HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#241 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 24. 10:19

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 21:38

SMC-t nem ajánlom, a másik kettőt inkább. Az ár meg magáért beszél... .

Az a baj, hogy a 604-es szopózásai miatt meg pár DLink cuccból kiindulva elment a kedvem az egész márkától.

Ezt a kis SMC-t meg tizesével veszem, sok gondot még nem okoztak, első verziói már 1 éve mennek 24 órásban, sok baj nem lehet vele, ha 2 éve skorában ki kell dobni, akkor ennyit megért.
Make love not Wor.

#242 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 24. 13:36

Hello!

Ha 15ezerből szeretnék egy olyan wifi routert t-com adsl-hez, ami lehetőleg tudjon wpa2-psk-t, és ne kelljen piszkálgatni, akkor ezen az ASUS-on kívül tudtok valamit ajánlani?
Hogyan lehet egy routert web-en keresztül elérni?

Köszi!
Üdvözlettel:
Gabi

#243 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 19:55

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 13:36

Hello!

Ha 15ezerből szeretnék egy olyan wifi routert t-com adsl-hez, ami lehetőleg tudjon wpa2-psk-t, és ne kelljen piszkálgatni, akkor ezen az ASUS-on kívül tudtok valamit ajánlani?

Köszi!

TP-Link  http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=318 
br 10 alatt

#244 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 20:49

Routerben engedélyezed a távoli kapcsolatot a pl a www-re, akkor beírod az ip-d a böngészőbe és a router loginja jön be. Néhány topiccal lejjebb épp ilyesmivel volt szívás. :)

#245 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 00:54

Lehet, hogy csak nekem kérdés, de:
2 wan-os routerrek közül valamelyikkel meg lehet-e oldani, hogy a load balancingon kívül szabályozzuk a forgalmat. Pl. egy adott webcímet (esetleg portot) csak az egyik wan-on lehessen elérni? Egy másikat pedig a másikon?
Vagy létezik-e erre más megoldás? Mi az? :)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#246 Felhasználó inaktív   nyiriz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 27. 12:55

Sziasztok!

Router vásárlás előtt állok, és már annyi hozzászólást olvastam elég sok routerről, hogy már eléggé belezavarodtam az egészbe.  ;)
Kinéztem magamnak többek között a Draytek Vigor 2200E Plus-t, de azt nem tudom róla, hogy tud-e két gép között sávszélességet megosztani? Ha igen, akkor csak a megadott értékek alapján, vagy dinamikusan is tud, azaz, ha az egyik gép nem használja ki a neki megadott sávszélt, akkor a másik gép kihasználhatja ezt?

A másik 2 kinézett router a Linksys WRT54GL, és a Zyxel P334WT lenne. Melyiket ajánljátok a 3 közül?

És még két láma kérdés (nem röhögni). :D
Mit jelent az, ha egy router Linuxos (pl: Linksys WRT54GL)? Van köze (most kompatibilitási gondokra gondolok) a PC op. rendszeréhez (XP)? Vagy ez teljesen független dolog?
A másik még lámább kérdés: mi az a pingelés, és hogy kell pingelni? Bocsi, hogy még ezt sem tudom.  :rolleyes:
Segítségeteket előre is köszi.  :respect:

Szerkesztette: nyiriz 2006. 11. 27. 12:58 -kor

#247 Felhasználó inaktív   nyiriz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 10:45

Idézet: nyiriz - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 12:55

Sziasztok!

Router vásárlás előtt állok, és már annyi hozzászólást olvastam elég sok routerről, hogy már eléggé belezavarodtam az egészbe.  ;)
Kinéztem magamnak többek között a Draytek Vigor 2200E Plus-t, de azt nem tudom róla, hogy tud-e két gép között sávszélességet megosztani? Ha igen, akkor csak a megadott értékek alapján, vagy dinamikusan is tud, azaz, ha az egyik gép nem használja ki a neki megadott sávszélt, akkor a másik gép kihasználhatja ezt?

A másik 2 kinézett router a Linksys WRT54GL, és a Zyxel P334WT lenne. Melyiket ajánljátok a 3 közül?

És még két láma kérdés (nem röhögni). :D
Mit jelent az, ha egy router Linuxos (pl: Linksys WRT54GL)? Van köze (most kompatibilitási gondokra gondolok) a PC op. rendszeréhez (XP)? Vagy ez teljesen független dolog?
A másik még lámább kérdés: mi az a pingelés, és hogy kell pingelni? Bocsi, hogy még ezt sem tudom.  :rolleyes:
Segítségeteket előre is köszi.  :respect:

Erre valaki?
Senki nem tud segíteni?
Pls!!!

#248 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 19:18

Drytek, Zyxel, Linksys -> minőségi, megbízhatósági sorrand, szerintem...

A router firmware-e, vagy is az alapprogramja a linuxos, szal semmi köze ennek a számítógép op. rendszeréhez.

A pingelés, az az, hogy egy adott csomagot küldesz az egyik eszközről a másik eszköz felé, az meg válaszol, te meg nézed az eltelt időt. Winben parancssor majd a ping parancs, ott bővebben ping /? és lesz kis segítség.
Verba volant, scribere non scio.

#249 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 01. 19:23

Idézet: nyiriz - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 10:45

Erre valaki?
Senki nem tud segíteni?

Draytek nem tud dinamikusan, de valami kapácsn itt fejtettük meg kb. 2 hete, szóval nyomogasd a page upot. Éppen a Draytek kapcsán fejtettem meg, hogy egyiket le kell korlátozni, a másik meg úgyis a max. rendelkezésreállít hazsnálja. De akkor biza a lan is korlátozódik  :D
Make love not Wor.

#250 Felhasználó inaktív   SzaZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 22:59

Sziasztok!

Szerintetek a Zyxel p334 router és a Zyxel-G560 AP/bridge stablian szeretik egymást fagyogatás nélkül elviselni? ;-)

#251 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 23:11

tudjon wpa2-psk-t,

A wpa2-psk miben különbözik a sima wpa-psk-tól?

Mennyivel jobb?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#252 Felhasználó inaktív   SzaZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 18:58

Sziasztok!

Megvettem a Zyxel P334WT-t, és PPoE-n nem tudok csatlakozni az ADSL-hez, D-link ADSL modem van, t-online.

LOGban a következő látszik:
1  12/05/2006 16:37:04  board 0 line 0 channel 0, call 66, C02 Call Terminated        CALL DETAIL RECORD 
2  12/05/2006 16:37:04  ppp:LCP Closing       
3  12/05/2006 16:37:04  ppp:PAP Shutdown       
4  12/05/2006 16:37:04  ppp:LCP Opening       
5  12/05/2006 16:37:04  ppp:LCP Starting       
6  12/05/2006 16:37:04  board 0 line 0 channel 0, call 66, C02 OutCall Connected 100000000        CALL DETAIL RECORD 
7  12/05/2006 16:37:04  board 0 line 0 channel 0, call 66, C01 Outgoing Call dev=6 ch=0        CALL DETAIL RECORD 

Szerintetek mi lehet a gond?

köszi

#253 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 20:26

:offtopic:

Idézet

Általános Szerződési Feltételek szerint az internetszolgáltatás kiesése időszakára az egy napra eső szolgáltatási díj nyolcszorosát (!!!) köteles a cég kötbérként visszafizetni ! Viszont a visszafizetés nem automatikus, csak annak fizetik, aki azt igényli.

MAGYAR TELEKOM
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#254 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 22:42

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 23:54

Lehet, hogy csak nekem kérdés, de:
2 wan-os routerrek közül valamelyikkel meg lehet-e oldani, hogy a load balancingon kívül szabályozzuk a forgalmat. Pl. egy adott webcímet (esetleg portot) csak az egyik wan-on lehessen elérni? Egy másikat pedig a másikon?
Vagy létezik-e erre más megoldás? Mi az? :)

Az en tapasztalatom szerint azt tudod beallitani hogy a belso halorol melyik WAN-t hasznalja a gep.
Mind a 2-t v. az egyiket.Celszeru a game-t az egyik WAN-ra, a torrent-et a masikra.Ha nem jatszol akkor szabad a palya.A torrent kihasznalja a 2 WAN-t.Le is, fol is. :cool:
Joeapi

#255 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 17:46

Udv!

Draytek-bol melyik az a tipus, amelyik megbirkozik egy kis letoltessel? Sok helyen olvasom, hogy az olcsobb routerek nem birjak a sok kapcsolatot.
Eleg a 2200-as sorozatbol valamelyik, vagy kell a 2900-as. Egy atszali es egy notebookhoz kellene. Letoltes csek az asztalin menne, mig a notebookon csak netezek. Jelzem nem vagyok hardcore letoltogeto.
Ja es a szomszednak nem en szeretnem a netet biztositani. Legyen biztonsagos.

szerk: lehet mas gyarto is

Szerkesztette: eddie 2006. 12. 07. 17:49 -kor

#256 Felhasználó inaktív   ralf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 11:31

Sziasztok!

Olyan routert szeretnék venni, ami Linux alapú (pl. be lehet rá ssh-zni, és ott is lehet kézzel konfigolni).

Az alábbi 2 routert néztem:
Linksys WRT54G
Linksys WRT54GL

Az utóbbiban a L rövidítés gondolom a  Linuxra utal. Valahol azt olvastam, hogy az újabban kiadott (V6) routerekben már csak feleannyi flash memória és fele annyi RAM van, mint a régebbiekben (V4).
Az lenne a kérdésem, ha a Linksys WRT54G a "régebbi", akkor az nem jobb ilyen szempontból?

A sima G-sre is lehet Linuxos firmware-t tenni, ill. cserélni, vagy az csak a GL-es változatban lehetséges?

Köszi!

#257 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 12:09

Idézet: eddie - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 17:46

Draytek-bol melyik az a tipus, amelyik megbirkozik egy kis letoltessel? Sok helyen olvasom, hogy az olcsobb routerek nem birjak a sok kapcsolatot.

Vigor nem éppen az olcsó kategória. :smoker:

#258 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 20:43

Tudom, hogy nem olcsó. A 2900-2910 50-60e-be kerül. Drága de nagyon. Most így kezdésnek veszek egy Zyxel 334WT-t.

#259 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 00:15

Szevasztok.

Egy teljesen egyszerű wireless routerre lenne szükségem. Az év nagy részében csak 1 felhasználóval (netezés, letöltés,játék). És nyaranta maximun még 2-3 gép.

A jelenlegit ingyen kaptam linksys WUSB11 v4.0

A gond vele az hogy alapállapotban 20-30 másodpercenkét laggol (Csak online játéknál meg voice chatnél észrevehető de akkor nagyon zavaró). Megoldásként lekapcsolom a Windows zero configot akkor minden ok de valamiért 10-12 óránbelül elveszti a kapcsolatot a routerrel. Mivel sem itt sem a linksys fórumokon senki nem tudott segíteni ezért úgy döntöttem lecserélem. Viszont a rossz tapasztalatok miatt nem merek bármit megvenni.

Ajánljatok légyszi valamit hozzá való wireless hálókártyával.

Előre is köszi.

#260 Felhasználó inaktív   Cufter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 16:31

Sziasztok!

Wlan-router kellene nekem is, de nekem fontos lenne, hogy legyen benne Repeater funkció.

Eddig kettüt néztem meg(ezek voltak a szomszéd boltban)
-az egyik egy TP-Link TL-WR641G(ebben nem vagyok biztos h tudja a repeater funkciót)
-a másik a Gigabyte GN-BR01G
Mindkettő olyan 12 körül van.

Szerintetek melyik lenne a jobb választás, vagy akár másik ajánlatot is örömmel fogadok, a lényeg a minnél nagyobb hatótávolság és a repeater funkció. Az ár max 16ezer.
A hatótávolság amúgy mitől függ(az antennát leszámítva), mert a TP-Linkes dobozon volt vmi ábra, hogy 1szeres, meg 2szeres meg hogy az sem mindegy h 54es vagy 108as. Vagy csak átverés? :confused:

Nagyon köszönöm!  :respect:
Mindennek van határa, még Magyarországnak is, csak rossz helyen!

Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.