HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2721 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 25. 08:47

Ugye a nulla az 0 és nem o (olga)?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2722 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 25. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2012. 12. 24. 21:22

Elnézést, hogy bepofátlankodok ide..
Ovislink AP illegálisnak nevezi és nem is engedi "leokézni" az okosmobil wifi mac adressét.
Mit lehet tenni (azon kívül, hogy kikapcsoljam a mac szűrést az AP-n)?

Vagy azt is csinálhatod, hogy kikapcsolod a MAC-szűrést. Biztonság tekintetében úgyse ér túl sokat.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2723 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 25. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 12. 25. 08:47

Ugye a nulla az 0 és nem o (olga)?

Köszönöm a figyelmeztetést, de erre is figyeltem.
Közben eszembe jutott, hogy átírok egy olyat, ami a listában van és már nem használom, de csak törölni lehet, szerkeszteni nem..

Lehet, hogy biztonságilag nem ér sokat a szűrés, de adatforgalmilag nem mindegy, hogy kapcsolódik és próbálgatja a kulcsokat, vagy nem is tud kapcsolódni.
Aki meg át tudja írni a mac-et..
na, b#@& azt én is át tudom pc-n, mindjárt utánanézek androidon hogy lehet :idea:
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2724 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 25. 09:51

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2012. 12. 25. 09:37

Köszönöm a figyelmeztetést, de erre is figyeltem.
Közben eszembe jutott, hogy átírok egy olyat, ami a listában van és már nem használom, de csak törölni lehet, szerkeszteni nem..

Lehet, hogy biztonságilag nem ér sokat a szűrés, de adatforgalmilag nem mindegy, hogy kapcsolódik és próbálgatja a kulcsokat, vagy nem is tud kapcsolódni.
Aki meg át tudja írni a mac-et..
na, b#@& azt én is át tudom pc-n, mindjárt utánanézek androidon hogy lehet :idea:

Tévedés, a Wi-Fi-s törőprogramok szépen kiszagolják a MAC-címet, odahamisítják maguknak és azzal fognak kapcsolódni kulcsot próbálgatni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2725 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 25. 13:23

a wifi még egyelőre ingyen van, a sávszélből meg szinte semmit nem von el a jáccikálás. ha jól jelszó van hozzá, aes wpa2-vel jáccikálhat a hülyegyerek kedvére, ingyen, az ő ideje.
*bár itt elég érdekes sebességgel tolja a bruteforce-ot.

Szerkesztette: avmanster 2012. 12. 25. 13:29 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2726 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 25. 13:58

Ezek a jú thúbos videók kamuk. Igazából a WPA2-vel nem tudnak mit kezdeni, kivéve, ha password a jelszó, vagy admin, vagy 12345. Jól írod, hadd bruteforcoljon a baromja, majd elfárad benne. A MAC-címek szerinti szűrés úgyse jelent valami nagy védelmet.

#2727 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 09. 06:27

Sziasztok! Sajnos nem értek ehhez így ide teszem fel a következő kérdésemet mivel segítségre lenne szükségem! Vettem egy TP-LINKTL-WR941ND routert és itthon pedig egy Cisco modem volt. Hogyan kössem össze, hogy a net csak a TP-Link routerről menjen. Ha valaki részletesen leírná nekem azt nagyon megköszönném, hogy melyik kábelt hova kössem . A cisco modem-en kersztűl IPTV is megy, csak azért írom hogy részletes választ kapjak tőletek. Illetve, hogy mit kell beállítanom mint pl: külön kell beállítanom a MIMOT és azt is hogy hogy még nagyobb hatótávolságú legyen a router wifijének a jelerőssége?! Segítsetek nekem...KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!!!!Illetve még azt is leírná valaki hogy az admin/admin nevet hol kell megváltoztatni? KÖSZIII

Szerkesztette: Rubyra1n 2013. 02. 09. 06:41 -kor

#2728 Felhasználó inaktív   Rubyra1n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 09. 08:58

És még kiegészíteném azzal hogy a routert beállításánál ki kell e kapcsoljam a DHCP-t mert nekem T-home-os a netem.

#2729 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 02. 09. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Rubyra1n - Dátum: 2013. 02. 09. 08:58

És még kiegészíteném azzal hogy a routert beállításánál ki kell e kapcsoljam a DHCP-t mert nekem T-home-os a netem.

Még a portja is külön van, más színű, oda van tán írva, hogy internet. Menüjét nyomd végig, nem csak az admin/adminról van szó, de bal alul megtalálod.
Make love not Wor.

#2730 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 09. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Rubyra1n - Dátum: 2013. 02. 09. 06:27

Sziasztok! Sajnos nem értek ehhez így ide teszem fel a következő kérdésemet mivel segítségre lenne szükségem! Vettem egy TP-LINKTL-WR941ND routert és itthon pedig egy Cisco modem volt. Hogyan kössem össze, hogy a net csak a TP-Link routerről menjen. Ha valaki részletesen leírná nekem azt nagyon megköszönném, hogy melyik kábelt hova kössem . A cisco modem-en kersztűl IPTV is megy, csak azért írom hogy részletes választ kapjak tőletek.

Nagy vonalakban a lényeg a következő: csicsót bekötöd a router WAN portjára, router egyik LAN portját pedig egy számítógépbe. Kapsz ip-t, megnézed a gateway (átjáró) címét (jellemzően 192.168.1.1), azt beírod böngészőbe, nevet és jelszót kér, az jellemzően admin/admin.
Ezután böngészőben a network-WAN alatti részt beállítod úgy, ahogy a szolgáltatód mondja (dinamikus IP, fix IP, PPPoE, stb., ezt nem írtad).
Wireless alatt régió Hungary, wireless sec. WPA2-PSK, jelszó jó hosszú legyen. System tools-password alatt fentre admin-admin, lentre usernév tetszőleges (maradhat admin is), jelszó szintén valami jó hosszú (ezt tárold is valahol biztonságosan)
A csicsó ha nem csak modem hanem (wifi) router is, akkor wifi kikapcs rajta.
Kb. ennyi.

Idézet

Illetve, hogy mit kell beállítanom mint pl: külön kell beállítanom a MIMOT és azt is hogy hogy még nagyobb hatótávolságú legyen a router wifijének a jelerőssége?!

Ne akarj nagy hatótávot és nagy jelerősséget, hacsak nincs kifejezetten arra szükséged. Városi környezet jellemzően tele van wifi-vel, ha te megpróbálod "túlkiabálni" a többieket akkor valszeg ugyanazt kapod vissza, szétfossátok a sávot aztán mindenkinek csak szar lesz. Ha tényleg nagyobb távot kell átvinned, akkor vegyél nagyobb nyereségű antennát, esetleg irányítottat.

#2731 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 14:07

Elnézést, hogy dec. 24-i hozzászólásomra reagálok, de hátha más is belefut.
Az AP volt a hibás, legújabb szoftverével már elfogadja a telefon MAC-jét.

Szerkesztette: stephan_derrick 2013. 04. 10. 14:08 -kor

"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2732 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 07:11

Helló

A helyzet az, hogy egy nagyterületű (4hektár) helyet kéne lefedni wifivel. A telek négyzet alakú, és körben házak vannak, 5-6 darab, egymástól jópár méterre. Ezt kéne valahogy úgy megoldani, hogy az épületekben, illetve a szabad tér nagy részén elérhető legyen az internet. Az épületek közt drótos ethernet már van, szóval 1 vagy több AP biztosan megoldhatja a feladatot.
Valami jóféle kültéri AP-kre gondoltam, de mivel nem nagyon ismerem a mebízható típusokat, efelől szeretnék kérdezni, hogy melyikeket érdemes górcső alá venni? PoE támogatás előny :-)
Ki az a Mailer Daemon, és honnan tudja az e-mail címem?

#2733 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 08:07

routerboard

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2734 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2013. 04. 18. 08:11

Valami jóféle kültéri AP-kre gondoltam, de mivel nem nagyon ismerem a mebízható típusokat, efelől szeretnék kérdezni, hogy melyikeket érdemes górcső alá venni? PoE támogatás előny :-)

VKP már megmondta a tutit, igazából az épületek közti ethernet a nem mindegy, az statikus elektromosságot be bír gyűjteni, meg némi potenciálkülönbséget, aztán szépen elhullik, ami a végén van. Routerboard, kültéri doboz, hozzáéertés, oszt jó idő.
Make love not Wor.

#2735 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 12:09

2 dolgot elfelejtettem mondani:
- hogy nem vagyok járatos a témában...
- az épületek közt optika van, tehát a jelek reményeim szerin jól eljutnak egyik helyről a másikra.

A routerboard oldalán találtam mindenféle dolgot, és erre asszociáltam:
Metal5SHPn

ilyen jó lenne nekem, vagy tudtok valami jobb terméket ajánlani?

#2736 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 12:33

Tökéletes.

#2737 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 04. 18. 13:33

Tökéletes.

Köszi, szerintem esélyes lesz akkor :-)

#2738 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2013. 04. 18. 13:57

Köszi, szerintem esélyes lesz akkor :-)

VKP jó pénzért megcsinálja, Ő legalább azt is tudja, hogy 1600 mW-ot idahaza nem illik, ráadásul felesleges is, hisz a kliens felől nem lesz visszirányod. Aztán ha antenna nélkül bekapcsolod, már ki is lehet dobni az interfészt.
Make love not Wor.

#2739 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 14:51

Nyilván úgy gondoltam, hogy nem jóskapista celuxozza a szőlőkaró végére, hanem hozzáértő olvas manualt, vesz hozzá antennát, stb.
szerk: meg nyilván nem kell odatekerni neki mindent...

Szerkesztette: VKP 2013. 04. 18. 14:55 -kor

#2740 Felhasználó inaktív   HE-TECH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 19. 04:55

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2013. 04. 18. 08:11

Helló

A helyzet az, hogy egy nagyterületű (4hektár) helyet kéne lefedni wifivel. A telek négyzet alakú, és körben házak vannak, 5-6 darab, egymástól jópár méterre. Ezt kéne valahogy úgy megoldani, hogy az épületekben, illetve a szabad tér nagy részén elérhető legyen az internet. Az épületek közt drótos ethernet már van, szóval 1 vagy több AP biztosan megoldhatja a feladatot.

A négyzet alakú 4 hektáros terület nem is olyan nagy mint amilyennek hangzik. "Csak" 200m x 200m-ről beszélünk.
Javaslom ezt: TP LINK TL-WA5210G accesspoint
Már többet szereltem, van, amlyiket már több mint 2 éve és azóta rájuk sem kellett nézni. Több kilómétert is be tud teríteni, nemhogy 200 métert. Ha mégis gond van a jelerősséggel valahol, akkor legfeljebb felteszel 2-t az ellentétes sarkokba.
Teljesen kültéri megoldás, antenna benne van, POE, csak egy ethernet kábel kell hozzá és kész. ;)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.