Routert kell vennem, de milyet, és hol? II
Elküldve: 2012. 06. 18. 15:47
Mindent összedugdostam ahogyan kell, ezt a kábelt oda, azt amoda, be a konnektorba, ennél már volt rendes telepítő, sőt, mitöbb, a böngészőbe beírt IP-s cucc is bejött, ami hatalmas előrelépés. Telepítettem, gratulálunk, élvezheted a szörfözést a neten. Nem élveztem, mert ennél a routernél már nemhogy a laptopon nem tudok netet teremteni, de az asztalin sincs, ahol legalább a legutóbbival volt. Az "egy hálózati kábel nincs bedugva" szöveget ismét löki, és a laptopon az az üzenet fogad, hogy "a windows nem találta a tanúsítványt, amivel betudná jelentkeztetni a hálózatba", holott a telepítés jó volt, végig mentem rajta, a végén kiírta, hogy örüljek, van net, és semmi, és már kicsit nagyon felbaszarint a dolog.
(TL-WR741ND a router típusa)
Még annyit, hogy a telepítésnél kérte, hogy állandó IP, dinamikus, vagy ADSL. Mivel nekem állandó, arra mentem rá, kért 4-5 fajta IP-t. Csak arra tudok gondolni, hogy itt lehet a hiba, mivel én bementem a hálózati helyekbe, kilestem onnan az IP-t, nem fogadta el, beírtam mindenhez azt, ami a kézikönyvben volt, elfogadta. A saját IP-met nem kérte sehol, csak a 192.168, meg 255.255 stbstb fajtákat.
Elküldve: 2012. 06. 18. 16:28
Idézet: Superstan - Dátum: 2012. 06. 18. 16:47
Itt júzer error is van, no meg ha a laptop céges hálózatos és tanúsítvány alapú beléptetés kell, akkor megint más a leányzó fekvése. Ez a "kért 4-5 fajta IP-t" úgy hangzik, hogy nyomkodtuk összevissza, oszt valami baja van.
Elküldve: 2012. 06. 18. 17:04
A laptop teljesen itthoni, és remélem, ezzel a feltevésre reagáltam, nem valami nagy baromságot mondtam
Elküldve: 2012. 06. 18. 17:28
Idézet: Superstan - Dátum: 2012. 06. 18. 18:04
Akkor kezdjük az elején. Ha ADSL, akkor nem kell IPcímeket beírni, mert felhasználói név és jelszó van. Szóval, milyen elérés, milyen paramétereket kaptál a szolgáltatótól?
Elküldve: 2012. 06. 18. 17:31
Öhm... hol kell megkukkantani ezeket?
Elküldve: 2012. 06. 18. 17:35
Idézet: Superstan - Dátum: 2012. 06. 18. 18:31
Mi az, hogy 100%-ban kilőve? Akkor ez NEM ADSL? Mit mértél be pontosan? Mi az, hogy stabil?
Pld. előfizetői szerződés. Azét csak kibökhetnéd milyen vonal, vagy a gépeden mit állítottál be, milyen kapcsolatot? Lassan tényleg azt mondom, hogy jó pénzért megcsináljuk és ha ennyire fogalmad sincs róla, akkor inkább ne babráld.
Elküldve: 2012. 06. 18. 20:12
Idézet: PetruZ - Dátum: 2012. 06. 18. 09:10
Mondjuk ez tényleg durva..
...hogy egy sima 100-as router ennyire ott liheg a gigás router sarkában..
A TP linknek a Giga az ~122M-t jelent.. (a 100-as router 92-t tud)
Ha a "Total Simultaneous Throughput"-ot nézzük akkor a 100-as router (WRT120N) is lealázza a gigás TP-linket, és nagyságrendel többet tudnak a csúcstartók.
de legalább a TPlink vezet a "Maximum Simultaneous Connections" esetén a 100-as routerek felett ami torrentnél jól jön.
Szerkesztette: Doky586 2012. 06. 18. 20:15 -kor
Elküldve: 2012. 06. 18. 22:15
Elküldve: 2012. 06. 19. 04:49
Idézet: Doky586 - Dátum: 2012. 06. 18. 21:12
...hogy egy sima 100-as router ennyire ott liheg a gigás router sarkában..
A TP linknek a Giga az ~122M-t jelent.. (a 100-as router 92-t tud)
Ha a "Total Simultaneous Throughput"-ot nézzük akkor a 100-as router (WRT120N) is lealázza a gigás TP-linket, és nagyságrendel többet tudnak a csúcstartók.
de legalább a TPlink vezet a "Maximum Simultaneous Connections" esetén a 100-as routerek felett ami torrentnél jól jön.
jaja, kurva sok embert fenyeget a 120-as fibernet feletti sebesség ebben az országban. lanon meg a vége a hdd sebességénél van. tplinkekben az a jó, h nagy részükre mehet a ddwrt, openwrt, a fostalicska gyári helyett. bár momentán a mobilnetes rúterem csak gyárival megy.
a smallnetbuildert meg alfának és omegának tekinteni rúterkérdésben azért, hogyismondjam... inkább nem kéne.
Szerkesztette: avmanster 2012. 06. 19. 05:06 -kor
Idézet
Elküldve: 2012. 06. 19. 13:09
Idézet: Superstan - Dátum: 2012. 06. 18. 18:31
Hívd fel a netszolgáltatód ügyfélszolgálatát, azonosítsd magad, és meséld el nekik, hogy ezzel szopol. Szerencsés esetben egy segítőkész hozzáértővel kerülsz kapcsolatba, aki vezeti a kezed. De ha nem, akkor is elmondják neked a beállítandó paramétereket, és ha ezeket tudod akkor már mi is tudunk segíteni (jelszót véletlen se írj be ide a fórumra, írj helyetet néhány x-et)
Elküldve: 2012. 06. 24. 18:23
Idézet: Levi244 - Dátum: 2012. 06. 24. 19:10
szerintem a lényeg, hogy ha eltérő is a véleményünk, megosszuk a tapasztalatokat.
Ha már ekkora tapasztalatod van, akkor azt talán azzal kéne megmutatni, hogy érdemben válaszolsz a problémákra, megoldást mutatsz.
Ezzel szemben mióta regisztráltál, egyfojtában csak a hülye marketingdumát nyomod.
Elküldve: 2012. 06. 24. 18:54
Konkrétan hever előttem egy 841N burkolat nélkül (a gazdája rátette a konvektorra), de Csicsó, és Linksys felirat helyett csak TP-Linket látok, ezen kívül kommersz alkatrészeket.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2012. 06. 24. 20:34
Mert? Mi köze a netnek a TVhez? 1-2 megás streamnél több úgysem jön sehonnan, azt egy 10éves router is kiszolgálja, vagy bármi.
Kérdés az volt többek közt, miféleképpen hasonlítottad össze a távolról managelhetős routert egy 5ezer pénzes TPlinkkel, ahol 20ezer a különbség, valamint mire jó a távmanagelés, ha router döglik be, akkor kihúz/bedug mert nem éred el, ha a szolgáltató döglik le, akkor meg azért nem éred el. Másrészt a kihúzbedug az sajna eléggé opciós egyes UPC kábelmodemekhez, fehér ADSL modemekhez és a LinkSys cuccokhoz.
Elküldve: 2012. 06. 24. 22:13
Jahno, melyik kérdésre gondolsz? Elvesztem a kommentek között.
Egy másik fenti kommentre reagálva. Az, hogy a Linksys WRT120N alap modell, alap áron lealáz egy Gigabites TP-Linket, az nem csak a 120 megás netnél érdekes csak. Megjegyzem egy ilyen net ma már nem luxus, és főleg a fiatalok a torrentezés miatt sokszor igénylik. Egyébként, hogy megint a multimédiára utaljak, ha valaki vesz egy Smart TV-t, akkor mindenképpen érdemes egy erősebb netkapcsolatot beszerezni. És itt megint előjön, hogy nem csak az erősebb nethez, hanem az erősebb multimédiás felhasználáshoz egy nagyobb teljesítményű router kell. Azért beszélek ennyit a multimédiás felhasználásról, mert ennek éljük a boomját. Lassan nem lesz nem Smart TV, emellett a nagyobb adatmennyiség kiélvezéséhez hardveresen is izmosodnunk kell.
A 120N-hez visszatérve, általános eltérést lehet leszűrni a két márka között, ami egy az egyben megegyezik a teljesítménnyel kapcsolatos tapasztalatommal.
Egyébként, egy általános dolog felett elsiklottunk. Tudni illik ugyanis, hogy a TP-Link a legfőbb alkatrészeit a Cisco-tól vásárolja. Ha már láttatok TP-Link terméket, néhány kütyün még a feliratot is megtalálhatjuk. Egyszóval még mindig furcsának találom, (teszem, hozzá, hogy természetesen továbbra is tiszteletben tartom az eltérő véleményeket) hogy ilyen különbségek mellett, hogy a Linksys és a TP-Link márkákat egy mezőnyben emlegetjük.
Érdekes ez. Először te állsz neki itt intrikázni, aztán csodálkozol, hogy elhajtunk, mint szél a bűzt. Igen, a tárgyra koncentrálsz, arra, amit eladni próbálsz, és ezen túl arra is bőszen koncentrálsz, hogy az ellenlábast lejárasd. Aztán bedobod az ellenség megtévesztése érdekében a TP is tőlünk vásárol megállapítást, aminek még alapját is nehéz megideologizálni. Ezt csak azért merem mondani, mert hát szervizelek ilyen cuccokat ölég régóta, és egy IC-n sincs csicsó, vagy licensed by csicsó felirat, bár azt elismerem, hogy a műanyagburkolaton nem figyeltem ilyen badzsot.
SMART dolgok. Nos, aki eddig bőszen torrentezett és jutubozott HD anyagokat, ahhoz képest egy okostévé miben fog nagyobb forgalmat bonyolítani? A szolgáltatótól érkező, agyontömörített, sávszélbarát anyagokban?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 06. 24. 22:38
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 24. 23:13
Csőlátású, korlátolt faszra szerettél volna gondolni?
Bár kár volt leírni, hogy szervizelsz, mert minnyá ráugrik, mint a takonyra, hogy jajj akkor mégis elromlik. Igaz tőlem eddig csak Vigort és LinkSyst vittél. Bár Vigort is annyi idő után, amit egy LinkSys dobozba csomagolva nem bír ki.
Elküldve: 2012. 07. 01. 23:04
Idézet: Levi244 - Dátum: 2012. 07. 01. 23:47
Nyilván aki ezzel szórakozik, hogy három havonta lecseréli egy újabbra a routerét az nem értendő ide, de a normál felhasználó igényeihez igen is jó lehet egy termék akár éveken keresztül is. Ez az amit általánosságban a TP-Link nem tud többek között.
Ismét összegezve tehát a régi szériás Suzuki Swift-ben (TP-Link) is találhattunk némi jót néhány hónapnyi keresgélés után még sem hasonlítottuk egy BMW-hez, vagy egy Audihoz (Linksys)
5ezrest az 5 ezres LinkSyshez hasonlítottam, bár mikor a TPlink megjelent a piacon, akkor legalább nem fagyott, mint a LinkSys.
Másrészt ugyanazt szajkózod, meg én is. TPLinket bedugod, évekig képes jól működni. Sok WRT54-et cseréltem le rá, azóta legalább nyugi van.
Autós hasonlat meg marhaság.
Ezt meg éppen pár napja csinálta (ahogy szokta):
linksysbaze2.jpg (93,81K)
Letöltések:: 20
TPlinkkel egy cégnél szopolok érdekes problémával, de túl lehet élni.
A Csicsó alkatrészeket meg hagyjuk már a fenébe, homlokegyenest más a Csicsó vonal és LinkSy snév alatt futtatott vacak. Árban, minőségben, még színben és kivitelben is, elvégre kezdjük ott, hogy az APken kívül minden cuccok fémből van. Bár szerintem ilyet sem láttál.
Elküldve: 2012. 07. 02. 08:10
Idézet: Levi244 - Dátum: 2012. 07. 01. 23:47
Jahno - emlékeim szerint az általad említett összehasonlítás nem történt meg, de ha tévednék és sok időd van, tedd meg, hogy kiposztolod és akkor érdemben tudok rá válaszolni. Pont, hogy én tértem arra ki, hogy egy 5 ezer forintos TP-Linket ne hasonlítgassunk se tudásában se minőségben pl egy E3200-ashoz, vagy az új EA széria bármelyikéhez. Ha már itt tartunk volt egyszer egy Linksys ami kb. hasonlítható volt az 5-6 ezres TP-Linkek minőségéhez. Ez volt a WRT54GH. Nem volt katasztrófa, de nem képviselte azt amit a Cisco minőségileg képvisel. Ha figyelted akkoriban a híradásokat, Amerikában az ezt piacra dobó vezetőknek akkor meg is köszönték az addigiakat. Tehát még mindig nem ugyanarról a ligáról beszélünk. Azóta ebben a kategóriában tudok egy WRT120N-t vagy egy E900-ast említeni, ami ha azt nézzük egy WR740N-hez képest finoman szólva jobb választás és kb van köztük 1 max 2 ezer forint. Routert pedig ugye nem fél évre veszünk. Nyilván aki ezzel szórakozik, hogy három havonta lecseréli egy újabbra a routerét az nem értendő ide, de a normál felhasználó igényeihez igen is jó lehet egy termék akár éveken keresztül is. Ez az amit általánosságban a TP-Link nem tud többek között.
Arról gondolom, szintén nem nagyon érdemes vitatkozni, hogy a TP-Link, mint az újrahasznosított múanyag nagy szakértője, mennyivel kullog a fejlesztésekben a vezető márkák után. Nézzük a releaseket és a jelenleg futó modelleket. Az egyes Cisco alkatrészek megjelenését TP-Link termékekben, pedig csak az értheti félre, aki nagyon akarja. Szerintetek pl. a Samsung hányadik generációs paneljét adja el más OEM gyártóknak? Nyilván a legújabbat..... Ne vicceljünk. Alap hardveres részekről és processzorról beszélünk, amiket a Linksys már nm használ, de egy jó olcsó eldobható TP-Link routerben még pont jó.
Smart dolgok: Elsősorban nem streamleésről szól a történet, mert hát ritkán fedezünk ugye fel 18 Gigás Blu-Ray Rip streamet. Ilyen formátumú vagy hasonlóan magas bitrátájú filmek átjátszásához pedig mindannyian tudjuk, hogy erősebb router szükséges. A tapasztalatom és igensok vásárló tapasztalata szerint a legjobb váalsztás etekintetben is az E3200, főleg amilyen árakon mostanában kapható, és hát nem mellékesen az EA szériás cuccok, amikhez a hálózati távvezérlést biztosító applikáció is jár.
Ismét összegezve tehát a régi szériás Suzuki Swift-ben (TP-Link) is találhattunk némi jót néhány hónapnyi keresgélés után még sem hasonlítottuk egy BMW-hez, vagy egy Audihoz (Linksys)
Te, én ami TP-Linket kiszórtam népekhez, egy kivétellel mennek mai napig. A Linksysből az összes elhullott, vagy egyéb okokból könnyes búcsút vettünk tőlük.
Az újrahasznosított műanyag nem hátrány, hanem előny, tudod, környezettudatosság, vagy mi.
Tehát akkor nem csicsó alkatrészeket használnak, csak olyat, amit a csicsó is vett? De rohadt egy geci módon csúsztatsz. Amúgy az n-2. generáció használata miért is baj, ha a rá épített eszköz tökéletesen ellátja dolgát? Az ilyen SOC megoldások sokkal olcsóbbak, beváltak, kiforrottak, SoHo-hoz meg mi a francnak cutting edge technológia.
A többi irományod hihetetlenül reklámorinentált bullshit.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 07. 02. 09:22
A 120N-hez visszatérve, általános eltérést lehet leszűrni a két márka között, ami egy az egyben megegyezik a teljesítménnyel kapcsolatos tapasztalatommal.
Egyébként, egy általános dolog felett elsiklottunk. Tudni illik ugyanis, hogy a TP-Link a legfőbb alkatrészeit a Cisco-tól vásárolja. Ha már láttatok TP-Link terméket, néhány kütyün még a feliratot is megtalálhatjuk. Egyszóval még mindig furcsának találom, (teszem, hozzá, hogy természetesen továbbra is tiszteletben tartom az eltérő véleményeket) hogy ilyen különbségek mellett, hogy a Linksys és a TP-Link márkákat egy mezőnyben emlegetjük.
még a 120 megás netnél sem érdekes. aki meg egy 150-es pszeudo n-es linkfos báj foskó rútert ajánlgat 8k körüli összegért, mondjuk egy gigás tp ellen, az egyrészt eltévedt a pusztában másrészt épp tátott szájjal rohan a faszerdő felé.
jól fizetnek egyébként? mert ingyen bőnyálazni, meg bokafogni és segget nyitni a legostobább dolog a világon.
Szerkesztette: avmanster 2012. 07. 02. 09:26 -kor
Idézet
Elküldve: 2012. 07. 02. 10:13
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 02. 09:10
A vagy egyéb ok az nekem is sűrű, de jahh, nagyjából ez van, egy darab TPLink cuccal megy a szopolás, LinkSysnél ugyanez, mondjuk van ami megy, mint állat, de ez elég kis százaléka, mindig attól félek mikor hívnak, ha éppen vidék felé vagyok. Ezeket egyéb melónál saját szakállra inkább kicserélem, akkor béke van. Ha nincs egyéb meló, akkor meg szopjon csak
Én is az mondom, ezek mennek. Ellenben leírni, mert Csicsó alkatrészekből van, hádefaszom, az sem csoda doboz, Agere, Broadcom, Atherosm, Prism, ésatöbbi. Mindenki ilyenekre építhezik, nem?

Súgó
A téma zárva.