HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#321 Felhasználó inaktív   Abdul 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:51

Lehet akkor rosszul írtam le. Nem akarom összeadni a sebességet.
Szal 2 net előfizetésem van. Az egyiket megtartom magamnak... a másikat pedig le akarom ösztani. :)
Csak azt szeretném ha véletlenül... nem az ADSL-es netet tartom meg hanem a mikrósat akkor azt is lehessen vele osztani... vagy pont fordítva, nem kell nekem hogy egyszerre menjen mind a kettő.
A lényeg az, hogy aki csatlakozik rá.... annak a sávszélességét tudjam korlátozni.
2 Hétig offline leszek,

#322 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:01

Idézet: Scooby Doo - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 18:51

Lehet akkor rosszul írtam le. Nem akarom összeadni a sebességet.
Szal 2 net előfizetésem van. Az egyiket megtartom magamnak... a másikat pedig le akarom ösztani. :)

Két külön router, sávszélszabályzósakra volt példa fentebb, meg a hálózatos topikban is.
Make love not Wor.

#323 Felhasználó inaktív   Abdul 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 19:01

Két külön router, sávszélszabályzósakra volt példa fentebb, meg a hálózatos topikban is.

Értem, köszi szépen... :)
2 Hétig offline leszek,

#324 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 23:35

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:17

:respect:

Inkább csak arra próbáltam poénosan utalni (smilee), hogy hátha 1 napos reg-gel, (most már) 3 hozzászólással még nem ismered a topicot, és ennek köszönhető, hogy csuklóból leszólsz egy eszközt.
Félreértés ne essék, nem hibátlan a wbr14g2, de azért azt is megjegyezném, hogy inkább ezt venném 2, 5, ne adj isten 6 év garanciával  (és frissítek benne firmware-t), mint a Mistraltól TP-LINK márkájút, amire hirtelen nem tudom, hogy mennyi gari van, és még tapasztalatok sem nagyon vannak.

Mi a gondod a TP-Link-kel? Írod, hogy nincs tapasztalat. Attól még lehet jó, igaz rossz is.

Itt egy kis tapasztalat: minden rendben működik napi 8 órás átlagos netezésnél. Torrent estére magárahagyva -> hajnalban elvesztette a kapcsolatot. Ez gáz, de itt írták, hogy ez a 10000 HUF körüli routerekre jellemző. Nekem ezt leszáítva bejövős a cucc, igaz ez az első routerem....

#325 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 00:05

Idézet: BooBoo - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 0:35

Mi a gondod a TP-Link-kel? Írod, hogy nincs tapasztalat. Attól még lehet jó, igaz rossz is.

Itt egy kis tapasztalat: minden rendben működik napi 8 órás átlagos netezésnél. Torrent estére magárahagyva -> hajnalban elvesztette a kapcsolatot. Ez gáz, de itt írták, hogy ez a 10000 HUF körüli routerekre jellemző. Nekem ezt leszáítva bejövős a cucc, igaz ez az első routerem....

Semmi gondom nincs vele, de nem is írtam ilyet.
Azt írtam, hogy inkább veszek egy olyat, amiről tudom, hogy fw-frissítéssel jó lesz (ráadásul sok év garral), mint egy ismeretlent, ami lehet jó is, de rossz is.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#326 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 14:44

Hali!

Szeretnék venni egy ADSL routert "beépített" modemmel (modem/router gateway bigyóizé...).
Ami nagyon szimpatikus, az a Zyxel P660HW vagy P661HW , főleg azok után, hogy jó ideje egy jó kis 334-es Zyxel routert nyúzok a legnagyobb megelégedéssel.

Amit viszont nem értek ezeknél a routereknél, hogy mi is a különbség a POTS, ISDN, ill. U-R2 változatok között. ISDN vonalunk van, amin most szűrővel egy sima jó öreg Dialcom modem van, ill. ugye az NT, rajta T/A meg a többi szutyk. ISDN változatnál a modem/router szűrő nélkül csatlakozna a vonalra, vagy hogyan megy? Meg mi az az U-R2?  :confused:  A POTS-t értem, az a sima vonal...

Szerkesztette: BigBear 2007. 01. 10. 14:45 -kor

42

#327 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 16:25

Hmmm.... közben felfedeztem egy korábbi hasonló kérdést. Aszerint olyan kell, amilyen a vonal. Ez így oké, de azt őszintén szólva nagyon kétlem, hogy a régi Dialcom 1600-as modem ISDN alapú lenne. Márpedig a vonalunk az az. Akkor totál mindegy, mi van rajta? Vagy hogyé is van ez?  :think:
42

#328 Felhasználó inaktív   amisi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 17:26

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:17

:respect:

Inkább csak arra próbáltam poénosan utalni (smilee), hogy hátha 1 napos reg-gel, (most már) 3 hozzászólással még nem ismered a topicot, és ennek köszönhető, hogy csuklóból leszólsz egy eszközt.
Félreértés ne essék, nem hibátlan a wbr14g2, de azért azt is megjegyezném, hogy inkább ezt venném 2, 5, ne adj isten 6 év garanciával  (és frissítek benne firmware-t), mint a Mistraltól TP-LINK márkájút, amire hirtelen nem tudom, hogy mennyi gari van, és még tapasztalatok sem nagyon vannak.

A poént vettem (smilee nálam is), viszont, nem csuklóból szóltam le az SMC-t, leszólták helyettem mások a belinkelt fórumon (is).
Az 1 napos regem pedig titeket dícsér! Régóta itt vagyok a fórumon, olvasni reg nélkül is lehet, és eddig minden gondomra megtaláltam a választ, hála nektek :respect: !
Természetesen van abban ráció, hogy megveszed a vasat, frissítgetsz, aztán majd jó lesz egyszer.
(Régebben a Dacia-t is sokan szerették  :cool: )
Ez ellen nekem sem lett volna kifogásom, ha azt olvasom valahol, hogy minden gond megoldódott a firmware frissítés után... Volt, akinek működött, volt, akinek nem...
A TP-LINK-re 2 év garancia van, addig csak kiderül, tényleg jó-e...

#329 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 13:02

Sziasztok! Linksys WRT54GL* - ről valami tapasztalati vélemény? Jelenleg 3M-es ADSL-em van, amit ha minden igaz az Invitel 2-3 hónap múlva megemel 8-asra, vagy 6-osra.

Két gépen osztanám meg a netet. Az egyiken orrba-szájba torrent menne - szóval fontos lenen a sok kapcsolódási szál és a folyamatos kapcsoalt -, a másikon leginkább csak sima böngészés, és ez sem túl gyakran.

A gépen XP-van, de Vistára szeretnék váltani amint lehet.

* ha az L Linuxot jelent, akkor a router menne XP-vel is?

Szerkesztette: Tarzaan 2007. 01. 11. 13:09 -kor

#330 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:29

Hali!

Kis cégnek kellene vmi profibb, megbízhatóbb DSL router. Az alapokon kívül kellene még:

-Minimum 3, de talán 4 zónát is tudnánk használni. (LAN, WAN, DMZ, egy meg tarcsiba)
-Működő QoS, azaz ha beállítom, h pl. a mailnek legyen csutka prioritása, akkor ne nyomja már el a torrent. :)
-Jó lenne, ha tudna egyszerre 5-10 VPN kapcsolatot kezelni.

Nem feltétlen a 10-25 ezres kategória érdekel...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#331 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:30

Sziasztok!

Chello-hoz kellene nekem 1 router (2 gép van rajta, egyiken általában csak torrent fut, de.... lásd:), amin van USB (lehetőleg 2.0) csatlakozó és vinyó ráköthető, illetve képes saját maga torrentek futtatására (akár módosított fw-el vagy gyárival, mind1 nekem :)). Ergo a torrent menjen gép bekapcsolása nélkül is. Nem szükséges hogy vezeték nélküli legyen, a szobán belül elvagyok azzal a 2 vezetékkel... Árban azért maradjunk az emberi kategóriában, mondjuk max olyan 30k körül?

(nyilván ha a router "maga" torrentezik, akkor a 2. gép csak alkalmanként lenne nyüstölve játékra.

Bármi tippje valakinek?

Szerkesztette: Koga 2007. 01. 12. 13:33 -kor

#332 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 15:15

ASUS router ilyen, javaslom olvasd át a topicját, de ez a gép nélküli torrentezés nem egy 100%-os dolog. Én is olyan routert akartam venni, de letettem róla -> számomra csalódás az ASUS-tól.

#333 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 15:32

Értem, köszi, megnézem a topikot, mik vele a gondok. De azért itt közben ha valaki még tud ilyet, az szólhat :)

#334 Felhasználó inaktív   Derlie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 00:47

Sziasztok,

én is routert keresnék, annyi a kritérium hogy nagyon nagyon jól bírja a torrentezést és a hardcore felhasználókat. Éjjel-nappal menne a cuccos. Ami most van egy őskövület x-micro, eddig becsületesen állta a sarat, de mostanában elég sűrűn kell resetleni. Ez abból adódik hogy 3-4 emberke is rettenetesen tud torrentezni...miután átállítottam a klienseiket, levettem a kapcsolatok számát, feltöltési korlát stb. kicsit jobb lett a helyzet. Akinek van ötlete, tapasztalata gyors, jól működő routerre azt megkérem írjon.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Aláírás

#335 Felhasználó inaktív   dombi1976 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 12:47

Segítséget szeretnék kérni!

Amatőr vagyok a területen ,ezért lehet, hogy a kérdésem is amatőr.

Mivel szerakodik (valószínűleg) az adsl modemem, mindenképp le szeretném cserélni.

Egy olyan eszközt keresek, ami helyettesíteni az adsl modemet, de e mellet még elérhetővé tenné a net-et +1 gép, és +1 laptop-nak is, vezeték nélkül. (tehát 1 gép vezetékkel, 1 gép vezeték nélkül, és a laptop is vezeték nélkül csatlakozna.)

A dolog többi paramétere:

távolság: a gépek kb: 20méteren bellül lennének
falak: max 3 10-es, vagy 2 10-es+1 25-ös.

Létezik ilyen?
Ha igen, melyiket ajánljátok?

köszi

dombi1976

#336 Felhasználó inaktív   kurcsics 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 13. 19:47

Sziasztok!

Most tervezem hogy ha már emelik az adsl-t akkor megosztom a netet.
Nem akarok wlant, elég nekem a vezetékes is.
Csak nem tudok dönteni milyen routert vegyek.
Kinéztem kettőt:
D-link DIR-100
a másik meg az Edimax BR-6104K
Szerintetek melyik felel meg jobban?
A netet csak böngészésre, torrentre, néha DC-re használom.
Előre is kösz.

#337 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 20:39

Idézet: kurcsics - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 19:47

Kinéztem kettőt:
D-link DIR-100

Ki kéne írni a téma alcímébe, hogy csak DLinket ne.  :reklamacio:  :D

Derlie: Hardcore soho felhasználás mellé Vigort.

#338 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 10:48

BR 6204WG wireless beallitasaba kernek segitseget, mert zold vagyok hozza, de azert megkertek.
Laptop lenne rajta, es egy vezetekes valami.Kapcsolat kabelnet.Bridge ,AP,WEP, es meg a zsakom tudja mit lehet beallitani.Tulajdonkeppen csak a wifi reszere lennek kivancsi, mert a tobbi az megy.Tikositas resze is rengeteg valasztast ajanl fel.Koszi.
Joeapi

#339 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:45

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 20:39

Ki kéne írni a téma alcímébe, hogy csak DLinket ne.  :reklamacio:  :D

Derlie: Hardcore soho felhasználás mellé Vigort.

Pedig en most csereltem le egy ZyXEL-t egy D-Link DGL-4300-ra. Eddig jo. Viszont a tapja nem szereti a szomszed dugoban levo USB-s racket. Ha azt ki vagy be kapcsolom, akkor ujraindul. Lehet faragok hozza valami ertelmesebb tapot. 5V 2.5A. Mondjuk a rack sem a top kategoria.
Teljesitmenyre megfelelo itthonra. Ez mar elbir a letoltessel is. Nem lassul be, nem akad ki tole. Bar a ZyXEL-t is sikerult a NAT Idle Timeout ertekekkel es a progikban levo ping figyelessel hasznalhatora beloni, de ez gyorsabb minden tekintetben.
Eddig ok. 2 ev gari erre is van ha nagy a gaz. :D

szerk: Firmware-t is frissitettem izibe ahogy megvettem. Azt is tulelte. Bar az elozo alatt elmentett beallitasokkal nem tudott mit kezdeni.

szerk2: Ja es erdemes elere allitani, ugy jobban hul. Az a hule meleg levego tudja a fizikat a fenebe is.

Szerkesztette: eddie 2007. 01. 14. 21:51 -kor

#340 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 01:05

Idézet: eddie - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:45

Pedig en most csereltem le egy ZyXEL-t egy D-Link DGL-4300-ra. Eddig jo. Viszont a tapja nem szereti a szomszed dugoban levo USB-s racket. Ha azt ki vagy be kapcsolom, akkor ujraindul. Lehet faragok hozza valami ertelmesebb tapot. 5V 2.5A. Mondjuk a rack sem a top kategoria.
Teljesitmenyre megfelelo itthonra. Ez mar elbir a letoltessel is. Nem lassul be, nem akad ki tole. Bar a ZyXEL-t is sikerult a NAT Idle Timeout ertekekkel es a progikban levo ping figyelessel hasznalhatora beloni, de ez gyorsabb minden tekintetben.
Eddig ok. 2 ev gari erre is van ha nagy a gaz. :D

szerk: Firmware-t is frissitettem izibe ahogy megvettem. Azt is tulelte. Bar az elozo alatt elmentett beallitasokkal nem tudott mit kezdeni.

szerk2: Ja es erdemes elere allitani, ugy jobban hul. Az a hule meleg levego tudja a fizikat a fenebe is.

Ugye-ugye mondtam hogy gyors.Nalam levo 4100 langyos, de abban kevesebb a chip, es meg mindig tetszik az a gamefuel. :cool:
Joeapi

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.