HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#341 Felhasználó inaktív   Ati22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 19:49

Idézet: oszika1 - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 6:02

Nekem ugyanez a gondom. A Google-n rákerestem a "wrt54g disconnect"-re és lám 52000 találat. A gyrtónak már illene lépnie.

Oszika

Hát mit mondjak nem vagyok boldog....
K-O-N-F-I-G

#342 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 20:46

Idézet: Siposi - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 19:40

Szia!

A WDS mód egyfajta jelismétlőként működik (reapeter), a két hálózat között ismétli a jelet.
Sajnos ennek a dolognak igen nagy ára van, minden WDS link után feleződik a sebesség!

Én a hálózatomban 4 routert használok igy, mivel anno nem jutottam hozzá normális áron olyan eszközhöz ami tudott volna client módot. Egy WRT-t, meg 3 Gigabyte BR01G-t használok, egy Mikrotik vezényel nekik... :)
300-600 kB/s a sebesség a hálozaton belüli másolgatásnál. Ez elég kevésnek hangzik, de a WDS miatt ez van, netezeshez tökéletes...

üdv: Sipi

Üdv!

Közben én is rájöttem a dologra és nem a WDS miatt feleződik a sebesség hanem ha több kliens is csatlakozik a WDSes routerra akkor az azonos csatorna miatt csomagütközés lép fel és emiatt esik le a sebesség. Ha csak egyedül van vki akkor teljes a sebesség.
Úgy oldottam meg a problémát hogy felfűztem a WDSes APt egy másik APra UTPn és amelyik nem WDSes  átraktam másik csatornára és erre kötöttem rá a wirelesses klienseket. Ezek után a hálózat láss csodát 4x gyorsult! (igaz nem egy költséghatékony megoldás de legalább most már OK)

#343 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 20:59

Hali mindenkinek!

Nemrég kijött a Tomato legújabb firmware-je. Van valakinek eddig róla tapasztalata. Én feltettem, és a wifi része nem a legstabilabb. Merem kijelenteni, hogy egy dd-wrt firmware-re történő csere után nem szakadozik a kapcsolatom. Nekem egy wrt54g v2.2-es vasam van.

Várom a tapasztalatokat.

Előre is kösz

#344 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 09. 21:06

nálam jelenleg 4db wrt fut tomatoval (1db v2.2-es és 3db v4.0-ás (GL)) hibátlanul. Épp ma üzemeltem be egy ismerősnél mégegyet, tomato 0.09 és egy ősrégi, prism3 chipsetes wlanos noti, max wepet tud, azt is 2mbittel.. és ment! :) Egész délelőtt fórumoztam erről a csúcs prism3-as cuccról és mindenhol arról panaszkodtak,h 5 percenként megszakad,stb..itt nem!
kuf

#345 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 08:23

Idézet: kuf - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 21:06

nálam jelenleg 4db wrt fut tomatoval (1db v2.2-es és 3db v4.0-ás (GL)) hibátlanul. Épp ma üzemeltem be egy ismerősnél mégegyet, tomato 0.09 és egy ősrégi, prism3 chipsetes wlanos noti, max wepet tud, azt is 2mbittel.. és ment! :) Egész délelőtt fórumoztam erről a csúcs prism3-as cuccról és mindenhol arról panaszkodtak,h 5 percenként megszakad,stb..itt nem!

Hali.

Én mindent úgy hagyok a frissítés után, ahogy a reset után marad, kivéve a wep kulcsot, és a mac szűrést. Esetleg lehet itt a bibi???

#346 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 11:30

Össze kellene hasonlítani a ddwrt és a tomato wirelessre vonatkozó beállításait, pl tomato alapban 48mW-al nyom, ddwrt-t hirtelen nemtudom.

Mekkora a táv a router és a géped között? ill milyen a jelerősség? amikor szakad, akkor látni,hogy
folyamatosan csökkenteni próbálja a sebességet a gép és a router?
kuf

#347 Felhasználó inaktív   Wharash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 14:41

Idézet: djjwill - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 16:17

szasztok

valaki nem tud még egy helyet ahonnan ingyen lelehetne szedni a dd-wrt v23 sp2 special-t?
szivesen kipróbálnám miket tud :D

Hosszas keresgeles utan raakadtam a DD-WRT v23 SP2 Special letoltesre, de nekem nem megy a regisztracio. Ha te kibogozod, itt a link: http://torrentreacto...w.php?id=590171 Megkerlek tudass engem is ha bejon, mert en is kiprobalnam. Sok sikert!

#348 Felhasználó inaktív   Wharash 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 10. 14:57

Idézet: Bino - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 11:08

Hello

Frissult a tomato 0.9 http://www.polarcloud.com/tomato

Udv

Meg nem hasznaltam tomatot, menne az Asus WL500G Delux-on is?

Udv.

#349 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 15:44

Idézet: kuf - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 11:30

Össze kellene hasonlítani a ddwrt és a tomato wirelessre vonatkozó beállításait, pl tomato alapban 48mW-al nyom, ddwrt-t hirtelen nemtudom.

Mekkora a táv a router és a géped között? ill milyen a jelerősség? amikor szakad, akkor látni,hogy
folyamatosan csökkenteni próbálja a sebességet a gép és a router?

Hali.

Alapból a dd-wrt 28 mw teljesítményt adott le, és így is stabil volt, viszont a tomato alapbeállítással szakadt. A sebesség visszavétele nem tűnt fel. Az egyik ismerősöm is a 9-es tomato-t használja (még), és neki is szakad a net, pedig a laptop ott van a routerrel egy térben. Szerintem nem jelerősség a bibi oka.

Valamit hallottam, hogy 200 mhz-ről bizonyos firmware-ek felviszik 216-ra az alap sebességet. A régi gyári firmware-rel is ezt csinálta. Vajon a 9-es nem pakolja vissza 200-ra az alapsebességet??? Vagy van rajta állítási lehetőség???

#350 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 16:35

Idézet: Wharash - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 14:57

Meg nem hasznaltam tomatot, menne az Asus WL500G Delux-on is?

Hello

A leirasban nem szerepel mas router, igy nem javasolnam!!

Udv

#351 Felhasználó inaktív   Furmány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 21:36

Hello!
Segitségre lenne szügségem, hogy kell ezt a rutert beállitani hogy torrentezni tudjak. Gyári szoft van rajta.

#352 Felhasználó inaktív   Furmány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 21:36

Hello!
Segitségre lenne szügségem, hogy kell ezt a rutert beállitani hogy torrentezni tudjak. Gyári szoft van rajta.

#353 Felhasználó inaktív   oszika1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 11:28

Idézet: Ati22 - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 19:49

Hát mit mondjak nem vagyok boldog....

Nekem megoldódott a probléma. Az Alphasonic cserélte a routert v5 verzióra (V7-ről) és lám megszűnt a probléma.
A Linksys hazai supportja szerint a v5-ös már régebbi, így az újabb firware-jei már "kiérleltebbek".

Közben kaptam tippeket a Linksys globál supporttól is (angolul). Ha érdekel, írj egy mailt az oszikukacskynetpontbe-re, átküldöm neked is.

Oszika

#354 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:34

Idézet: Furmány - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 21:36

Hello!

Nem kell rajta állítani semmit. Én legalábbis nem állítottam és megy. Igaz, nem gyári fw van benne, de menni kell a gyárival is. Szerintem.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#355 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 07:53

Sziasztok! A fent említett routerem van firmware 1.0-val. Az lenne a kérdésem hogy mondjuk 2 gép között amiből az egyik 100mbiten van csatlakoztatva, elméletileg max mennyivel kellene tudnom másolni wlan-on keresztül pl a notimmal? Mert 400k-nál feljebb nemmegy. Ez lenne a wifi korlátja, vagy valami rosszul van beállítva? Ha madzaggal kötöm össze, akkor megy 10mb/s-el is.
ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

#356 Felhasználó inaktív   ovula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 22:24

Sziasztok!

Sikeresen felraktam egy v2.2-esre dd-wrt v23 sp2-t! Nagyon könnyen kezelhető, megy a wifi kliens, ami miatt kellett, DE most csak azt akarom, hogy normálisan kapjon IP-t a UPC-től, DE NEM TESZI!
wifi tiltva, Internet cnnection type: dhcp, MAC klónozva, és nem vesz fel semmit!!!

Valakinek van ötlete???Vagy használ valaki olyan firmwaret, ami tudja a wifi klienst, és megy upc-vel is ha kell???

Köszi!

#357 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 11:08

Idézet: ovula - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 21:24

Sziasztok!

Sikeresen felraktam egy v2.2-esre dd-wrt v23 sp2-t! Nagyon könnyen kezelhető, megy a wifi kliens, ami miatt kellett, DE most csak azt akarom, hogy normálisan kapjon IP-t a UPC-től, DE NEM TESZI!
wifi tiltva, Internet cnnection type: dhcp, MAC klónozva, és nem vesz fel semmit!!!

Valakinek van ötlete???Vagy használ valaki olyan firmwaret, ami tudja a wifi klienst, és megy upc-vel is ha kell???

Köszi!

noveremeknel upc-vel megy igy egy wrt, Firmware Version: v4.71.1, Hyperwrt 2.1b1 + Thibor15c
Uptime : 60 days, 00:36:51
Atomstabil :) Eloszor klonozni kellett az anno beregisztralt halokartya MAC address-et, utanna a wrt-t dhcp-re allitottam, rogton megkapta az ip-t,azota megy..
kuf

#358 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 23:23

Üdv!

Adott egy WRT54GL v1.1 router, ami kliens módban csatlakozna wirelessen egy másik WRT54GL routerhez.
Felraktam a kliens routerre a ddwrt v23 sp2 firmwaret de nem akar csatlakozni a másik AP-hoz. Semmi extra nincs rajta beállítva. Viszont olyan tapasztalatom van vele, hogy a WAN (ami le van tiltva)és Wireless MAC címe ugyan az!!!! Ha a WAN engedélyezem (ami nekem nem kell) akkor jó a MAC cím.

Mi lehet ez, találkozott már valaki ilyennel?

#359 Felhasználó inaktív   Sir Geoffrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:59

A MAC címhez tennék egy kis megjegyzést, hátha a WRT esetében is ez a helyzet áll fent DD firmware használatával. Az asus wl-500gd routereknél (aminek hardvere közel egyezik a wrt-vel) gyárilag van bridge módja, amikor a wlan rész egy másik ap-hoz, vagy bridge-hez kapcsolódik. Ekkor a wan interface letiltásra kerül, és az ötödik ethernet port is a lan-hoz kapcsolódik, tehát 5 lan port lesz rajta. Lehet hogy ezt csinaálja a DD is, és ezért változik a MAC címed.

#360 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 16:41

Idézet: Sir Geoffrey - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 15:59

A MAC címhez tennék egy kis megjegyzést, hátha a WRT esetében is ez a helyzet áll fent DD firmware használatával. Az asus wl-500gd routereknél (aminek hardvere közel egyezik a wrt-vel) gyárilag van bridge módja, amikor a wlan rész egy másik ap-hoz, vagy bridge-hez kapcsolódik. Ekkor a wan interface letiltásra kerül, és az ötödik ethernet port is a lan-hoz kapcsolódik, tehát 5 lan port lesz rajta. Lehet hogy ezt csinaálja a DD is, és ezért változik a MAC címed.

Közben én is rájöttem erre, ha a WANt tiltod akkor ugyan az lesz a MAC címe mint a Wirelessnek.  Semmi tikosítás vagy MAC szűrés nincs beállítva egyik oldalon sem és nem értem hogy miért nem csatlakozik kliens módban egy APhez sem?

Ötletek?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.