HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2441 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 03. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 03. 18:50

elnézést ha másként értelmeztétek a leírtakat, nem akartam megbántani senkit

én amit linkeltem képet az valóban a WAN-LAN közt mutatja a szimultán sebességet, de mint látszik, már 30e alatt válogatni lehet más gyártóktól akik többet hoznak ki az eszközök ezen sebességéből, nem kell itt többszázzal riogatnotok senkit.. mert az szintén nemigaz.

Ja, persze, így teljesen igaz. Viszont kérdés az, hogy van-e szükség többre? Szerintem ma a home user-ek 99%-ának bőven elég az, amit a 1043 tud (fp120 után második legnagyobb a digi féle 80/20-as net tudomásom szerint). És ha ez elég, akkor miért költene rá többet, ha _csak_ ez az egyedüli szempont? Mert ha stabilitási vagy akármilyen problémák lennének a tplink-kel, akkor más lenne a helyzet, de én nem tudok ilyenről...

Ráadásul a különbség szerintem marginális, ha most nálam lehetne 120-as netet kötni és kötnék is 120-ast, akkor se hiszem, hogy lecserélném a jelenlegi router-t. Ha újat vennék, akkor lehet, hogy ráköltenék velemennyivel (10-20%-al, kb. max 2000 Ft-al) többet, de lecserélni nem hiszem, hogy lecserélném, ha a 120 mega helyett csak 100-al jönne. (Persze nem lehet, 30 a maximum; és nem is kötnék, nekem a felfelé menő ág a karcsú az fp120-nál is)

#2442 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 07:22

Én már inkább ajánlanám a Mikrotik RB751g-t. Mindegyiket kilométerekkel kenterbe veri....

#2443 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: lrajmon - Dátum: 2012. 07. 04. 08:22

Én már inkább ajánlanám a Mikrotik RB751g-t. Mindegyiket kilométerekkel kenterbe veri....

Ára?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2444 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 09. 01:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 07. 09. 00:09

az egyébként jóval jobb teljesítményt nyújtó, tartósabb termékekről ismert

De baszki, nem lesz jobb teljesítmény, ami amúgy is relatív, és arra tekerjük, amerre akarjuk, valamint az biztos, hogy nem tartósabb. Csőlátású marketing az megy.
Make love not Wor.

#2445 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 05:17

tartósabb termékekről ismert Linksys

Igen, ez így ebben a formában egy jó nagy hazugság.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2446 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 10:23

Sziasztok! Furcsa volt olvasni a megkezdett párbeszéd irányát. Azt gondolom, hogy két irányba siklott el a dolog amit találn nevezhetünk a szoba főfonalának, illetve talán céljának (bár ez lehet, hogy túlzás) Ahogy azt más is leírta egy részetek agresszívan írja, hogy vagy TP-Link a jó, vagy egy ugrással a több százezres cuccok, miközben azzal próbáltok érvelni, hogy az egyébként jóval jobb teljesítményt nyújtó, tartósabb termékekről ismert Linksys fölöslgesen drágább néhány ezer forinttal, de nem azért nem elragadtatva egy huszárvágással a másik ötletetek a több százezres ipari router. Szerintem átlag otthoni felhasználásról szól a dolog (ami még mindig nem mindig a napi két freemail nyitogatást jelenti) és jobb megoldásokról kellene, hogy szóljon a dolog. A másik pedig, hogy egy-két ember arra, hogy ha valakinek más a véleménye és nem mellesleg tényekkel is alátámasztja az biztosan Cisco részvényes, de akkor amikor én tettem fel a kérdést, hogy vajon miért vív valaki élet halál harcot a routerek kis Polski-jáért, arra nem kaptam érdemi választ.
Engem nem zavar ez a hangnem, de szerintem tudunk személyeskedés és sértések nélkül is véleményt ütköztetni és esetleg segíteni másoknak

Ne hazudj! Write only üzemmódban vagy? Kaptál választ, több embertől is, szépen leírva, hogy miért javasolják _inkább_ a TP-Linket, többek között tőlem is példákkal alátámasztva. S nehogy azt mond, hogy elfogult vagyok, mikor az aláírásomban ott van, hogy - még - egy Linksys routert használok! Ezzel szemben te milyen példát hoztál fel, azonkívül, hogy sértődötten sírdogálsz, marketing jelszavakat hajtogatva?

Azt amúgy megérted-e, ha az ár az elsődleges szempont, amikor egy routert kell venni, akkor azért jobb a TP-Link (olcsóbb, és 5 azaz öt év gari van rá, hasonló - vagy akár jobb - teljesítmény, illetve hasonló - vagy akár jobb - megbízhatóság mellett), ha meg a teljesítmény az elsődleges, vállalati jellegű elvárásokkal, akkor pedig a Linksys/Cisco ezen kategóriája ugyanolyan játékszer csupán, mint a TP-Link... Ár/teljesítmény mutató, hmm, nem dereng semmi?

Ha az első kategóriába választasz Linksys/Cisco-t, mivel van rá pénzed, s nem szimpatikus az olcsóbb, hajrá, semmi gond ezzel nincs, mindenki ott költi el a pénzét, ahol akarja. Ha azt mondod, olyan featurja van, amit más nem tud, s neked meg kell, ok, mindenki megérti. De mást ezzel a marketinges sértődött dumával piszkálni, az nem úriember dolog.

Tudod, az a sejtésem, hogy rájöttél, drágán vásároltál, ugyanazt megkaphattad volna jóval olcsóbban is, és ez most kihozta belőled az ördög ügyvédjét.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2447 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 12:19

rúterek mercédese blablabla, cupp-cupp.

https://www.hwsw.hu/...ksys-felho.html
ez mivel magyarázzátok a cégnél? a fél világ rajtatok meg a szerencsétlen nyomi elgondolásotokon röhög...

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2448 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 09. 06:17

Igen, ez így ebben a formában egy jó nagy hazugság.

kell egy tartós linksziszbájsziszkó rútermodem? ottan vanik fent a padláson, halálra csapkodtam azt a használhatatlan fost.

Szerkesztette: avmanster 2012. 07. 09. 12:23 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2449 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 12:41

Sziasztok! Furcsa volt olvasni a megkezdett párbeszéd irányát.

Ja, hogy elküldünk a halál faszára a hazugságaiddal? Akkor miért folytatod?

Idézet

Ahogy azt más is leírta egy részetek agresszívan írja, hogy vagy TP-Link a jó

A "tplink jó" igaz, az "agresszívan tolja" hazugság.

Idézet

vagy egy ugrással a több százezres cuccok

Ez is hazugság.

Idézet

miközben azzal próbáltok érvelni, hogy az egyébként jóval jobb teljesítményt nyújtó, tartósabb termékekről ismert Linksys fölöslgesen drágább néhány ezer forinttal

Na, akkor te is próbálhatnál érvelni, marketing bullshit helyett mondjuk konkrétumokkal.
Melyik X linksys termék mutat jobb teljesítményt, mint az Y nem linksys termék, és pontosan miben és mennyivel?
Melyik X linksys termék tartósabb, mint az Y nem linksys termék, és pontosan mennyivel?

Gyerünk, sok a rizsa, kevés a hús...

Idézet

de nem azért nem elragadtatva egy huszárvágással a másik ötletetek a több százezres ipari router.

Ismét csak hazugság. Ha leírod százszor akkor se lesz igaz, max. én is leírom százszor, hogy hazugságot írtál. Nem vagyunk olyan egybites hülyék, akik beszopják a marketingedet.

Idézet

Szerintem átlag otthoni felhasználásról szól a dolog (ami még mindig nem mindig a napi két freemail nyitogatást jelenti) és jobb megoldásokról kellene, hogy szóljon a dolog.

Nem, nem igaz. Elsősorban megfelelő megoldásokról kell szólnia, az ár/érték arányt is figyelembe véve. Ráadásul kérdéses, hogy a "jobb megoldás" (már ha tényleg jobb, hipotézisként fogadjuk el igaznak) érzékelhetően jobb-e az adott felhasználónak?

Idézet

A másik pedig, hogy egy-két ember arra, hogy ha valakinek más a véleménye és nem mellesleg tényekkel is alátámasztja az biztosan Cisco részvényes,

Hazugság. Nem csicsó részvényes vagy, hanem csicsó alkalmazott. Kicsit más a szitu :D
Ugyanakkor tényeket nem mondtál (meg a másik nick se, amelyik ezt csicsó marketinges agybajt tolja), hanem csak szopod bő nyállal a linksys-t meg fikázod a tplinket.
Tényeket kurvára nem sikerült hoznod ebben a hozzászólásban sem.

Idézet

de akkor amikor én tettem fel a kérdést, hogy vajon miért vív valaki élet halál harcot a routerek kis Polski-jáért, arra nem kaptam érdemi választ.

Te vívsz itt élethalálharcot, mi csak azért válaszolunk a kreténségedre, hogy nehogy valaki beszopja a bullshitedet. Teccikérteni?
Jut eszembe, már megint a fud, ennyit tudsz meg a nevedet.

Idézet

Engem nem zavar ez a hangnem, de szerintem tudunk személyeskedés és sértések nélkül is véleményt ütköztetni és esetleg segíteni másoknak

Ja, _mi_ ezt próbáljuk, segíteni másoknak. Te meg nyilván mást.

Szerkesztette: xclusiv 2012. 07. 09. 12:42 -kor

#2450 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 06:20

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 09. 13:41

Ja, hogy elküldünk a halál faszára a hazugságaiddal? Akkor miért folytatod?

A "tplink jó" igaz, az "agresszívan tolja" hazugság.

Ez is hazugság.

...

Hagyd már ezt a sales manáger nyomoroncot. Halvány lilája sincs, hogy milyen környezetben, milyen árérzékenység van. Egy 2-5 ezer forintos ADSL előfizetéshez sem venni, sem ajánlani nem fogok 5-7 ezer forintnál drágább routert. (Gyakorlatilag a TP-Link ezt tudja.)
Egy vállalati környezetben, ahol Gigabiten jön a hozzáférés és alapvetően csicsóra lett kialakítva, a kevés macera érdekében csicsót fogok javasolni bővítés/upgrade szempontok miatt.

A többi meg faszság nagyjából.
Egyébként meg vannak kollégáim, akik tudnak jobbat és viszonylag olcsóbbat is mondani a csicsónál. Drágábbat is.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2451 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 07. 16. 00:02

A rendszer remekül működik, hogy egészen konkrét legyek a főnökömnek a héten állítottuk be.

Ahamm. Van egy ismerősöm, aki nem ilyet állított be a főnökének, tehát az jobb, ez meg szar?

Többire nem írok, ugyanazt ismételgeted, kérdésre meg nem válaszolsz a másik topikodban sem.

"Én továbbra is azt gondolom, hogy minimálisan érdemes többet adni egy hosszútávon is jól működő routerért, mint pl. a Linksys cumói, mint erősen határos félmegoldásokkal szórakozni."

Ez meg hazugság. Nem jobb, nem működik jobban hosszú távon, a félmgeoldás meg teljesen más dolog. Pld. az egyik júzerem LinkSys cucca szerintem fél megoldás, mert nem lehet MAC addresshez a DHCPben fixre kiosztandó IP-t megadni. Ez szerintem a fél router. Vagy szerinted mit kell tudnia és mitől több az azonos árkategóriás?

Aztán folytathatjuk az intelligens házzal. Ha már elkezdted.
Make love not Wor.

#2452 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 23:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 07. 16. 00:02

Úgy látom, hogy sajnos továbbra is fennállnak az előbbi problémák.

Úgy látom, hogy sajnos megint visszajöttél reklámozni. Reklámozni, mert érdemi mondanivalód nincs. Remélem nem sikerül senkit se megvezetned a hazugságaiddal.

#2453 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 01:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 07. 16. 00:49

Ahogy írtam az egyik legnagyobbak vagyunk Magyarországon, így finoman szólva nem 5-10 user kommenttel dolgozunk.

Meg az agymosásban is jók vagytok. Amúgy arányt/típust/darabszámot tudsz mondani? Mittomén, WAP54-ből nagyjából mennyi hullok, WRT-ből, satöbbi? Érdekelne az 542 és 543 mellett.

Természetesen azt az egyszerű kis opciót levonva, hogy a WAP54 nálam egy csomó specifikációt nem tejesített, és az akkori "legnagyobb Magyarországon" által megfejtett konfig abban a formában működésképtelen volt. Nehéz volt beismerniük, hogy szar az egész és Ők is bedőltek a marketingnek.
Make love not Wor.

#2454 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 16. 02:16

Amúgy arányt/típust/darabszámot tudsz mondani?

Hogy tudna már?
Konkrétumot eddig se mondott, csak hazudik itt meg tolja a fud-t, ennyit tud ez a marketinges bot.

#2455 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 16. 13:27

Konkrétumot eddig se mondott, csak hazudik itt meg tolja a fud-t, ennyit tud ez a marketinges bot.

Ennek kellett rögtön 2 topik, ott azért kérdeztem egy csúnyát :-D
Make love not Wor.

#2456 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 19:35

Búcsút vettünk tőle..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2457 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 19:41

R.I.P
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2458 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 16. 20:35

Búcsút vettünk tőle..

De most tényleg, faszság volt, de eddigi hsz-ek miért nem maradtak? Utókornak néha nem árt mutogatni, meg ha újrareggel, vagy valami, akkor itt lehet folytatni.

No meg ha közösség ezt akarja és működik, akkor basszuk ki verset is.
Make love not Wor.

#2459 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 16. 20:44

De most tényleg, faszság volt, de eddigi hsz-ek miért nem maradtak? Utókornak néha nem árt mutogatni, meg ha újrareggel, vagy valami, akkor itt lehet folytatni.

No meg ha közösség ezt akarja és működik, akkor basszuk ki verset is.

Sztem tartsunk minden héten szavazást, hogy kit b*sszunk ki :D

Hogy ON is legyen kedvenc linksys rráútörr (ezt egy indiai kollégától tanultam) barátom sajnálatos módon lecserélődött tplinkre, mivel a vén göthös nem vitte az 50et ez meg igen és a számomra megfelelő tudású linsys termékek 20 felett voltak én meg annyit nem adok ki, főleg, hogy spórolásból lett nagyobb csomag és nem volt kedvem a különbözetet 2 évre előre elkölteni...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2460 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2012. 07. 16. 21:33

a számomra megfelelő tudású linsys termékek 20 felett voltak én meg annyit nem adok ki, főleg, hogy spórolásból lett nagyobb csomag és nem volt kedvem a különbözetet 2 évre előre elkölteni...

Ehh, élmény és s smarthome az simán megért volna ennyit. Kinek lehet itt felhős routere a HWSW-n? Nalátod, ezzel is verhetnéd a nyálad. Nézhetted volna a dolog többi előnyét, vetted ezt a gagyit, oszt nagyra vagy vele, miközben akár élményt is kaphatnál egy igazán jó routerrel?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.