HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2561 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 15. 16:45

Megtépkedtem ruháimat és hamut szórtam a fejemre. :kma:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2562 Felhasználó inaktív   Peppppino 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 21. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2013. 01. 13. 09:18

4 fal és ~20 méter?
pozdorja-falal van esély, de egyébként nagy sebességre ne számíts.. szerencsés esetben akár 5Mbps is összejöhet ;)
de 300-ra ne számíts.

és ha 6 fal és 10 méter? :-)

Az a baj, hogy az emberek nincsenek tisztában mit jelentenek a dBm-ek, meg a csillapítás,stb.

Itt egy táblázat amiben néhány gyakori érték szerepel. És a logaritmus óta tudjuk, hogy a 3 db az bizony valaminek a duplája... :-) Magyarul egy sima ablaküveg mögött fele akkora a jel mint előtte...

Attenuation Properties of Common Building Materials
Building Material2.4 GHz AttenuationSolid Wood Door 1.75" 6 dB
Hollow Wood Door 1.75" 4 dB
Interior Office Door w/Window 1.75"/0.5" 4 dB
Steel Fire/Exit Door 1.75"13 dB
Steel Fire/Exit Door 2.5"19 dB
Steel Rollup Door 1.5"11 dB
Brick 3.5" 6 dB
Concrete Wall 18"18 dB
Cubical Wall (Fabric) 2.25"18 dB
Exterior Concrete Wall 27"53 dB
Glass Divider 0.5"12 dB
Interior Hollow Wall 4" 5 dB
Interior Hollow Wall 6" 9 dB
Interior Solid Wall 5"14 dB
Marble 2" 6 dB
Bullet-Proof Glass 1"10 dB
Exterior Double Pane Coated Glass 1"13 dB
Exterior Single Pane Window 0.5" 7 dB
Interior Office Window 1" 3 dB
Safety Glass-Wire 0.25" 3 dB
Safety Glass-Wire 1.0"13 dB

#2563 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 08:56

így hullik el a cickó dicsősége.
http://www.bitport.h...-meg-a-linksyst

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2564 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 01. 26. 08:56

Lehet azért halt ki a médijamárktos lúzer, érezte a vesztét :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2565 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 01. 26. 08:56

Nem is tudom, kedvenc médiamárktos, linksysmarketinges turigergoke mit szólna hozzá. Lehet most majd újra regel 10-edjére is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2566 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2013. 01. 12. 18:10

Ez BAROMSÁG
A MIMO tényleg Multiple Input Multiple Output jelent de nem a TP-Link szabványa, az össze gyártónak van ezt támogató eszköze. A MIMO lényege, hogy wifi-n több csatornán kommunikál az eszköz egyidejűleg ezzel növelve az átviteli sebességet, ezt az összes eszköz kihasználhatja ha támogatja a funkciót. Egyetlen csatornán is kommunikálhat több eszköz.
Mielőtt osztod a hülyeséget olvass utána, Wikipedia.

Nyádpics! :down:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2567 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 26. 13:22

Nyádpics! :down:

Hátpedig de, linkelte is. De idézem neked, hátha esetleg nem vagy képes a linkre kattintani, és így végre felfogod: "MIMO technology has attracted attention in wireless communications, because it offers significant increases in data throughput and link range without additional bandwidth or increased transmit power. It achieves this goal by spreading the same total transmit power over the antennas to achieve an array gain that improves the spectral efficiency (more bits per second per hertz of bandwidth) or to achieve a diversity gain that improves the link reliability (reduced fading). Because of these properties, MIMO is an important part of modern wireless communication standards such as IEEE 802.11n (Wi-Fi), 4G, 3GPP Long Term Evolution, WiMAX and HSPA+."

Aztán ehhez képest bírtad ezt írni: "Multiple input, multiple output. A TP-Link szabványa, a routerei egyidejűleg tudnak több eszközzel kommunikálni, pl. 3 okostelefont egyidejűleg is kiszolgál, nem kell egyiknek sem a másikra várni. Jobb, mint a FIFO (first input, first output)."

Ami valljuk be őszintén, a fentiek ismeretében sötét ostobaság. És még emlegeted itt más felmenőinek az ánuszát, lol. Menj inkább te oda :D

#2568 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 04:12

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 01. 26. 22:44

...

Wikipédia, tököm. Mondtam szegény srácnak egy könnyebben emészthető, nem túl technikai magyarázatot.

Gugli meg wikipédia nélkül ott állnátok térdig a szarban. A brékóm tele van az ELTE progmatos pöcsösökkel, akik még a jogsimnál is fiatalabbak 5-10 évvel, aztán kattognak.

#2569 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 27. 04:12

Wikipédia, tököm. Mondtam szegény srácnak egy könnyebben emészthető, nem túl technikai magyarázatot.

Aminek köze nincs a valósághoz. Azért írtam én is le, és azért javított ki korábban más is, hogy legalább itt a fórumon ne terjesszünk már hülyeséget. Ha csak annyit írtál volna, hogy ha MIMO-s router-t vesz az jobb, mintha nem MIMO-sat, akkor arra senki se mondana semmi rosszat.

Idézet

Gugli meg wikipédia nélkül ott állnátok térdig a szarban. A brékóm tele van az ELTE progmatos pöcsösökkel, akik még a jogsimnál is fiatalabbak 5-10 évvel, aztán kattognak.

Hiába rántasz rá arra, hogy hány éves vagy, nem erről van szó. Arról van szó, hogy hülyeséget terjesztesz...

#2570 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 01. 28. 12:25

...
Hiába rántasz rá arra, hogy hány éves vagy, nem erről van szó. Arról van szó, hogy hülyeséget terjesztesz...

Tudod mit? Fogok is terjeszteni. (Hitetleneknek meg ott a gugli. :lollypop: )

Akinek elég egy üngülü-büngülü magyarázat arra, hogy "Mitől megy a villamos", annak megadom és megnyugszik a lelke. A wikipédiás techno-fasiszta netyunkie pedig kap tőlem egy-két linket a pofájába. :D :kma:

De, hogy megnyugodjon a lelked, ezt csak neked, csak ma, csak tőlem:

Idézet

- Ezt a disszonanciát kvantum szinten kell kezelni, hogy az erőtér harmóniája helyreálljon!
- Az akasából kiolvashatod, ha elég magas szintre jutsz!
- Transzformáld magasabb tudati szintre!

forrás: http://www.harmonet....lshit-generator

----------------------

szerk: , szerk: , szerk: amit pedig előzetesen ajánlottam a kissrácnak, az bevált nálam is, bevált másnál is... Innéttől lehet rágni a gumiszart ...

Szerkesztette: Zsivaagoo 2013. 01. 28. 14:44 -kor

#2571 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 22:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 28. 14:31

szerk: , szerk: , szerk: amit pedig előzetesen ajánlottam a kissrácnak, az bevált nálam is, bevált másnál is... Innéttől lehet rágni a gumiszart ...

Nem azzal van a baj, hogy tplinket ajánlottál vazze. Mi is azt ajánlink, mert az bevált nálunk is. Baráti körben ha felmerül a kérdés én is ezt ajánlom.
Azzal van a baj, hogy leírtál mellé valamit ami nem igaz, majd amikor valaki leírja (és linkeli) neked azt, hogy konkrétan hogy is van az, amiről terjeszted a hülyeséget, akkor még te kezdesz el nyádpicselni. Pedig fontos lenne a fórum - nyomokban még megtalálható - színvonala miatt is, hogy ne terjesszünk hülyeséget, vagy ha valaki azt ír akkor kijavítsák/kijavítsuk. Mert jön majd a hülyegyerek pistike és elkezdi terjeszteni hogy a tépélink az mimó az azér jó a hávéesvén is ezt írják. Aztán persze belenyomják az orrát a saját szarába (illetve hát a tiedbe), és mi leszünk itt mindannyian hülyék, akik csak segíteni akarunk.
Letört volna a kezed, ha annyit írsz, hogy "uppsz, ezt benéztem, attól függetlenül ez még egy fasza termék"? Nyilván, sokkal egyszerűbb nyádpicselni báz. Amikor pár nappal korábban még képes voltál normálisan kezelni a helyzetet...

Ehh...

#2572 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 09:19

Mi ez a mónikasó itt gyerekek? :D

Zsivaagoo szerintem inkább a stíluson akadt ki és nem a tartalmon. Warriort pl nem ugatta le.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2573 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2013. 01. 29. 09:19

Zsivaagoo szerintem inkább a stíluson akadt ki és nem a tartalmon. Warriort pl nem ugatta le.

Mi volt a baj a stílussal?
Két dolog volt a MIMO kifejtésén kívül:
1. "Ez BAROMSÁG" - ami igaz, tényleg az.
2. "Mielőtt osztod a hülyeséget olvass utána, Wikipedia." - ez meg kb. egy hasznos tanács.

#2574 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:05

PINA!

#2575 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 01. 29. 11:46

Mi volt a baj a stílussal?
Két dolog volt a MIMO kifejtésén kívül:
1. "Ez BAROMSÁG" - ami igaz, tényleg az.
2. "Mielőtt osztod a hülyeséget olvass utána, Wikipedia." - ez meg kb. egy hasznos tanács.

Idézet

Ez BAROMSÁG
...
Mielőtt osztod a hülyeséget olvass utána, Wikipedia.

Idézet

Ez nem így van!
...
Legközelebb előbb guglizz ;)

Attól, hogy téged nem zavar és nem érzed a különbséget mást zavarhat, főleg valakit, aki huzamosabb ideje van a szakmában és egy baki érzékenyebben érinti a lelki világát. Eszem ágában nincs védeni az öreget, mert nincs rá szüksége, de sztem a stílus eléggé a bicskanyitogató kategória volt, magas lóról nagy pofával. Aztán persze megy a pislogás, hogy miért nem jön ide új ember és miért fos a hwsw (mint fórum) megítélése.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2576 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2013. 01. 29. 12:49

Attól, hogy téged nem zavar és nem érzed a különbséget mást zavarhat, főleg valakit, aki huzamosabb ideje van a szakmában és egy baki érzékenyebben érinti a lelki világát. Eszem ágában nincs védeni az öreget, mert nincs rá szüksége, de sztem a stílus eléggé a bicskanyitogató kategória volt, magas lóról nagy pofával. Aztán persze megy a pislogás, hogy miért nem jön ide új ember és miért fos a hwsw (mint fórum) megítélése.

A wikipédiás technofasiszta netyunkie-k azt nem értik, hogy vannak, akiknek elég valami érthető analógiát mondani arról, hogy "Mitől megy a villamos".
A technikai részletek a megértés első szintjén nem olyan fontosak, majd esetleg később lesznek azok. Utána lehet nézni, erre van a gugli.

A stílus pedig nagyon fontos, mert az alapján mondják valakinek a következőket:
1., - Szopd le magad térdenállva te köcsög! - vagy-
2., - Köszönöm a felvilágosítást, utána fogok nézni, ... blablabla

Wikipédiára meg mindenki tudhat hivatkozni, ahogyan bárki szerkesztheti is. Ergo nem szentírás.

Egy BME-n végzett távközlési mérnököt is elküldök a faszba, leszarom a 20 év tapasztalatát is, ha bicskanyitogató a stílusa.

--------------------------

Az hogy FIFo, LIFO, MIMO stb. rövidítésekben az I és O inputot/outputot vagy in/out -ot jelent megint nem mérvadó az óbégatásra, hiszen az angol szakirodalomban is egymás szinonímájaként használják.

--------------------------

Na szóval:
PINA!
CSÖCS!
SÖR!

éééééssss Kellemes stack overflow-t a netyunkie-knak! :down:

#2577 Felhasználó inaktív   Tikeyy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 29. 20:23

Sziasztok.

Olyan problémába ütköztem, hogy az internetem, ami egy TP-LINK WR541/542G-n csusszan át a számítógépemre, egyik pillanatról a másika (előzményként annyi, hogy egy játék miatt portforward fülhöz odalöktem a játéknak elengedhetetlen portot) elkezdett furcsán viselkedni, azaz szakadozni, illetve netes játékok esetében masszívan rövididejű apró lagokkal megnehezíteni amúgy is fusztrált dolgom. Rááldoztam ezt a konkrét napot hogy megoldást találjak, új fw, új windows, vagy 3* is reseteltem és ujraconfigoltam, de nem tudtam megoldani a problemát, ezért eldöntöttem itt az idő egy új routert venni, szegény mostani is megvan már 5+ éves, és a mostani csoda 40/20-as diginetet is éppen csak elbírja.

Szóval, mindenféleképp wifis router kellene, a falakról annyit tudok elmondani hogy elég vékonyak,és olyan 5-6 méterre kéne csak elmennie a jelnek,a net 40/20-as (pár hónap múlva 80/40-est tervezek köttetni, szóval nem ártana hogyha bírná) és bár a számítógép az életem meghatározó része, azért nem szeretném 10ezer forint fölé verni azt a bizonyos mércét. Milyen routert tudtok ajánlani?

#2578 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 20:40

A 80-as net miatt erősen ajánlott lenne egy gigabites portokkal felszerelt típus beszerzése de 10k alatt ilyenből max használt van csak.
Ami manapság ajánlott gigabites kategóriában az a TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16, Netgear 3500Lv2, áruk kb 20k-ig van.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2579 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 29. 12:05

PINA!

Az első értelmes hozzászólás.
 aláírás
Spoiler

#2580 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2013. 01. 29. 20:40

A 80-as net miatt erősen ajánlott lenne egy gigabites portokkal felszerelt típus beszerzése de 10k alatt ilyenből max használt van csak.
Ami manapság ajánlott gigabites kategóriában az a TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16, Netgear 3500Lv2, áruk kb 20k-ig van.
Ha nagyon nem akarsz 10 fölé menni, akkor TP-Link WR1043ND már kapható használtan 8-10 körül.

aláírás
Spoiler

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »