HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2241 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 07. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 07. 14:40

Nem tudom mekkora az épület, annak függvényében 2 - 3 Linksys-el én lehet nekivágnék... Elsőre bepróbálnám WDS-ben, az valóban ilyenre való, s ha gáz van, még mindig lehet a routerek közt vezetéket kihúzni. Magamat ismétlem:

Ez megy nekem több helyen, szállodákban hot spotnak, kiscégeknél stb. 2 - 3 - 4 WRT54GL-el, Tomato Victek firmware-rel. Annyi a különbség, hogy nyílt wifi-t csinálnék a helyedben, tehát nem lenne titkosítás, viszont az AP Isolation ilyenkor bekapcs és nincs duhajkodás. Meg persze amit Jahno is mond, érdemes a sávszélt belőni, s nincs meglepetés...

A WDS-nél annyi a lényeg, hogy vagy csillagpontos, vagy soros. Átmenet a kettő között nincs. Vagyis vagy a WAN-os, azaz a No.1 routerre csatlakozik minden WDS-es router, vagy pedig sorban egymáshoz, a No.1-hez a 2, a 2-höz a 3. és így tovább. Ez ha kábelezel és switcheled a router AP-kat, nem ilyen szigorú..

Jah és az SSID az megegyezik minden AP-n...

Köszi! Ez így érthető, jónak is tűnő megoldás, főleg, hogy van gyakorlati tapasztalatod konkrétan az 54GL-es Linksysekkel. Régi épület, vastag falakkal, első körben 3, ha necces lesz, akkor 4 routerben gondolkodom. Megindítom a beszerzést, szórakozok velük, aztán majd jövök vagy kérdezni, vagy beszámolni.

Köszi nektek!
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2242 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 08. 04:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Mono - Dátum: 2011. 01. 07. 15:13

Köszi! Ez így érthető, jónak is tűnő megoldás, főleg, hogy van gyakorlati tapasztalatod konkrétan az 54GL-es Linksysekkel. Régi épület, vastag falakkal, első körben 3, ha necces lesz, akkor 4 routerben gondolkodom. Megindítom a beszerzést, szórakozok velük, aztán majd jövök vagy kérdezni, vagy beszámolni.

Köszi nektek!

Én iskolában nem szórakáznék wifi lánccal, mert fontos az üzembiztonság.
A kábelezés egy exkluzív épületben is elég jól megoldható (akár rejtetten is).
Tehát, kábeleznék és a routereken szépen szétosztanám a csatornákat, h ne zavarjanak be egymásnak.
Meg persze, legelőször leraknék egy routert és körbejárnék egy laptoppal, h egy egy router mekkora területet tud lefedni normál (esetleg erősített) antennával.

#2243 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 09. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Mono - Dátum: 2011. 01. 07. 16:13

Köszi nektek!

RouterBOARD lapokkal eszközönként 3 darab rádióval ( 1db 5GHz a linknek illetve 1db a továbbfűzéshez, 1db 2.4GHz a kliensekhez).
Ezzel a verzióval minimum 60 ezer/eszköz de legalább esélyesen fog működni sok-sok orál mentes órától megkímélve magadat.
( feltéve ha te is jobban szereted az említett erotikát inkább élményként átélni )

:laugh:
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#2244 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 16:33

D-Link DGL-4300 3 kliens wifi-n. A kliensek: 2 notebook (IBM X31-Atheros 5001X wifi WinXP, Lenovo SL400-Intel 5100 Wifi mindkettő Outpost legfrissebb ISS Win7), illetve egy HTC Hero.
A probléma a következő: Egy klienssel kimegy a világból, gond semmi. Két évig ment úgy, hogy az SL400 wifi-n, az X31 gigabiten volta rajta, teló még nem volt. Változott a szitu, minden gép átment wifire. Itt kezdődtek a bajok. Random megszakad a kapcsolat, majd ezzel a lendülettel csatlakozik is vissza de IP címet már nem kap, mert úgy látja szerencsétlen, hogy még/már élő kapcsolat van a leszakadt géppel. Legalábbis amikor visszadugom a rezet és megnézem a status oldalon, a fenti a szitu. Ezt eljátsza mindkét notebookkal, ritkábban a telefonnal.
Wifi csatornát jól választ a router magának mert azonoson nincsen senki a közelben. Van egy tonna 6-os, egy 2 és 11-es csatornát használó szomszéd (panel). Az enyém most 1-es.
Drivereket az én X31-emen végigzongráztam a legfrissebb Lenovostól két Ekahau-s driverig. A wifit kezelte a windows beépített wireless config, a Lenovo Access Connections illetve a két Ekahaus szoft. Minddel ugynaz a szitu.
Router firmware a legfrissebb. Reset volt. Újraconfig volt. Előtte fix IP-k voltak, most DHCP dinamikusan osztja. SPI ki-bekapcs volt.
Gondoltam már az Outpostra is, de abban a DHCP engedélyezve van, illetve egy gép esetén nincs szakadás és akkor is vissza tud jelentkezni.
Gigabiten nincs a fenti jelenség.
Szerintem a legesélyesebb a router, lehet teszek egy próbát másik tűzfallal, bár anélkül sem kap IP-t. Windows-t nem akarom újrarakni emiatt.
Szerintetek?

Szerkesztette: eddie 2011. 01. 14. 16:41 -kor

#2245 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 19:36

Segítség mert megőrít ez a szar...

haver vett egy wifi AP-t mert a routerje csak vezetékes. Az ap rá lett dugva a router egyik wan portjára.
A router ip-je 192.168.2.1 maszk 255.255.255.0, és 192.168.2.100-255-ig osztja az ip-ket a dhcp szervere.
Az ap ip-jét fixen 192.168.2.2-re állítottam maszk mint fenti, és azon kikapcsoltam a dhcp-t mert majd a router ad, wpa2 tkip vagy aes passphrashe akármi.

Adott egy vistás gép.
Csatlakozás vezeték nélküli hálóhoz, mivel broadcastolva van megjelenik a listában, kiválasztom, wpa2 personal, aes pass-t beadom, csatlakozik, kap ip-t (192.168.2.1xx-eset) maszk rendben átjáró a router 192.168.2.1, pont úgy mint a közben hozzákötött vezetékes kapcsolaton (mert itthonról teamviewerrel állítgatom). Viszont a kíndóz írja a vezeték nélküli hálóra hogy "csak helyi", és diagnosztizálhatok, nem találja meg, újraindíthatom a hálót sem, a gépet akkor sem, mindig csak helyi, és ha lehúzza a haver a vezetéket nincs a gépen net, pedig a vezeték nélküli kapcsolatnál mint írtam minden rendben, kiváló jelerősség, és már nem tudom hogy mi a pöcs baja van...

Ráadásként a haver mobillal simán becsatlakozik a hálóra... és netezik rajta
"lehet hogy a vindóz a szaar"

Szerkesztette: Sanyix 2011. 01. 14. 19:52 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#2246 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Sanyix - Dátum: 2011. 01. 14. 19:36

"lehet hogy a vindóz a szaar"

Ezt egy live Linux lemezzel elég gyorsan ki lehet próbálni. Esetleg tűzfalat, mindenféle biztonsági cuccot lelőni, hátha valami ilyen blokkol.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2247 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 21:30

Most elkezdtem mindent összevissza nyomogatni, és WEP-re állítottam az apt, meg a gépet és becsatlakozott, és megy a net. Hát igen ez a vindóz...

Szerkesztette: Sanyix 2011. 01. 14. 21:31 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#2248 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 00:51

Vagy a wifi kártya drivere...

#2249 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Sanyix - Dátum: 2011. 01. 14. 21:30

Most elkezdtem mindent összevissza nyomogatni, és WEP-re állítottam az apt, meg a gépet és becsatlakozott, és megy a net. Hát igen ez a vindóz...

Gondolom, egy tanyán laksz, ahol senki nincs a közeledben.
A WEP ugyanis percek alatt törhető, szóval védelmet annyit ad, mintha a kulcsot a lábtörlő alá tennéd és még ki is írnád, hogy oda tetted.

#2250 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: eddie - Dátum: 2011. 01. 14. 16:33

D-Link DGL-4300 3 kliens wifi-n. A kliensek: 2 notebook (IBM X31-Atheros 5001X wifi WinXP, Lenovo SL400-Intel 5100 Wifi mindkettő Outpost legfrissebb ISS Win7), illetve egy HTC Hero.
A probléma a következő: Egy klienssel kimegy a világból, gond semmi. Két évig ment úgy, hogy az SL400 wifi-n, az X31 gigabiten volta rajta, teló még nem volt. Változott a szitu, minden gép átment wifire. Itt kezdődtek a bajok. Random megszakad a kapcsolat, majd ezzel a lendülettel csatlakozik is vissza de IP címet már nem kap, mert úgy látja szerencsétlen, hogy még/már élő kapcsolat van a leszakadt géppel. Legalábbis amikor visszadugom a rezet és megnézem a status oldalon, a fenti a szitu. Ezt eljátsza mindkét notebookkal, ritkábban a telefonnal.
Wifi csatornát jól választ a router magának mert azonoson nincsen senki a közelben. Van egy tonna 6-os, egy 2 és 11-es csatornát használó szomszéd (panel). Az enyém most 1-es.
Drivereket az én X31-emen végigzongráztam a legfrissebb Lenovostól két Ekahau-s driverig. A wifit kezelte a windows beépített wireless config, a Lenovo Access Connections illetve a két Ekahaus szoft. Minddel ugynaz a szitu.
Router firmware a legfrissebb. Reset volt. Újraconfig volt. Előtte fix IP-k voltak, most DHCP dinamikusan osztja. SPI ki-bekapcs volt.
Gondoltam már az Outpostra is, de abban a DHCP engedélyezve van, illetve egy gép esetén nincs szakadás és akkor is vissza tud jelentkezni.
Gigabiten nincs a fenti jelenség.
Szerintem a legesélyesebb a router, lehet teszek egy próbát másik tűzfallal, bár anélkül sem kap IP-t. Windows-t nem akarom újrarakni emiatt.
Szerintetek?

Próbáld meg a Beacon Interval-t csökkenteni, a Frame Burst legyen kikapcsolva. Amúgy G-sek a wifi kártyák?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2251 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 15. 11:44

Próbáld meg a Beacon Interval-t csökkenteni, a Frame Burst legyen kikapcsolva. Amúgy G-sek a wifi kártyák?

Átállítottam 100-ról 50-re a Beacon Period értékét. Az X31 g-s, az SL400 is g-n csatlakozik, bár tudja az N-et is, a router g-s.
Majd írok mi lett.
thx

Szerkesztette: eddie 2011. 01. 15. 14:11 -kor

#2252 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 01. 15. 11:21

Gondolom, egy tanyán laksz, ahol senki nincs a közeledben.
A WEP ugyanis percek alatt törhető, szóval védelmet annyit ad, mintha a kulcsot a lábtörlő alá tennéd és még ki is írnád, hogy oda tetted.

Egyrészt mint mondom nem az én hálózatom... másrészt mit csináljak ha olyan szar a vindóz ha még wpa2-re sem képes amire egy androidos mobil igen?
Harmadrészt szerinted mindenki ott fog keresgélni rejtett hálózatokat (mert az ssid broadcast is ki van kapcsolva), és wepet fog törni? De megnyugtatlak, a wpa2 is pár tíz perc alatt törhető...

#2253 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Fresi - Dátum: 2011. 01. 15. 00:51

Vagy a wifi kártya drivere...

Általában az ilyen esetekben a win szokott a gond lenni, legalább is nálam hasonló rejtélyeknél 90%-ban ez derült ki, bár tény hogy könnyebb a driverre fogni, ami egyébként whql-es :DDD de hamarosan kiderül win7 telepítés lesz rá, meg ha esetleg áthozzák valamikor felpróbálok egy linux live cd-t is...

#2254 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sanyix - Dátum: 2011. 01. 16. 18:08

De megnyugtatlak, a wpa2 is pár tíz perc alatt törhető...

Beleolvastam az MSN Live licensszerződésébe.
Ott azt írják, a program haszálatához bele kell egyezzek, az USA állambiztonsági törvénye szerint, bármit levehetnek és átadhatnak a gépemről az Ámerikai titkosszolgálatnak.
Ehhez képest egy kis sávszélességlopás halvány rózsavíz.
A becstelenség csak akkor fog visszaszorulni, ha olyan rendszert építünk magunk köré amelyben a becstelenséggel való élet gazdaságtalan életforma (életközösségi rendszer).

#2255 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 20:53

De megnyugtatlak, a wpa2 is pár tíz perc alatt törhető...

Ez nettó baromság. A WPA(2)-PSK törhető, ha adott pár feltétel - például a jelszavad megvan a cracker dictionary-ében. Az enyém garantáltan nincs benne.

Szerkesztette: worxland 2011. 01. 16. 21:06 -kor

aláírás
Spoiler

#2256 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 13:13

(...) olyan szar a vindóz ha még wpa2-re sem képes (...)

a géped az ami olyan szar.. ;)
wpa2 helyett próbálkozz wpa+tkip-vel.. hátha

#2257 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 17. 22:29

Egyrészt mint mondom nem az én hálózatom... másrészt mit csináljak ha olyan szar a vindóz ha még wpa2-re sem képes amire egy androidos mobil igen?
Harmadrészt szerinted mindenki ott fog keresgélni rejtett hálózatokat (mert az ssid broadcast is ki van kapcsolva), és wepet fog törni? De megnyugtatlak, a wpa2 is pár tíz perc alatt törhető...

Tied vagy sem, a lényeg most nem ezen van. Most te állítod be, rajtad múlik, hogy biztonságos lesz-e.

Az android alig két éve jelent meg, míg az XP már 10 éves. Mert ha jól sejtem, valami SP1 vagy SP2 XP-ről van szó, mert az azóta megjelent verzióknak már nem gond a WPA2, kivéve, ha a hardver vagy a driver erre teljesen alkalmatlan.

A WPA és a WPA2 egyaránt használható biztonságosan, de kizárólag AES kódolással.
Csak a WPA-TKIP törése vált ugyanis lehetségessé.

A töréssel kapcsolatban pedig csak addig lennék nyugodt, amíg nálunk is bevezetik az objektív felelősséget az internethasználatra is. Akkor pedig legyen szó akár fájlmegosztásról, akár a médiatörvény megsértéséről, az üzemeltetőt fogják számon kérni.

#2258 Felhasználó inaktív   sujgojo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 23. 10:03

van egy T-com adsl-em ami egy d-link vezetekes modemmel megy es egy kulfoldrol szarmazo sweex MO250 wireless modem/routerem. az mar kiderult, hogy a router annex A a t-com pedig annex B, tehat onmagaban nem fog menni. probaltam a routerre rakotni a d-link modemet, de nem talalok rajta WAN bemenetet. csak negy LAN port van es egy adsl feliratu telefoncsatlakozo ajzat. lehet hogy ezt a routert nem lehet csak routerkent hasznalni? ezzel a ket cuccal meg tudom csinalni a wireless internetet vagy vegyek egy uj annex B APt?

#2259 Felhasználó inaktív   eight 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 23. 13:43

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a NETGEAr WGR614 router folyamatosan ledob kb 5 percenként a wifi hálozatról. Valószínűleg összekad a családban a többi wifivel kapcsolodó géppel, ugyanis, amikor csak én használom a hálózatot, semmi gond nincs, nincs lag. Ez böngészés közben nem probléma, de játék közben frusztráló. Valakinek lenne ötlete, hogyan lehet ezt megoldani? BIX pingelése közben 5 percenként jelengezik a request timed out felirat (3x-4x), majd rögtön visszacsatlakozik.

Az usb wifi kártyám: ASUS wgl-167g.

Köszi előre is.

Szerkesztette: eight 2011. 01. 23. 13:46 -kor

#2260 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: sujgojo - Dátum: 2011. 01. 23. 10:03

van egy T-com adsl-em ami egy d-link vezetekes modemmel megy es egy kulfoldrol szarmazo sweex MO250 wireless modem/routerem. az mar kiderult, hogy a router annex A a t-com pedig annex B, tehat onmagaban nem fog menni. probaltam a routerre rakotni a d-link modemet, de nem talalok rajta WAN bemenetet. csak negy LAN port van es egy adsl feliratu telefoncsatlakozo ajzat. lehet hogy ezt a routert nem lehet csak routerkent hasznalni? ezzel a ket cuccal meg tudom csinalni a wireless internetet vagy vegyek egy uj annex B APt?

Az lesz a gond, hogy a router nem fog tárcsázni. Ha a modemet egy LAN portba dugod, csak akkor lesz net, ha komolyabb a modem, pl. dlink dsl-321b, amely tud tárcsázni. Ilyenkor a router switch-ként működne, s a többi 3 három portjára, illetve ha beállítod a wireless-t, akkor arra is, adna netet.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.