HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2461 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 16. 20:48

Idézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 16. 20:35

Búcsút vettünk tőle..

Egyébként azonos Dokyxxx Levixxx-el?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2462 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 20:49

Idézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 16. 20:35

Búcsút vettünk tőle..

köszönöm

#2463 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 20:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 16. 20:44

De most tényleg, faszság volt, de eddigi hsz-ek miért nem maradtak? Utókornak néha nem árt mutogatni, meg ha újrareggel, vagy valami, akkor itt lehet folytatni.

Én úgy gondolom, hogy a kommentjei akár alkalmasak lehetnek a tapasztalatlan, de a jól hangzó bullshit-re fogékony fórumozók megvezetésére. És szerintem ennek a topic-nak az a célja, hogy segítsünk nekik.

Idézet

No meg ha közösség ezt akarja és működik, akkor basszuk ki verset is.

Vers a maga módján szórakoztató, ha fél éve kiteszik akkor nem lenne mém a 18"-os ivy bridge-es tábla :)
Bár igaz, hogy mostanában elkezdett személyeskedni, szóval egy tockos kijárna neki, de szerintem a kitiltáshoz kicsit több kellene. Megértem szegényt, már ha igaz az, hogy a win8 sikerére tett fel mindent...

(Persze ez csak az én véleményem)

#2464 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 16. 21:00

Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 16. 21:54

Én úgy gondolom, hogy a kommentjei akár alkalmasak lehetnek a tapasztalatlan, de a jól hangzó bullshit-re fogékony fórumozók megvezetésére.

Megértem szegényt, már ha igaz az, hogy a win8 sikerére tett fel mindent...

Pár hülyével és flasdesignerrel ezért állok levitatkozni, valaki rákuglizik, megtalálja, hogy le kell tiltani a WU-t, én meg csak lesek, mikor egyszeri júzer jön a faszságaival, mert ezt meg honnan szedte?

Vers meg jahh, iPadra is feltett már mindent, nézd meg az aláírását, ahhoz is buta, hogy átírja Win8ra. Vagy majd egy verziót kihagy, aztán a következő aktuális őrületénél meglátjuk.
Make love not Wor.

#2465 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 21:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 16. 20:44

De most tényleg, faszság volt, de eddigi hsz-ek miért nem maradtak? Utókornak néha nem árt mutogatni, meg ha újrareggel, vagy valami, akkor itt lehet folytatni.

No meg ha közösség ezt akarja és működik, akkor basszuk ki verset is.

Azért lett kiszabva, mert túlságosan reklámba hajlott, amit csinált. Eleve más munkássága nem is volt, mint a megmondás a TP szar, Linksys mekkora kerály felállásban, de eleinte úgy tűnt, hogy legalább utóbbi mellé van érve, meg párbeszédre hajlam. Aztán ehelyett lett a nem válaszolás kérdésekre, de magszalag ismétlése téma. az ilyesmit meg nemár. A szebb mementói megvannak idézetben úgyis.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2466 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 20. 11:18

T. Szagértők! A sokat emlegetett töpö 1043-as azonos a TP-Link TL-WR1043ND-el? Ez tudja kezelni a PPPoE protkót is?

Palkó

Szerkesztette: PatóPál 2012. 07. 20. 11:19 -kor

Palkó

#2467 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 20. 11:19

Idézet: PatóPál - Dátum: 2012. 07. 20. 12:18

T. Szagértők! A sokat emlegetett töpö 1043-as azonos a Link TL-WR1043ND-el? Ez tudja kezelni a PPPoE protkót is?

Ja. LEgalábbis olyan routert ezer+1 éve nem láttam, ami nem tud PPPOEt.
Make love not Wor.

#2468 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 20. 12:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 20. 12:19

Ja. LEgalábbis olyan routert ezer+1 éve nem láttam, ami nem tud PPPOEt.

Köszönöm. Én olyan keveset látok, hogy abból nem mertem általánosítani :-)
Palkó

#2469 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 21. 13:34

Idézet: PatóPál - Dátum: 2012. 07. 20. 13:04

Köszönöm. Én olyan keveset látok, hogy abból nem mertem általánosítani :-)

Nem is általánosítani kell, hanem beírni a gúgelbe hogy tplink, megnyitni a cég weboldalát, kb. 3 kattintással eljutni az adott termékig, ott pedig a features vagy specifications fülön megnézni. Ha ez nem egyértelmű, akkor a manual-t is le lehet tölteni és meg lehet nézni.

#2470 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 21. 13:48

Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 21. 14:34

Nem is általánosítani kell, hanem beírni a gúgelbe hogy tplink, megnyitni a cég weboldalát,

Ha ez nem egyértelmű, akkor a manual-t is le lehet tölteni és meg lehet nézni.

Ráadásul TPLink routrekhez még szimulátor is van, amin nyomkodhatod a webes felületét.
Make love not Wor.

#2471 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 21. 22:42

Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 21. 14:34

Nem is általánosítani kell, hanem beírni a gúgelbe hogy tplink, megnyitni a cég weboldalát, kb. 3 kattintással eljutni az adott termékig, ott pedig a features vagy specifications fülön megnézni. Ha ez nem egyértelmű, akkor a manual-t is le lehet tölteni és meg lehet nézni.

Jóvan, na! ;-) Néha hüleséggel eltérítik a zember gondolkodását (ti a nézett naaagy online bolt termék-ismertetőinek némelyikében kiemelik a pppoe-t, másokéban meg nem szerepeltetik), hogy a legegyszerűbb dolgok nem jutnak a zeszébe... pl hogy gúgelbe írja a termík nevét + pppoe. A tanulság persze: csak tiszta forrásból...
Palkó

#2472 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 08:55

Netgear WNDR3800-ról mi a vélemény, lányok? Fater szemezik vele, valaki behülyítette, hogy milyen profi cucc. Tényleg? Megéri az árát? Az lenne a fontos, hogy stabil legyen 20/10mbites torrentezés mellett is (tudja vinni USB-n), meg menjen rá OpenWrt, esetleg jó lenne, ha kisebb statikus weblapot is ki tudna szolgálni éjjel-nappal (persze DynDNS felé is jelentse le az IP-ket). Wi-Fi sebességbajnokság erősen mellékes, csak ne dobálja el a Wi-Fi kapcsolatokat.

Szerkesztette: Raynes 2012. 07. 22. 08:56 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2473 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 17:55

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 07. 22. 09:55

Netgear WNDR3800-ról mi a vélemény, lányok? Fater szemezik vele, valaki behülyítette, hogy milyen profi cucc. Tényleg? Megéri az árát? Az lenne a fontos, hogy stabil legyen 20/10mbites torrentezés mellett is (tudja vinni USB-n), meg menjen rá OpenWrt, esetleg jó lenne, ha kisebb statikus weblapot is ki tudna szolgálni éjjel-nappal (persze DynDNS felé is jelentse le az IP-ket). Wi-Fi sebességbajnokság erősen mellékes, csak ne dobálja el a Wi-Fi kapcsolatokat.

Jó lesz erre a feladatra, simán viszi a 80/25-öt is de természetesen csak 3rd party firmware-rel tudod megoldani az összes elképzelt funkciót.
További felvilágosításért néz be IDE.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2474 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 07. 15:23

TP-Link TL-WDR4300-ről mik a vélemények?

Továbbra is ezek a kritériumok:

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 07. 22. 09:55

Az lenne a fontos, hogy stabil legyen 20/10mbites torrentezés mellett is (tudja vinni USB-n), meg menjen rá OpenWrt, esetleg jó lenne, ha kisebb statikus weblapot is ki tudna szolgálni éjjel-nappal (persze DynDNS felé is jelentse le az IP-ket). Wi-Fi sebességbajnokság erősen mellékes, csak ne dobálja el a Wi-Fi kapcsolatokat.

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2475 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 07. 15:24

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 07. 16:23

TP-Link TL-WDR4300-ről mik a vélemények?

Továbbra is ezek a kritériumok:

Piros szőnyeg/szopóslány mellé esetleg? :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2476 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 07. 18:43

Idézet: VKP - Dátum: 2012. 09. 07. 16:24

Piros szőnyeg/szopóslány mellé esetleg? :D

Nem értem ezt a fajta virágnyelvet. Túl magasak ezek a követelmények? Vagy ebben az árkategóriában már nem? Elvileg tudja azt, amit leírtam, de jó lenne, ha lenne valakinek tapasztalata vele, vagy összehasonlítási alapja, másik routere hasonló árkategóriában, amiről tud tapasztalatot írni.

#2477 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 07. 19:50

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 07. 19:43

Nem értem ezt a fajta virágnyelvet. Túl magasak ezek a követelmények? Vagy ebben az árkategóriában már nem? Elvileg tudja azt, amit leírtam, de jó lenne, ha lenne valakinek tapasztalata vele, vagy összehasonlítási alapja, másik routere hasonló árkategóriában, amiről tud tapasztalatot írni.

Ezzel szokott lenni a baj, az "elvileg tudja" című történettel, aztán kiderül, hogy mégse. Torrent az tud érdekes lenni, az isten sávszélét/prociidejét is képes megenni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2478 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 08. 10:11

Idézet: VKP - Dátum: 2012. 09. 07. 20:50

Ezzel szokott lenni a baj, az "elvileg tudja" című történettel, aztán kiderül, hogy mégse. Torrent az tud érdekes lenni, az isten sávszélét/prociidejét is képes megenni.

Nyilván, egy kis dobozkától nem várom el, hogy egy seedserver vagy desktop torrent szintjét hozza, éjszakánként bíznék rá 1-1 időkritikus torrentet lekorlátozott sávszéllel és kapcsolatszámmal, hogy addig se rendes gép egye az áramot. HTTP-n sem nagy dinamikus, adatbázisos portált akarok kiszolgálni routerrel, hanem egy pár KB-os statikus weblapot, egyszerű, mint a szög. Openwrt-hez nem azért ragaszkodok, mert én vagyok a nagy hacker, csak B-tervnek tartom, ha szar lenne hozzá a gyári sw vagy nem tudnék rajta valamit beállítani.

#2479 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 08. 12:20

Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 08. 11:11

Nyilván, egy kis dobozkától nem várom el, hogy egy seedserver vagy desktop torrent szintjét hozza, éjszakánként bíznék rá 1-1 időkritikus torrentet lekorlátozott sávszéllel és kapcsolatszámmal, hogy addig se rendes gép egye az áramot. HTTP-n sem nagy dinamikus, adatbázisos portált akarok kiszolgálni routerrel, hanem egy pár KB-os statikus weblapot, egyszerű, mint a szög. Openwrt-hez nem azért ragaszkodok, mert én vagyok a nagy hacker, csak B-tervnek tartom, ha szar lenne hozzá a gyári sw vagy nem tudnék rajta valamit beállítani.

Vedd meg azt a TP-Linket! Aztán ha nem felel meg neked, lehet egy hónap múlva átveszem tőled, mint lelakott, használt ócskaságot a gyári firmwarével. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2480 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 11. 16:47

Eddig nem tűnik rossznak, már üzemel, de HTTP-t kiszolgálni és torrentezni nem tud, legalábbis nem találok hozzá menüpontot :angry: Dobozán is csak Storage/FTP/Media Server van írva. Vagy OpenWrt kell hozzá?

Szerkesztette: Raynes 2012. 09. 11. 16:47 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.