HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#841 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:54

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 12:39

A hálókarinál? Ilyet sehol nem láttam még, pedig már mindent végignéztem....
De, ha valaki tudja hol van, ossza meg velem.

A kapcsolat tulajdonságainál a kártya beállításainak speciális füle alatt.

#842 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 18:36

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 13:54

A kapcsolat tulajdonságainál a kártya beállításainak speciális füle alatt.

Fragmentation Treshold? Ezen kellene állítani? Most 2432-őn van. Úgy tudom, hogy ennek az állítgatása rosszul is elsülhet.
Vegyek vissza belőle? Miért feleős ez pontosan? Tudok rőla ezt azt amit olvastam, de pontosan nem...

Van még: Roaming Heavy Traffic Treshold és Roaming Weak Signal Treshold is.

#843 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 20:54

Állítgattam a Fragmentation Tresholdot, de semmi javulás. 2000 alatt még sokkla rosszabb a helyzet pár próbálkozásból leszűrve az eredményt.

Szerkesztette: sz9 2007. 09. 02. 20:55 -kor

#844 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 21:14

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 20:54

Állítgattam a Fragmentation Tresholdot, de semmi javulás.

Nem igazán értek hozzá, talán inkább az rtsctsTreshold jelenti azt, ami ide kell.
Bár a fejem gyári szoftwerében mindkettő állítható, és a skálán mindkettő maximumon van alapból.

#845 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:15

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 22:14

Nem igazán értek hozzá, talán inkább az rtsctsTreshold jelenti azt, ami ide kell.
Bár a fejem gyári szoftwerében mindkettő állítható, és a skálán mindkettő maximumon van alapból.

Én a hálókártya vezérlőjében csak az említett Tresholdokat találtam.

Más ötleted nincs, hogy miként lehetne stabillá tenni ezt a csatlakozást?
Érthetetlen módon amikor nem csatlakozik, a routert sem látja. Más közelben lévő routereket meg mindig látja....

#846 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:36

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 13:15

Én a hálókártya vezérlőjében csak az említett Tresholdokat találtam.
Érthetetlen módon, amikor nem csatlakozik, a routert sem látja. Más közelben lévő routereket meg mindig látja....

Az általam említettet az Xp beállításánál néztem.
A kapcsolatnak nyilván van pár komponense és az sem biztos, h egységesen nevezik őket, pláne mozaikszavakban.
Fontos a bejelentkezési és adatcsere protokol, a várakozási és válaszolási idő, a feladás előtti próbálkozások száma, a kapcsolattal való újrapróbálkozás gyakorisága.
Ha csak a Te routeredet nem látja, különösen akkor, ha a másikba simán akár adhocként belép, akkor a routered paramétereiben lenne érdemes a hibát keresgélni.
Még az sem kizárt, h az adófokozat a kibocsájtás jelszintjén már erősen torzít, esetleg időnként az automata teljesítményszabályozás túlságosan lerántja a jelszintet. Vagy olyan a geometriai elrendezés, h a túlsok reflexhullám rontja le a jelminőséget. Ez utóbbi még egy rossz antennában is létrejöhet.

Szerkesztette: Gyula2222 2007. 09. 03. 13:46 -kor

#847 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 16:21

A router rádiófrekis paramétereivel semmi baj sincs, főleg, hogy egy helységben van a számítógéppel együtt...ha, meg már megy a kapcsolat meg is van rajta a teljes sávszél..ha itt baj lenne, akkor azon is észre lehetne venni, mert sok csomag veszne stb.

Konkrétum, hogy mit keressek, mit állítsak?

#848 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:06

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 16:21

A router rádiófrekis paramétereivel semmi baj sincs, főleg, hogy egy helységben van a számítógéppel együtt.

Akkor passz. Cak annyit tudok, én hol kezdeném a hibabehatárolást.
Ha van mód egy kölcsön routerrel vizsgálódni, akkor megtenném akár úgy is, h nem dugom fel a netre.
Állítólag vannak egymásra direkt allergiás kombinációk is.

#849 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 10:36

Azért vettem a Zyxel routerhez egy ugyancsak zyxel hálókarit, hogy ne legyen összeférhetetlenség.
Azért az elég ciki, hogy a hálókari gyári szoftverével sem megy rendesen....

#850 Felhasználó inaktív   54321sd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 05. 08:42

Szasztok!
Véleményt ill segítséget szeretnék kérni az alábbi eset kapcsán:
Adott egy kiépített vezetékes megosztás, WIFI-re nem képes 4 pontos routerrel. Az ADSL-tinetet  jelenleg UTP-s csatin keresztül 2 gép kapja. Adott egy laptop amiben (ha jól tudom) van WIFI. A laptop nincs fix helyen. Éppen ott használja gazdája ahól sikerül: reggeli közben, WC-n :), ágyban stb. Tehát olyan megoldásra lenne szükség ami melllett nem kellene a mostani eszközöket megbontani és a gatyája sem megy rá.
Én javasoltam Neki a router lecserélését egy hibridre (UTP+WIFI) de ragaszkodik a mostanihoz, mert az jól müxik, stabil. (Ezt gondolom sokan tudják, hogy aranyat érő ok egy szoftveres eszköz esetében.)
Létezik olyan különálló eszköz amit rá tudok dugni a routerre és ellátja a jelátvitelt a laptopra? Bár ez így elég vadul hangzik.... de mintha olvastam volna ilyen bluetootos eszközről.... csak itt meg a laptop bt-ja lehet bibis a kis teljesítménye miatt.... szal mégis csak wifi kellene????
Légyszi adjatok 5leteket:)
THX!

#851 Felhasználó inaktív   54321sd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 08:58

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 18:06

Akkor passz. Cak annyit tudok, én hol kezdeném a hibabehatárolást.
Ha van mód egy kölcsön routerrel vizsgálódni, akkor megtenném akár úgy is, h nem dugom fel a netre.
Állítólag vannak egymásra direkt allergiás kombinációk is.

Nekem is volt ilyesmivel gondom. Még a garanciális csere sem segített rajta.
Akkor adtak egy másik tipust, s azzal elsőre működött:)

#852 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 09:09

Idézet: 54321sd - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 8:42

Létezik olyan különálló eszköz amit rá tudok dugni a routerre és ellátja a jelátvitelt a laptopra?

Először tisztázni kéne, milyen vezetéknélküli eszköze van a laptopnak. A Kék tótot nem ismerem, de valószínüsítem, evvel is megoldható a probléma.
A router egy szabad portjára minden további nélkül feldugható egy AP vagy wrouter. Ez utóbbit, ha lan portjával csatlakoztatjuk, akkor sima szvicsként működik (és erre e feladatra igen jól).

#853 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 09:14

Idézet: 54321sd - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 8:58

Nekem is volt ilyesmivel gondom. Még a garanciális csere sem segített rajta.
Akkor adtak egy másik tipust, s azzal elsőre működött:)

Mit cseréltek, a routert v. a klienst? Esetleg mindkettőt?

#854 Felhasználó inaktív   54321sd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 09:25

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 9:14

Mit cseréltek, a routert v. a klienst? Esetleg mindkettőt?

Esetemben a Routert. Az volt garis.
De ez nem jelenti azt, hogy abban volt a "hiba". De ezt így utólag már .... :)

#855 Felhasználó inaktív   54321sd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 09:34

Először tisztázni kéne, milyen vezetéknélküli eszköze van a laptopnak.  <<< WIFI tuti van benne gyárilag.

A router egy szabad portjára minden további nélkül feldugható egy AP vagy wrouter. Ez utóbbit, ha lan portjával csatlakoztatjuk, akkor sima szvicsként működik (és erre e feladatra igen jól). <<<< Igen, erre én is gondoltam, de árban kb ott lenne, mint ha venne egy új WL-s routert, vagy rosszul tudom? A BT-t azt hiszem el lehet felejteni: egy gagyi class 3-s (max 10m) egység van benne (a la mobiltelok). 2 falon keresztül már problémás lenne a visszafelé kapcsolat.
Mibe kerülne ez neki (AP vagy Wrouter)? Én a Bluefishen 15 alatt nem nagyon láttam használható cuccost.

#856 Felhasználó inaktív   Pcmg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 10:19

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a WLAN-ban, úgyhogy hozzátok fordulok segítségért. Probléma a következő: Van egy Fujitsu-Siemens Amilo laptop, amiben egy Atheros AR5005G-s kártya van, és adott egy Linksys WRT54G router, amin mások el tudják érni a hálózatot, én viszont nem. Ha valakinek van valmai ötlete, legyen kedves ossza meg velem, még akkor is, ha teljesen evidensnek tűnik számára. Előre is köszönöm!

#857 Felhasználó inaktív   54321sd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 10:49

A laptopon a wifi felderítés (hálózat keresés) nem hozott eredményt? Nem is látja a routert? A router be van konfigurálva? Néha külön be kell kapcsolni a wlan opciót. Laptopon tűzfalat kapcsold ki, hátha... Nézd meg, hogy a wifi eszközhöz telepítve van-e minden szükséges protokl, eszközmeghajtó stb. Lehet, h eleve az oprendszer nem is tudja rendesen kezelni megfelelő driver hiányában.
Mindenesetre abból kiindulva, h másoknál OK, a bibi a Te gépedben keresendő...

#858 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 11:37

Idézet: 54321sd - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 9:34

Először tisztázni kéne, milyen vezetéknélküli eszköze van a laptopnak.  <<<   WIFI tuti van benne gyárilag.

A wrouternél, a Wirelessel rendelkező routerre gondoltam. Természetesen itt az első router elhagyható és a plussz hibalahatőség miatt célszerű is, ha jóminőségű az új.
Az Ap-k és a routerek ára 6-8 ezertől a csillagos ég. Én végülis egy SMC-n keresztül a linksys wrt54 GL-hez jutottam cca 15 ezerért. Ez elég nagy teljesítményű, és firm cserével elég stabilan és sokmindent tud. Nálam a kliensképesség is erős szempont volt.
Kissebb hatótávolságra és a szakadozás megengedésével az olcsóbb készülékek is megfelelhetnek.
Van pár szakfórum itt különböző routerekhez, meg itt is érdemes visszaböngészni a tapasztalatok megismeréséhez.

#859 Felhasználó inaktív   54321sd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 11:41

Köszi az infót és a  tippeket!

#860 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 21:30

Sziasztok, van egy asztali és van egy laptop, az előbbi utp-n utóbbi pedig vezeték nélkül csatalakozik, ismerősöm azzal állt elő, hogy amikor a router működőik tehát az asztali gépbe is be van dugva, akkor az "jelentősen" lassítja az asztali gépét, a gép akadozik, stb. Mivel a router kell, mivel így van meg oldva náluk, hogy a laptop mobilis legyen, így azt kábelre nem lehet cserélni, a router nem a legjobb egy 54 Mbps SMC, új router vételét nem tervezik, így ezt a problémát kellene megoldani, de így hirtelen nem tudok mire gondolni, talán arra, hogy valamelyik az asztali gépén futó alkalmazás mely az interneten kommunikál, akasztja be a gépet. Ötleteket várok. :)
Köszönöm.

Szerkesztette: Socket 2007. 09. 05. 21:34 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43