HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#261 Felhasználó inaktív   Cufter 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 16:58

Idézet: Cufter - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 17:31

Sziasztok!

Wlan-router kellene nekem is, de nekem fontos lenne, hogy legyen benne Repeater funkció.

Eddig kettüt néztem meg(ezek voltak a szomszéd boltban)
-az egyik egy TP-Link TL-WR641G(ebben nem vagyok biztos h tudja a repeater funkciót)
-a másik a Gigabyte GN-BR01G
Mindkettő olyan 12 körül van.

Szerintetek melyik lenne a jobb választás, vagy akár másik ajánlatot is örömmel fogadok, a lényeg a minnél nagyobb hatótávolság és a repeater funkció. Az ár max 16ezer.
A hatótávolság amúgy mitől függ(az antennát leszámítva), mert a TP-Linkes dobozon volt vmi ábra, hogy 1szeres, meg 2szeres meg hogy az sem mindegy h 54es vagy 108as. Vagy csak átverés? :confused:

Nagyon köszönöm!  :respect:

Azt elfelejtettem beleírni, hogy MIMO-s router is jöhet, mert aztmondják ott nagyobb a hatótávolság.
Mindennek van határa, még Magyarországnak is, csak rossz helyen!

Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!

#262 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:14

Teszteles alatt van nalunk egy D-Link DGL-4100.A vezetek nelkuli valtozat az 4300.Szoval a lenyeg ,hogy ez a Gamefuel jol, mi tobb nagyon jol mukodik.A multkor elfelejtettem kikapcsolni a torrentet ami padlo gazzal ment, es kozben felleptem a Battlenet-re.Semmi szaggatas.Amikor vege volt a meccsnek akkor vettem eszre hogy be volt kapcsolva a utorrent.Jatekosoknak valo, ahol zavar a LAN szomszed.
Joeapi

#263 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:27

sziasztok. morfondirozom allin1 adsl modem+router vetelen, hogycsak 1 doboz legyen a ketto. megfigyeltem hogy a termeknek 2fele verzioja van. isdn-es es nem isdn-es. honnan lehet megtudni, hogy nekem melyikre van szuksegem?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#264 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:36

pl. onnan, hogy ISDN vagy nem ISDN a telefonod...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#265 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 07:33

Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 21:36

pl. onnan, hogy ISDN vagy nem ISDN a telefonod...

nem isdn a telefonom, de a szerelo valami olyasmit makogott tavaly, amikor leegett a kozpontban a vonali kartya hogy valami isdn kartyat dugtak a helyebe. minden esetre nalam nincs otthon NT1
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#266 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 6:33

nem isdn a telefonom, de a szerelo valami olyasmit makogott tavaly, amikor leegett a kozpontban a vonali kartya hogy valami isdn kartyat dugtak a helyebe. minden esetre nalam nincs otthon NT1

Szerintem jol sejted.Attol fugg hogy a kozpontban analog vagy digitalis fogadon vagy.Talan az ANNEX A
es ANNEX B is ezt sejteti.Eppen ezert nem mindegy hogy ki az ISP, mert az egyik igy ad a masik meg teljesen forditva.Ezert nagyon kozkazatos csak ugy modemet venni.Olyan modem nincs hogy mind a 2-t tudja.Bar a reklamba fel van sorolva mind a 2 szabvany,de kozoltek velem,hogy vagy csak annex a vagy csak annex b.Elobb a szolgaltatodat kell kifaggatnod hogy milyen szabvany szerint nyomnak.Pl. t-fos es az invitel nem egy csonakba eveznek ha jol emlekszem.Majd kiigazitanak a volt MATAV-os kollegak.Bocsi ha tevedtem ,de en nem telefonos vagyok. :)

Szerkesztette: Joeapi 2006. 12. 13. 21:06 -kor

Joeapi

#267 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 20:59

Tegnap jött meg a Zyxel 334WT routerem. Szerintem egész jó sikerült belőni az egy asztali és notebookhoz.

Ma az egész napos töltögetéstől már elfáradt, mert a letöltőgépen, eMule, lévő Outpost folyamatosan DOS támadást jelzett. Ezzel párhuzamosan megnéztem az eMule kapcsolatokat a tűzfalban és volt egy rakás "no rules..." eMule bejövő forgalom különböző címekről. Lehet a kettő összefügg.
Most újraindítottam és megszűnt a DOS figyelmeztetés. (Most miért van Dejavu érzésem? Mármint mintha egyszer már ugyanezt gépeltem volna valamikor. Pedig ez az első routerem. Ráadásul nem láttam kétszer a fekete macskát.)

Úgy néz ki egy napot nem bír ki. Azért nem rossz eredmény. Már előre lecsökkentettem a max kapcsolatok számát 200-ra az eMule-ban. smallnetbuilder Ebeen a tesztben a legjobbak max 160 körüli kapcsoalttal birkóznak meg egyszerre.

Majd még gyűröm a routert. Lehet hogy tudok még finomítani rajta.

#268 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 20:53

Idézet: eddie - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 19:59

Tegnap jött meg a Zyxel 334WT routerem. Szerintem egész jó sikerült belőni az egy asztali és notebookhoz.

Ma az egész napos töltögetéstől már elfáradt, mert a letöltőgépen, eMule, lévő Outpost folyamatosan DOS támadást jelzett. Ezzel párhuzamosan megnéztem az eMule kapcsolatokat a tűzfalban és volt egy rakás "no rules..." eMule bejövő forgalom különböző címekről. Lehet a kettő összefügg.
Most újraindítottam és megszűnt a DOS figyelmeztetés. (Most miért van Dejavu érzésem? Mármint mintha egyszer már ugyanezt gépeltem volna valamikor. Pedig ez az első routerem. Ráadásul nem láttam kétszer a fekete macskát.)

Úgy néz ki egy napot nem bír ki. Azért nem rossz eredmény. Már előre lecsökkentettem a max kapcsolatok számát 200-ra az eMule-ban. smallnetbuilder Ebeen a tesztben a legjobbak max 160 körüli kapcsoalttal birkóznak meg egyszerre.

Majd még gyűröm a routert. Lehet hogy tudok még finomítani rajta.

A 40-50k-s kategoria tud 180-at.Pl. D-Link DGL4300-4100,Netgear RangeMax240 WPNT834.
A Linksys WRT54GX mar csak 128-at, de a WRT54G V5 mar csak 8-cal dicsekedhet.Szoval az a 200 nagyon durva, es irrealis elvaras egy olcso router-tol.Talan rosszul valasztottal.A mostani uj olcso,gagyi vezetekes
router-ok 30-60-at tud.Mivel mindegyikben ua. chipset van. :cool:
Joeapi

#269 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:11

Sziasztok!

Otthonra lenne szükségem egy routerre. Két gép közt akarom megosztani a netet, + az sem ártana, ha a két gép össze lenne kötve. Torrent menne rajta meg Flasget meg esetleg hálózati játék (persze nem egyszerre).

Olyan kéne, ami nem bontja a kapcsolatot, vagy ha igen, akkor a gép újra tud "tárcsázni".  És persze ne kelljen informatika-doktori a beállításához.

Előre is köszi a segítséget.

#270 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:58

Joeapi:

Tudtam hogy mire számíthatok. Annyira nem rossz az eredmény. Majd ha lesz pénzem egy drágábbra, akkor veszek egy jobbat. A D-linken gondolkodom.

Tarzaan:

Amit kolléga is ajánlott és amit linkeltem korábban oldalt nézd meg. Smallnetbuilder Maximum simultaneous connections-t válaszd! Ott látszik, melyik mit bír.

#271 Felhasználó inaktív   infectedmann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 17:36

A kérdésem az, hogy milyen WLAN routert és WLAN hálókártyát ajánlotok. Olvastam olyat, hogy van olyan router ami a p2p rendszereknek betesz és egyszerűen megszakítja a netet. Na nekem ez nem lenne túl szerencsés :) Tehát vmi megbízható Router kell ami nem tilt se semmit és nem rakoncátlankodik.
Ha esetleg fontos tényező: kábel net van bekötve az új kéróba és a megosztásbanj szereplő két szoba közötti távolság ~10-11 méter.

Előre is köszi a segítséget.

u.i.: D-Link WLAN Routerek jók?

Szerkesztette: infectedmann 2006. 12. 19. 17:39 -kor

#272 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:11

Sziasztok!
Kéne nekem egy hálózat idehaza, charile irányított ide a hálózatos topicból, hogy egy megfelelően felszerelt és konfigolt router megoldaná az összes nyomoromat. Ha valakinek lenne konkrét típusajánlata, esetleg segítene a konfigolásban, illetve annak megértésében, azt megköszönöm és természetesen nem is kívánom ingyen.

Ami adott:
- egy adsl internet
- egy kábelnetes internet
- egy hálózatra köthető (multifunckiós) nyomtató
- egy asztali gép
- egy notebook (wifis)
- egy (web)szerver

Későbbi opciók:
- még egy notebook
- még egy nyomtató
- asztali dvd-lejátszó (esetleg felvevő)

Na, ezeket szeretném valami értelmes hálózatba összehozni, perpill nyilván a meglévő cuccokat, de a méretezés okán nem árthat számolni a későbbi opciós résszel.
Ahogy a dolgot elképzelem:
- A szerver (otthoni webes fejlesztéshez kell) csak a belső hálózatról elérhető (windowsos szerver!)
- A kábeles net wifin elérhető a notik számára
- Az adsl az asztali gép számára van fenntartva (amennyiben megfelelő minőségű dupla WAN-os router létezik, mehet egybe, de nekem fontos az asztali gépen  a most használt IP-tartomány (kifelé), mivel a publikus szerverem arra szűr).
- A nyomtató minden hálózatra csatolt eszköz számára elérhető (lehetőleg az összes funkciójával egyetemben: nyomtató, fax mindenképp)
- A wifi jól védhető (mac address alapján szűrve, nem tudom, ez jelent-e valami extrát a hw-ben)
- Valamelyik csatlakozási ponton létre lehessen hozni vpn-alapú csatlakozást külső gép számára (ez akkor kéne, ha be akarok engedni valakit a webszerverre, mondjuk tesztelni egy munkát)

Lehet, hogy kicsit zagyva a dolog, akkor bocsi, ha valaki segít kicsit rendet tenni és felhomályosítani, mik a lehetőségek, akkor nagyon köszönöm előre is.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#273 Felhasználó inaktív   horitomy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 17:35

Ne szóljatok meg, hogy máshova is írtam ezt, de most látom, hogy ide kellett volna írnom. Bocsi!

Ajánlásokat szeretnék kérni! Melyiket vegyem?
Asus WL-550ge vagy Asus WL-500gp ?
Melyiknek mi a legnagyobb előnye? Az új adsl2 ezekkel is működik majd?
(Ezzel a 550-essel is tudok letölteni kikapcsolt gépnél? Ezen is van usb port?)
Köszönöm!

Szerkesztette: horitomy 2006. 12. 20. 17:36 -kor

#274 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:33

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 20:53

A 40-50k-s kategoria tud 180-at.Pl. D-Link DGL4300-4100,Netgear RangeMax240 WPNT834.
A Linksys WRT54GX mar csak 128-at, de a WRT54G V5 mar csak 8-cal dicsekedhet.Szoval az a 200 nagyon durva, es irrealis elvaras egy olcso router-tol.Talan rosszul valasztottal.A mostani uj olcso,gagyi vezetekes
router-ok 30-60-at tud.Mivel mindegyikben ua. chipset van. :cool:

cFos kevert be. Csak tette a dolgát. Favour bandwith. Emiatt szart arra, ha böngészni akartam. 2000+ pingek letöltés mellett. Favour ping-re áttéve a ping lement 100-200 környékére. Letöltés padlón torrenttel. Emellett még MTU és MSS beállítás.
DoS a béna firmware miatt volt, csere a benne lévő gyárira és azóta semmiféle attakk nincs az Outpost szerint.

Ettől még lehet, hogy gondja támadna egy egész napos letöltéssel, de nálam annyit sosem megy. Nekem néma csend kell az alváshoz. Emiatt gép kikapcs éjjelre.

Eddig jó.

Na megyek a cFos topikba.

Szerkesztette: eddie 2006. 12. 22. 18:35 -kor

#275 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:35

Ááááá a kukim tele van ezzel. Egyszer normálisan lehet netelni, míg utána lassú. A letöltés sebessége és a kapcsolatok száma nem változik. Mi az a ping, ami még normálisnak nevezhető? 2600 szerintem már sok. Lehet veszek egy D-Link DIR-655-öt. Arra azt írják, hogy jó gyors. Vagy egy DGL-4300?
Még kipróbálom a trigger portot.

szerk:
Ja és a router status oldala szerint unatkozik a kicsike. Proci 8%, mem 52%. Az eddigi legdurvább 60/60% volt, de akkor már másodperceket kellett várni, mire foglalkozott egy oldal letöltés kéréssel.

Szerkesztette: eddie 2006. 12. 23. 11:39 -kor

#276 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:42

Idézet: eddie - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 10:35

Ááááá a kukim tele van ezzel. Egyszer normálisan lehet netelni, míg utána lassú. A letöltés sebessége és a kapcsolatok száma nem változik. Mi az a ping, ami még normálisnak nevezhető? 2600 szerintem már sok. Lehet veszek egy D-Link DIR-655-öt. Arra azt írják, hogy jó gyors. Vagy egy DGL-4300?
Még kipróbálom a trigger portot.

szerk:
Ja és a router status oldala szerint unatkozik a kicsike. Proci 8%, mem 52%. Az eddigi legdurvább 60/60% volt, de akkor már másodperceket kellett várni, mire foglalkozott egy oldal letöltés kéréssel.

Ha van eleg penzed a DGL-4300, es 4100  nagyon gyors.Ha interneten keresztul veszed szallitasi koltseggel egyutt kb. 10 000- 15 000 Ft-tal olcsobb. :up:
Joeapi

#277 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:43

Idézet: Before - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 9:11

Sziasztok!
Kéne nekem egy hálózat idehaza, charile irányított ide a hálózatos topicból, hogy egy megfelelően felszerelt és konfigolt router megoldaná az összes nyomoromat. Ha valakinek lenne konkrét típusajánlata, esetleg segítene a konfigolásban, illetve annak megértésében, azt megköszönöm és természetesen nem is kívánom ingyen.

Ami adott:
- egy adsl internet
- egy kábelnetes internet
- egy hálózatra köthető (multifunckiós) nyomtató
- egy asztali gép
- egy notebook (wifis)
- egy (web)szerver

Későbbi opciók:
- még egy notebook
- még egy nyomtató
- asztali dvd-lejátszó (esetleg felvevő)

Na, ezeket szeretném valami értelmes hálózatba összehozni, perpill nyilván a meglévő cuccokat, de a méretezés okán nem árthat számolni a későbbi opciós résszel.
Ahogy a dolgot elképzelem:
- A szerver (otthoni webes fejlesztéshez kell) csak a belső hálózatról elérhető (windowsos szerver!)
- A kábeles net wifin elérhető a notik számára
- Az adsl az asztali gép számára van fenntartva (amennyiben megfelelő minőségű dupla WAN-os router létezik, mehet egybe, de nekem fontos az asztali gépen  a most használt IP-tartomány (kifelé), mivel a publikus szerverem arra szűr).
- A nyomtató minden hálózatra csatolt eszköz számára elérhető (lehetőleg az összes funkciójával egyetemben: nyomtató, fax mindenképp)
- A wifi jól védhető (mac address alapján szűrve, nem tudom, ez jelent-e valami extrát a hw-ben)
- Valamelyik csatlakozási ponton létre lehessen hozni vpn-alapú csatlakozást külső gép számára (ez akkor kéne, ha be akarok engedni valakit a webszerverre, mondjuk tesztelni egy munkát)

Lehet, hogy kicsit zagyva a dolog, akkor bocsi, ha valaki segít kicsit rendet tenni és felhomályosítani, mik a lehetőségek, akkor nagyon köszönöm előre is.

Itt a valasz ami mar volt 1x.
"-két bejövő ADSL-t is kezel
-portonként lehessen korlátozni a sávszéleségét"
Sonicwall TZ170
http://www.sonicwall...170/TZ170_1.htm
Zywall
http://www.zyxel.hu/...php?cid=4&id=96
Xincom
http://www.xincom.com/twr603.html

Ez nem a megfizetheto kategoria.Ha azt akarod hogy mukodjon is akkor szamolj 100k.
20k a megfizetheto, de az nem mukodik.(planet es tarsai).Esetleg ha nem kell a 2 WAN
akkor talan talalsz olcsobbat,de jobbat nem.Sonicwall es a Xincom az kiraly cool_2.gif
Joeapi

#278 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 13:59

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:42

Ha van eleg penzed a DGL-4300, es 4100  nagyon gyors.Ha interneten keresztul veszed szallitasi koltseggel egyutt kb. 10 000- 15 000 Ft-tal olcsobb. :up:

Köszönöm a választ!

DGL-4300, DIR-635, DIR-655 (bár ez még nem kapható itthon). Ezek közül lesz majd valamelyik januárban.

Ez volt a tanulópénz. Pedig rohadt sokat olvastam a témában. Miután megvettem, utána találtam meg a Smallnetbuilder oldalt. Korábban kellett volna.

Amúgy jó kis cucc. Egész lakásban fullon a térerő. Netezni, email stb jó, kivéve p2p. Legalábbis nálam nem vált be.

Szerkesztette: eddie 2006. 12. 23. 14:06 -kor

#279 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 19:39

eddie, talán ITT tudnak okossággal szolgálni. Egy próbát megér.
Verba volant, scribere non scio.

#280 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:11

Idézet: Thegrey - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 19:39

eddie, talán ITT tudnak okossággal szolgálni. Egy próbát megér.

thx csekkolom

Érdekes egy dög. Ful sávszélnél pörgősen jöttek le az oldalak, majd gondolt egyet és belassult.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.