HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#161 Felhasználó inaktív   Zephael 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 10:25

Sziasztok!

Lehúzó a sztorim :( Dióhéjban, mert már vagy 3x leírtam.
Motorola surfboard modem, smcwpci kártya fateromnak, nekem marvell integrált gigabit, és van egy SMCWBR14T-G-s routerem part.no: 751.8097 valami.  1.07-es firmmel fagyott. Webfelület, internet elérhetetlenné vált. Feltúrtam a gyártó honlapjáról az 1.11-et, azzal meg levágott msn-ről, chat-ről, ha elkezdtem szimultán torrentezni, dc-zni.
Vissza az 1.07, de azzal ismét fagyott.
Boltba vissza, 752.8698-esre csere. Azzal az a coki, hogy eleve 2.02-es firm van benne, nem lehet ráeröltetni az 1.x-es sorozatot, és ugyanúgy levág filecserélőkkel a netről, mint az 1.11-es firmes az előzővel.
Csodás, akkor elkezdtem utánna járni, mi lehet. Paraszt módon, minden figyelőprogram nélkül, csak a filecserélőket indítgattam, állítottam. Arra jutottam, hogy talán a megnövekedett számú kapcsolat, amit a filecserélők generálnak, attól vágódik le a netről.
Firmware persze nincs hozzá, sőt, ebben az időben, még az 1.x-es szériát is lepucolták a honlapról.
Visszavittem 1 hónap után, eladó tépte a haját, CHS szervizes is anyázott magában. Kaptam még egy ugyanolyat, mint előzőleg. 2.02-es firmmel. Arra már találtam 2.03-at, de a hiba azóta is fennáll.
Szóval kalap kaki szerintem.
Megemlíteném még a mac szűrésnél az enged, és tilt gombok cseréjét! Nem emlékszem pontosan, hogy hogy volt, angol levélbe leírtam SMC-nek, arra se válaszoltak... lényeg, hogy a mac szűrése hulladék. Olvastam egy másik topicba itt, SMCWBR14-G routerrel szintén van mac szűréses hiba.
Ez a mac szűrés a wifi-nél volt. Van a firewallban is mac szűrés, beállítottam azt. Egy notebook-nak a wifi kariját sikeresen dobta (mivel teszteltem, mennyire hatékony, és ennek akkor nem engedélyeztem), vezetékes kártyámat sikeresen, faterom SMCWPCI kártyája gond nélkül felcsimpaszkodott rá úgy, hogy nem volt engedve a mac címe. Így ment ez 3-4 napig, mikor mégiscsak észlelte a router, és a kártya, hogy valami nem okés, és akkor nem engedte fel. Közölte az öregem, hogy nincs nete. Már el is feledkeztem róla, hogy mac szűrésem is van. Kikapcsoltam, lett net. Nem látom értelmét így használni :)

Segítene nekem valaki, hogy milyen router tetszene nekem? :) Nem torrentezek agyba főbe, meg dc se futik mindig. Annyi a kívánalmam, tudjon WPA-t, WiFi-t, és ne haljon el attól, ha msn mellé beficcel filecsere.
Linksys WRT54GS  ilyenre gondoltam. Negatív tapasztalat?
Megér 26600-at? Nekem ennyiért adnák. Vagyis 15-ért számolnák be az SMC-met.
Végigolvastam ezt a 6 oldalt, és láttam a sok Vigor, és Zyltech (ha rosszul írom bocsi) de életemben nem hallottam róluk. Se jót, se rosszat. Ezért kérdeztem konkrétan Linksys-t.
(meg a D-link 624-eseket negatívan minősítették :))
Szóval szeretném bedugni, és elfelejteni, hogy van :) Jah, és nem 40-ért :)
Válaszokat előre is köszönöm
Jocó

Szerkesztette: Zephael 2006. 10. 16. 10:28 -kor

#162 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 11:21

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 17:22

Router throughput-jat szeretnem megmerni, es ez ugyben kernem a tapasztaltak tanacsat.Valaki a Qcheck-et ajanlotta, mert ingyenes, de a WAN oldali gepet nem tudom mukodesre birni.Esetleg valami egyszerubb megoldas ha van az jo lenne.A halozat tehat pc1->wan router lan->pc2.
Lehetoleg linuxot ne,mert az meg bonyolultabb.Lenyeg hogy egyszeru legyen.
Szoval a routert, es a WAN oldali XP-et hogy kell beallitani?Koszi
Hogy jutott ez eszembe?Egyszeru, nehany regi router lassu (DI-604,SMC7004).Ezek nemelyike nem eri el a 1M-t se.Ugye itt mar nem szamit hogy mennyi a RAM ugyis kifekszik.

Kozben azert agyaltam ,es akovetkezot talaltam az egyik darabnal.Rem egyszeru volt, mert ahogy a WAN portba bedugtam a drotot kirta a winfos 10Mbps.Nem is tudott tobbet.Azt az egyet azert nem ertem hogy a gyarto az egyik helyen azt irja hogy tobb mint 12Mbps, a masik speckoban a WAN portra hatarozottan 10Mbps ir.Hat ez talan olyan lehet hogy az autom 240-t megy de a piszok computer csak 200-at enged.
Keresem azert a gagyik kiralyat tovabb.Persze a drotosok kozott.Nekem nem kell ez a sok sugarzo sz@r. :cool:
Joeapi

#163 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 09:40

A sokat szidott D-link-nek van most a piacon ket figyelemre melto darabja.A wireless kategoriaban a
DGL-4300 a drotos darab DGL-4100.Nagyon sok parameter a csucson van, es nem utolso sorban gamer-nek
keszult darabok.
Joeapi

#164 Felhasználó inaktív   Zephael 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 10:40

40000-ért. De sajnos valahol kompromisszumot kell kötni, és nálam ez már kívül esik a skálán. :(

Linksys WRT54GS jónak tűnik, esetleg valakinek valami lehúzó tapasztalat?

#165 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 17:14

Idézet: Zephael - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 10:25

Sziasztok!

Lehúzó a sztorim :( Dióhéjban, mert már vagy 3x leírtam.
Motorola surfboard modem, smcwpci kártya fateromnak, nekem marvell integrált gigabit, és van egy SMCWBR14T-G-s routerem part.no: 751.8097 valami.  1.07-es firmmel fagyott. Webfelület, internet elérhetetlenné vált. Feltúrtam a gyártó honlapjáról az 1.11-et, azzal meg levágott msn-ről, chat-ről, ha elkezdtem szimultán torrentezni, dc-zni.
Vissza az 1.07, de azzal ismét fagyott.
Boltba vissza, 752.8698-esre csere. Azzal az a coki, hogy eleve 2.02-es firm van benne, nem lehet ráeröltetni az 1.x-es sorozatot, és ugyanúgy levág filecserélőkkel a netről, mint az 1.11-es firmes az előzővel.
Csodás, akkor elkezdtem utánna járni, mi lehet. Paraszt módon, minden figyelőprogram nélkül, csak a filecserélőket indítgattam, állítottam. Arra jutottam, hogy talán a megnövekedett számú kapcsolat, amit a filecserélők generálnak, attól vágódik le a netről.
Firmware persze nincs hozzá, sőt, ebben az időben, még az 1.x-es szériát is lepucolták a honlapról.
Visszavittem 1 hónap után, eladó tépte a haját, CHS szervizes is anyázott magában. Kaptam még egy ugyanolyat, mint előzőleg. 2.02-es firmmel. Arra már találtam 2.03-at, de a hiba azóta is fennáll.
Szóval kalap kaki szerintem.
Megemlíteném még a mac szűrésnél az enged, és tilt gombok cseréjét! Nem emlékszem pontosan, hogy hogy volt, angol levélbe leírtam SMC-nek, arra se válaszoltak... lényeg, hogy a mac szűrése hulladék. Olvastam egy másik topicba itt, SMCWBR14-G routerrel szintén van mac szűréses hiba.
Ez a mac szűrés a wifi-nél volt. Van a firewallban is mac szűrés, beállítottam azt. Egy notebook-nak a wifi kariját sikeresen dobta (mivel teszteltem, mennyire hatékony, és ennek akkor nem engedélyeztem), vezetékes kártyámat sikeresen, faterom SMCWPCI kártyája gond nélkül felcsimpaszkodott rá úgy, hogy nem volt engedve a mac címe. Így ment ez 3-4 napig, mikor mégiscsak észlelte a router, és a kártya, hogy valami nem okés, és akkor nem engedte fel. Közölte az öregem, hogy nincs nete. Már el is feledkeztem róla, hogy mac szűrésem is van. Kikapcsoltam, lett net. Nem látom értelmét így használni :)

Segítene nekem valaki, hogy milyen router tetszene nekem? :) Nem torrentezek agyba főbe, meg dc se futik mindig. Annyi a kívánalmam, tudjon WPA-t, WiFi-t, és ne haljon el attól, ha msn mellé beficcel filecsere.
Linksys WRT54GS  ilyenre gondoltam. Negatív tapasztalat?
Megér 26600-at? Nekem ennyiért adnák. Vagyis 15-ért számolnák be az SMC-met.
Végigolvastam ezt a 6 oldalt, és láttam a sok Vigor, és Zyltech (ha rosszul írom bocsi) de életemben nem hallottam róluk. Se jót, se rosszat. Ezért kérdeztem konkrétan Linksys-t.
(meg a D-link 624-eseket negatívan minősítették :))
Szóval szeretném bedugni, és elfelejteni, hogy van :) Jah, és nem 40-ért :)
Válaszokat előre is köszönöm
Jocó

A zyxel már akkor is gyártott, amikor a Linksysnek még pelenkája se volt..... Sokkal jobban jársz, ha veszel egy Zyxel 334-et + egy TP-Link AP-t. A kettő együtt nem annyi mint amit írtál. Lesz egy normális Atheros chipsetes AP-d és egy normális routered is.....

#166 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 17. 18:57

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 18:14

A zyxel már akkor is gyártott, amikor a Linksysnek még pelenkája se volt.....

Viszont mióta betört a soho piacra, azóta vannak vele érdekességek. Mondjuk engem a 100ezres kategóriás routere is úgy beszopatott, hogy csuhajja, csak arra nem lett jó a végén, amire vettem  :D
Make love not Wor.

#167 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:49

Tesóm chello előfizetésének keretein belül szert tett egy Netgear wifi router-re (bérli tőlük, 1 éves szerződés, meg mifene). A gond az, hogy amikor a router-rel netezik (tökmind1 hogy vezetékkel vagy vezetéknélkül, ez utóbbi amúgy egy usb-s wifi adó-vevővel megy, routerhez adták), akkor gyakran előfordul, hogy a böngésző (IE) szól hogy "a lap nem jeleníthető meg", csak sokadszori f5 nyomogatásra és/vagy oldalak közötti lépegetésre javul meg. Ha a router-t kiiktatja, akkor gond nélkül megy a net. A kérdés az, hogy ez most router eredendő hibája miatt lehet, vagy csak vmi konfigurálási probléma (akár router-ben akár gépen)?

#168 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 16:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 19:57

...

Szia!
Tudom, hogy nagyon képben vagy, ezért fordulok hozzád közvetlenül. Vennem kell egy wireless routert itthonra, úgy látom, jónéhány típust lehet kapni úgy 11-15 ezer között, amik nekem megfelelnének. Van-é olyan típus, amit ebben az ársávban különösen ajánlasz megvételre, illetve melyik gyártótól, típustól óvakodjak? Bármilyen picike info-morzsa előreviszi az ügyemet. Előre is  :respect:

#169 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 18:57

Viszont mióta betört a soho piacra, azóta vannak vele érdekességek. Mondjuk engem a 100ezres kategóriás routere is úgy beszopatott, hogy csuhajja, csak arra nem lett jó a végén, amire vettem  :D

kkönyv letöltés vásárlás előtti olvasása időnként segjt.... :)

#170 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 17:42

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 17:33

Bármilyen picike info-morzsa előreviszi az ügyemet. Előre is  :respect:

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=378&page=1
Erről mondjatok valami rosszat, különben megveszem!  :)

#171 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 18:15

Csúnya... :D
Verba volant, scribere non scio.

#172 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 19:31

Idézet: Thegrey - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 19:15

Csúnya... :D

Huhh, de jó hogy mondod! Már majdnem megrendeltem. :Đ
Egyéb panaszok, problémák a jószággal valakinek?

#173 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 23:06

Sziasztok!

Router vásárlás előtt állok. Rádiós netem van, ugye van agy AP, aztán megszreetném osztani a netet. Lenne egy noti ami wlan-n keresztül csatlakozna a routerre, a másik gép kábelen. Namost ahogy olvasgattam úgy vettem ki hogyha az antennát közvetlen a routerre kötném kivehetném az AP-t és a  router megoldaná a szolgáltató irányából a net "vételét" majd ugye továbbszórná az antennán keresztül a notinak meg kábelen keresztül a másik gépnek? Jól értem hogy ez így működne? Vagy mindenképpen kell az AP, hogy "vegyem" a szolgátatótól az adatokat?
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#174 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 23:12

Idézet: Joke - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 0:06

Sziasztok!

Router vásárlás előtt állok. Rádiós netem van, ugye van agy AP, aztán megszreetném osztani a netet. Lenne egy noti ami wlan-n keresztül csatlakozna a routerre, a másik gép kábelen. Namost ahogy olvasgattam úgy vettem ki hogyha az antennát közvetlen a routerre kötném kivehetném az AP-t és a  router megoldaná a szolgáltató irányából a net "vételét" majd ugye továbbszórná az antennán keresztül a notinak meg kábelen keresztül a másik gépnek? Jól értem hogy ez így működne? Vagy mindenképpen kell az AP, hogy "vegyem" a szolgátatótól az adatokat?

Jobb ha marad az AP, az a biztos.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#175 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 23:15

Idézet: Joke - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 23:06

Sziasztok!

Mindenképpen kell az AP. Az AP-t dugod be a router WAN portjába. És a routeren pedig DHCP internet kapcsolatot választasz.

#176 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 18:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 16:45

Alapeseti wlan routert én is használok APnek, elvégre nem kötelező a wan portjába bármit dugni, meg felkonfigni. Kivétel tán a Netgear, azt addig nem lehet nyomkodni, míg a wan portjába nincs drót.

Ezek szerint lehet használni AP-nek wlan routert. Csak azért kérdem mert szeretném minnél olcsóbban megúszni a dolgot és ha megy a router AP-ként is akkor eladhatom az AP-t.
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#177 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 22:11

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 10:21

Kozben azert agyaltam ,es akovetkezot talaltam az egyik darabnal.Rem egyszeru volt, mert ahogy a WAN portba bedugtam a drotot kirta a winfos 10Mbps.Nem is tudott tobbet.Azt az egyet azert nem ertem hogy a gyarto az egyik helyen azt irja hogy tobb mint 12Mbps, a masik speckoban a WAN portra hatarozottan 10Mbps ir.Hat ez talan olyan lehet hogy az autom 240-t megy de a piszok computer csak 200-at enged.
Keresem azert a gagyik kiralyat tovabb.Persze a drotosok kozott.Nekem nem kell ez a sok sugarzo sz@r. :cool:

Talaltam valamit.Majdnem igy nez ki.
A lenyeg.A CPU AMRISC 9041.Rengeteg router keszul ezzel a procival,de mint olvashatjatok nagyon gyors.
A magyar piacon a kovetkezot talaltam.Dialcom BBR-1500.Megmertem a wan->lan sebesseget (throughput).
Nekem atlag 90Mbps jott ki, Tom 92-ot mert.7500 penz.Valoban egy kicsit retro feeling fogott el engem is,mert
nagyon hasonlit a firmware menuje a jo oreg SMC7004BR-re.Iszonyat gyors.Tudom mindenki wireless-t hasznal, de ez legalabb a neveben magyar, es drotos. :cool:
Igy kerek a vilag fiuk.A fenebe itt van magyarul is.

Szerkesztette: Joeapi 2006. 10. 22. 22:13 -kor

Joeapi

#178 Felhasználó inaktív   levice 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 22:59

Hali

Eléggé amatőr vagyok a témában ezért fordulok ide.
Szeretnék otthonra egy wi-fi routert 1Mbps os ADSL re,
wi-fi azert mert a kábeleket megoldani nehéz. Nekem kéne egy nagyon gyors net, letöltés, játék stb. Két tesóimnak (1 laptop, 1pc)kéne net böngészéshez, msn hez. A szobámba lenne a net, vagyis nekem nem kell wi-fi csatolás.
Sok problémát olvasok (itt) a beállításokról, meg a problémákról.
Kinéztem egy számomra jobbnál is jobbnak tűnő routert: DGL-4300
amit szeretnék az az hogy nagyon gyors legyen, be tudjam állítani hogy kinek milyen gyors legyen a net (ezt ugy ertem, hogy például én lehessek a "primary", nekem legyen egy biztos sebesség, és a többiek attól függően tudjanak netezni) és hogy kb8-9 méteren belül 2 falon átvigyen gond nélkül.
lehet hogy ezt egy olcsobbal is meg lehetne oldani, de gondoltam későbbre is jo lesz, bármi..
Meg azt sem vágom mi az a Mac, fontos lehet-e az állítása stb.
Szoval légyszives szoljatok hozzá, hogy ez igy oké-e

Előre is kösz
Várom a hozzászólásotokat :D

#179 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 21:57

A TP-Link-ről mit lehet tudni?
Konkrétan a TL-WR542G érdekelne, a nyaralónkba kellene, ott nincs igazán letöltés vagy komoly terhelés, sima böngészés és néha játék.
Elég olcsó, ami nem is baj csak hát néhány olcsóbb SMC és D-Link termékről is igen rossz a vélemény, ez a TP-Link mennyire megbízható?

#180 Felhasználó inaktív   keter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 12:22

Hello!

A VPN tulajdonság egy routerben azt jelenti, hogy hozzá lehet kapcsolódni ilyen módon, vagy a mögötte levő hálózat gépeihez - amennyiben azokon be van állítva.
:think:

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.