Lehúzó a sztorim

Motorola surfboard modem, smcwpci kártya fateromnak, nekem marvell integrált gigabit, és van egy SMCWBR14T-G-s routerem part.no: 751.8097 valami. 1.07-es firmmel fagyott. Webfelület, internet elérhetetlenné vált. Feltúrtam a gyártó honlapjáról az 1.11-et, azzal meg levágott msn-ről, chat-ről, ha elkezdtem szimultán torrentezni, dc-zni.
Vissza az 1.07, de azzal ismét fagyott.
Boltba vissza, 752.8698-esre csere. Azzal az a coki, hogy eleve 2.02-es firm van benne, nem lehet ráeröltetni az 1.x-es sorozatot, és ugyanúgy levág filecserélőkkel a netről, mint az 1.11-es firmes az előzővel.
Csodás, akkor elkezdtem utánna járni, mi lehet. Paraszt módon, minden figyelőprogram nélkül, csak a filecserélőket indítgattam, állítottam. Arra jutottam, hogy talán a megnövekedett számú kapcsolat, amit a filecserélők generálnak, attól vágódik le a netről.
Firmware persze nincs hozzá, sőt, ebben az időben, még az 1.x-es szériát is lepucolták a honlapról.
Visszavittem 1 hónap után, eladó tépte a haját, CHS szervizes is anyázott magában. Kaptam még egy ugyanolyat, mint előzőleg. 2.02-es firmmel. Arra már találtam 2.03-at, de a hiba azóta is fennáll.
Szóval kalap kaki szerintem.
Megemlíteném még a mac szűrésnél az enged, és tilt gombok cseréjét! Nem emlékszem pontosan, hogy hogy volt, angol levélbe leírtam SMC-nek, arra se válaszoltak... lényeg, hogy a mac szűrése hulladék. Olvastam egy másik topicba itt, SMCWBR14-G routerrel szintén van mac szűréses hiba.
Ez a mac szűrés a wifi-nél volt. Van a firewallban is mac szűrés, beállítottam azt. Egy notebook-nak a wifi kariját sikeresen dobta (mivel teszteltem, mennyire hatékony, és ennek akkor nem engedélyeztem), vezetékes kártyámat sikeresen, faterom SMCWPCI kártyája gond nélkül felcsimpaszkodott rá úgy, hogy nem volt engedve a mac címe. Így ment ez 3-4 napig, mikor mégiscsak észlelte a router, és a kártya, hogy valami nem okés, és akkor nem engedte fel. Közölte az öregem, hogy nincs nete. Már el is feledkeztem róla, hogy mac szűrésem is van. Kikapcsoltam, lett net. Nem látom értelmét így használni

Segítene nekem valaki, hogy milyen router tetszene nekem?

Linksys WRT54GS ilyenre gondoltam. Negatív tapasztalat?
Megér 26600-at? Nekem ennyiért adnák. Vagyis 15-ért számolnák be az SMC-met.
Végigolvastam ezt a 6 oldalt, és láttam a sok Vigor, és Zyltech (ha rosszul írom bocsi) de életemben nem hallottam róluk. Se jót, se rosszat. Ezért kérdeztem konkrétan Linksys-t.
(meg a D-link 624-eseket negatívan minősítették

Szóval szeretném bedugni, és elfelejteni, hogy van

Válaszokat előre is köszönöm
Jocó
Szerkesztette: Zephael 2006. 10. 16. 10:28 -kor