HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#801 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 21:02

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 12:14

Megnéztem, jól emlékeztem. A dd-wrtk özött van voip jelzésű is.

Nem tudnál egy linket küldeni ?
Az imént néztem át az egész DD-WRT oldalt de semmi ....  :reklamacio:

Köszi előre is !
Isti

#802 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 21:07

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:42

Amit javaslok a routereddel kapcsolatban; nem kell antennákkal tele raknod a házat, inkább próbáld meg azt a router a 3 helységtől nagyjából azonos távolságra tenni, minél magsabbra, illetve egy nagyobb antennára cseréld le a mostanit.
Amúgy tényleg gyenge ez a hatótávolság amit írtál. Nálam 2 fallal odébb is full térerő van.(zyxel)

Ezzel az a gond, hogy a router mozgatása azért ütközik "némi" problémába, mert akkor vinni kell utána a tápkábelt, a WAN és 4 LAN kábelt valamint a két telefonzsinórt  :)

Mivel már nem birtam tovább a 3. helységbe betettem egy másik TP-LINK-es wireless routert is.
Igy a két router már kb. lefedi a házat. Persze amikor a PDA-s telómmal Wifin át telózok akkor igyekezni kell mozdulatlannak maradni, mert a roaming a két wifi között még nem megoldott. :D
De jobb lenne egy eszközzel megoldani.

Szerkesztette: isti1968 2007. 08. 20. 21:08 -kor

Isti

#803 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 07:36

Idézet: krisztian98 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 0:54

És mi lenne az a +2 sor?

wl lazywds 0
wl wds 00:14:BF:48:83:3
wl lazywds 0
wl wds (Másik Mac címe?)

Erre valaki?

#804 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 10:00

Sziasztok. Wisp routerhez milyen antenna ajánlott? A gond az, hogy kliens módban irányított antennára lenne szükség, ap-ként pedig körsugárzóra. Létezik erre, valamiféle megoldás?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv Jan.

#805 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 10:38

Idézet: jan2 - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 10:00

Sziasztok. Wisp routerhez milyen antenna ajánlott? A gond az, hogy kliens módban irányított antennára lenne szükség, ap-ként pedig körsugárzóra. Létezik erre, valamiféle megoldás?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv Jan.

Vegyél egy AP-t amit bedugsz a router lan portjába. Az amit te szeretnél az sajnos nem nagyon megvalósítható. Illetve ha a router repeater módban megy akkor igen, de akkor ugyanazokat a beállításokat kell használnod otthon amit a szolgáltatód is használ.

#806 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 13:10

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 10:38

Vegyél egy AP-t amit bedugsz a router lan portjába. Az amit te szeretnél az sajnos nem nagyon megvalósítható. Illetve ha a router repeater módban megy akkor igen, de akkor ugyanazokat a beállításokat kell használnod otthon amit a szolgáltatód is használ.

Köszi. Igazából az a helyzet, hogy itt a faluban a szomszéd utcában laknak a szüleim (200m kb.), ahonnan át szeretném hozni a netet. Ott nekik egy SMCWBR14G router van. Nekem már a lakásban nincs semmi jel, de felmásztam a tetőre a laptoppal és ott már 35-38%-os jelet mértem és hibátlanul működött minden, van rálátásom is. Tehát azt szeretném megoldani, hogy ne a tetőre kelljen kiülnöm netezni, hanem bárhol a lakásban tudjam használni. Ehhez szeretnék egy rendszert kiépíteni. Egy félprofi ismerősöm ajánlotta a wisp-es routereket, de én nem igazán értek a témához. A wisp-ről nem sok magyar nyelvű cuccot találtam, de szerintem ezzel valami olyasmit meg lehet oldani amit szeretnék.  Azt jó lenne tudnom mielőtt beruházok, hogy valóban erre van-e szükségem, vagy létezik más hálózati eszköz is amivel ezt meg lehet valósítani? Az elektronikához értek valamilyen szinten ezért merült fel az antenna probléma, ugye egy meghatározott irányból kellene venni a jelet fent a tetőn, és a házban, illetve az udvaron kellene ismételten szétszórni. Kényelmes lenne ha a routert ki tenném a padlásra, egy antennát a tetőre és kész. Kliensként venné a jelet, majd Ap-ként továbbítaná de ugye a két funkcióra egy antennát használ, attól félek, ha a kliens módhoz állítom be az antennát, nem lesz elérhető az ap a lakásban, vagy fordítva..... Vagy elég lehet egyetlen körsugárzó a tetőre és kész??
Ja és tudom, hogy a szolgáltatók nem díjazzák, amit szeretnék, de a faluban már régota sok a közös wireless net, de még ilyen jellegű megoldással nem találkoztam.....

Köszönök előre is minden segítséget!

Jan.

#807 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 14:02

Idézet: jan2 - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 14:10

egy meghatározott irányból kellene venni a jelet fent a tetőn, és a házban, illetve az udvaron kellene ismételten szétszórni.

Fogsz egy AP-t, kliens módba teszed fel a padlásra, seggébe UTP, házban UTP végén megy egy másik AP, vagy router, vagy egyéb wlanos valami.

Repeaterek nekem nem nagyon működtek, ezt meg tán össze is bírod rakni.
Make love not Wor.

#808 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 22:58

Idézet: isti1968 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 21:02

Nem tudnál egy linket küldeni ?
Az imént néztem át az egész DD-WRT oldalt de semmi ....  :reklamacio:

Köszi előre is !

Pedig van a honlapjukon. Menj be az alkönyvtárba, ott zipelve benn vannak.  *****_sp2_voip.zip állományokban.
Menj át a Linksys fórumba is.

Szerkesztette: Gyula2222 2007. 08. 21. 23:00 -kor

#809 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 07:19

Idézet: jan2 - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 13:10

Köszi. Igazából az a helyzet, hogy itt a faluban a szomszéd utcában laknak a szüleim (200m kb.), ahonnan át szeretném hozni a netet. Ott nekik egy SMCWBR14G router van. Nekem már a lakásban nincs semmi jel, de felmásztam a tetőre a laptoppal és ott már 35-38%-os jelet mértem és hibátlanul működött minden, van rálátásom is. Tehát azt szeretném megoldani, hogy ne a tetőre kelljen kiülnöm netezni, hanem bárhol a lakásban tudjam használni. Ehhez szeretnék egy rendszert kiépíteni. Egy félprofi ismerősöm ajánlotta a wisp-es routereket, de én nem igazán értek a témához. A wisp-ről nem sok magyar nyelvű cuccot találtam, de szerintem ezzel valami olyasmit meg lehet oldani amit szeretnék.  Azt jó lenne tudnom mielőtt beruházok, hogy valóban erre van-e szükségem, vagy létezik más hálózati eszköz is amivel ezt meg lehet valósítani? Az elektronikához értek valamilyen szinten ezért merült fel az antenna probléma, ugye egy meghatározott irányból kellene venni a jelet fent a tetőn, és a házban, illetve az udvaron kellene ismételten szétszórni. Kényelmes lenne ha a routert ki tenném a padlásra, egy antennát a tetőre és kész. Kliensként venné a jelet, majd Ap-ként továbbítaná de ugye a két funkcióra egy antennát használ, attól félek, ha a kliens módhoz állítom be az antennát, nem lesz elérhető az ap a lakásban, vagy fordítva..... Vagy elég lehet egyetlen körsugárzó a tetőre és kész??
Ja és tudom, hogy a szolgáltatók nem díjazzák, amit szeretnék, de a faluban már régota sok a közös wireless net, de még ilyen jellegű megoldással nem találkoztam.....

Köszönök előre is minden segítséget!

Jan.

Csak akkor lenne szerencsés a dolog, ha az SMC csoda tudna WDS-t.... De sztem nem tud, így két lehetőséged van:
AP kliens üzemmódban (vagy WISP router) + AP vagy más a helyi szórásra
Router csere édesanyádéknál WISP-re WDS-ben + nálad uolyan típus WDS-ben

A router ebben az esetben egyébként nem létszükséglet, AP bőven elég.....

#810 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 11:44

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 7:19

Csak akkor lenne szerencsés a dolog, ha az SMC csoda tudna WDS-t.... De sztem nem tud, így két lehetőséged van:
AP kliens üzemmódban (vagy WISP router) + AP vagy más a helyi szórásra
Router csere édesanyádéknál WISP-re WDS-ben + nálad uolyan típus WDS-ben

A router ebben az esetben egyébként nem létszükséglet, AP bőven elég.....

Köszönöm a hozzászólásokat!

Elkezdtem körül nézni a hálózati berendezések között. az a gond , hogy nem igazán értem a router és az ap közti különbséget, teljesen zavaró a kép. Meg hát nagyon nehéz kiválasztani a megfelelő tipust. A linksysek között néztem egy WRT54G-t állítólag az AP és router egyben, és WDS-t is tud, csak az nem derült még ki, hogy kliensként is működik-e. De ha tényleg minden módot tud akkor mire jó a WAP54G, ami csak AP, de ráadásul drágább??

#811 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 14:50

Idézet: jan2 - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 11:44

az a gond , hogy nem igazán értem a router és az ap közti különbséget

A router annyit jelent, h tud routolni, ami azt jelenti, kifele egy Ip ccím látszik, mögötte lehet egy hálózat, amit menedzsel.
Az AP nem tud jelet osztani. Ha az ár nem döntő, akkor már csak a fejleszthetőség miatt is érdemes egy megfelelő képességekkel bíró routert beszerezni.
Nem minden rádiós router (és AxessPoint) tud minden üzemmódot.
A Linksysek közül a WRT54GL tűnik a legjobb választásnak. A sima G újabb változatai meglehetősen le vannak butítva.
Az általam javasolthoz is jó megkérni valakit, aki konyít a kérdéshez, mert le kell benne cserélni a gyári rendszerprogramját. Én, ha kliensnek akarod haszmálni, a DD-wrt firmwaret javallom.
Nézz át a Linksys fórumra is.

#812 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 07:27

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 14:50

A router annyit jelent, h tud routolni, ami azt jelenti, kifele egy Ip ccím látszik, mögötte lehet egy hálózat, amit menedzsel.
Az AP nem tud jelet osztani. Ha az ár nem döntő, akkor már csak a fejleszthetőség miatt is érdemes egy megfelelő képességekkel bíró routert beszerezni.
Nem minden rádiós router (és AxessPoint) tud minden üzemmódot.
A Linksysek közül a WRT54GL tűnik a legjobb választásnak. A sima G újabb változatai meglehetősen le vannak butítva.
Az általam javasolthoz is jó megkérni valakit, aki konyít a kérdéshez, mert le kell benne cserélni a gyári rendszerprogramját. Én, ha kliensnek akarod haszmálni, a DD-wrt firmwaret javallom.
Nézz át a Linksys fórumra is.

Vegyél két darab ilyet: http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=325.
Semmit nem kell rajta töltögetni, kiválóan műxik AP, AP kliens, WDS, router üzemmódban is.

#813 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:38

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni "beruházás" előtt.
Lakásomban van egy WRT54GL tip router Tomatoval... Elhelyezés adott, áthelyezésre nincs lehetőség! Pár házzal odébb "véletlenül" megtaláltam salyát hálózatomat... (Ez is nagy csoda, hisz öt ház, ráadásul nulla rálátás.) Ezt kihasználva hadrendbe állítottam a szomszédban szintén egy WRT54GL Tomatoval bridge módban.
Működik, de nagyon nagyon gyenge a jel minősége. Amikor 3-5 % körül mozog a jel minősége teljesen jól elátja funkcióját, megy a net. De elég megbízhatatlan mivel előfordul 0% is, hol van hol nincs net.
Kérdezném, ha a gyári antennákat kicserélem nagyobb nyereségűre vagy teljesítményűre? stabilizálhatom, vagy esetleg növelhetem-e, a 3-5% körüli jelminőséget? Ha igen, melyik antennákat kell cserélnem  (melyik antenna veszi, és melyik adja a jelet, persze routerenként) ?

Üdv:

#814 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:26

Idézet: csabors - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 21:38

vagy esetleg növelhetem-e, a 3-5% körüli jelminőséget? Ha igen, melyik antennákat kell cserélnem  (melyik antenna veszi, és melyik adja a jelet, persze routerenként) ?

Antennáját menüből lehet állogatni, én 1 antennára rakom az egészet, arra meg egy jobb nyereségű antenna mindkét oldalon, aztán kész.
Make love not Wor.

#815 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 20:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 10:26

Antennáját menüből lehet állogatni, én 1 antennára rakom az egészet, arra meg egy jobb nyereségű antenna mindkét oldalon, aztán kész.

Ok! De melyik az A, és melyik a B antenna. Reset gomb melletti melyik?
Melyikre hasznosabb a nagyobb nyereségű antennát rakni? Ha jól tudom az egyik a alaplapra integrált, a másik kábellel van az alaplapra forrasztva...

Üdv

#816 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 21:19

Idézet: csabors - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 21:37

Ok! De melyik az A, és melyik a B antenna. Reset gomb melletti melyik?
Melyikre hasznosabb a nagyobb nyereségű antennát rakni?

Teljesen mindegy melyikre dugod, mindegyik alaplapra van forrasztgatva, meg nem ez lesz a gyenge pontja. Mivel én menüből ismerem, ott left/right van, mégpedigha szemből nézed.
Make love not Wor.

#817 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 22:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 22:19

Teljesen mindegy melyikre dugod, mindegyik alaplapra van forrasztgatva, meg nem ez lesz a gyenge pontja. Mivel én menüből ismerem, ott left/right van, mégpedigha szemből nézed.

Kössz a segítséget!
Szerintem sem ez lesz a gyenge pontja, de ha sikerül a jelminőséget stabilizálni már nyert ügyem van.
Illetve még valami, esetleg 35-40 cm hosszabíthatok, vagy a vezetéken és a csatlakozókon elvész a plusz nyereség?

Üdv:

#818 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 01:05

Idézet: csabors - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 22:04

Kössz a segítséget!
Szerintem sem ez lesz a gyenge pontja, de ha sikerül a jelminőséget stabilizálni már nyert ügyem van.
Illetve még valami, esetleg 35-40 cm hosszabíthatok, vagy a vezetéken és a csatlakozókon elvész a plusz nyereség?

Üdv:

Nézz be a wireless antennák fórumára is.

#819 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 12:27

Idézet: csabors - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 22:04

Kössz a segítséget!

Üdv:

Az antennát tedd a szabadba. (ablakkeret, házfal, ereszdeszka, tető) Néhány méter kábel nem nyeli el a nyereséget. (Kb. 20 méter kábel nyeli el egy 10 dBi nyereségü antenna teljes nyereségét, azonban a jel/zaj viszony továbbra is jobb lesz mint egy körsugárzóval.)

Ld.: http://www.secron.hu/WiFi11a.html

#820 Felhasználó inaktív   Maya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:14

Sziasztok!

Van egy Fujitsu-Siemens Amilo 1703-as laptopom, és van otthon egy wireless-képes routerem, de nem tudom összehozni a kettőt, hogy tudjak internetezni. A gépembe be van építve a wlan eszköz, és bekapcsolom, elvileg ilyenkor egy kis ablaknak kellene felugrania, amely keresné a wireless adást, de nem ugrik. Talán nincs fent a szoftver?
Van valami ötletetek?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.