HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#241 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 21:19

Idézet

I have two IP addresses (via DHCP) from my ISP and would like to utilize 2 WAN ports on my WRT54GL router. I am running the DD-WRT firmware 23 SP1 version.

I want to connect router to WAN1 and wired camera to another WAN2 port.

I have found following information but want to achieve the same via GUI. Can someone please assist me?

If your ISP gives you multiple public IPs, and you want to hang a second router or other device on your main router with direct access to the WAN, fear not, it's easy:
Your original VLAN should look like this (among other lines) if you run the command nvram show |grep vlan

vlan0ports=1 2 3 4 5*
vlan1ports=0 5

So the following commands move LAN port 1 to the WAN VLAN:

nvram set vlan0ports="2 3 4 5*"
nvram set vlan1ports="0 1 5"
nvram commit

reboot

That's it. No firewall rules or bridging needs to be set up. Port 1 is now a direct WAN port, and your second router/AP/server can use one of your extra public IPs.

szóval ennyi lenne a plussz amit mondtam de szerintem menni fog e nélkül is egyelőre.
Om mani peme hung.

#242 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 23:11

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:49

van a dd-wrt firmware-ében valami hely, ahova kimentve a kis script-emet mindig megtalálom azt ?

tehát nem vész el effektíve kikapcsoláskor áramszünetkor stb. (mint mondjuk a beállításaim).

Én ezt úgy oldom meg, hogy csinálok egy fájlt, amit egy új változóként elmentek az nvram-ba, aztán a startup_rc -ben van egy olyan sor, ami ezt a fájlt létrehozza (nvram get változó > file.sh), és egy másik sor, ami lefuttatja. Ennyi.

Pl:
csinálsz egy fájlt store néven, ami ezt tartalmazza:
nvram set $1="$(cat $1)"
Ez lesz az a parancs, amivel egyszerűen tudsz majd meneteni fájlokat az nvram-ba.

Ezután csinálsz egy fájlt, ami tartalmazza a te spéci beállításaidat, mondjuk run.sh néven és elmented a fájlt:
./store run.sh

A startup_rc változó tartalmazza azokat a parancsokat, amik minden induláskor lefutnak. Ebbe beírod:
nvram get store > /tmp/root/store
nvram get run.sh > run.sh
chmod 700 /tmp/root/store
chmod 700 /tmp/toot/run.sh

Ennek hatására létrejön a store fájlod, amivel menteni tudsz fájlokat az nvram-ba. Létrejön a run.sh fájlod, amit futtatni tudsz, amikor akarsz.
Ha egyébként minidg futtatni akarod, akkor egyszerűbb, ha a webes konfig beírod a startup script parancsnál. Ugyanez az eredmény, ha a rc_startup nvram változó értékét módosítod.

#243 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 23:31

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 22:19

szóval ennyi lenne a plussz amit mondtam de szerintem menni fog e nélkül is egyelőre.

Ez szerintem nem arról szól, hogy két külön WAN kapcsolatom van,  külön IP címen és külön interfészen, külön tartományból, hanem arról hogy egy adott kábelen 2 IP cím van kiosztva. Ami annyit jelent, hogy az egyik lan portra kötött eszköz meg fogja kapni az egyik IP címet, a másik IP cím pedig a WAN porté lesz. Ettől a leosztástól azonban még ugyanazon a fizikai kábelen fog haladni mindkét publikus IP címről a csomag, és ami a lényeg, hogy ugyanaz lesz mindkét cím default gateway-e.

Közben eszembe jutott még valami, hogy hogyan lehet megcsinálni azt, hogy csak a http forgalom a haver felé megy a többi meg az ADSL-en.

A heverod feltesz egy http proxy szervert egy olyan gépre, ami sz ő hálózatában van. A böngészőben beállítod ezt, mint proxy szerver. Mivel ez egy olyan hálózatban van, amit a te routered nem a default gateway-en keresztül ér el, ezért nem a WAN interfész felé fognak menni a csomagok. A heverod hálózatában lévő proxy pedig a haverod kapcsolatát használja default gatewayként. (Amikor kézzel beállítod, a WLAN ip címet, akkor létrehozol egy bejegyzést a routing táblában is, és ezért tudja majd a routered, hogy merre van a haverod proxyja).
Ha valami okosabb proxy-t tesz fel, akkor minden progi, aminek a proxy be van állítva, a haver kapcsolatát fogja használni. :cool:

#244 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 09:26

Idézet: olinka - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 23:31

A heverod feltesz egy http proxy szervert egy olyan gépre, ami sz ő hálózatában van. A böngészőben beállítod ezt, mint proxy szerver. Mivel ez egy olyan hálózatban van, amit a te routered nem a default gateway-en keresztül ér el, ezért nem a WAN interfész felé fognak menni a csomagok. A heverod hálózatában lévő proxy pedig a haverod kapcsolatát használja default gatewayként. (Amikor kézzel beállítod, a WLAN ip címet, akkor létrehozol egy bejegyzést a routing táblában is, és ezért tudja majd a routered, hogy merre van a haverod proxyja).
Ha valami okosabb proxy-t tesz fel, akkor minden progi, aminek a proxy be van állítva, a haver kapcsolatát fogja használni.   :cool:

Ja, így történik :)

Squid van, az eléggé intelligens. Opera böngésző proxy-zik, haver kapcsolatán, frenki. A többi móka ADSL, ugyebár mikor felhúzom (betárcsázok), a default gateway-emet átállítja.

Viszont érdekes volt, 512/96-os ADSL-em van, Google Talk alatt küldtem volna egy haveromnak egy fájlt. 96 Kbit az nem sok ugyebár, alig ment (40 mega).

Elkértem az ip-jét, és XP alatt:

ROUTE ADD ip_cím MASK 255.255.255.255 10.0.0.1

és lám, a pingek máris nem ADSL-en mentem felé, hanem 10.0.0.1-en a haveri szélessávon. A küldés is megindult mint állat. Nagyon klassz így netezni, hogy ADSL-en a DC++ töld mint hülye, a másik "vonalon" meg elvagy mint befőtt  :Đ
Om mani peme hung.

#245 Felhasználó inaktív   Shongoku 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 20. 15:57

Hello!

Van egy Linksys WRT54G v7-es routerem, aminek a hatótávolsága kb 1.5 szoba ezért beszéltem a bolt szervizével, és azt mondták, hogy ezzel ne vigyem be, mert ő csak rádug egy gépet, bekapcsolja és megnézi a szobában, hogy van-e wireless... de én mit tudok azzal kezdeni, hogy 1 szobában van, nekem az egész házra kéne. de ezt ő nem értette meg, hogy kb 1.5 szobát viszel a router, és ettől a tipustól szerintem ez igencsak harmatgyenge, főleg, hogy nem ólomfalaink vannak...

Van valakinek valami ötlete, hogy ilyenkor mi a teendő? Mert a szervízes "kolega" megmondta, hogy be se vigyem ezzel, és végülis megy, csak nem túl erősen. Egyébként felraktam rá a  v7.00.1 firmwaret hátha jobb lesz, de nem.  Nem gyári javítást még nem akarok rakni rá, mert hátha kitudok ügykezelni valamit a garival. Vagy mondjak le erről, dobjak rá egy nemhivatalost, próbájam ki, és ha mg mindíg rossz, vegyek egy újat?

szakee28!

Ebben a témában kb 2-3 lapal ezelött azt mondtad, hogy szervízes vagy, és a Qwerty-ből jövő Linksys WRT54G v7 -es routerem nálad fog kikötni, és te fogod bevizsgálni a gyenge jel miatt... ezenkívül azt is mondtad, hogy akár hozzád is bevihetem... Ez még mindíg áll,h ogy a qwertys garival bevizsgálod?

Köszi!
Sho

#246 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 20:14

DD-WRT-vel hány VPN kapcsolat létesíthető egyszerre?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#247 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:44

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 16:57

Hello!

Van egy Linksys WRT54G v7-es routerem, aminek a hatótávolsága kb 1.5 szoba ezért beszéltem a bolt szervizével, és azt mondták, hogy ezzel ne vigyem be, mert ő csak rádug egy gépet, bekapcsolja és megnézi a szobában, hogy van-e wireless... de én mit tudok azzal kezdeni, hogy 1 szobában van, nekem az egész házra kéne. de ezt ő nem értette meg, hogy kb 1.5 szobát viszel a router, és ettől a tipustól szerintem ez igencsak harmatgyenge, főleg, hogy nem ólomfalaink vannak...

Van valakinek valami ötlete, hogy ilyenkor mi a teendő? Mert a szervízes "kolega" megmondta, hogy be se vigyem ezzel, és végülis megy, csak nem túl erősen. Egyébként felraktam rá a  v7.00.1 firmwaret hátha jobb lesz, de nem.  Nem gyári javítást még nem akarok rakni rá, mert hátha kitudok ügykezelni valamit a garival. Vagy mondjak le erről, dobjak rá egy nemhivatalost, próbájam ki, és ha mg mindíg rossz, vegyek egy újat?

szakee28!

Ebben a témában kb 2-3 lapal ezelött azt mondtad, hogy szervízes vagy, és a Qwerty-ből jövő Linksys WRT54G v7 -es routerem nálad fog kikötni, és te fogod bevizsgálni a gyenge jel miatt... ezenkívül azt is mondtad, hogy akár hozzád is bevihetem... Ez még mindíg áll,h ogy a qwertys garival bevizsgálod?

Köszi!
Sho

7-es verzióra amúgy se nagyon tudsz tenni más fw-t. Egyébként ki mondta mielőtt megvetted, hogy menni fog az egész házban ráadásul X falon keresztül-kasul?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#248 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 00:43

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 16:57

Hello!

szakee28!

Köszi!
   Sho

Hi.Oké hogy ilyen a routered,(V-7)de a kártyádat is meg mondhatnád hogy milyen,és milyen antenna van rajta.De én a helyedben raknék a router-re(ra) egy bi-quad antennát,és láss csodát a jelszinted meg emelkedik,nem is akár hogy(nagyon) Ha kell segitség antenna ügyben irj mailt,privit.
Üdv : KUTER BOY
ui:látom a a segitség itt is csak igéret...,meg felgmáskodás,egyes emberektöl.

Szerkesztette: kuter 2006. 10. 21. 00:44 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Shongoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 10:30

Hello!

Nem mondta nagyon senki, csak a hálózatos szakember mondta, hogy ez egy nagyon jó tipus és ő ajánlotta, mellesleg errőla  tipusról elég jókat olvastam, sőt... Meg abból is gondoltam a dolgot, hogy az elődje (BEFW11S4) lefedte az egész (családi iker) házat... Godoltam egy jobb jobban fog működni. Már gyakorlatilag mindent kipróbáltam amit ajánlottak... Persze jó a router, csak minek akarnék 1-1.5 szobába wirelesst? Akkor már odarakom a sima routert a gép mellé és kész.

A kártyákról: Az egyik Linksys WMP54G ezzel fgjuk rá megy, de ez nincs is olyan rossz helyen, mert viszonylag pont a router felett van egy szintel (és 3m-rel arrébb). Szóvl itt még megvan a jel, cask már gyengus. A másik kártyának nem tudom a tipusát, laptopba van építve, és az antenna a monitorban van körbevezetve. Ez tudom, hogy nem valami okos dolog, hogy csak ennyit tudok róla, de a laptop vásárlásakor a szervizesek felajánlották ez, és úgy véltem job, mintha a picimacis kárty vevője kilőgna oldalt, és melleglegh megjegyzem jó döntés volt, emrt volt lehetőségem 2 smc kártyával és 1 linksysel összhasonlítani és sokkla jobb votl.

Antennákat én is néztem végső elkeseredésemben, de arra jutottam, hogy egy jó körsugárzó antenna elég drága mulatság, és lehet, hogy a belső alkarészek enynire silányak és azon az antenna nem segítene olyan sokat.  De ha azt mondjátok... Mit tudnátok ajánlani és mennyiért (csak körsugárzós jó)? Én éztem a Linksys által gyártott High-Gain antennákat, csak elég kevés helyen elég drágán adják őket. És akárkit kérdeztem nem volt tapasztalatuk róla.

#250 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 11:36

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 11:30

Hello!

Nem mondta nagyon senki, csak a hálózatos szakember mondta, hogy ez egy nagyon jó tipus és ő ajánlotta, mellesleg errőla  tipusról elég jókat olvastam, sőt... Meg abból is gondoltam a dolgot, hogy az elődje (BEFW11S4) lefedte az egész (családi iker) házat... Godoltam egy jobb jobban fog működni. Már gyakorlatilag mindent kipróbáltam amit ajánlottak... Persze jó a router, csak minek akarnék 1-1.5 szobába wirelesst? Akkor már odarakom a sima routert a gép mellé és kész.

A kártyákról: Az egyik Linksys WMP54G ezzel fgjuk rá megy, de ez nincs is olyan rossz helyen, mert viszonylag pont a router felett van egy szintel (és 3m-rel arrébb). Szóvl itt még megvan a jel, cask már gyengus. A másik kártyának nem tudom a tipusát, laptopba van építve, és az antenna a monitorban van körbevezetve. Ez tudom, hogy nem valami okos dolog, hogy csak ennyit tudok róla, de a laptop vásárlásakor a szervizesek felajánlották ez, és úgy véltem job, mintha a picimacis kárty vevője kilőgna oldalt, és melleglegh megjegyzem jó döntés volt, emrt volt lehetőségem 2 smc kártyával és 1 linksysel összhasonlítani és sokkla jobb votl.

Antennákat én is néztem végső elkeseredésemben, de arra jutottam, hogy egy jó körsugárzó antenna elég drága mulatság, és lehet, hogy a belső alkarészek enynire silányak és azon az antenna nem segítene olyan sokat.  De ha azt mondjátok... Mit tudnátok ajánlani és mennyiért (csak körsugárzós jó)? Én éztem a Linksys által gyártott High-Gain antennákat, csak elég kevés helyen elég drágán adják őket. És akárkit kérdeztem nem volt tapasztalatuk róla.

HI. A quad antennát nem igen lehet kapni csinálni kell kb 10-15 perc alatt kész.A nyeresége 10-12 db sugárzási szöge igen jó nem 5 fok mint a körsugárzok nagy része.Nekem is quad van fent, saját készitésü.Mailban eltudom küdeni a leirás és fényképeket hogy egyértelmü legyen hogy néz ki.

Ui: nekem az egyik link 2 km-re van ha a routert 10 miliwatra állitom akkor is megy a háló igaz majdnem tökéletes rálátás van (a tied 28 miliwattos) 54mbiten 15 db. Ja és ha vissza rakom az eredeti frimet akkor sajnos a tömb házban egy szintel lejebb már szar a jel nem is megy ,ja és még azt meg probálhatod hogy G helyet B re rakod,mert minnél kisebb a sebbeség a teljesitmény ügy nő a rádion(bár akkor meg semmi értelme nem volt a router cserének.)
PL 54mbit = 14db 32mbit = 15db 22mbit = 16db  5mbit= 18db

#251 Felhasználó inaktív   PeressRobesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 06:16

Sziasztok!

Routerem tökéletesen működik laptoppal, beépített wlan kártyával (Atheros AR5004X).
A cél, hogy szomszédom gépe (asztali PC, XP-vel) is lássa a hálózatot egy SMC kártyával.
http://www.young.hu/...uct.php?id=6971
A távolság 8-10 méter és 2-3 könnyűszerkezetes fal (gerenda, gipszkarton, szigetelés meg egy rakás elektromos kábel) van köztünk.
Ha a laptopommal nézem a szomszédnál, 15-17 dB erősséggel jön a jel, ami egész jó sebességet biztosít (saját lakásomban 37dB).
A hibátlanul telepített SMC kártyával nézem, akkor 1-2 max 3 dB-el veszi a jelet ugyanott.
Kérdések:
-Jogos, hogy ilyen nagy különbség legyen a két kártya között? Igaz, hogy a laptop a kijelző keretébe beépített antennával rendelkezik, az SMC kártya meg csak a szokásos ceruzányival, de szerintem gyanús.
-A routeren lévő DD-WRT v23 SP2 firmware-ren lehet, valamit tuningolni ez ügyben? Erre való a Xmit Power beállítás? Azt olvastam itt, hogy kb. 150-ig kockázat nélkül lehet húzni. Az SMC-hez kapott util-ben nem találtam rá lehetőséget. Milyen beállításokkal lehet még? Mixed mód levétele G-re, stb?
-Antenna cserével lehet javítani az SMC kártyán? Mondjuk az ezen az oldalon lévő első kettő közül:
http://www.wireless-...prcategory=2591

Remélem mindent leírtam.
Előre is köszi a tanácsokat.
Robesz

Szerkesztette: PeressRobesz 2006. 10. 23. 06:17 -kor

#252 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 23:42

Sziasztok,

WRT54G v1, DD-WRT v23 SP2 fw-el.
Egy asztali gép UTP-vel kapcsolódik, egy notebook wireless.
Titkosítás: WPA-PSK
Kapcsolat OK.
Internet is megy notebookról.

File másoláskor azonban néhány MB után leáll/ megszakad a másolás, miközben a wireless kapcsolat OK-nak tűnik. Ha notebook is UTP-vel megy, akkor minden ok.

Mi lehet az ok?  :confused:

Kösz, előre is.

#253 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 07:41

csereld le a dd-wrt-t és élvezd a Tomato-t :)

http://www.polarcloud.com/tomato
kuf

#254 Felhasználó inaktív   djjwill 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 11:34

Idézet: kuf - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 7:41

szevasz

ez valami új firmware?
én még nem hallottam róla

nekem WRT54GL van úgy láttam az oldalon hogy ahoz is jó
nézegettem a képeket róla és jó kis programnak néz ki.

Próbáltad már?
Ezzel lehet a teljesítményt felhúzni 250mw-ra?

na jó egyenlőre ennyit kérdezek csak :D

köszi
Ha megtudsz csinálni egy antennát minek vennéd meg?

#255 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 12:05

Idézet: kuf - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 6:41

Ezt simán fel lehet tenni a wrt54gl-re (v1.1) a dd-wrt (V23 sp2) után? Nem kell semmi hókuszpók? Már egyszer átéltem az élményt, hogy csak a power ledem villogott  :eek: Le is izzadtam tőle hirtele  :Đ  Ugyan némi olvasás után sikerült életet lehelni bele ismét, de azért szeretném ezt elkerülni  :D
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#256 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 13:45

Idézet: Olympia - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 0:42

File másoláskor azonban néhány MB után leáll

Mivel másolod a file-t? Windowsos megosztás vagy ftpszerver és total commander?

#257 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 14:09

Idézet: olinka - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 13:45

Mivel másolod a file-t? Windowsos megosztás vagy ftpszerver és total commander?

windowsos megosztás és total commander igen.
Total commander nélkül nem jutott eszembe kipróbálni, de wired módban is azzal próbáltam, és úgy ment.

Most nem tudom kipróbálni (nem ott vagyok), de furcsa lenne, ha windows-os másolással meg menne...  :confused:

#258 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 14:32

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 15:57

Hello!

szakee28!

Köszi!
   Sho

Szia!

Hát ha majdnem biztos vagy benne hogy rossz a router, akkor vidd vissza a qwertyhez, mert most rengeteg a melóm és nem tudom egyből megnézni neked...
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#259 Felhasználó inaktív   djjwill 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 16:37

na szóval

ezt a Tomato firmware-t próbálta már valaki???

#260 Felhasználó inaktív   djjwill 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 16:41

aki igen az mondhatna róla valamit :respect:

Szerkesztette: djjwill 2006. 10. 24. 16:42 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.