HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1281 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 31. 13:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 0:56

A Delles telepítő felteszi a wlan managert, ha csak drivert teszel fel, aztán Intel kártya, akkor Inteltől kell a proet nevezetű cuccot leszedni.

194 megás csomagot nem tudom mi lehet, de abban biztosan benne van a jövő hét is  :p

Köszönöm a segitséget.
Már csak azt szeretném tudni, hogy az a bizonyos proet nevezetű cuccot, hol tudom letölteni?
Átnéztem az intel honlapját, de nem találtam :(
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#1282 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 31. 13:52

Idézet: axer - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 14:26

Már csak azt szeretném tudni, hogy az a bizonyos proet nevezetű cuccot, hol tudom letölteni?
Átnéztem az intel honlapját, de nem találtam :(

Keresőnek proset, vagy az intelnél a hálókártyák közül mindig van egy kisebb driver only csomag, meg egy nagyobb, amiben ez is benne van. Előtte meg csak a wlan kártyád típusút kell tudni.
Make love not Wor.

#1283 Felhasználó inaktív   kelemenbandi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 19:15

Sziasztok!

Egy kérdés! Upgrade-eltünk, nagyobb lett a sávszél. A problémám a következő: a nagy gép utp, a notebook wifi. Az 5 mb/s-os netnél faszán jött a wifin is az 5 mb, de most csak az utp-s gép tudja a 10-et, a notebookon 5 jön. Az uploaddal nincs gond, az stabilan 2 mindkét gépen.

Mi lehet a baj? Egy zio routerről megy a cucc.

Előre is köszi!

#1284 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 11:53

Ennyit tud a 2.4. Pláne ha csak b-s. Kuka, G-s (vagy inkább A-s) eszközöket szerezz be.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1285 Felhasználó inaktív   stomi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 10:58

Sziasztok !

5 GHz-en mekkora a maximálisan átlőhető sávszélesség jó rálátással kb 2.5 Km-es távolságban ?

#1286 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 16:52

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Munkahelyi vezetékes hálózat, ip címet dhcp adja. Egyik irodába vettünk egy Wrt54GL routert. Netet rácsatlakoztatjuk vezetékkel (Automatic configuration DHCP) lan csodálatosan megy, de a wlan, hát kb tizede a sebességnek (3000 kbps helyett 300 kbps). A jel kiválló. A feltöltés viszont tökéletesen működik. Több letöltési sebességmérővel is próbáltuk de mind ua. eredményt mutatta.

Miért is van ez???

Üdv:

Szerkesztette: csabors 2008. 04. 08. 16:53 -kor

#1287 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 08. 17:02

Idézet: csabors - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 17:52

Munkahelyi vezetékes hálózat, ip címet dhcp adja. Egyik irodába vettünk egy Wrt54GL routert. Netet rácsatlakoztatjuk vezetékkel (Automatic configuration DHCP) lan csodálatosan megy, de a wlan, hát kb tizede a sebességnek (3000 kbps helyett 300 kbps).

Irodai lanba én biztos nem úgy dugtam volna be a WRT54-et, hogy a WAN oldalába. Ennek ellenére működnie kellene, mondjuk tűzfal/vízfal, estébé, vagy mégis csak a duplán natolt IPcsomagokat nem emészti meg az eredetileg netet adó gateway. Lan is négyzetesen lassabb kb. 20-25 megabitnél wlanon keresztül?

Tűzfal, vízfal, torrent, netlimiter, másik csatorna?
Make love not Wor.

#1288 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 18:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 18:02

"vagy mégis csak a duplán natolt IPcsomagokat nem emészti meg az eredetileg netet adó gateway"

Szia!

Munkacsoportba rendeztem a gépeket nagyobb fájlokat másolgattam -2300 kbytes/s ez jónak tünik, total commander- tehát csak a már általad említett "duplán natolt IP csomagok" lesznek a gondok....
Mit lehet tenni?
Te mit csinálnál?

Üdv:

#1289 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 18:16

Idézet: stomi - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 11:58

Sziasztok !

5 GHz-en mekkora a maximálisan átlőhető sávszélesség jó rálátással kb 2.5 Km-es távolságban ?

nstreme + mikrotik + turbo üzemmód, oldalanként 2-2 antennával 50 Mb/s át kell mennie...
:think:

üdv
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#1290 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 19:04

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 18:16

nstreme + mikrotik + turbo üzemmód, oldalanként 2-2 antennával 50 Mb/s át kell mennie...

üdv

70 :)

#1291 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 19:18

Én is licitálhatok?  ;)

#1292 Felhasználó inaktív   stomi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 07:00

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 18:16

üdv

Köszi a választ ! 50 Mbit elég is lenne ! :)

#1293 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 20:39

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 19:16

üdv

dual nstream amire te gondolsz. a sima nstreamhez nem kell 2 antenna oldalanként. mondjuk a dualhoz sem, csak elé a dualpolar antennafej.

#1294 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 17:45

Idézet: csabors - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 17:52

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Munkahelyi vezetékes hálózat, ip címet dhcp adja. Egyik irodába vettünk egy Wrt54GL routert. Netet rácsatlakoztatjuk vezetékkel (Automatic configuration DHCP) lan csodálatosan megy, de a wlan, hát kb tizede a sebességnek (3000 kbps helyett 300 kbps). A jel kiválló. A feltöltés viszont tökéletesen működik. Több letöltési sebességmérővel is próbáltuk de mind ua. eredményt mutatta.

Miért is van ez???

Üdv:

Sziasztok!

Erre a gondra nincs valakinek konkrét válasza? Nem mondhatjátok, hogy türelmetlenkedek....

#1295 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 18:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 18:02

Irodai lanba én biztos nem úgy dugtam volna be a WRT54-et, hogy a WAN oldalába. Ennek ellenére működnie kellene, mondjuk tűzfal/vízfal, estébé, vagy mégis csak a duplán natolt IPcsomagokat nem emészti meg az eredetileg netet adó gateway. Lan is négyzetesen lassabb kb. 20-25 megabitnél wlanon keresztül?

Tűzfal, vízfal, torrent, netlimiter, másik csatorna?

Szia!

Végül is sikerült. Előbb meg kellett értenem, hogy mi az a duplán natolás... de sikerült.
Úgy, hogy a netet a lan portba csatlakoztattam és nem a WAN-ba...

#1296 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 14:28

Egy olyan kérdésem lenne,  hogy mennyire természetes dolog az, hogy a WiFi-s routherem hetente 1-2 alkalommal "elvesztiszi" a jelet. Vagyis a házban a laptoppal több helyen is netezgetek (naponta többször csatlakozik) és néha előfordul, hogy nem megy a net (PC ilyenkor is megy). Illyenkor a routhert áramtalanítom 10 mp-re majd megy minden tovább. A routher egy Trendnet TEW-432BRP.

#1297 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 14:38

Idézet: Aragorn - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 14:28

Egy olyan kérdésem lenne,  hogy mennyire természetes dolog az, hogy a WiFi-s routherem hetente 1-2 alkalommal "elvesztiszi" a jelet. Vagyis a házban a laptoppal több helyen is netezgetek (naponta többször csatlakozik) és néha előfordul, hogy nem megy a net (PC ilyenkor is megy). Illyenkor a routhert áramtalanítom 10 mp-re majd megy minden tovább. A routher egy Trendnet TEW-432BRP.

Nem ismerem ezt a készüléket.
Van olyan, h valamelyik része túlterhelődik, esetleg nem kezeli korrekten a kapcsolatokat és memóriatúlcsordulása keletkezik, ez a kiakadását is jelenti.
Esetleg egy biosfrissítés orvosolhatja a problemát.

#1298 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 16:02

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 15:38

Nem ismerem ezt a készüléket.
Van olyan, h valamelyik része túlterhelődik, esetleg nem kezeli korrekten a kapcsolatokat és memóriatúlcsordulása keletkezik, ez a kiakadását is jelenti.
Esetleg egy biosfrissítés orvosolhatja a problemát.

Végülis nem a készülék a fontos, hanem maga a jelenség... természetessége. Mert a Win  help-je is azt mondja, hogy ha nem megy a WiFi akkor ez az egyik megoldás (hogy áramkábel ki 10 mp-re majd vissza). Tehát a problémám nem egyedi vagy ilyesmi, ezért a kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy a gyakorisága mennyire elfogadható. A heti 1-2 alkalom vagy mondjuk ez egy 3 havonta előfordó dolog kellene legyen?

#1299 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 16:07

Idézet: Aragorn - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 16:02

Végülis nem a készülék a fontos, hanem maga a jelenség... természetessége. Mert a Win  help-je is azt mondja, hogy ha nem megy a WiFi akkor ez az egyik megoldás (hogy áramkábel ki 10 mp-re majd vissza). Tehát a problémám nem egyedi vagy ilyesmi, ezért a kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy a gyakorisága mennyire elfogadható. A heti 1-2 alkalom vagy mondjuk ez egy 3 havonta előfordó dolog kellene legyen?

Egy SMC vagy MediaMarktos (egyébb áruházi kommersz) készülékeknél, különösen eredeti firmverrel nem mondhatom nagyon rossznak.
Egy minőségibb mondjuk Linksys kategóriánál igen.

#1300 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 17:23

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 17:07

Egy SMC vagy MediaMarktos (egyébb áruházi kommersz) készülékeknél, különösen eredeti firmverrel nem mondhatom nagyon rossznak.
Egy minőségibb mondjuk Linksys kategóriánál igen.

Nem tudom mennyire "kommersz" a cucc... de egy firmware update-et megpróbálok.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.