HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2321 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 05. 13. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: neolithium1 - Dátum: 2012. 05. 13. 21:57

Egyébként ha Te magad láttál már mindkét említett gyártótol termékét, használtad, vagy legalább megfogtad volna a kezedbe, nyílván értenéd, és nem kéne itt magyaráznom, miért nem hasonlítható össze a routerszektor piacvezetője, a nagyon erős jóindulattal is középkategóriát képviselő tplinkkel. de ahogy érzed !

Azért, mert a vezető Cisco cuccok többszörösébe kerülnek, a legtöbb meg hangos is, mint állat, ha valamit akarsz akkor pedig vegyél hozzá supportot?

Nemértem minek a LinkSys otthoni bigyók mellé ilyen marketinges maszalgot nyomni, hogy hagyomány, meg tapasztalat, meg satöbbi, mikor egyszerűen kivásárolta a termelést X évre előre, nevesítette, amúgy meg a Ciscohoz semmi köze, olcsó vacak marad mindig. Különben is egy csomó cuccban a Foundry sokkal jobb, mint a Csicsó, de van ahol Juniperre esküsznek...
Make love not Wor.

#2322 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 13. 22:32

Bár az ilyen stílusban iródott kommentekre nem szokásom reagálni, azért most megteszem, mégse haljál már meg teljesen hülyén.

Taníts, Mester :D

Idézet

Senki nem mondta, hogy a Cisco a múlt...

Ehe, ezt írtad: "Egyébként sem hasonlítanék egy Cisco multú gyártó termékét"

Idézet

a Linksys (vagy linksys by cisco) a fogyasztói üzletág, amit nyílván a Cisco minőségpolitika, hagyományok és tapasztalatok mentén (alapján) gyártanak

Nya, hagyjuk a rizsát. A Cisco megvette a Linksys-t, átnevezte "Linksys by Cisco"-ra azt ennyi. Na nem mintha a Linksys brand-nek nem lett volna jó híre, mert az volt, de ne hidd, hogy bármi köze van egy sokszázezres csicsó eszköznek és egy pártízezres soho dobozkához.

Idézet

Cisco brand 1984 óta létezik. Ennek fényében máris nemindegy hogy 15, vagy 28 éves gyártoról van szó,ugyehogyugye.

És ha holnap valami kalandorságból holnap az IBM (founded 1911) felvásárolná a TPLinket, akkor sokkal jobb termék lenne egyből,ugyehogyugye?

Idézet

Egyébként ha Te magad láttál már mindkét említett gyártótol termékét, használtad, vagy legalább megfogtad volna a kezedbe, nyílván értenéd, és nem kéne itt magyaráznom, miért nem hasonlítható össze a routerszektor piacvezetője, a nagyon erős jóindulattal is középkategóriát képviselő tplinkkel.

Nem kell magyaráznod :)
Linksys routerem volt, most a családban máshol szolgál, mert ott elhalt ami volt nekik. Fasza cucc.
Ezt a Linksys-t én itthon tplinkre cseréltem, ami szintén fasza cucc.
Csicsóból meg van a gyárban egy rackszekrénnyi, az is fasza cucc.

Nyilván mindegyik a maga szintjén fasza, de otthoni felhasználásra bátran ajánlok bárkinek tplinket, részben az 5 év gar miatt (teszkó alsó polc, persze), részben pedig azért, mert jó tapasztalatom van vele, és egyébként mindenkinek, akinek ajánlottam. És itt a fórumon is jó tapasztalatokat olvastam.

#2323 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 14. 14:22

Egyébként ha Te magad láttál már mindkét említett gyártótol termékét, használtad, vagy legalább megfogtad volna a kezedbe, nyílván értenéd, és nem kéne itt magyaráznom, miért nem hasonlítható össze a routerszektor piacvezetője, a nagyon erős jóindulattal is középkategóriát képviselő tplinkkel. de ahogy érzed !

A "routerszektor piacvezetőjének" WRT54GH-s routerét vettem meg, kezdettől fogva bizonytalanul működött, rendszeresen megszakadt a kapcsolat. Szerencsére kb 3 hetes korában egy újraindítás után már el sem indult, így egyszerűen ki tudtam cseréltetni garanciában. Az új már normálisan működik, de egy piacvezetőtől nem ezt várnám. Egyébként nem egyedi az eset, a hivatalos fórumon sok hasonló volt.
Egyébként a téli-nyári időszámítást továbbra sem veszi figyelmbe, hiába állítom be (bepipálom a checkboxot, aztán mentés után már nincs ott a pipa).

Két TPlink van, egy adsl modem meg egy router, azokkal nincs semmi gubanc.
WoT nick: Atti77

#2324 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 14. 15:39

Bár az ilyen stílusban iródott kommentekre nem szokásom reagálni, azért most megteszem, mégse haljál már meg teljesen hülyén. Senki nem mondta, hogy a Cisco a múlt... a Linksys (vagy linksys by cisco) a fogyasztói üzletág, amit nyílván a Cisco minőségpolitika, hagyományok és tapasztalatok mentén (alapján) gyártanak, ami ugye mint Cisco brand 1984 óta létezik. Ennek fényében máris nemindegy hogy 15, vagy 28 éves gyártoról van szó,ugyehogyugye. Egyébként ha Te magad láttál már mindkét említett gyártótol termékét, használtad, vagy legalább megfogtad volna a kezedbe, nyílván értenéd, és nem kéne itt magyaráznom, miért nem hasonlítható össze a routerszektor piacvezetője, a nagyon erős jóindulattal is középkategóriát képviselő tplinkkel. de ahogy érzed !

van itten egy wag160n a linkfos báj sziszkótól. a hivatalos verzió szerint ráléptem, mikor basztatnom kellett, (kb. 2 naponta, mert ki kellett húzni), ugyanis az a retekgenya képtelen volt felengedni még a kurva annyát se wifin, a szápport a végtelenül professzionális leszarjuk megoldást választotta. és a sirámokat vagy random törölték vagy ignorálták-
nem hivatalosan egyébként ököllel csaptam szét egy rosszabb pillanatomban. ma is azt gondolom, h ezzel igen sok betegséget előztem meg vele, terápiásan és idülten. ja, és megjegyzem, mosolyogtam közben.
aztán futottam köröket, h elküldöm nekik, erről a hulladékról gondoskodjatok ti, ha már a világra szartátok, de ehhez a hihetetlenül minőségi és brand és piacvezető faszombáttyához egy kurva címet képtelenek voltak megadni, mert mikor megkérdezték mégis miért, merhogy van neki szervizük, mondtam, h én temetni jöttem caesart, nem dicsérni. aztán erre csak rühellőztek, mint a csülkig szaros disznó a vályú előtt.
na ezért a kibaszottfosszarhúgy píjárszövegért, mint a nap agyhalott fasz zombija cím nyertesének örömest elküldöm neked.
egyébként meg:
http://www.google.hu...iw=1253&bih=757

Szerkesztette: avmanster 2012. 05. 14. 15:41 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2325 Felhasználó inaktív   neolithium1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 20. 21:50

1. najó, de csak most az egyszer!
2. első lecke: vajon mi a különbség a "Cisco multú" és a "cisco a múlt" mondatrészek között? Nem kell nyelvésznek lenni, alapvetően értelmezni kéne a leírt szavakat.(segítség: nem, nem ugyanazt jelenti a kettő)
3.de, van némi köze.
4.Ha az IBM felvásárolná a tplinket (hahahah), és az adott szegmensben szerzett tapasztalatait és saját technológiáját beleépitené a fuzió következtében létrejött termékbe, akkor IGEN jobb termék lenne. A mostani Tp-nél bizonyosabb volt.
5. Nincs az a nagynevű gyártó, (még ingyenes supporttal sem) aki a user oldali balfaszságot orvosolni tudná.Hogy Tp-linkel neked jó tapasztalataid voltak/vannak az két dolog miatt lehet : vagy egy alternatív dimenzióban létezel, ahol a Tplink egy legalább minimálisan elfogadható minőségű gyártónak minősül, vagy pedig olyan minimálisak az igényeid a szolgáltatással kapcsolatban, hogy fel sem tűnik hogy szar.

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 05. 13. 22:32

Taníts, Mester :D

Ehe, ezt írtad: "Egyébként sem hasonlítanék egy Cisco multú gyártó termékét"

Nya, hagyjuk a rizsát. A Cisco megvette a Linksys-t, átnevezte "Linksys by Cisco"-ra azt ennyi. Na nem mintha a Linksys brand-nek nem lett volna jó híre, mert az volt, de ne hidd, hogy bármi köze van egy sokszázezres csicsó eszköznek és egy pártízezres soho dobozkához.

És ha holnap valami kalandorságból holnap az IBM (founded 1911) felvásárolná a TPLinket, akkor sokkal jobb termék lenne egyből,ugyehogyugye?

Nem kell magyaráznod :)
Linksys routerem volt, most a családban máshol szolgál, mert ott elhalt ami volt nekik. Fasza cucc.
Ezt a Linksys-t én itthon tplinkre cseréltem, ami szintén fasza cucc.
Csicsóból meg van a gyárban egy rackszekrénnyi, az is fasza cucc.

Nyilván mindegyik a maga szintjén fasza, de otthoni felhasználásra bátran ajánlok bárkinek tplinket, részben az 5 év gar miatt (teszkó alsó polc, persze), részben pedig azért, mert jó tapasztalatom van vele, és egyébként mindenkinek, akinek ajánlottam. És itt a fórumon is jó tapasztalatokat olvastam.

#2326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: neolithium1 - Dátum: 2012. 05. 20. 22:50

4.Ha az IBM felvásárolná a tplinket (hahahah), és az adott szegmensben szerzett tapasztalatait és saját technológiáját beleépitené a fuzió következtében létrejött termékbe, akkor IGEN jobb termék lenne. A mostani Tp-nél bizonyosabb volt.

Naja, csak a Csicsó a LinkSysbe semmit nem épített be. Vagy eltévedtem, és már IOS fut rajt, és soros portos telnetelhetős? Össze sem lehet hasonlítani még a PIX cuccokkal sem, közben az is a csicsó legalja.

A TPlink meg maga kategóriájában marha jó. Nem fagy, enni sem kér, nem kell időnként kihúz/bedug opciót játszani, mint a LinkSys-sel. Esetleg mondhatod, hogy mi a szar benne. Nyilván nem olyanra vagyok kíváncsi, hogy nem kezel vlanokat, nem lehet clusterbe kötni, nincs benne redundancia, meg hasonlók, mert az a LinkSysben sincs.
Make love not Wor.

#2327 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 23:17

Üzenet megtekintéseIdézet: neolithium1 - Dátum: 2012. 05. 20. 22:50

1. najó, de csak most az egyszer!

Ne, ne hagyd abba! Annyira jót röhögök az erőlködéseden (pedig most jöttem a Dumaszínházból, szóval nem a nihil az alap :D)

Idézet

2. első lecke: vajon mi a különbség a "Cisco multú" és a "cisco a múlt" mondatrészek között? Nem kell nyelvésznek lenni, alapvetően értelmezni kéne a leírt szavakat.(segítség: nem, nem ugyanazt jelenti a kettő)

Lehet itten nyelvészkedni, csak hát cisco _jelenről_ van szó, még inkább cisco tulajdonról. A lenovo thinkpad-nél lehet IBM múltról beszélni, de itt...

Idézet

3.de, van némi köze.

éspedig?

Idézet

Milyen tapasztalatról beszélsz? Az IBM egy kőkeményen a business szektorra koncentráló (elsősorban) szolgáltató cég. Milyen tapasztalata van az IBM-nek a SOHO network piacon?
Miféle technológiáról beszélsz? MIPS helyett Power alapú lenne a proci? Vagy MIPS-et gyártanának East Fishkill-ben?

Idézet

5. Nincs az a nagynevű gyártó, (még ingyenes supporttal sem) aki a user oldali balfaszságot orvosolni tudná.

És hogy jön ez ide?

Idézet

Hogy Tp-linkel neked jó tapasztalataid voltak/vannak az két dolog miatt lehet : vagy egy alternatív dimenzióban létezel, ahol a Tplink egy legalább minimálisan elfogadható minőségű gyártónak minősül, vagy pedig olyan minimálisak az igényeid a szolgáltatással kapcsolatban, hogy fel sem tűnik hogy szar.

Alternatív dimenzió: valószínűtlen, de ebbe nem mennék bele (előbb tudományosan bizonyítani kellene ezek létezését, a tudomány mai állása szerint csak hipotézisek vannak)...

Minimális igényeim, ahol nem tűnik fel, hogy szar:
1. Elsősorban legyen stabil a fw, ezt teljesíti
2. Legyen stabil vezetékesen és wifi-n is, ezt is teljesíti.

Aztán vannak még igényeim, amiket a stock fw nem teljesített, ezért tettem rá OpenWRT-t. Halkan teszem hozzá, hogy ezeket a gyári WRT54 se teljesítette, azon Victek féle Tomato volt (van). Mindkettő fasza egyébként, csak itthon kellett a gigabit, és ár/érték arányban így volt a legjobb nekem...

Szóval mit is tanítottál nekünk?

#2328 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 05. 21. 22:47

Érdekes eszmefuttatásba csöppentem. Nem teljesen értem az érvmentes csapongást de

Fele baromság. Te is csak egy fonnyat brokkoli vagy, csak tudnám merről találtok ide ilyen nagy hirtelen, vagy mit tudsz a világról. LinkSys support néha csak szétteszi a kezét, régebben Alphasonicban okításon is voltam, nagy marketing az egész, aki ott értett hozzá az is csak vigyorgott pld. a repeaterfunkciókon. Csicsót meg innovációtés a többit leírtuk, ugorjunk már.
Make love not Wor.

#2329 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 05. 21. 22:47

Érdekes eszmefuttatásba csöppentem. Nem teljesen értem az érvmentes csapongást de a Linksys termékekkel eddig csak pozitív tapasztalatom volt, nemúgy mint más gyártókkal.

Én eddig két elhullott soho wifi router-rel találkoztam, az egyik dlink (ezt én vettem még régen, és én is adtam el sajnos annak, akinél elhalt a tápja), a másik linksys volt. Persze ez nyilván nem jelent semmit.

Idézet

Supportot nem kell hozzá venni

SOHO-ban szerintem nem is lehet...

Idézet

középkategóriától elérhető: Cisco Connect szoftver, ami tartalmaz...

Köszönjük, kedves linksys (by cisco) marketing osztály :D

Idézet

24 órás chat alapú technical support - Kinek is van ilyen?

Bárkinek kell, olcsón csinálok :D
Amúgy szeretnék erre rápróbálni élesben hajnal kettő körül, tudnál biztosítani tesztelési lehetőséget?

Idézet

A Cisco innovációk a Linksys by Cisco termékekben is megjelennek!!!

Bővebben kifejtenéd?

#2330 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 23:48

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 05. 22. 23:19

Én eddig két elhullott soho wifi router-rel találkoztam, az egyik dlink (ezt én vettem még régen, és én is adtam el sajnos annak, akinél elhalt a tápja), a másik linksys volt. Persze ez nyilván nem jelent semmit.

Amúgy szeretnék erre rápróbálni élesben hajnal kettő körül, tudnál biztosítani tesztelési lehetőséget?

Én meg mondjuk kétszázzal, vagy nem is tudom. Irreleváns, 604-esből rohadt sokat adtak el, hullot is, mint a kurvélet, akkor más nem is nagyon volt. USÁban a Netgear az valami űbersirály, én azt sem szerettem. Végigtoltam a sort, meg is lehet nézni a TPLink fórum elejét. Oda is beírtam, hogy mi ez az új vacak, biztos nem bír 2 napnál többet. Erre tess, sok éve erre esküszöm, LinkSys meg ment a levesbe.

Arról nem is beszélve, mikor Alphasonic nekem megfejtette a nagy igazságot, én leálltam Velük vitatkozni, mert az nem műxik. Szó szót követett, mondtam embernek, csináljuk meg, rajzolja le, rakjuk össze, kifizetem vastagon, aztán meglátjuk működik-e. Innentől mindegyik visszakozott, én meg röhögtem, plusz sírtam.

Csicsóban meg a többiben amikor nagy arcok azt mondják ezt meg lehet csinálni, akkor az úgy is volt. Egyszer futottam bele olyan hálózatos kérdésbe, amire a csicsónak nem volt megoldása, de megvizsgálták és nem verték a nyálukat. Ne hasonlítsuk már össze az ottoni lófaszt egy vállalati odabasszal.

Ja, LinkSysnél az indiai supportot is kipróbáltam, inkább hagyjuk.
Make love not Wor.

#2331 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 18:03

Mondva volt, hogy más gyártóra nem volt support. Én arra is emlékszem, mikor itt is segítettek a Zyxelesek, 3Comosok, de telefonjuk azoknak is akadt, most meg ez került a kezembe:

Csatolt fájl  tplink.jpg (97,9K)
Letöltések:: 27

Bár szerintem ez a 2 fikagyerek biztos nem néz vissza, vagy lesz valami frappáns beszólása.
Make love not Wor.

#2332 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 05. 28. 12:50

Ami a tény: a TP-Link egy Z kategóriás kínai gyártó,

Mint az összestöbbi. De kezdhetjük az elején, ha nem tetszetős a téma, hány routert, vagy egyéb wireless megoldást telepítettél az elmúlt 8 évben, azok közül mennyit felügyelsz állandó jelleggel? Csináltál kliens módot LinkSys alapon (gyári SW-vel), vagy bridge/repeater megoldásokat?
Make love not Wor.

#2333 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 13:06

Hát igen érdekes irányba ment el a beszélgetés. Gondoltam megosztom a véleményemet

Mink pediglen azt az érdekes irányt látjuk, hogy becsöppent ide valaki, mert kidobta neki a gugli a linkszisz szót, és marketingbullshittel tömte a fórumot.
Aztán, amikor már nem tudott érvelni, hirtelen megjelent egy még újabb új nick, és folytatta helyette. Láttunk ilyet az e'mút tízévben nem keveset.

Köszönöm, kérem, kapcsolja ki.

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2012. 05. 28. 13:07 -kor

És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2334 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 14:32

Ami a tény: a TP-Link egy Z kategóriás kínai gyártó, ami startlapozóknak lehet max. megoldás.

...

Szivesen beszélgetek értelmesen érvelve, de a személyeskedést hagyjuk el, mert én nem úgy szoktam érvelni, hogy aki hangosabban és nagyobbakat mond, az a nyertes……

Elég hangosan mondasz nagyokat. Én meg csak ennyit tennék hozzá: a jelenlegi uptime-ja a Z kategóriás routeremnek: 24 nap, 16 óra, előtte is azért kellett újraindítani, mert a beállításokat módosítgattam, és azok életbelépéséhez szükség volt a reboot-ra. A startlap-ot pont 0 alkalommal nyitottam meg ez idő alatt. A router kiszolgál egy NAS-t, 2 PC-t (most épp 5-öt, mert beszereztem még pár gépet, amelyekre felment egy-egy komplett OS-telepítés, sallangokkal), egy (néha 2-3) notebook-ot, egy WD TV Live-ot meg egy Blackberry-t. A böngészésen kívüli feladatok: mediastream a NAS-ról, p2p (heti min. 100 órában), távoli menedzsment (remote desktop és logmein, ki- és befelé), adatmozgatás (főleg a NAS-ra, cirka 1-1,5 tera).
Kép

Szerkesztette: worxland 2012. 05. 28. 14:54 -kor

aláírás
Spoiler

#2335 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 15:04

Hát igen érdekes irányba ment el a beszélgetés. Gondoltam megosztom a véleményemet, aztán azt látom, hogy bengáli tigrisként ugrott rám rögtön két ember, mintha legalább a TP-Link életük célja lenne. Vagy lehet, hogy tényleg az?? Nekem a Linksys és az egyéb márkák csak márkák, használom őket, megosztom amit tapasztalok és ennyi. Szeretem megindokolni is, hogy mit miért, így hozzáadok egy kis szaksajtó adalékot, de szigorúan csak amit én is tapasztalok. Tehát marketing bullshit kizárva. Én így működöm. Furcsa hogy ahogy nem TP-Linket istenítő kommentek jönnek, egy napon belül kb. egyszerre torkollnak le. És milyen jó, hogy a talonban rögtön van egy TP-Link doboz, amit lehet posztolni? Lehet, hogy tévedek, de érdekességképpen rágugliztam, hogy ez a kép megtalálható-e, és hát a legjellemzőbb szavakra semmi….. Jahno, neked otthon egy sufni TP-Link nagykered van? Ez sok mindent megmagyarázna.

Az ok, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye és tapasztalata a cumókkal kapcsolatban, de baromira nem jó dolog, hogy ha valaki más véleményt ír, azt rögtön csapatban abajgatjuk.

Ami a tény: a TP-Link egy Z kategóriás kínai gyártó, ami startlapozóknak lehet max. megoldás. Aki többre vágyik, az nem feltétlenül Linksys-t, de mindenképp más márkát választ. Ha már Netgear: a Netgear Amerikában cool márka, de itthon kb. sehol nem elérhető, ha igen akkor nagyon drágán. Ami megint csak nem szubjektív, hogy a jelentősebb gyártók közül a Linksys az első a fejlesztésekben és supportban, így ha valaki egy tartós routert keres, vagy esetleg nem napi kétszeri böngészéshez keres cumót, én mindenképp a Linksys termékeire voksolok. Nekem bevált, normál net használathoz és multimédiás célra is, ahol pl. a „csodás” TP-Link 1043ND úgy adta fel a harcot, ahogy nem illik.

Szivesen beszélgetek értelmesen érvelve, de a személyeskedést hagyjuk el, mert én nem úgy szoktam érvelni, hogy aki hangosabban és nagyobbakat mond, az a nyertes……

Ha a gyári soft-al kéne használnom, már rég kidobtam volna a francba az aláírásomba látható Linksys-t, viszont Tomato-val királyság... Ha pedig most kéne vennem egy giganetes, N-s wifit tudó routert, az bezony egy TP-Link 1043-as lenne, pedig csak két cégnél telepítettem:

1 cég: Tüzép, tervezőirodával, 6 nap vannak nyitva egy héten. Gigabites háló kellett, a kábelezés már megvolt, 10 PC kábelen (köztük a szerverrel) + kb. 5 laptop wifin. Így kaptak egy 1043-ast mellé még egy 8 portos gigás switchet, ami szintén TP-Link gyártmányú, szintén qrva jó áron, szintén öt év garival (spórolni kellett, a 16 portosra nem futotta éppen). Kábelnetes modem, TP-Link router + switch megtámogatva egy szünetmentessel több mint 2 éve megy hozzányúlás nélkül, a bekerülés meg fillérekért volt...

2 cég: Panzió, kb. 50 férőhelyes. Kábelnet az irodában, ahol egy PC van kábelen, + a vendégeknek kéne a wifi... Jó nagy a terület, park, pálya, több épület, stb. Két 1043-as, DD-WRT soft-al, egyik kliensben. 1,5 éve nem hívott a goré, hogy gond lenne (másért már hívott) azóta megy, kb. 28 ezer + munkadíjért...

Úgyhogy barátom, hülyeségeket beszélsz...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2336 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 15:52

Hát igen érdekes irányba ment el a beszélgetés.

Hja, vitted :D

Idézet

Gondoltam megosztom a véleményemet, aztán azt látom, hogy bengáli tigrisként ugrott rám rögtön két ember, mintha legalább a TP-Link életük célja lenne.

Egy faszt. A bullshit marketinget nem esszük meg. Full kama amit írtál, illetve ugye marketing bs....

Idézet

Nekem a Linksys és az egyéb márkák csak márkák, használom őket, megosztom amit tapasztalok és ennyi. Szeretem megindokolni is, hogy mit miért, így hozzáadok egy kis szaksajtó adalékot, de szigorúan csak amit én is tapasztalok.

Ja, persze, saját tapasztalat meg szaksajtó adalék, hápersze, nyilván :D
Idézem: "középkategóriától elérhető: Cisco Connect szoftver, ami tartalmaz egy nagyon gyors, átlátható, egyszerűen használható telepítési lehetőséget, szülői felügyelet funkciót, ami teljesen szabadon beállítható az alapján, hogy tartalomra, vagy időszakra akarjuk korlátozni a megjeleníthető online tartalmak körét, így biztosítva, hogy egy családon belül a gyerekek elérjék az internetes tartalmakat, de veszélyes tartalmakba ne fussanak bele + vendég hozzáférést lehet előre definiálni, hogy ne kelljen bármelyik vendégünknek aki mobiltelefonnal, tablettel vagy laptoppal jön hozzánk, minden esetben külön szenvedni a hozzáférés beállíátásával"

Bazmeg, ez gyári sajtóanyag, ne szédíts már, hogy saját tapasztalat. Mert érted, ha leírtad volna, hogy ezzel a 10 éves fiadat minden nap 21 és 14 óra között kitiltottad a fácséról és tecsőről, akkor azt mondanám, hogy épp elképzelhető, de bazmeg ez így védhetetlen...

Idézet

Tehát marketing bullshit kizárva. Én így működöm.

made my day :D

Idézet

Furcsa hogy ahogy nem TP-Linket istenítő kommentek jönnek, egy napon belül kb. egyszerre torkollnak le. És milyen jó, hogy a talonban rögtön van egy TP-Link doboz, amit lehet posztolni? Lehet, hogy tévedek, de érdekességképpen rágugliztam, hogy ez a kép megtalálható-e, és hát a legjellemzőbb szavakra semmi….. Jahno, neked otthon egy sufni TP-Link nagykered van? Ez sok mindent megmagyarázna.

kiscsillag, nézd már meg, hogy te mikor regisztráltál, hány topichoz szóltál hozzá és mit, majd játszd már el ezt Jahno-val, vagy akár velem.
Na ugye, nyilván mi vagyunk a tplink nagyker, te meg véletlen se linksys (báj csicsó hángöri) marketing...
Ugyanmár...

Idézet

Ami a tény: a TP-Link egy Z kategóriás kínai gyártó, ami startlapozóknak lehet max. megoldás. Aki többre vágyik, az nem feltétlenül Linksys-t, de mindenképp más márkát választ.

Ami tény: alap (te szavaiddal: startlapozó) szinten mindkettő ugyanazt nyújtja, akinek pedig komolyabb igényei vannak az rak rá 3rd party fw-t...

Idézet

Na gyerünk, szívesen látnám már az érveidet...

#2337 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 20:05

Másik topicban már eljutott odáig, hogy a megrohadt netnélküli routert megpingeli, aztán belép a menüjébe :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2338 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 05. 28. 16:52

Na ugye, nyilván mi vagyunk a tplink nagyker, te meg véletlen se linksys (báj csicsó hángöri) marketing...
Ugyanmár...

Ebben az a jó, hogy a helyi LinkSysnek ebben a formában így nem érdeke a dolog, szóval valami új csávó lehet, aki megtalálta egy menüpontot és rácsodálkozott a világra. Arról nem is beszélve, hogy gyermekbiztonság ide, vagy oda, szerintem marad az OpenDNS ingyé, de nem hiszem, hogy a LinkSys olyan törpöset tud, amit egy átlag 12 éves lazán ki ne cselezne. Ki kellene prbálni, csak mikor első sarki júzer az 5ezres környékére már húzza a száját, akkor csak nem vesz ilyet 30ezres árfekvésben.
Make love not Wor.

#2339 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 21:19

a Netgear Amerikában cool márka, de itthon kb. sehol nem elérhető, ha igen akkor nagyon drágán.

Ehhez képest a boltok tele vannak a különböző kategóriáival, és két éve a UPC beterítette az országot az előfizetés mellé bérelhető wifis routerrel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2340 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 05. 28. 22:19

Ehhez képest a boltok tele vannak a különböző kategóriáival, és két éve a UPC beterítette az országot az előfizetés mellé bérelhető wifis routerrel.

Én nem szeretem, bárműködik. Igazából atöbbi routert vakon fel lehet konfigni, júzer meg bedugja és működik, Netgear meg addig nem ment tovább a kezdőképernyőn, míg a WAN lábán netet nem látott.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.