitől származik, mert a választ is ajánlott a megfelelő címre átadni)
Esetleg nézz be a milyen routert vegyek topikba (ja, bocs azt a konkurenciánál találod), ott majd jól megmondják, mit vegyél.
Javasolhatnám a TP-linket 740-től fölfelé, mint legolcsóbb megoldás 40-50Mb-ig, de néhányan panaszkodnak rá PPPOe mellett (a gyári firmware kicsit csapnivaló, ezekre openWRT vagy dd-wrt is felmegy), ezért még ASUS RT-N10-től javasolhatok valamit, lényeges, hogy újabb, N-es darab legyen.
Az a 54-ből 20 max. úgy jön ki, hogy ugyan már olvastam másoktól, hogy 24 is megvolt, megfelelő holisztikus faktorral, de abba az 54-be elég sok dolog bele kell férjen, kezdve a légkör zavaraitól, a kapcsolat fenntartásán keresztül (hahó, ki van ott? - vagyok valamennyire, meg az adat ideért, kibontottam, a CRC is jó párbeszédek) a titkosítás többlet cuccait is át kell dobni rádión, az eszközön pedig fel kell dolgozni a jeleket, az sem nanoszekundum.
(nekem 5007EG/edimax(még G-s) routerből 20Mbit volt (belső hálón, kifelé csak 15-ös), teljesen korrekt, de a wpa-val sokat szoptam. azóta a routerem tp-link741, azzal is kb. 20 a plafon, N-es klienssel nyilván fürgébb volna)
Esetleg
http://www.smallnetb...ireless-reviews -en nézz utána hogy 3-450Mbites rádiók mit produkálnak, WAN-LAN vezetékes adatok ne tévesszenek meg.
Ez nem egy full-duplex ethernet, ahol külön-külön fizikai közegben, zavarvédetten, mindenféle titkosítás nélkül jön és megy az adatcsomag, bár ütközések ott is előfordulhatnak.
Szerkesztette: Claude Leon 2011. 03. 16. 20:15 -kor