HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2201 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 15. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 12. 03. 09:08

Arra gondolsz, hogy a noteszben is az intel volt jó?
Az n már jóval szorosabb szabvány, mint a g volt, szerintem fölösleges intellel vacakolnod, jó lesz oda atheros vagy realtek is (ahogy a tp-linkeket nézem, ott az atheros erős többségben van).
Ráadásul ezek mellé a szoftvertámogatás is jobb, az intelnél csak a win bugyuta kliensprogramját használhatod, míg a többiekhez mellékelt holmikkal elég szépen kézbentartható a sok paraméter.
Azt biztosan nem tudod, hogy a Dell-E541 150 v. 300 mbites volt? (mondjuk elég ritkán építenek noteszbe 300-ast)

szerk:
a 353-as tp-link kártyádat a win klienssel használtad, vagy a sajátjával? (van azért különbség a beállításban, nem is kicsi)

Szia!
Beszereztem egy 951-es TP-Link kártyát, ezzel már hasít a net, tudja a teljes sebességet :rock: :dance: :D Köszönöm a segítséget!!!

Még egy dolog van, ezen három antenna van, ha betolom a fal mellé közvetlenül akkor azért esik a sebesség. Most van egy asztali kivezetésem, azzal még a nem közvetlenül a fal mellett is hozza a 10mbitet a 15 helyett, de lehet veszek még hozzá, hogy rendesen be tudjam tolni a falhoz. Igaz ez már így is istenes az eddigi 2-höz képest :)

#2202 Felhasználó inaktív   infopeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 19. 17:38

üdv

bnőmhöz kellene net. Tőlem 50m-re lakik.

van 2 routerem, így meg lehet oldani valahogy?

TP Link WR340GD
LinkSys WRT54G

Érdeklődnék, hogy ezt valahogy meg lehetne e oldani? A gép látja a wifit, de nem tud rá csatlakozni.

Minnél olcsóbban szeretném megúszni. A másik házat még 2 ház takarja és fák is. A routert nem tudom úgy rakni, hogy ne legyen fal.

#2203 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 19. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: infopeti - Dátum: 2010. 12. 19. 17:38

Minnél olcsóbban szeretném megúszni. A másik házat még 2 ház takarja és fák is. A routert nem tudom úgy rakni, hogy ne legyen fal.

Akkor tetőre antenna, de az sem olcsó. Egyszerre meg csak 1 topikban kérdezünk.
Make love not Wor.

#2204 Felhasználó inaktív   pajesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 20:29

Sziasztok!

Egyik barátommal beszélgettem a minap, és szóba kerültek a MESH hálózatok.
Azt szeretném kérdezni, hogy vajon hol lehetne erről valami friss infót keresgélni?
Esetleg valaki próbált már ilyent építeni?
Milyen eszközök kellenek hozzá?

A válaszokat előre is köszi

#2205 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 24. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: pajesz - Dátum: 2010. 12. 23. 21:29

Sziasztok!

Egyik barátommal beszélgettem a minap, és szóba kerültek a MESH hálózatok.
Azt szeretném kérdezni, hogy vajon hol lehetne erről valami friss infót keresgélni?
Esetleg valaki próbált már ilyent építeni?
Milyen eszközök kellenek hozzá?

A válaszokat előre is köszi

Ezen a linken nagyon sokat olvashatsz a mesh hálózatokról.

http://lmgtfy.com/?q=wireless+mesh

#2206 Felhasználó inaktív   pajesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 24. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: dnyl - Dátum: 2010. 12. 24. 11:25

Ezen a linken nagyon sokat olvashatsz a mesh hálózatokról.

http://lmgtfy.com/?q=wireless+mesh

Köszi a Google-s linket, igen építő jellegű volt, viszont én ennél valami konkrétabb infókra gondoltam, pl valahol történt -e gyakorlati megvalósítása egy ilyen hálózatnak, milyen eszközökkel, mennyire életképes, ellája-e a feladatát stb...
Valaki olyan válaszára várnék (már ha van ilyen), aki esetleg saját maga foglalkozott a témával gyakorlati téren!

#2207 Felhasználó inaktív   RazoRe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 29. 14:50

Üdvözlet

Ha én egy wireless irányitott antennával akarok befogni a jelet..rábirom kötni egy TP-Link TL-WN422G USB re és ugye ugy müxik mert elvileg ezen is R-SMA bemenetel van.. akk csk lecserélem a 4dbi-s antennát egy kb 24 es re... jó lenne ez igy? kössz

#2208 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 29. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: RazoRe - Dátum: 2010. 12. 29. 15:50

Üdvözlet

Ha én egy wireless irányitott antennával akarok befogni a jelet..rábirom kötni egy TP-Link TL-WN422G USB re és ugye ugy müxik mert elvileg ezen is R-SMA bemenetel van.. akk csk lecserélem a 4dbi-s antennát egy kb 24 es re... jó lenne ez igy? kössz

Jó.

#2209 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: RazoRe - Dátum: 2010. 12. 29. 15:50

Üdvözlet

Ha a másik oldalon is lecseréled, akkor igen. Amúgy nem sok értelme van.

#2210 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 02:04

Üzenet megtekintéseIdézet: dnyl - Dátum: 2011. 01. 02. 17:10

Ha a másik oldalon is lecseréled, akkor igen. Amúgy nem sok értelme van.

Dehogynem, de az igaz, ha mndkéz oldalon cserél, akkor összeadódik a hatás (vagy szorzódik?)

#2211 Felhasználó inaktív   Tonny 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 06. 08:39

Üdvözletem mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy meglévő hálózatunkhoz 2 újabb gépet szeretnék csatlakoztatni vezeték nélküli megoldással.
A hálózat jelenlegi felépítése a következő: Internet (UPC Cable Modem) - Router (Linksys WRT54GL) - 2 gép közvetlenűl csatlakozik hozzá - 3. UTP végén egy Switch (2 gép és egy hálózati nyomtató) - WLAN-on keresztűl egy laptop csatlakozik.
Egy újabb laptop és egy újabb hálózati nyomtatót szeretnék ehhez csatlakoztatni.
Mit vegyek, egy AP Client módot támogató Router-t, vagy egy Access Point-ot?
Válaszokat előre is köszönöm!

#2212 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Tonny - Dátum: 2011. 01. 06. 08:39

Az lenne a kérdésem, hogy meglévő hálózatunkhoz 2 újabb gépet szeretnék csatlakoztatni vezeték nélküli megoldással.

Ha csak nem terheled ki folyamatosan 100%-ra már most is a wifit a meglevő géppel, akkor a két új gépet is simán el kell vinnie ennek a routernek, ha a hatósugáron belül lesznek.

#2213 Felhasználó inaktív   Tonny 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 06. 09:23

A 2 újabb eszköz nem tud csak UTP-n csatlakozni, de nincs lehetőség bekábelezésre, de viszont ha egy AP Client-es router-t vagy Access Point-ot teszek be a hálózatba ami kap IP-t a Linksystől, azok hogy osztanak tovább IP-t, nehogy 2 DHCP server legyen egy hálózaton, mert akkor nem lesz egy hálózat, vagy tévedek?

#2214 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Tonny - Dátum: 2011. 01. 06. 09:23

A 2 újabb eszköz nem tud csak UTP-n csatlakozni, de nincs lehetőség bekábelezésre, de viszont ha egy AP Client-es router-t vagy Access Point-ot teszek be a hálózatba ami kap IP-t a Linksystől, azok hogy osztanak tovább IP-t, nehogy 2 DHCP server legyen egy hálózaton, mert akkor nem lesz egy hálózat, vagy tévedek?

Az AP-ken tipikusan csak egy csatlakozó van, de megfelelő routerrel valóban megoldható.
Kérdés, hogy mivel jársz jobban, ha még routert teszel a rendszerbe és kábelezel, vagy veszel a két gépbe 1-1 USB-s wlan adaptert.

#2215 Felhasználó inaktív   Tonny 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 06. 13:41

Az egyik eszköz egy laptop a másik meg egy hálózatba köthető színes lézer nyomtató lenne, a laptop az nem kérdés, hogy felruházható-e WLAN vevővel, de nyomtatót már nem lehet máshogy.
Vennék egy AP Client-es router-t vagy egy Access Point-ot aminek több UTP portja van, akkor max 50cm-es vezetékek elegek lenének.
Azt a részét nem látom át, hogy hogy fog ilyen eszközökkel a hálózat részeként működni, hogy továbbra is egy maradjon az IP tartomány?
Wireless-es Switch létezik? Egy router ami fel van ruházva Wireless-el nem biztos hogy ugyan az, mert az csak akkor oszt ki IP-t, ha a DHCP enable-ön van. Access Point-al nincs sok tapasztalatom.

#2216 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 15:16

Az szokták javasolni, hogy egy hálózatba elegendő egy DHCP szerver. Ha tehát veszel egy wifi routert, beállítasz rajta fix IP címet (az első router DHCP-jén kívüli IP-t, de egy alhálózati maszkkal), kikapcsolod benne a DHCP szervert, meg a WAN-t, s vagy kábellel kötöd az 1 - 4 portját az első routerbe, akkor switchként fog viselkedni (+ wifi AP-ként is beállítható), vagy kábel nélkül, eleve a wifi WDS (Wireless Distribution System) üzemmódba beállítani, ekkor veszi az első wifi router jelét, s passzolja tovább...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2217 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Tonny - Dátum: 2011. 01. 06. 13:41

Az egyik eszköz egy laptop a másik meg egy hálózatba köthető színes lézer nyomtató lenne, a laptop az nem kérdés, hogy felruházható-e WLAN vevővel, de nyomtatót már nem lehet máshogy.

Ha azt szeretnéd, h minden mindem számára elérhető legyen, akkor ne csinálj hierarchikus hálózatot (minden a forrásrouter címkiosztásában menjen).
A routerek a Lan portjaik (és a wireless részük) között szvicsként működnek (a wireless részt be kell állítani a rádiós kapcsolathoz).
Azt nem tudom, h a hálózati nyomtatónak hogyan lehet címet definiálni (vagy osztani) ha nem nagyon muszáj, akkor én nem raknám külön rádiós kapcsolatra.
A jelenlegi routered moddolt firmwareval tudja a kliens módot (van fóruma is).
Amikor én néztem, akkor az AP-k drágábbak voltak, mint a Linksys.

#2218 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Tonny - Dátum: 2011. 01. 06. 13:41

Oldd meg kábellel, ha nem akarsz szopni.
Make love not Wor.

#2219 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 01. 06. 15:19

Azt nem tudom, h a hálózati nyomtatónak hogyan lehet címet definiálni (vagy osztani)

Ugyanaz a szitu, vagy ad DHCP, de nyilván mivel hálózatos eszköz amit IP-n szoktak elérni, annak írjuk be fixre.
Make love not Wor.

#2220 Felhasználó inaktív   Tonny 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 06. 19:06

Tegyük fel hogy a Linksys router 192.168.1.1-en van, ha egy AP Client-es router-t vagy Access Point-ot csatolok hozzá azt egyből át kell állítani 192.168.1.2 vagy akár 192.168.100.1 is lehet, innentől kezdve az ehez az eszközökhöz csatolandó eszközök a 192.168.1.200-tól vagy A 192.168.100.100-tól kapnak IP-t, ha Disable-re teszi az ember a DHCP kiosztást, onnantól kezdve meg megszünik a manage-lési lehetőség, nem lehet elérni az eszközt, lehet reset-elni, majd minden elöről, ezek után hogy lehetne beállítani a Forwarding lehetőségen belűl a Virtual Servers, Port Triggering, DMZ, UPnP lehetőséget... Ezek mind csak feltételezések részemről.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.