HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1251 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 16. 10:23

Idézet: kuf - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 10:00

biztos,hogy nem WDS-t akart?

hát a wds egy szar:)
Per Aspera Ad Astra

#1252 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 07:52

Sziasztok, gyors kérdés: mennyire lehet elvileg felhúzni az Xmit Powert hűtés nélkül, hogy lehetőleg nulla esély legyen arra, hogy "elég" a cuccos? Most 100-on hajtom, de valami nem klaffol: a routertől kb. 5-6 méterre lévő G-s Wifi kártya signalja 38-as, és másolni is csak kb. 1500K-val tudok rá. Van valami speckó beállítás? DD-WRT firmware figyel rajta, vakon nem akarok mindent állítgatni rajta. Előre is köszi!

#1253 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 08:21

100 a max...tovább felesleges húzni, mert jobb nem lesz tőle :)

#1254 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 08:40

Köszi... Akkor valami más gondja van, mert ezt így elég soványnak érzem.

#1255 Felhasználó inaktív   Tozo_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 18. 11:14

sziasztok!

Vettem egy Linksys routert (WRT54GL). Beállítottam hogy ossza meg az ADSL netet az asztali gép és a notebook között. Asztali UTP kábel, laptop wireless. Tökéletesen működött 1 napig!
Azóta nem hajlandó a router csatlakozni a modemen keresztül az internetre. Ha kihúzom a modem kábelét a routerből és csak simán gépen keresztül csatlakozom, úgy megy! Már próbáltam mindenfélét.. telepítő cd segítségével újra beállítani, modem restart, router restart.. semmi sem segített.
Tudna nekem valaki segíteni? nagyon hálás lennék..
köszönöm előre is!

bocsi ha kicsit túl hosszúra sikeredett a kérdésem.
Dell Inspiron 6400

#1256 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 19:07

Nekem is van egy problémám: Adott egy wrt54gl, és egy huawei smartax valamint d-link 360-r modemek (természetesen egyszerre csak egyet használok, de a hiba mindkettővel előjön, viszont a Logouton írta valaki, hogy a két modem egy kutya, és gyakran dobják a vonalat, de ezidáig nem volt feltünő). A routeren volt már dd-wrt v23sp2, hyperwrt thibor, és tomato 1.07 firmware. Ha megy 2 gépről is a torrent + hallgatok netrádiót, szakad a vonal fél-egy óránként, persze a router újrakapcsolódik, de a netrádió emiatt leáll. Tomato azt írja, hogy WAN down, redialing... . Namost 1 gépről windowssal tárcsázva, vagy routert ap-vé leminősítve, a huaweit routerré minősítve sokkal ritkább a szakadás. Na most rosz a router, vagy túl jó a router ezekhez a modemekhez (ahogy fentebb írtam, nagyjából ugyanaz az elektronika van a 2 modemben, csak a Huawei tud routerként menni, de nagy terhelésnél néha kifagy (10-12 óránként) ) ? A kapcsolatom 1 Mbites, és a Huaweit megbűvöltem egy 8 cm-es ventivel, úgyhogy bizti nem melegszik  .

Tozo: próbáld meg törölni a beállításokat (valami clear nvram, and restore defaults, vagy kihúzod az adaptert, hátul a reset gombot benyomod és közben áram alá helyezed a routert és még nyomva tartod a resetet 30 másodpercig) és utánna újra beállítani a kapcsolatot.
Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#1257 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 20:09

Beléptem a klubba. Beszereztem egy WRT54 GL -t.
A netet egy védett magánhálólatról, egy Dlinken keresztül rádión kívánom venni vele, mad eg vezetékes és egy rádiós csatlakozással kívánom használni.
A firmwareket letöltöttem, még nem tudom, hogyan lehet egyszerűen és biztonságosan átírni, és gyér angolommal bekonfigurálni.

#1258 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:08

Gyula csak dobd fel a routerre (ami természetesen reset to default után értendő) a Tomatot és segítünk. Amúgy adja magát, nem lehet eltéveszteni ;)

#1259 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:17

eziskamu, nalam az osregi 2.2 G s is ezt csinalja, nekem az a gyanum, hogy annyira keves upload savszel van ehez az 1mbites dsl hez ( netto 12 kB/s ), hogy ha sok kapcsolatos torrent toltes fut es hozza valami masik netet intenziven hasznalo programot is bekapcsolsz akkor szakad a kapcsolat.

ha torrentnel csak keves (mondjuk 10) kapcsolatot engedek akkor ritkabban vagy egyaltalan nem szakad.

dd wrt es tomato ugyanezt produkalja.

#1260 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:33

Idézet: Depeche - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 7:52

Sziasztok, gyors kérdés: mennyire lehet elvileg felhúzni az Xmit Powert hűtés nélkül, hogy lehetőleg nulla esély legyen arra, hogy "elég" a cuccos? Most 100-on hajtom, de valami nem klaffol: a routertől kb. 5-6 méterre lévő G-s Wifi kártya signalja 38-as, és másolni is csak kb. 1500K-val tudok rá. Van valami speckó beállítás? DD-WRT firmware figyel rajta, vakon nem akarok mindent állítgatni rajta. Előre is köszi!

250mW-on féléve nem égett el :Đ
Viszont én 1km feletti linkekre használom.

#1261 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 22:35

Idézet: eziskamu - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 19:07

Nekem is van egy problémám: Adott egy wrt54gl, és egy huawei smartax valamint d-link 360-r modemek (természetesen egyszerre csak egyet használok, de a hiba mindkettővel előjön, viszont a Logouton írta valaki, hogy a két modem egy kutya, és gyakran dobják a vonalat, de ezidáig nem volt feltünő). A routeren volt már dd-wrt v23sp2, hyperwrt thibor, és tomato 1.07 firmware. Ha megy 2 gépről is a torrent + hallgatok netrádiót, szakad a vonal fél-egy óránként, persze a router újrakapcsolódik, de a netrádió emiatt leáll. Tomato azt írja, hogy WAN down, redialing... . Namost 1 gépről windowssal tárcsázva, vagy routert ap-vé leminősítve, a huaweit routerré minősítve sokkal ritkább a szakadás. Na most rosz a router, vagy túl jó a router ezekhez a modemekhez (ahogy fentebb írtam, nagyjából ugyanaz az elektronika van a 2 modemben, csak a Huawei tud routerként menni, de nagy terhelésnél néha kifagy (10-12 óránként) ) ? A kapcsolatom 1 Mbites, és a Huaweit megbűvöltem egy 8 cm-es ventivel, úgyhogy bizti nem melegszik  .

Tozo: próbáld meg törölni a beállításokat (valami clear nvram, and restore defaults, vagy kihúzod az adaptert, hátul a reset gombot benyomod és közben áram alá helyezed a routert és még nyomva tartod a resetet 30 másodpercig) és utánna újra beállítani a kapcsolatot.

Hi!

Vonal nem kontaktos?
Nekem hétvégén baxakodott ilyennel.

#1262 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 05:15

stol: Kábelcsere megvolt, de ua
tamaske: a régi routerekkel miért nem volt ilyen gyakran vonalbontás? A modem adja fel, vagy a router nem érzékeli a kapcsolatot a hálózati terhelés miatt (nem érkezik vissza válaszcsomag időben)? Keep alive emelése segíthet? Mondjuk már így is 60-on megy 30 helyett. Vagy túl gyors ennyi kapcsolat mellett ez a routerem? QOS ezen tud segíteni?

#1263 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 07:16

Most lehet, hogy láma kérdésem lesz, de ne nevessetek ki légyszi... Szóval: ha dhcp-vel osztom az IP-t, akkor minden gépen az elsődleges dns kiszolgáló a router lesz. Nem lehet olyat beállítani, hogy valamilyen saját magam által kitalált domainnévhez a router valamelyik hálózaton lévő IP-t rendelje, és az egész olyan legyen, mintha neten lenne? Pl. gépen bepötyögi a júzer, hogy http://gipsz.jakab, és így az egyik helyi hálós gépen futó webszervert éri el...

#1264 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 07:54

Idézet: eziskamu - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 5:15

stol: Kábelcsere megvolt, de ua
tamaske: a régi routerekkel miért nem volt ilyen gyakran vonalbontás? A modem adja fel, vagy a router nem érzékeli a kapcsolatot a hálózati terhelés miatt (nem érkezik vissza válaszcsomag időben)? Keep alive emelése segíthet? Mondjuk már így is 60-on megy 30 helyett. Vagy túl gyors ennyi kapcsolat mellett ez a routerem? QOS ezen tud segíteni?

Miért Connect On Denmand? :think:
Miért nem Keep Alive?(Ekkor lenne folyamatos kapcsolat.)

#1265 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 08:29

Idézet: stol - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 7:54

Miért Connect On Denmand? :think:
Miért nem Keep Alive?(Ekkor lenne folyamatos kapcsolat.)

Én is Keep Aliv-ét írtam, a qos meg a quality of service, a csomagütemező, vagy mi a halál.

#1266 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 09:40

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 8:16

Most lehet, hogy láma kérdésem lesz, de ne nevessetek ki légyszi...

Rájöttem...

#1267 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 17:21

eziskamu, en ugy ertettem , hogy az en regi 2.2 es verzioju routerem is ezt csinalja, asszem az 2004 es evjaratu.
a keep alive meg csak annyit csinal, hogy x masodpercenkent nezi van e kapcsolat es ha nincs ujratarcsaz. ez szakadas ellen nem ved.

qos nem segit.

valoszinuleg a valaszcsomagokkal lehet a gond a tul nagy kefele meno savterheles kovetkezteben. megoldast nalam az jelent ha a feltoltest lekorlatozom 1kB ra ilyenkor nem szakad.

#1268 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 17:48

Torrentkliensben beallitani, hogy max 100 kapcsolat legyen egyszerre?
Akkor nem kell a savszelesseget korlatozni...

Reszletek a felhaszn/bittorent topikban.

#1269 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 18:57

Idézet: tamaske - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 17:21

eziskamu, en ugy ertettem , hogy az en regi 2.2 es verzioju routerem is ezt csinalja, asszem az 2004 es evjaratu.
a keep alive meg csak annyit csinal, hogy x masodpercenkent nezi van e kapcsolat es ha nincs ujratarcsaz. ez szakadas ellen nem ved.

qos nem segit.

valoszinuleg a valaszcsomagokkal lehet a gond a tul nagy kefele meno savterheles kovetkezteben. megoldast nalam az jelent ha a feltoltest lekorlatozom 1kB ra ilyenkor nem szakad.

Hát ahoz képest hogy nem segít, pont így nem bont nekem már 470 perce, a tomato alapértelmezett QOS sémáival  ;) . De akkor ez szereinted nem hardver hiba, hanem lassú kapcsolat?

#1270 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 20:31

eziskamu, tamaske -már többször olvastam tőle hülyeséget - nyilván nem ért hozzá amit mond. Persze, hogy nem szakadsz 470 perce Tomato QoS-al, mivel a csomagjaid be vannak szabályozva. Így nem kell se a letöltést, se a feltöltést limitálni, mert azt ötemezi neked a QoS.

Remélem így már jó lesz a routered... ;) Forza Tomato! :Đ

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.