HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#861 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 05. 21:34

Idézet: Socket - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 22:30

Sziasztok, van egy asztali és van egy laptop, az előbbi utp-n utóbbi pedig vezeték nélkül csatalakozik, ismerősöm azzal állt elő, hogy amikor a router működőik tehát az asztali gépbe is be van dugva, akkor az "jelentősen" lassítja az asztali gépét,

első körben nézd meg Te magad, hogy tényleg így van-e, meg próbáld ki másik routerrel is.
Make love not Wor.

#862 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 05. 22:18

Idézet: Socket - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 21:30

amikor a router működőik tehát az asztali gépbe is be van dugva, akkor az "jelentősen" lassítja az asztali gépét, a gép akadozik, stb.

Bögéssz egy jót az SMC fórumon. Ami nekem volt, abban nincs sávszél management.

#863 Felhasználó inaktív   Pcmg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 06. 05:41

Idézet: 54321sd - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 10:49

A laptopon a wifi felderítés (hálózat keresés) nem hozott eredményt? Nem is látja a routert? A router be van konfigurálva? Néha külön be kell kapcsolni a wlan opciót. Laptopon tűzfalat kapcsold ki, hátha... Nézd meg, hogy a wifi eszközhöz telepítve van-e minden szükséges protokl, eszközmeghajtó stb. Lehet, h eleve az oprendszer nem is tudja rendesen kezelni megfelelő driver hiányában.
Mindenesetre abból kiindulva, h másoknál OK, a bibi a Te gépedben keresendő...

A router működik, hiszen más tud róla netezni. Laptopon tűzfal kikapcsolva. Wifihez milyen extra protokollok kellenek, amik vezetékes hálóhoz nincs alapból telepítve? Amugy Win XP-t használok, annak ha jól tudom elviekben támogatnia kellene a wifit.

#864 Felhasználó inaktív   54321sd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 07:22

Nem kell semmilyen extra protokol.
A wifi az adatátvitel módja, nem pedig a hardwer megnevezése. Szal, én arra gondoltam, hogy a Win pontosan annak ismerte-e fel a laptop wlan kariját ami valójában és nincs-e vmilyen figyelmezetető jelzés az eszközkezelőben.
Egyébként is érdemes volna a Windózos meghajtókat lecserélni a gyártó meghajtóira.
Meg érdemes volna más wifis  környezetben is tesztelni (pl üljetek be a laptoppal a mekibe vagy plazaba, ott mindig van free wifi).

Szerkesztette: 54321sd 2007. 09. 06. 07:29 -kor

#865 Felhasználó inaktív   54321sd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 07:26

Idézet: Socket - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 21:30

valamelyik az asztali gépén futó alkalmazás mely az interneten kommunikál, akasztja be a gépet.

http://www.netlimiter.com/
Ezzel elég jól lehet monitorozni a windózos taszkokat. Akár alkalmazás szálanként is ip-kre bontva. Sőt meg is adhatod, h melyik taszk mekkora sávszélt használjon. Tényleg nagyon sokoldalú kis progi.
Mindenesetre ha valóban az asztalitól hal be a sebesség, akkor ezzel rá fogsz jönni, hogy pontosan mitől is.

#866 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 06. 08:52

Idézet: 54321sd - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 8:22

(pl üljetek be a laptoppal a mekibe vagy plazaba, ott mindig van free wifi).

Melyikben?
Make love not Wor.

#867 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:30

Sziasztok!

Már elég jól haladok az itthoni hálózatom kiépítésével, most egy ap van fent a padláson(Wap54gDD-WRT) kliensként kapja a netet egy 200 méterre lévő SMC-routertől. Utp-n jön le a lakásba és bele egy asztali gép hálókártyájába, műxik tökéletesen, nem 54M-el de teljesen problémamentesen. Most szeretnék tovább lépni, mert ugye van még két laptopunk. Ma hoznak egy wrt54gl-t. Kérdésem, hogy milyen beállításokat kell majd eszközölnöm hogy a gl a kapott jelet tovább ossza wlan-on? Internet connectiion type? Wan-portba ba kell dugni az ap utp-jét, vagy lanba? Gateway, local dns stb.

Előre is köszönöm ha tud valamelyikőtök segíteni.

Jan.

#868 Felhasználó inaktív   Pcmg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 14:28

Idézet: 54321sd - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 7:22

Nem kell semmilyen extra protokol.
A wifi az adatátvitel módja, nem pedig a hardwer megnevezése. Szal, én arra gondoltam, hogy a Win pontosan annak ismerte-e fel a laptop wlan kariját ami valójában és nincs-e vmilyen figyelmezetető jelzés az eszközkezelőben.
Egyébként is érdemes volna a Windózos meghajtókat lecserélni a gyártó meghajtóira.
Meg érdemes volna más wifis  környezetben is tesztelni (pl üljetek be a laptoppal a mekibe vagy plazaba, ott mindig van free wifi).

A windows rendesen felismerte, és beállította a wlan kártya driverét. De majd akkor elviszem a gépet vhova, ahol van free wifi.
Esetleg ha van még valami ötlet, akkor szivesen fogadom :)

#869 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 17:50

Idézet: Pcmg - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 14:28

A windows rendesen felismerte, és beállította a wlan kártya driverét. De majd akkor elviszem a gépet vhova, ahol van free wifi.
Esetleg ha van még valami ötlet, akkor szivesen fogadom :)

Eszrint ott van a jobb alsó sarokban a kapcsolati ikon, vagy legalábbis a csatlakozások menüben ott van a rádiós hálózati kapcsolat (is).
Meg kéne nyitni az ablakot, és megnézni az elérhető vezetéknélküli hálózatok listáját.  Ott beállítani a router titkosítását.

#870 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 20:21

Idézet: jan2 - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 12:30

Sziasztok!

Már elég jól haladok az itthoni hálózatom kiépítésével, most egy ap van fent a padláson(Wap54gDD-WRT) kliensként kapja a netet egy 200 méterre lévő SMC-routertől. Utp-n jön le a lakásba és bele egy asztali gép hálókártyájába, műxik tökéletesen, nem 54M-el de teljesen problémamentesen. Most szeretnék tovább lépni, mert ugye van még két laptopunk. Ma hoznak egy wrt54gl-t. Kérdésem, hogy milyen beállításokat kell majd eszközölnöm hogy a gl a kapott jelet tovább ossza wlan-on? Internet connectiion type? Wan-portba ba kell dugni az ap utp-jét, vagy lanba? Gateway, local dns stb.

Előre is köszönöm ha tud valamelyikőtök segíteni.

Jan.

felesleges routert venni AP helyett....

#871 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 02:36

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 20:21

felesleges routert venni AP helyett....

Feltéve, ha tudja a wbridge üzemmódot, és a padlásról elég a jelszint.

#872 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 11:29

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 2:36

Feltéve, ha tudja a wbridge üzemmódot, és a padlásról elég a jelszint.

Hali!  olyan poroblémám van miszerint: vettem a laptopomba mini pci-os wi-fi kártyát 2 antennával amit bekötöttem a kijelző tetejébe. De csak az adóval 1 szobában megy a dolog max még 1 falat elbír aztán kész .Mi lehet a hiba???

#873 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:33

Idézet: locseimisi - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 11:29

Hali!  olyan poroblémám van miszerint: vettem a laptopomba mini pci-os wi-fi kártyát 2 antennával amit bekötöttem a kijelző tetejébe. De csak az adóval 1 szobában megy a dolog max még 1 falat elbír aztán kész .Mi lehet a hiba???

Először tesztelni kéne, melyik eszköz gyenge.
A szerelésnél hibázhattál-e?
A router milyen, rakható-e rá erősebb antenna?

#874 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 18:39

Hali!
Hogy tudok nagyresetet csinálni a roteren? Állítólag az eslő nagy beállítás előtt meg kell csinálni és csak ezután felkonfigolni a routert.

#875 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 20:30

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 18:39

Hali!
Hogy tudok nagyresetet csinálni a roteren? Állítólag az eslő nagy beállítás előtt meg kell csinálni és csak ezután felkonfigolni a routert.

leiras elovesz es megnezed hova irja a reset gombot, benyomod es rarakod a tapot majd varsz kb 30mp es kesz. Elso hasznalatkor tok felesleges. Ja ha felkonfigoltad erdemes lementeni mert ha ujra kell resettelni akkor siman visszatoltod es mukodik tovab.
Az informatika atok de jo hogy van.

#876 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 20:44

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:33

Először tesztelni kéne, melyik eszköz gyenge.
A szerelésnél hibázhattál-e?
A router milyen, rakható-e rá erősebb antenna?

A router teljesen jó, pcimca-s kártyával még kint a kertben:) is megy a net...

#877 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 23:21

Idézet: locseimisi - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 20:44

A router teljesen jó, pcimca-s kártyával még kint a kertben:) is megy a net...

Akkor maradt a laptop, illetve amit belebűvöltél.

#878 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 10:03

Idézet: szaki - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 21:30

leiras elovesz es megnezed hova irja a reset gombot, benyomod es rarakod a tapot majd varsz kb 30mp es kesz. Elso hasznalatkor tok felesleges. Ja ha felkonfigoltad erdemes lementeni mert ha ujra kell resettelni akkor siman visszatoltod es mukodik tovab.

Szaki, ezt nem igazán értem. Nem táp alatt kell resetelni?MAjd utána kihúzni, LAN, WAN kébeleket rányomni és táp vissza?

#879 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 07:02

Nos: nagyreset tegnap, újra felkonfig, csak a legalapabb beállítások! Gyönyörűen csatlakozik már a gép felállásakor a halózathoz wifin mindkét otthoni gép és a laptop is! Net megy, hálózat max sávszéllel penget. 3-4 újraindítás a gépen, és amire feláll a win már rég van hálózat!

Csak az az érdekes, hogy most sem csináltam semmi újat az eddigiekhez képest, csak annyit, hogy egy nagyreset után állítottam be a routert  és most minden tökéletesen megy. Remélem egy hét használat után is majd elmondhatom mindezt.
Kicsit örülök, hogy talán mégsem én voltam a hülye, mert már kétségbe voltam esve.

#880 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 20:04

sziasztok, kis segítséget kérek. adott egy asztali gép ADSL, illetve más szélessávú internet-eléréssel. (azaz két gép, de egyszerre csak az egyik van használva) szóval egy gép van, van nete, minden műxik.vettem egy d-link dwl-g122 usb-wlan cuccost, amit rendesen feltelepítettem, elvileg működik. adott egy nokia n95 wlannal felszerelve, ennek kéne adnom wi-fi-n keresztül netet, de sehogysem bírom rávenni hogy menjen. próbálom ad-hoc, infrastructure, minden féle módon, de nem megy. összekapcsolódnak, de nem kap netet akármit állítok be. tehát kérek szépen valakit, hogy aki tud, az szájbarágósan magyarázza el nekem, hogy mi a rákot csináljak. mit, hogyan, és miért állítsak be. kérem szépen.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.