HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2301 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 22. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: gadgetfreak005 - Dátum: 2012. 04. 22. 10:56

Csőváz ! az egy dolog, hogy a Tp-link olcsó, én is egy jó félévet babráltam vele, mire végleg elromlott...aztán vettem egy sima linksys wrt120n-es router cuccot, hozzá se kell nyúlni, egyszerűű volt telepiteni, és faszán müködik! én azt javaslom!

Na, én meg WRT320N-ről váltottam TP-Link WR1043ND-re (gyári firmware-rel). Tisztább, lágyabb, jobb - sokkal.
 aláírás
Spoiler

#2302 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 22. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: gadgetfreak005 - Dátum: 2012. 04. 22. 09:56

Csőváz ! az egy dolog, hogy a Tp-link olcsó, én is egy jó félévet babráltam vele, mire végleg elromlott...aztán vettem egy sima linksys wrt120n-es router cuccot, hozzá se kell nyúlni, egyszerűű volt telepiteni, és faszán müködik! én azt javaslom!

Én 2,5 évig egy Linksys WRT320N-t használtam minden nemű gond nélkül, hozzá sem kellett nyúlnom, tette a dolgát ahogyan kell.
Most a UPC-től kapott Cisco EPC3925 HGW-t használom, menűje teljesen ugyan az mint a Linksys-é (révén ugyan az a gyártó), csak 1-2 dologban tér el.

Üzenet megtekintéseIdézet: worxland - Dátum: 2012. 04. 22. 12:55

Na, én meg WRT320N-ről váltottam TP-Link WR1043ND-re (gyári firmware-rel). Tisztább, lágyabb, jobb - sokkal.

Ajánlom hozzá a Vargalex-féle OpenWRT-t, sokat javít a képességein + magyar és nagyon jó a support-ja is.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2303 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 22. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 04. 22. 18:26

Ajánlom hozzá a Vargalex-féle OpenWRT-t, sokat javít a képességein + magyar és nagyon jó a support-ja is.

Kösz, kihagyom, a topikjában olvasgatom, hogy ez meg az problémás az OpenWRT-s cuccal meg a DD-WRT-s firmware-rel is, nem akar működni néhány dolog. Én meg nem szeretnék ezzel is copni, van elég más, amivel lehet.

A gyári firmware (hiába szidják sokan) nekem szuperül teszi a dolgát, amióta megvettem (10 hónapja), még egyszer sem kellett a saját hibája miatt újraindítani. Lóg rajta 2 PC+1 (néha 2, 3) notebook+1 szerver+1 telefon (esetleg 2)+1 médialejátszó, megy fájlcserélő az egyik gépen, médiastream a másikon, terabájtnyi fájlmozgatás egyik gépről a másikra. A családnak vettem még kettőt a routerből, amióta beállítottam őket, nem kellett hozzájuk nyúlni. Ezt nem tudta a WRT320N, sem előtte a két SMC-m.

aláírás
Spoiler

#2304 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 22. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: gadgetfreak005 - Dátum: 2012. 04. 22. 10:56

Én is vettem tplinket, fél óra alatt összeraktam, ment stabilan. Aztán akartam VPN-t, raktam rá openwrt-t, felraktam rá alapos utánaolvasással együtt 1 nap alatt, megy stabilan. Egyebet nem tudok elmondani...

Szerkesztette: xclusiv 2012. 04. 22. 20:55 -kor

#2305 Felhasználó inaktív   gadgetfreak005 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 26. 17:21

re! szerintem általánosságban elmondható, hogyha hosszú-távon stabil kapcsolatot szeretnél, ugy hogy nem vagy mondjuk egy advanced user, aki kongfig során átüti a firmwarét, akkor mindenképp a linksys-t javaslom. mondjuk a linux alap miatt az advancedeknek se okoz csalodást. :D

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 04. 22. 18:26

Én 2,5 évig egy Linksys WRT320N-t használtam minden nemű gond nélkül, hozzá sem kellett nyúlnom, tette a dolgát ahogyan kell.
Most a UPC-től kapott Cisco EPC3925 HGW-t használom, menűje teljesen ugyan az mint a Linksys-é (révén ugyan az a gyártó), csak 1-2 dologban tér el.

#2306 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 04. 26. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: gadgetfreak005 - Dátum: 2012. 04. 26. 18:21

ugy hogy nem vagy mondjuk egy advanced user, aki kongfig során átüti a firmwarét, akkor mindenképp a linksys-t javaslom. mondjuk a linux alap miatt az advancedeknek se okoz csalodást. :D

Akkor nem szabad LinkSys-t. TPlink most a sztár.
Make love not Wor.

#2307 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 26. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 04. 26. 20:32

Nyugodtan lehet venni LInksys-t is, nincsen neki semmi baja. Minden gyártóval vannak rossz tapasztalatok, van aki egyik, van aki a másik gyártó esküszik.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 26. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 04. 26. 20:47

Nyugodtan lehet venni LInksys-t is, nincsen neki semmi baja. Minden gyártóval vannak rossz tapasztalatok, van aki egyik, van aki a másik gyártó esküszik.

Otthon nekem éppen működik. Ellenben sokkal többet szórtam ki belőle, mint TPLinkből, valamint a kihúz/bedug javítások is gyakrabban jönnek. Ahhoz meg már 100-as nagyságrendű mennyiségnél öreg vagyok.
Make love not Wor.

#2309 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 05. 03. 20:25

Meghalt a D-Link DIR-120 routerem.
Az ámítógépes emberem hirtelenjében csak(?) egy Tenda R502-t tudott adni.
Sose halottam ezt a márkát.
Hosszabb távon jó lesz ez, vagy ahogy lehet cseréljem ki?
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2310 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2012. 05. 03. 21:25

Meghalt a D-Link DIR-120 routerem.
Az ámítógépes emberem hirtelenjében csak(?) egy Tenda R502-t tudott adni.
Sose halottam ezt a márkát.
Hosszabb távon jó lesz ez, vagy ahogy lehet cseréljem ki?

Szerintem az ámítógépes embered cseréld le :D
Dobozt meg ha megdöglik, ha tud mindent amit kell...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2311 Felhasználó inaktív   neolithium1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 05. 19:18

hahahaha hát az alsókategóriás filléres routerek között biztosan a Tp-link a sztár!! Egyébként sem hasonlítanék egy Cisco multú gyártó termékét, egy pár éve létező kifejezetten a cora alsó polcára tervezett gagyival...:D ha nem hiszel nekem a google a barátod.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 04. 26. 19:32

#2312 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 05. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: neolithium1 - Dátum: 2012. 05. 05. 20:18

hahahaha hát az alsókategóriás filléres routerek között biztosan a Tp-link a sztár!! Egyébként sem hasonlítanék egy Cisco multú gyártó termékét, egy pár éve létező kifejezetten a cora alsó polcára tervezett gagyival...:D ha nem hiszel nekem a google a barátod.

Azért mert a Chevrolet megvette a Daewot, a Matizból nem lesz Camaro.... ugyanez vonatkozik a Cisco-Linksys felvásárlásra is.
Ja, a jahno meg látott már rendes Cisco-t is meg rendetlen Linksyst is bőven...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2313 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 05. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 05. 05. 22:08

Azért mert a Chevrolet megvette a Daewot, a Matizból nem lesz Camaro.... ugyanez vonatkozik a Cisco-Linksys felvásárlásra is.

Amiből az a vicc, hogy a Cisco előtt jobb/tartósabb cuccai voltak a Linksysnek, mint a felvásárlás óta.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2314 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 06. 00:53

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 05. 05. 23:09

Amiből az a vicc, hogy a Cisco előtt jobb/tartósabb cuccai voltak a Linksysnek, mint a felvásárlás óta.

De nem. Cisco előtt szerintem nem is sokan láttunk eredeti LinkSyst az országban. Amúgy meg k. mindegy a neve, logó más, sztori ugyanaz, LinkSys hol ilyen, hol meg az olyan.
Make love not Wor.

#2315 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 06. 00:56

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 05. 05. 22:08

Most ilyen balfasznak magyarázzam, hogy mi akülönbség a LinkSys NATolós doboz, meg esetleg egy PIX vagy valami rendesebb közt? Ugyanmár, én vagyok az idióta buzi gyökér baromállat, mikor az ilyen hülyével leállok vitatkozni. Mert le fogok :-D

Céges Csicsót most menesztem kukába, pár éve volt majdnem 400ezer, oszt az igazi router. 6 megabit felett magába dől, mert enyit tud. De azt nagyon. Pistike ilyenért már olyan rinyát levág, hogy nem győzünk pislogni, mert miért nem megy gigabittel, mikor rohadt sok 6 darab ezrest fizetett érte a Teszkóban.
Make love not Wor.

#2316 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 06. 09:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 06. 01:56

Most ilyen balfasznak magyarázzam, hogy mi akülönbség a LinkSys NATolós doboz, meg esetleg egy PIX vagy valami rendesebb közt? Ugyanmár, én vagyok az idióta buzi gyökér baromállat, mikor az ilyen hülyével leállok vitatkozni. Mert le fogok :-D

Céges Csicsót most menesztem kukába, pár éve volt majdnem 400ezer, oszt az igazi router. 6 megabit felett magába dől, mert enyit tud. De azt nagyon. Pistike ilyenért már olyan rinyát levág, hogy nem győzünk pislogni, mert miért nem megy gigabittel, mikor rohadt sok 6 darab ezrest fizetett érte a Teszkóban.

Oszt? Nézd meg az első Vigorokat, szerintem 5megánál nem ment többet, de azt még ma is tudja stabilan...

#2317 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 06. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: neolithium1 - Dátum: 2012. 05. 05. 20:18

hahahaha hát az alsókategóriás filléres routerek között biztosan a Tp-link a sztár!!

Hát persze.
5 év garral, stabil működéssel, hakkolható (*wrt) rá más fw, és kb. féláron van a nagyobb (nevű) gyártók hasonló dobozaihoz képest az adott kategórián belül.
Mégis mi a f*szom lenne a sztár???

Idézet

Egyébként sem hasonlítanék egy Cisco multú gyártó termékét, egy pár éve létező kifejezetten a cora alsó polcára tervezett gagyival...:D ha nem hiszel nekem a google a barátod.

Öcsisajt, a gúgellel te is megbarátkozhatnál nyugodtan, csicsó múltú (mert ugye a múlt szót hosszú úval írjuk) gyártóként gondolom a Linksys-re gondoltál, de ezt is elbasztad, ennek nézz szépen utána, mert a csicsó az bezony a jelen.
Másrészt meg ha legalább előre olvasnál és nem csak borítanád elénk a szart a szádból, akkor a wiki azt mondja, hogy

"Linksys by Cisco, commonly known as Linksys, is a brand of home and small office networking products now produced by Cisco Systems, though once a separate company founded in 1995 before being acquired by Cisco in 2003."

és....

"TP-LINK Technologies CO., LTD. (Twisted Pair-LINK) (Chinese: 普联技术) founded in 1996 in Shenzhen"

Úvazz, azért érzed a különbséget, az egyik 15-16 éves, a másik meg 16-17.
Vagy a csicsósat meg az ósanpolcra csinálták pár éve, vagy mifaszvan?

#2318 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 06. 11:16

A neolitikumhoz mérve ezek nem különbségek.
Örülnétek inkább, hogy hígul a színvonal, többen nyomják a kattot a bétének.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2319 Felhasználó inaktív   spathgotti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 05. 09. 07:38

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy vettem egy tp-link wr741nd router. Ami a leírás szerint hajlandó bridgelni a wifis netet. Vmiért nem sikerül beállítanom.Vki tud benne segíteni hogy pontosan hogyan is kell beállítani? Látoma wifi hálózatot a survey-ben..ott rákkattintok..wifi titkosítást beírom, a saját hálózatomat ugyan arra az ip címre állítom amin az AP ip címe. Jelenleg egy tp-link 150mb es usb stickel plusz egy 8db-es antennával fogom a netet.Ha ezt az antennát rárakom a routerra akkor elképzelhető hogy a router nem tudja annyira meghajtani ezt az antennát mint az usb stick? kicsit olyan érzésem van hogy az usb stick jobban fogja a jelet mint a router.Előre is köszönöm a segítséget.

#2320 Felhasználó inaktív   neolithium1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 13. 20:57

Bár az ilyen stílusban iródott kommentekre nem szokásom reagálni, azért most megteszem, mégse haljál már meg teljesen hülyén. Senki nem mondta, hogy a Cisco a múlt... a Linksys (vagy linksys by cisco) a fogyasztói üzletág, amit nyílván a Cisco minőségpolitika, hagyományok és tapasztalatok mentén (alapján) gyártanak, ami ugye mint Cisco brand 1984 óta létezik. Ennek fényében máris nemindegy hogy 15, vagy 28 éves gyártoról van szó,ugyehogyugye. Egyébként ha Te magad láttál már mindkét említett gyártótol termékét, használtad, vagy legalább megfogtad volna a kezedbe, nyílván értenéd, és nem kéne itt magyaráznom, miért nem hasonlítható össze a routerszektor piacvezetője, a nagyon erős jóindulattal is középkategóriát képviselő tplinkkel. de ahogy érzed !

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 05. 06. 10:33

Hát persze.
5 év garral, stabil működéssel, hakkolható (*wrt) rá más fw, és kb. féláron van a nagyobb (nevű) gyártók hasonló dobozaihoz képest az adott kategórián belül.
Mégis mi a f*szom lenne a sztár???

Öcsisajt, a gúgellel te is megbarátkozhatnál nyugodtan, csicsó múltú (mert ugye a múlt szót hosszú úval írjuk) gyártóként gondolom a Linksys-re gondoltál, de ezt is elbasztad, ennek nézz szépen utána, mert a csicsó az bezony a jelen.
Másrészt meg ha legalább előre olvasnál és nem csak borítanád elénk a szart a szádból, akkor a wiki azt mondja, hogy

"Linksys by Cisco, commonly known as Linksys, is a brand of home and small office networking products now produced by Cisco Systems, though once a separate company founded in 1995 before being acquired by Cisco in 2003."

és....

"TP-LINK Technologies CO., LTD. (Twisted Pair-LINK) (Chinese: 普联技术) founded in 1996 in Shenzhen"

Úvazz, azért érzed a különbséget, az egyik 15-16 éves, a másik meg 16-17.
Vagy a csicsósat meg az ósanpolcra csinálták pár éve, vagy mifaszvan?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.