HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2361 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 11. 15:04

Vége a kimenőnek.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2362 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 14:18

A vitától teljesen függetlenül, csak azért, mert itt sok a szagértő és hátha érdekel valakit: van nekem egy LinkSys WRT-t*kömtudja, még nem wifi-s, de már kék-fekete dobozos, x-pár éves routerem, ami szerintem törött. Már nem kívülről, hanem fw-ileg lett az. Sima ADSL-el volt használva több helyen is az országban több éven át gond nélkül, legutóbb itt, Bpesten, azóta Ex* az ISP is. A router+modem éjjel-nappal ment, a PC külön körön volt, de azt mindig lekapcsoltam, ha nem voltam otthon. Csak gyári fw-t kapott, semmilyen más egyéb szoftver nem lett rárakva soha (bár a frissítésekkel hadilábon álltam, nem tudom, mikori van rajta). Tavaly ősszel-télen döglött (?) meg váratlanul, miután az Ex* valamit bütykölt a rendszerén és az IP-ket, meg a MAC-eket párosítgatni kezdte (vagy mi, nem értek hozzá). Jelenség: router rendben behív, ADSL van, net elindul, aztán 1-2 percen belül ledob az ISP oldaláról. A router saját log-ban nagggyon gyanús "reroute to IP" bejegyzések sora a disconnect előtt, az IP-k jellemzően szingapúri címek... A kábelt ekkor téptem ki belőle, azóta is ilyen levattázott állapotban pihen a szekrényben és vettem helyette egy Netgear-t (ami a legendákkal ellentétben igenis simán beszerezhető itthon legalább tucatnyi helyről, még akkor is, ha a netshop-okat jelentősen megszűrjük a nyilvánvaló vevőcsalogató hamis bejegyzések alapján).
Ha valaki izgul az ilyesmire, a LinkSys személyesen átvehető, kipróbálható, megnézhető, semmiféle reset nem volt rajta. :) Lehet, hogy csak rémeket láttam, meg parázok, de jobb a békesség. Nyilván javítható, reset + fw frissítés biztos menne rajta, de eddig nem mertem hozzányúlni. Az új router bevált, szóval ez most már bátran szétkapható, belenézhető, ha érdekel valakit, bár nem válnék meg tőle, tartaléknak még jó lesz (javítást, ilyesmit, ofc állom).
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#2363 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 12. 15:57

Sziasztok!

Először is elnézést, amiért nem témában írok, de eléggé kihalt az, ahová lehetne, és mihamarabbi választ szeretnék.

Gondom támadt az újonnan vett routeremmel. Zyxel P-660HW v3 típusú. Összedugdostam ahogy a leírásban láttam, ami a modemet és a gépet kötötte össze, annak a gép felőli része ment a routerbe, a routerhez kapott kábel pedig a gépbe. DSL kábelt nem használtam fel, mert nem telefonos a történet.
Az asztalin van net, azonban laptopon-mobilon nem lehet befogni, a routerhez adott IP-t (192.168.1.1), ha beütöm bármilyen böngészőbe, nem hozza be, és a gyártó weblapját sem úgy, ahogy kéne, hogy betudnám állítani a netet. Próbálkoztam már tűzfal lekapcsolással is, de semmi, a laptop egy bluetooth eszközön keresztül fogná a netet. A tálcán kiírkálja a routerhez köthető hálózattal, hogy "Egy hálózati kábel nincs bedugva". A routeren is minden világít, aminek kell.

Mi lehet a probléma?

#2364 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2012. 06. 12. 16:57

DSL kábelt nem használtam fel, mert nem telefonos a történet.

A pédéefje azt mondja, hogy a "DSL" likát a telefonaljzattal kell öszvekötni.
Tehát telefonos a történet.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2365 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 17:00

Teeeehát ha megszülök sem fog működni a router megfelelően telefon nélkül?

#2366 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 17:47

Telefon nem kell hozzá, csak az aljzat, ahol az ADSL bejön.
Gondolom, az eddigi modembe is onnan jött.

#2367 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 20:44

A netünk nem telefonról jön, kábeles. Ergo a modem sem volt olyan helyre bedugva :/

#2368 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 20:48

"kábeles"
A telefon is kábelen jön: telefonkábelen.
A te kábeled milyen?
Aztán meg a modemed milyen...

szerk:
Azt írtad, rendesen összedugdosva egy gépen van net.
Tehát a kábelmodemed belemegy az új router ADSL lukába, gépek a LAN-ba, és egyik gépen van net?
DHCP-k rendben vannak?

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2012. 06. 12. 20:54 -kor

#2369 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 21:30

Nem mondanám, hogy értek ezekhez, mindenesetre telefon aljzat sincs már a házban.
Nem, az ADSL-be nem megy semmi, amik felvannak számozva helyek, oda ment az elsőbe az a kábel, ami a modemet és a routert köti össze, a kettesbe pedig az, ami a gépet és a routert. Az ADSL kábelt nem használtam fel, mert a routerbe még beleférne, de a másik végét nem tudom, hová dugni, csak bizonyos sötét helyekre, de onnan sajnos net nem jönne.
Khm... DHCP? ^^"

#2370 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2012. 06. 12. 16:57

Gondom támadt az újonnan vett routeremmel. Zyxel P-660HW v3 típusú.
...
Mi lehet a probléma?

Ez új? Bár a neten látni új burkolatú fehéret is, a gyártónál azzal nem találkozni, csak régi, feketével.

A probléma viszont az, hogy ez egy adsl-es router, tehát kábeles netre nem jó.
Kép

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2012. 06. 12. 22:30

Nem mondanám, hogy értek ezekhez, mindenesetre telefon aljzat sincs már a házban.
Nem, az ADSL-be nem megy semmi, amik felvannak számozva helyek, oda ment az elsőbe az a kábel, ami a modemet és a routert köti össze, a kettesbe pedig az, ami a gépet és a routert. Az ADSL kábelt nem használtam fel, mert a routerbe még beleférne, de a másik végét nem tudom, hová dugni, csak bizonyos sötét helyekre, de onnan sajnos net nem jönne.
Khm... DHCP? ^^"

Ha új, vidd vissza, neked olyan router kell, aminek a wan oldalába 10/100(/1000) lan kábel dugható. A jelenlegi cuccodon ne tévesszen meg a bejövő utp aljzat, attól az még a dsl-szűrőből érkező telefonvonalat várja.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2371 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 17. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 06. 17. 23:36

Bláblábláblábláblá.
Make love not Wor.

#2372 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 00:03

Most jobban belegondolva ha a TPlink és a LinkSys közt kellene válogatni, akkor legyen mondjuk a Vigor.
Make love not Wor.

#2373 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 00:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 06. 17. 23:38

és a baromi jó, egyedülálló garanciális feltételek.

Ez mit jelent? Esetleg előző kérdéseimre a válasz, ha már megszólítva érzem magam?
Make love not Wor.

#2374 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 00:11

de különösen ha multimédia használatra kell routert választani, egyértelmű, hogy magasan a

Ezzel a dumával meg kb. '96-ban érzem magam, akkor akartak mindent eladni multimédiával, mert az olyen jól hangzott. Gyarkolatban végül egy CD-ROM+hangkártya kombóval letudták a dolgot, de jött a marketing virtuális valóságról, meg holografikus tárolókról. Üzenem azoknak, akiket akkor kiröhögtem de visszaröhögtek, hogy én nyertem :-D

Most tényleg, mitől lehet más egy "multimédiára" kihegyezett router? Online streamen nagyobb melle van a kínai szexistennőnek?
Make love not Wor.

#2375 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 06. 17. 23:36

Tehát ez mind áll szemben Kína büszkeségével, a rekord fél miliméteres műanyagból készült csodarouterrel.

Arra lennék kíváncsi, hogy nálad ez melyik gyártó termékét takarja?
Vagy tudsz-e a 100000 forint alatti kategóriában bármit, ami nem ezekkel a kritériumokkal bír?
Ahogy szoktuk mondani: "másik dzsunkán..."
Vagy csak másik műszak, vagy a párhuzamos gépsor ugyanabban az üzemcsarnokban.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2376 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 08:10

És hát az utolsó érv: Igen, az elején egy más modellről kezdtünk beszélni, de az 5-6 ezer forintos TP-Link router párja nem egy Gigabit Linksys, hanem a minimálisan magasabb árú WRT120N.

Gondolom, a WAN to LAN sebesség számít multimédia esetén, szóval: Router charts, fent középen a "Company"-nál LinkSys és TP-LINK kiválaszt, jobbra "Filter" gomb megbök. :unsure:
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#2377 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 11:47

Nem tartom célszerűnek az olyan érveléseket, hogy egy fél mondatot a második, majd még egy fél mondatot mondjuk a tizedik sorból ollózunk össze, majd alkotunk egy mondatot.

Én meg a jelenlétedet nem tartom itt célszerűnek. Bő nyállal szopod a linksziszt meg köpködöd a tépélinket, ennyit tudsz meg a neved. Jól fizetnek amúgy ezért?

#2378 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2012. 06. 18. 09:10

Gondolom, a WAN to LAN sebesség számít multimédia esetén

Nekem jobban számítana a lanos sebesség, wan oldalról bárjon már ki valami 10 megabitet. No meg kérdés milyen beállítás, mennyi session? Annó sok éve a legkisebb Zyxelt kipróbáltam, kis híján verte a 100 megabitet, de egy átlag otthoni 2 gépes parkon már elvérzik. Wan felől meg jön a multimédia, az nem gond, a NASról meg aztán minden tudja, de ha olyan a tér ereje, akkor a LinkSys is letérdel.
Make love not Wor.

#2379 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 12:17

a bevallottan router beállításokkal pénzért fusizó kmmentelők.

Na de ezért az irományodárt el is mehetsz vastagon a picsába, és tedd meg, hogy magadtól mész, mert a következő hasonlódért én baszlak ki innen. A jó kurva reklámozós mindenedet, azért tudd már, hogy hol a határ!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2380 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 18. 13:17

Na de ezért az irományodárt el is mehetsz vastagon a picsába, és tedd meg, hogy magadtól mész, mert a következő hasonlódért én baszlak ki innen. A jó kurva reklámozós mindenedet, azért tudd már, hogy hol a határ!

Jahh, közösségi moderáció? Akkor +1 kurvannya.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.