HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#421 Felhasználó inaktív   jucjuc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 15:00

helló!
lehet h nem jó helyen kérdezem de sajna nem értek nagyon ilyen dolgokhoz. naszóval a problémám az lenne, hogy elvileg van  a laptopomon wlan de gyakorlatilag nem működik. azt mondták vegyek hozzá egy wlan adaptert. milyet ajánlatok, vagy milyen szempontokat kell figyelembe venni a választásnál?
előre is köszönöm a segítséget.

#422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 15:05

Idézet: jucjuc - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 15:00

naszóval a problémám az lenne, hogy elvileg van  a laptopomon wlan de gyakorlatilag nem működik. azt mondták vegyek hozzá egy wlan adaptert.

Én meg azt mondom kapcsold be azt a wlant...
Make love not Wor.

#423 Felhasználó inaktív   jucjuc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 13. 15:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 15:05

Én meg azt mondom kapcsold be azt a wlant...

és azt hogyan vagy hol kell?
mert mások azt mondták, hogy van vmi gomb erre, de nekem semmi sehol ilyesmi a gépen...
köszi.

#424 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 20:49

Idézet: jucjuc - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 15:40

és azt hogyan vagy hol kell?
mert mások azt mondták, hogy van vmi gomb erre, de nekem semmi sehol ilyesmi a gépen...
köszi.

Ezt így látatlanban hogyan? Azt se mondtad, hogy mi a pontos típusa. Nézd meg a felhasználói kézikönyvét. (Lehet nem külön gomb, hanem billentyűkombináció van rá.)

#425 Felhasználó inaktív   jucjuc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 08:36

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 20:49

Ezt így látatlanban hogyan? Azt se mondtad, hogy mi a pontos típusa. Nézd meg a felhasználói kézikönyvét. (Lehet nem külön gomb, hanem billentyűkombináció van rá.)

köszi a választ. megnézem, hátha írnak vmit erről. típusa egyébként fujitsu siemens L7320.

#426 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 11:03

Idézet: jucjuc - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 8:36

fujitsu siemens L7320.

Hajrá  :)
41. oldalon:

Idézet

You can switch the wireless LAN module on and off by pressing the key combination Fn + F2 .
The wireless LAN indicator lights up when the wireless LAN module is switched on.

#427 Felhasználó inaktív   jucjuc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:10

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 11:03

Hajrá  :)
41. oldalon:

:respect: köszönöm , örök hála  :D

#428 Felhasználó inaktív   Baranyai2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 15. 14:26

Hello mkinek!
Lenne egy kis problemam,ha valaki tud legyszi segitsen.A gondom tomoren annyi hogy ket laptopot wifi-vel csatlakoztattam egymashoz (ad-hoc) csatlakoznak 11Mbps-al (mar aztsem ertem hogymiert nem 54-el de ez nem is lenyeg)probalok a gepek kozott adatokat mozgatni ami megy is de szornyen lassan (530kbps) Megneztem a halozat infot (ctrl+alt+del) de a halozat max sebessegenek legfeljebb felet hasznalja van valakinek otlete hogy lehetne gyorsitani egy kicsit  :confused: (az egyik gepben egy PCMCIA orinoco bg wifi         
van mig a masikban egy beepitett intel pro abg wifi a kapcsolat jelerossege kivallo.Legyszives segitsen valaki !!!! :rolleyes:

#429 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 20:13

Üdv!

Beleszaladtam egy érdekes problémába amely fennáll mind Allnet, Zyxel és Tonze routerekkel, érdekes módon egy régi Linksys BEFSR41-el pedig minden okés.
A lényeg a következő. Adott egy hálózat: ADSL modem rajta egy router (először Linksys volt, most raktam rá egy Tonze BW6200R-t a sávszélkorlátozás miatt). Ebbe a routerbe megy bele egy helyi pc, és a padláson levő Linksys WET54G ami egy 100m-re levő házban levő Linksys WAP54-el van összelőve. Minden eszköznek 192.168.1.x fix ip cime van. A Linksys WAP54-re csatlakozik rá a többi wireless kliens szintén fix ip-vel és az internet szolgáltató dns cimei is be vannak téve a hálókártyák tulajdonságaiba (linksys kártyák jórészt). Amig linksys router volt addig mindenki tudott netezni faxán, bármilyen más routerrel nem megy a net azoknak, akik a Linksys WAP-on keresztül akarnak csatlakozni. Routert látják, tudják pingelni. A routerre kötött helyi gépről én is tudom őket pingelni, dns szervert is tudnak pingelni de pl. az index.hu ip cimet már nem. Mi lehet a baj?

#430 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:10

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 20:13

Üdv!

Beleszaladtam egy érdekes problémába amely fennáll mind Allnet, Zyxel és Tonze routerekkel, érdekes módon egy régi Linksys BEFSR41-el pedig minden okés.
A lényeg a következő. Adott egy hálózat: ADSL modem rajta egy router (először Linksys volt, most raktam rá egy Tonze BW6200R-t a sávszélkorlátozás miatt). Ebbe a routerbe megy bele egy helyi pc, és a padláson levő Linksys WET54G ami egy 100m-re levő házban levő Linksys WAP54-el van összelőve. Minden eszköznek 192.168.1.x fix ip cime van. A Linksys WAP54-re csatlakozik rá a többi wireless kliens szintén fix ip-vel és az internet szolgáltató dns cimei is be vannak téve a hálókártyák tulajdonságaiba (linksys kártyák jórészt). Amig linksys router volt addig mindenki tudott netezni faxán, bármilyen más routerrel nem megy a net azoknak, akik a Linksys WAP-on keresztül akarnak csatlakozni. Routert látják, tudják pingelni. A routerre kötött helyi gépről én is tudom őket pingelni, dns szervert is tudnak pingelni de pl. az index.hu ip cimet már nem. Mi lehet a baj?

Meg lehet próbálni a következőt:
1. def.gw: router ip címe
2. tracert mail.axelero.hu

Hol akad el a csomag?

#431 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 22:44

Tegnap teszteltem úgy, hogy a Tonze routerbe bedugtam a tonze ap-t kábelen és egy laptopon próbáltam és ment a net. Tehát, ha elméletileg a wet csak kábelt helyettesit akkor mennie kell mindennek ha lecserelem a linksys ap-t tonze-ra. De akkor mi van a kompatibilitással meg mittomén :)

#432 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:16

Sziasztok!

Jelzem itt az elején, hogy abszolút kezdő vagyok a vezeték nélküli hálózat terén. Olvasgatok, de ezzel párhuzamosan gondoltam, megkérdezlek titeket is, hozzáértőket.

Nos, az a helyzet, hogy van egy három lakásból álló irodánk (kettő egy szinten, harmadik egy emelettel lentebb), kiépített CAT5-ös 100MBit-es UTP hálózattal, kb. 15 munkaállomással. DSL internet kapcsolatunk van, routerból switch-be "megy" az internet, működik, semmi gond. Router a másik telephelyünkön levő routerrel (hasonló kiépítés) VNP kapcsolatban is áll.

Lényeg a lényeg, az lenne a cél, hogy mivel egyre több vezeték nélküli hálózatot is kezelni tudó laptop, PDA kerül a környezetembe, jó lenne, ha a jelenlegi vezetékes hálózatra csatlakozni tudnának. Router-t nem nagyon cserélném le, leginkább olyan megoldás tűnne jónak, amibe beledugva egy RJ-45-ös csatlakozón keresztül a vezetékes hálózatot, az rádión is továbbítaná azt.

Ami ezzel kapcsolatban igény lenne még, az az, hogy - mivel nem ismerem nagyon a vezeték nélküli témát - elképzelhetőnek tartom, hogy nem lesz elegendő a jel erőssége mindenhol a "birodalomban". Megoldható lehet esetleg az is, hogy nem egy ilyen ketyere, hanem esetleg kettő van "szétszórva" a jobb térerő érdekében :think:
Szereténk mind az internetet, mind a belső hálózati megosztásokat is elérni rádión keresztül. Nem ártana azonban, ha illetéktelenek, akiknek esetleg megfelelő jelerősségük lenne csatlakozni, nem tudnának hozzáférni semmihez.

Hát, tudom, eléggé általános a megfogalmazás, gondolom van benne néhány buktató, amiket igyekszem feltérképezni, megismerni, de jelenlegi ismereteim alapján csak így tudtam kérdezni.
Egyelőre nem tudom, megoldható-e így, hogy hívják azt az eszközt(öket), amikkel megvalósítható lehet egy ilyen megoldás :confused: Mit(ket) kellene vennem, mire kell figyelnem :confused:

Minden segítséget előre is köszönök! :respect:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#433 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:21

Vegyél egy Tonze AP-t elég erős, nagyon olcsó és dugd be a routerbe majd titkositást állitsd be. Majdnem kész is :)

#434 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:37

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:21

Vegyél egy Tonze AP-t elég erős, nagyon olcsó és dugd be a routerbe majd titkositást állitsd be. Majdnem kész is :)

Köszi, jelenleg LinkSys-eket nézegetek, erről van esetleg valami tapasztalat/vélemény :think:

Mostani kutakodásaim alapján máris felmerült bennem egy kérdés: mi a különbség az Access Point és az Ethernet Bridge között :confused:
Nekem a fentebb vázolt helyzetre alkalmas lehet mindkettő :think:
Találtam még olyat is, hogy repeater (jelismétlő). Ez akár segíthet nekem abban, ha az AP/Bridge által szórt jel szintje alacsony :confused: Adok neki áramot, olyan helyre teszem, ahol még relative jó a jel minősége és ez pedig felerősíti azt maga körül :think:

Másik dolog, amivel abszolút nem volt még dolgom, az az azonosítás, illetve titkosítás. Az lenne az igazi, ha minél kevesebb dolgot kellene állítgatni egy kliens csatlakozásakor a kliens gépen. Az olyan dolgok, amik megosztottak, a vezetékes hálózatban is csak login név/jelszó párossal érhetőek el. Mivel nem ismerem ezen részét sem a dolognak, helyénvaló lehet a kérdés: megoldható-e az, hogy ha a kliens vezeték nélküli hálózatot észlel, csatlakozni akar rá, akkor kérjen egy felhasználónevet/jelszót, innentől kezdve menjen a kapcsolat :think: Persze az lenne a jó, ha maga az adatfolyam titkosított csatornán menne, de lehetőleg ezt ne nagyon kelljen piszkálni/telepítgetni a kliens oldalon. Van ilyenre mód :think: :)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#435 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 14:37

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni wlan beállitásban. Eddig mikrohullámú internetem volt, nagyon meg voltam vele elégedve, de az új kábelszolgáltató árai miatt váltottam kábel netre.

A régi rendszerből megmaradt minden eszköszöm, és ezeket szeretném minél ésszerűbben felhasználni.

A régi összeállítás: tetőn antenna-->linksys WAP54G v.2 --> linksys WRT54G v1.1 -->asztali gép és wireless laptoppal

Az új összeállítás: motorola kábelmodem-->linksys WRT54G v1.1 -->asztali gép és wireless laptoppal

a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a meglévő routert nagyobb hatásfokkal használni, hogyan tudnék nagyobb jelerősséget produkálni, nagyobb hatótávolságot.

A meglévő tetőantennát és a WAP54G v.2-t felhasználva ki tudom bővíteni a rendszert egy másik épületre? A router jelét is tudom ott fogni alapból, de nem eleg jó a jelerősség, néha megszakad.

A másik kérdésem (semmit nem értek a hálózatokhoz..), hogy meg lehet e csinálni a következőt, és ha igen milyen beállításokkal:
motorola kábelmodem-->linksys WRT54G v1.1 -->másik épületen tetőantenna-->WAP54G v.2-->laptop(vagy wireless vagy akár simán kábellel elég)

ha ez így lehetséges, még akkor is érdekelne hogyan tudnám a meglévő wireless router jelerősségét kibővíteni

köszönöm a válaszokat
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#436 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 21:15

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 18:10

Meg lehet próbálni a következőt:
1. def.gw: router ip címe
2. tracert mail.axelero.hu

Hol akad el a csomag?

Beszarás. Kicseréltem az AP-t Tonze-ra és minden frankó. Tehát: Linksys router-->Linksys WET54-->Linksys AP simán megy minden. Ha routert kicseréltem minden fasza de nem megy a net. Tonze router-->Linksys WET54-->Tonze AP minden tökéletesen múködik, net is megy mindenhol.  :rolleyes: :D

#437 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:18

Hello!

Kuzdok egy SMCWPCIT-G EU driverrel mert a gyari bug-s es a win xp kek halalba megy tole amit pedig az smc oldalarol szedek le meg ugy sz@r ahogy van, nem is ismeri fel...  :reklamacio:  :(
Mas hasznalja ezt a kartyat vagy hol nezzek drivert hozza? :think:
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#438 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:03

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 21:23

Nem is fogsz. Motorola Canopy cuccok kiírják, hogy milyen messze vannak egymástól, de az már egy más kategória.

Talán ez az egyetlen dolog, ami tetszett bennük!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#439 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:23

Idézet: Ladis - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:03

Talán ez az egyetlen dolog, ami tetszett bennük!

Nekem az is, hogy van olyan linkem, ami az elmúlt 3 évben egy kábelszakadást leszámítva 0 másodpercet állt...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#440 Felhasználó inaktív   Brajen 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:28

Sziasztok!

Van egy problémám, amivel már hosszú napokat szúrtam el, gondoltam itt is megkérdem, hátha tud valaki segíteni. Van nekem egy ADSL előfizetésem, amit egy ASUS WL-500g routerrel osztok szét. Két éve folyamatosan működott egy SpeedTouch modemmel ami pár napja elromlott. Kaptam egy noname Invitel szabvány modemet. Itt kezdődött a baj. A router csatlakozik, és megvan a 2Mbit a hálózaton, egészen míg a WiFi-nem csatlakoztatok egy gépet sem. Amint ezt megteszem, a sebesség a router és a modem közt napszaktól, csillagállástól, és légköri nyomástól függően 256-512KBit/s-re esik le.

Bármilyen ötletet szívesen fogadok!

Előre is kössz a segítséget!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »