HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#181 Felhasználó inaktív   djjwill 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 20:18

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 19:51

Nézz körül ITT (házi készítésű szektor antennák) vagy ITT

egy kicsit félreértettél
hehhee

nem az antennakészítésnél van a gondom
ezeknek a lapoknak a linkeit én raktam a Wireless Antennák, Csináld magad! témához
és csináltam is már ilyet, és jó is

de nekem a 120-180 fok kevés. több kell
de a körsugárzó meg tul gyenge
2 szektor ha összevan kötve akkor megint csak túl gyenge lesz (szerintem :think: )
ezért gondoltam hogy egy másik ap tovább vinné a jelet másik irányba

az a kérdés hogy lehet-e csatlakozni az ap-n keresztül a hálózatba ha a jeltovábbító funkcióban van? mert az új srác a wap54g-vel csatlakozna
vagy az hogy milyen beállítással lehetne megoldani hogy 2 ap sugározzon de egy hálózat legyen?
de a 2 ap 50m-re van egymástól ígyhát utp kábellal nem köthető össze.

Szerkesztette: djjwill 2006. 09. 28. 20:33 -kor

Ha megtudsz csinálni egy antennát minek vennéd meg?

#182 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 20:40

Idézet: djjwill - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 20:18

egy kicsit félreértettél

nem értettelek félre, csak gondoltam, hogy a bicircle helyett felrakhatnál ilyeneket 1-1-et és akkor két 180-assal lefedhetnél egy egész kört. a wap54g-t nem tudod wds módba rakni egy körsugárzóval? vagy reapeter módba? UTP kábel miért nem oldható meg?

#183 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 21:23

Sziasztok,

Cfos féle traffic shaping nem kiváltható valamely fw QoS-ével?
Értem ezalatt, hogy optimalizálja a sávszélt, hogy közel max. upload ne befolyásolja a downloadot?
Értsd DC++ menjen normálisan limitálás nélkül, ahogy ez Cfos-al megy...

#184 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 07:55

Hajtott a kíváncsiság, kipróbáltam énis a specet, de sajnos arra amire nekem kell ez se jó :( Hiába állítom be a cs:source-t exempt priorityre, ha elkezdek mellette tölteni, felmegy a ping. De mind1, cs-zés közben nem szoktam tölteni. Viszont így, hogy a mac alapú szűrésnél sebességet lehet megadni, nem prioritást, lehet vissza kell térnem egy régebbire. Szóval sztem ez nem ér annyit...
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#185 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 08:30

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 19:17

Sziasztok!

Nem garanciális Linksys routereket vásárolnék alkatrésznek.

A következő típusok érdekelnek: Wrt54g v1.0-tól 4.0-ig, Wrt54GS, Wrt54GL 1.0, 1.1.

Vagy esetleges javítását is vállalom ezeknek. Várom a leveleket és hozzászólásokat.

Hello!
Mi szokott bennük tönkremenni? Nekem több mint 2 éve van egy 2.0-s, nem nagyon kapcsolom ki. Hol a gyenge pont?
Köszi
thundermix

#186 Felhasználó inaktív   chanika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 29. 13:30

Sziasztok!
Feltettem ezt a Firmware Versio-t: v4.71.1, Hyperwrt 2.1b1 + Thibor15c a wrt54gs 4.v routermre
és szeretném lecserélni erre: dd-wrt.v23_sp2_micro.zip
a kérdésem a kovetkezo: ugyanugy kell-e feltolteni (fimware upgrade menu pont alatt) mint amikor eloszor cseréltem le az eredeti firmwaret, vagy van valami trukkje? esetleg elotte vissza kell rakni a gyárit vagy csak simán mehet rá az uj??
koszi
Chani

#187 Felhasználó inaktív   zergelo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 01:23

Hali,

Van valakinek konkretan mukodo otlete arra, hogyan lehetne kiszedni egy reszletes in/out logot, ami nem csak 10-15 sorbol all?

telnettel belogolva probalom kinyerni, de nem nagyon sikerul.

valakinek van valami jo tippje?

koszi
"...egy meggymag meg meg egy meggymag..."

#188 Felhasználó inaktív   djjwill 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 06:39

na szasztok

arra válaszoljon már nekem valaki hogyha haver ap-ja
jeltovábbítási funkcióban van akkkor ő nem is tud az ap-val
a hálóba csatlakozni?
Vagy csak valamit még állítani kell? :think:
Ha megtudsz csinálni egy antennát minek vennéd meg?

#189 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 17:30

Idézet: zergelo - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 2:23

Hali,

Van valakinek konkretan mukodo otlete arra, hogyan lehetne kiszedni egy reszletes in/out logot, ami nem csak 10-15 sorbol all?

telnettel belogolva probalom kinyerni, de nem nagyon sikerul.

valakinek van valami jo tippje?

koszi

Mit értesz in-out alatt? Ha azt, hogy milyen IP címre mentek csomagok a routeren, akkor arra az RFlow collector jó. A dd-wrt honlapról letölthető.

#190 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:14

Hogyha be van kapcsolva az uPnP, de tiltani akarom a p2p dolgokat, akkor mi a teendő? :)
Mert hiába tiltom le, akkor az uPnP miatt újra megnyílik az a port, hogyha próbálom :(
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#191 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 21:18

A DD-WRT v23SP2 firmware-t raktam fel a mai nap a v2.2-es WRT54G-mre.

Kérdésem lenne, h hogyan tudnám a szomszédban p2p letöltést használó ismerősnek hogyan vehetném úgy le a sávszélességét, hogy neki se szakadjon meg minden, közben a maradék végpontok normálisan használhassák az internetet.

Az Access Restrictions alatt tilthatok időben P2P protokollokat, de a sávszélkorlátozó QoS résznél csak per service tudnám megadni a bulk priority-t.

Rakhatok még a MAC addressre is Bulk priority-t, de eddig úgy vettem ki, h az nem nagyon jut érvényre... :(

#192 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:30

Idézet: UseR - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 22:18

A DD-WRT v23SP2 firmware-t raktam fel a mai nap a v2.2-es WRT54G-mre.

Kérdésem lenne, h hogyan tudnám a szomszédban p2p letöltést használó ismerősnek hogyan vehetném úgy le a sávszélességét, hogy neki se szakadjon meg minden, közben a maradék végpontok normálisan használhassák az internetet.

Az Access Restrictions alatt tilthatok időben P2P protokollokat, de a sávszélkorlátozó QoS résznél csak per service tudnám megadni a bulk priority-t.

Rakhatok még a MAC addressre is Bulk priority-t, de eddig úgy vettem ki, h az nem nagyon jut érvényre... :(

És szervíz alapon se működik? Nekem a mac prioritás tökéletesen ment, ha  a másik gépet bulkra raktam, azonnal leállította azon a letöltést , ha az én gépem is elkezdett tölteni. Persze ehhez az is kell, hogy a többi résztvevőt standard, vagy egyéb a bulknál magasabb prioritásra tedd.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#193 Felhasználó inaktív   zergelo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 13:42

Idézet: olinka - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 18:30

Mit értesz in-out alatt? Ha azt, hogy milyen IP címre mentek csomagok a routeren, akkor arra az RFlow collector jó. A dd-wrt honlapról letölthető.

Koszi a tippet.

Ezt a routerbe nem lehet alapbol beallitani? marming hogy ne kelljen bekapcsolni hozza gepet, csak belepni a routerbe.
"...egy meggymag meg meg egy meggymag..."

#194 Felhasználó inaktív   Shongoku 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 02. 15:17

Hello!

Körülbelül 2-3 hete egy villámcsapás során meghibásodott egy jól bejáratott linksys wireless routerem. Helyette egy Linksys wrt54g -s került be, mert eddig ebben az árkategóriában nem volt semmi bajom ezzel a márkával. A problémám az, hogy ez 7-es verzióju, ami azt jelenti,h ogy nincs SEHOL semmi információ róla, semmi javítás... pedig valami nagyon elkelne, mert kb másfél szoba a hatótávolsága az eszköznek, és ez egy iker családiházban elég nagy probléma, míg a rági rendesen vitte ez egész házat. gondoltam várok egy pár napot, hátha kiadnak valami gyári javítást, hátha tipushibás ez a verzió, de semmi. és most már egy kicsit kezd sok lenni! Szóval az érdekelne, hogy találkoztatok-e ezzel a tipussal, tipushibával, avgy ez egy egyedi eset? Idén nyáron találkoztam egy SMC wireless routerral, hasonló tünetei voltak, és a szervizesek 3 hét (!) tesztelés után heves bocsánatkérések közepett adtak egy újat (ami mellesleg jobb tipus is volt.) Csak nekem az a bajom, hogy itt a hálózat nem állhat le. Gondoltam arra, hogy lecserélem az antennákat a linksys high gain antennákra, amivel nyerek pár decibelt, de az sem lenne elég, mert tényleg nagyon gyenge. Melesleg csak körsugárzós antennák jöhetnek szóba nálunk, így tovább szűkülnek a lehetőségek. Gondolkoztam egy wireless repeateren (linksys, hogy biztos működjön)... de most leginkább a tapasztalataitok érdekelnének, hogy találkoztatok-e már ezzel a tipussal, meg ilyenek...
(jah nem gyári upgradet nem akarok rárakni, mert nem akarom kockáztatni a garit, mert ki tudja mire képes ez a .... . jah és downgradelni sem lehet, gondoltam hátha stabilabb sw-vel jobban ketyeg)

előre is  köszi

#195 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 17:17

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 15:17

Hello!

Körülbelül 2-3 hete egy villámcsapás során meghibásodott egy jól bejáratott linksys wireless routerem. Helyette egy Linksys wrt54g -s került be, mert eddig ebben az árkategóriában nem volt semmi bajom ezzel a márkával. A problémám az, hogy ez 7-es verzióju, ami azt jelenti,h ogy nincs SEHOL semmi információ róla, semmi javítás... pedig valami nagyon elkelne, mert kb másfél szoba a hatótávolsága az eszköznek, és ez egy iker családiházban elég nagy probléma, míg a rági rendesen vitte ez egész házat. gondoltam várok egy pár napot, hátha kiadnak valami gyári javítást, hátha tipushibás ez a verzió, de semmi. és most már egy kicsit kezd sok lenni! Szóval az érdekelne, hogy találkoztatok-e ezzel a tipussal, tipushibával, avgy ez egy egyedi eset? Idén nyáron találkoztam egy SMC wireless routerral, hasonló tünetei voltak, és a szervizesek 3 hét (!) tesztelés után heves bocsánatkérések közepett adtak egy újat (ami mellesleg jobb tipus is volt.) Csak nekem az a bajom, hogy itt a hálózat nem állhat le. Gondoltam arra, hogy lecserélem az antennákat a linksys high gain antennákra, amivel nyerek pár decibelt, de az sem lenne elég, mert tényleg nagyon gyenge. Melesleg csak körsugárzós antennák jöhetnek szóba nálunk, így tovább szűkülnek a lehetőségek. Gondolkoztam egy wireless repeateren (linksys, hogy biztos működjön)... de most leginkább a tapasztalataitok érdekelnének, hogy találkoztatok-e már ezzel a tipussal, meg ilyenek...
(jah nem gyári upgradet nem akarok rárakni, mert nem akarom kockáztatni a garit, mert ki tudja mire képes ez a .... . jah és downgradelni sem lehet, gondoltam hátha stabilabb sw-vel jobban ketyeg)

előre is  köszi

Hello!

Én egy számtech nagykernél vagyok szervizes, találkoztam ezzel a típussal párszor:) Hogy gyengébb lenne azt még nem mértem.. Hol vásároltad? Vidd vissza ahol vetted szerintem... Lehet a végén úgyis nálam fog kikötni:) (Ja és ma sikerült megjavítanom nem garis WAP54G-t is, szal nem garis WAP-okat is szívesen javítanék ha van valakinek)
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#196 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 18:57

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 8:30

És szervíz alapon se működik? Nekem a mac prioritás tökéletesen ment, ha  a másik gépet bulkra raktam, azonnal leállította azon a letöltést , ha az én gépem is elkezdett tölteni. Persze ehhez az is kell, hogy a többi résztvevőt standard, vagy egyéb a bulknál magasabb prioritásra tedd.

wireless végponttal (is) próbáltad? Sajnos wired véget nemtok adni a szomszédba fúrás nélkül... be van állítva a MAC címe Bulk priorityre, de ha elkezd a srác torrentezni, nagyon durván belassul a háló, hiába rakom a HTTP service-t express-re, meg a saját MAC-emet premiumra.

Lehet overclockolni kéne a routeren a procit? :) Ezt próbálta már vki? A v2.2 216MHz-en megy, de lehetőség van a DDWRT-ben asszem 300MHz-ig húzni...

#197 Felhasználó inaktív   Shongoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:00

Idézet: szakee28 - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 17:17

Hello!

Én egy számtech nagykernél vagyok szervizes, találkoztam ezzel a típussal párszor:) Hogy gyengébb lenne azt még nem mértem.. Hol vásároltad? Vidd vissza ahol vetted szerintem... Lehet a végén úgyis nálam fog kikötni:) (Ja és ma sikerült megjavítanom nem garis WAP54G-t is, szal nem garis WAP-okat is szívesen javítanék ha van valakinek)

Az a baj, hogy többet beszéltem a hálózatos "szakemberrel", hátha ő többet tud nálam - mert én is építek kisebb hálózatokat, meg végzettségemet nézve programozó vagyok, szóval nem áll annyira messze tőlem ez azz egész -, de a reakció anniy volt, hogy nem is tudták, hogy van 7-es verzió... én is arra jutottam, hogy ha van időm, akkor berakom a tartalk routert, de azon nincs wireless... az a baj, hogy nem adnak a szervizelés idejére csereroutert... És a linksys 54-es wireless repeaterről vannak tapasztalataid?

#198 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:30

Idézet: UseR - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:57

wireless végponttal (is) próbáltad? Sajnos wired véget nemtok adni a szomszédba fúrás nélkül... be van állítva a MAC címe Bulk priorityre, de ha elkezd a srác torrentezni, nagyon durván belassul a háló, hiába rakom a HTTP service-t express-re, meg a saját MAC-emet premiumra.

Lehet overclockolni kéne a routeren a procit? :) Ezt próbálta már vki? A v2.2 216MHz-en megy, de lehetőség van a DDWRT-ben asszem 300MHz-ig húzni...

Nem, én csak kábeles oldalon néztem.

#199 Felhasználó inaktív   hokusz* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:36

Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni.Van egy wrt54g v.5-ös routerem.Az a gondom, hogy nagyméretű fájlok feltöltésekor 10 percenként szakad a kapcsolat.Ez a nagy méretű /30 mega fölöttiek/azt takarja hogy 10 perc alatt nemér fel. Amennyiben kisebb a file mérete semmi gond, mivel az 10 perc alatt felér akkor nincs gondom. Valami ötlet ?

#200 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:04

Idézet: Shongoku - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:00

Az a baj, hogy többet beszéltem a hálózatos "szakemberrel", hátha ő többet tud nálam - mert én is építek kisebb hálózatokat, meg végzettségemet nézve programozó vagyok, szóval nem áll annyira messze tőlem ez azz egész -, de a reakció anniy volt, hogy nem is tudták, hogy van 7-es verzió... én is arra jutottam, hogy ha van időm, akkor berakom a tartalk routert, de azon nincs wireless... az a baj, hogy nem adnak a szervizelés idejére csereroutert... És a linksys 54-es wireless repeaterről vannak tapasztalataid?

Pedig kb 2 hónapja van már nálunk v7es.. Meg tudod mondani melyik cégnél vetted? Megnézem holnap hogy a partnerünk-e, és ha igen és nálunk vette, akkor behozhatod hozzánk is, én még aznap megnézem neked szerintem. Egyébként nekem van hozzá 7.00.1 es firmware-m.. A gyári az nagyon szutyok, a távoli elérés egyáltalán nem megy rajta, és a többit még nem is néztem.... A WAP54G-vel nincs gond, szerintem tökéletesen működik. Nem gyári firmwarekről nincs tapasztalatom, azt nem tehetek rájuk:D Napokban jött be két WAP54G, ami elszállt MustDie firmware-től, épphogy de vissza tudtam őket hozni az élők közé.. 12000 forintja bánta a srácnak.. Hát ilyen is van, kockázatos olyan firmwaret feltenni rá ami nem gyári.. Főleg ha nem tudja megjavítani
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.