HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2241 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 18. 20:53

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 20:03

Helcsi, Szióka. Köcce a kérdésedet, de nem igazán értem. Előre is Köcce, ha részletezed, mert tényleg nem Vok tisztában vele.
A bejövő vagy a belső hálózati IP-ket akarod váltani?

:offtopic:

Akár a gyerekek az oviban tanult új szókinccsel...  :Đ  :Đ  :Đ

: O N :

Szerkesztette: StSanya 2008. 05. 18. 20:54 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2242 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 22:28

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 20:53

:offtopic:

Akár a gyerekek az oviban tanult új szókinccsel...  :Đ  :Đ  :Đ

: O N :

:offtopic:  Lehet vidámság nélkül is élni, de minek.    ON.

#2243 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 22:34

Idézet: rgo - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 19:48

Sziasztok!

Tomatora létezik vajon olyan script amivel meg lehet oldani hogy a router dynamikus ip-t váltson mondjuk két óránkként-naponta-hetente- bármilyen időközben?

Vagy esetleg tud írni rá valaki ilyet? Ha tud valaki rá megoldást PÜ-ben segíthetne...

:respect:

Administartion/Scheduler -ben a Reconnect-et bepipálod és megadod, hogy milyen időközönként csinálja. Ha a szolgáltatód dinamikus IP-t oszt akkor nagy valószínűséggel minden reconnect után újat fogsz kapni.

Ha nem ez volt a kérdés akkor sry.

#2244 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 19:45

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 21:58

Hálózat 1: WRT54G 3.1, pár windowsos gép, több gépen torrent
Hálózat 2: WRT54GL, win és mac gépek, egy gépen torrent

FW: ddwrt v24 rc4-5-6, ill később tomato

Mindkét hálózatban azt tapasztaltam, hogy ha beindulnak a torrent kliensek, a hálózati fogralom elhasal, a névfeloldás, a böngészés a levelezés, szóval minden lelassul.

Van valakinek ötlete, mi lehetett a változás oka, ill. mit lenne érdemes beállítani, hogy a QOS-ben a bittorrent minden más forgalomnak alárendelődjön?

Erősen függ a net szolgáltatódtól (adsl, upc etc.), hogy elhasal-e a torrentezéstől, mivel nálam digi UTP a netszolgáltató és sohasem hasal el a torrentezéstől, feltéve ha egyik gépen megy a torrentezés, másik gépen böngészek, online játékban játszani stb. Olyan rendszert építettem fel, hogy már szintén hihetetlen gondmentes (csak belső lan kicsit gáz, de nem vészes), csak a torrentezést le kell állítani, ha valamit akarom átmásolni másik gépre, ilyen a Linksys router gyengesége.

Természetesen a QoS-ban a lehető legalacsonyabb prioritásban legyen a torrent, bár nem teszteltem le eddig és sohasem be volt kapcsolva. :)

A mindkét hálózat össze lettek kapcsolva vagyis bridge üzemmódban vannak? Mert ha igen, nem az én hatáskörömhöz tartozik.

Szerkesztette: bolic system 2008. 05. 21. 19:45 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2245 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 19:56

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 0:41

nekem ilyen Routerem van v7.2 es firmware val.most vettem...
egy program támogatottsága miatt egy korábbi firmware kellene.
az lenne a kérdés hogy akkor is uszik a garancia ha korábbi,de linksys es firmware-t teszek rá?
vagy ha rakok egy régi fw-t aztán ha elromlik,akkor
vissza az eredetit,akkor ki fog az derülni?

ha nem kell attol tartanom,hogy régebbi firmware
vel száll a gari akkor lécci adjaok cimet ahol
le tudom tölteni a
a v5.1(fw1.02.0) vagy ehhez legjobban hasonlito
firmware-t esetleg
v5.1(fw1.02.0)
vagy ezekhez legjobban hasonlitot hol tudnám
letölteni!
léccis help

http://www-hu.linksys.com/servlet/Satellit...d#versiondetail

Csak ilyen 1.00.6 gyári verziót találtam a linksys oldalán. A garanciális kérdésekért kérem forduljon az eladóhoz/forgalmazóhoz, mivel nem minden forgalmazó egyforma garanciát ad.

#2246 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 19:59

Idézet: rgo - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 20:48

Sziasztok!

Tomatora létezik vajon olyan script amivel meg lehet oldani hogy a router dynamikus ip-t váltson mondjuk két óránkként-naponta-hetente- bármilyen időközben?

Vagy esetleg tud írni rá valaki ilyet? Ha tud valaki rá megoldást PÜ-ben segíthetne...

:respect:

Melyik netszolgáltatónál vagy? Sok mindentől függ... Legközelebb részletesebb infóval közölj, hiszen minél kevesebb az információ, annál több lesz a bizonytalanság és pontatlanabb válasz. :)

#2247 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:01

http://www.polarcloud.com/tomato_119

Ha vót ilyen, 'akkó bocs.

#2248 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 09:08

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 19:45

Erősen függ a net szolgáltatódtól (adsl, upc etc.), hogy elhasal-e a torrentezéstől, mivel nálam digi UTP a netszolgáltató és sohasem hasal el a torrentezéstől, feltéve ha egyik gépen megy a torrentezés, másik gépen böngészek, online játékban játszani stb. Olyan rendszert építettem fel, hogy már szintén hihetetlen gondmentes (csak belső lan kicsit gáz, de nem vészes), csak a torrentezést le kell állítani, ha valamit akarom átmásolni másik gépre, ilyen a Linksys router gyengesége.

Természetesen a QoS-ban a lehető legalacsonyabb prioritásban legyen a torrent, bár nem teszteltem le eddig és sohasem be volt kapcsolva. :)

A mindkét hálózat össze lettek kapcsolva vagyis bridge üzemmódban vannak? Mert ha igen, nem az én hatáskörömhöz tartozik.

DD-WRT alatt egy géppel normális volt a torrent, kettővel nálam már akkor is belassult a net.
Tomato alatt egyáltalán nem látok olyan opciót a QOS-ben, hogy ha más forgalom van, akkor a bejövő torrent kevesebb sávszélt kapjon.

A két hálózat teljesen különálló.

#2249 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:04

Pici észrevétel ami nektek is hasznos lehet .
DD-WRT-  n az a tapasztalatom, ha a Save settings el mentem a beállításokat, célszerű várni amíg a valós processzor használat lemegy 15  alá .
Valószínű hogy sokkal tovább dolgozik a mentésen, mint  ahogy megkér a türelemre .
Ha ha előbb léptetek a menübe sokkal nehezebben vált.

Csatolt fájl:

#2250 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:07

Idézet

18.05.08, by Christian Scheele
DD-WRT v24 released

We are very proud to release the final DD-WRT v24 to the public. After months of development and bug fixing we are sure this release is as stable and reliable people expect a DD-WRT major release to be. The v24 binaries are now available in the download section (click here).

#2251 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 08:45

Sziasztok!

Nekem csupán az a problémám a WRT54GL-es routeremmel, amin 1.13-as Tomato firmware van, hogy torrentezés (uTorrent) alatt kb. 30-45 percenként bontja a kapcsolatot. Elég idegesítő tud lenni, amikor szépen jön lefele az adott cucc és egyszer csak megszakad a netkapcsolat.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
A QoS amúgy nálam nincs beállítva, mert bonyolúlt. Azt szoktam olvasni ezzel kapcsolatban, hogy állítsd a torrentezést LOW-ra, a böngészést pedig HIGH-ra. Ez eddig szép és jó, de sajnos a QoS menüjében ennyire már nem egyszerű. Ezektől a beállításoktól megoldódhatna a problémám?

Láttam már, hogy a Tomato az 1.19-nél tart, így gondolkozok egy esetleges firmware frissítésen. Használja már valaki ezt az 1.19-es paradicsom firmware-t?

Üdv! 

#2252 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:03

Igen evvel a finállal más a helyzet a, aproci sem dolgozik annyira s az oldalak is rendesen lépnek .

Nagyon szépen köszönöm  :beer:

#2253 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:26

Idézet: kekfog - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 8:45

Sziasztok!

Nekem csupán az a problémám a WRT54GL-es routeremmel, amin 1.13-as Tomato firmware van, hogy torrentezés (uTorrent) alatt kb. 30-45 percenként bontja a kapcsolatot. Elég idegesítő tud lenni, amikor szépen jön lefele az adott cucc és egyszer csak megszakad a netkapcsolat.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
A QoS amúgy nálam nincs beállítva, mert bonyolúlt. Azt szoktam olvasni ezzel kapcsolatban, hogy állítsd a torrentezést LOW-ra, a böngészést pedig HIGH-ra. Ez eddig szép és jó, de sajnos a QoS menüjében ennyire már nem egyszerű. Ezektől a beállításoktól megoldódhatna a problémám?

Láttam már, hogy a Tomato az 1.19-nél tart, így gondolkozok egy esetleges firmware frissítésen. Használja már valaki ezt az 1.19-es paradicsom firmware-t?

Üdv!

Igen, az 1.19 van fenn szintén WRT54GL-en. A netkapcsolat szakad? Nem szolgáltató vagy ilyesmi gond?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2254 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:50

Idézet: kekfog - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 9:45

...

Üdv!

Igen használom az 1.19-et és bejött mint mindig. :D :rolleyes:

#2255 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 21:59

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 19:26

Igen, az 1.19 van fenn szintén WRT54GL-en. A netkapcsolat szakad? Nem szolgáltató vagy ilyesmi gond?

Nem szolgáltató, az biztos,mert ha kilépek az uTorrentből, akkor szinte meg sem szakad.

Amúgy köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, hétvégén fel fogom rakni az 1.19-es paradicsomot.

Üdv!

#2256 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:04

Idézet: kekfog - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 21:59

Nem szolgáltató, az biztos,mert ha kilépek az uTorrentből, akkor szinte meg sem szakad.

Amúgy köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, hétvégén fel fogom rakni az 1.19-es paradicsomot.

Üdv!

Routerben növelni, uTorrentben csökkenteni érdemes a max kapcsolatok számát, ha ilyen galibák vannak, ill a tcp és udp kapcsolatok timeout-ját érdemes még csökkenteni.

Tomato önmagában nem megoldás.

#2257 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:40

Sziasztok,

Van egy WRT54G routerem 7.2 fw - szeretném rajta  a tomato -firmware-t használni (vagy dd-wrt is jo lenne bár azt nem ismerem, kipróbálnám), de 5-6 oldalt végignézve nem lettem 100%-ban meggyőződve hogy lehet-e frissíteni. Kipróbáltam a 8.0 VxWorkskiller-t de nem megy a WRT54GS 7.0 szintén nem (most ezt fejből mondom (a verziószámokat) majd megnézem még)
Elvileg ugy láttam hogy Broadcom chipset-es tehát támogatott, van ahol meg a 7.0 és társai-ra Atheros chipset-et irnak ami meg nem támogatott.
Nem igazán világos számomra hogy ha támogatott akkor mivel kell ujra flashelni a gyári fw-t, a 8.0-val vagy a GS 7.0 vagy 7.1-gyel?
Van aki már frissített WRT54G 7.2 firmware-t? Ha igen hogyan?

Kérlek segítsetek vagy ha tudja valaki hogy ezt a routert ebből a szempontból buktam akkor azt.

Köszönöm

Péter

#2258 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 19:05

Sziasztok

router: WRT54GL 1.1 v24 ddwrt standard fw-vel.

A minap akadt egy kis gondom a torrentezéssel. Nevezetesen van 2 gép: az egyik egy asztali, kábellel van összekötve a routerrel, ezen megy a torrentezés, meg néha egyebek is. Van egy másik ,egy laptop, az wifin kapcsolódik, és ezen megy egy VPN kapcsolat, amelynek segítségével VisualSourceSafe (VSS) szerverhez kapcsolódok. A probléma az, hogy ha megy a torrent az asztali gépen, akkor a VSS atom lassú, 5 perc mire leszed egy vacak file-t (a VSS egyébként se gyors, de ez a művelet max 20-30 mp szokott lenni)
A QOS-ben álligattam mindent, LAN portonként a prioritást, bittorent service prioritást, bittorrent port prioritást, MAC address alapján a prioritást, de semmi nem segített: ugyanolyan lassú a VSS. QOS -be nnem találtam viszont VPN-re vonatkozó service-t...

Ha kikapcsolom a torrentezést, akkor látványosan felgyorsul. Egyébként ami behal az a VPN kapcsolat, mert nehezen érem el magát a szervert is (lassan nyitja meg). A VPN kapcsolatot egyébként a router hozza létre, a 'services>PPTP' fülön állítottam be. Lehet hogy az a baj, hogy a router saját service-eként fut és erre nem hat / másképp hat a QOS?  :think:

Egyébként minden más tökéletesen megy a torrent mellet :skype, streaming media, web böngészés, játékok is...
Olyan mintha a 'bulk' prioritásra állított bittorrent beállítás vonatkozna a (VPN-re) is. De ez hogy lehet? ugyanazt a protokollt használná???  :think:

Van valami ötletetek, hogy mit próbáljak még ki :confused:

köszi és üdv: F

Szerkesztette: fredmoro 2008. 05. 27. 19:08 -kor

#2259 Felhasználó inaktív   horvathp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:28

Idézet: fredmoro - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 20:05

Sziasztok

router: WRT54GL 1.1 v24 ddwrt standard fw-vel.

A minap akadt egy kis gondom a torrentezéssel...

köszi és üdv: F

Szia,

lehet baromság -akkor elnézést -, de a "Prioritize ACK"-val kipróbáltad hogy kiveszed a pipát?  Torrentnél sok ACK van, lehet az lassítja a mókát.

(Tomatoban van ilyen, nem ismerem a dd-wrt-t, nyilván ott is kell legyen)

#2260 Felhasználó inaktív   fredmoro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:35

Idézet: horvathp - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 20:28

Szia,

lehet baromság -akkor elnézést -, de a "Prioritize ACK"-val kipróbáltad hogy kiveszed a pipát?  Torrentnél sok ACK van, lehet az lassítja a mókát.

(Tomatoban van ilyen, nem ismerem a dd-wrt-t, nyilván ott is kell legyen)

Aha. Nem (volna) rossz ötlet, sakhát a ddwrt-ben nincs ilyen opció. Egyre eősebb a gyanúm, hogy amiatt nem működik rendesen, mert a router a vpn kliens.. és valahogy az lehet, hogy nem megfelelően priorizál emiatt. Kipróbálom majd, hogy ha windowsbol csatlakozok a vpn hez akkoris jelentkezik-e a lassulás.

üdv:F

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.