HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#601 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 13:28

Hali mindenkinek....

Nagyon sokáig szakadozott az internetem. Szinte mindent kipróbáltam már, de semmi nem segített. Aztán a tomato firmware-ben, egy "gyári beállítás visszaállítása nvram törléssel" opció végrehajtása után megoldódni látszik a probléma.

Találkozott már valaki ilyesmivel???

#602 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 10:35

Idézet: szakee28 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 12:20

Milyen nyomtatód van?

Köszi szakee a választ. Egy mezei Canon i450 talán. Semmi extrát nem tud csak fekete-fehér illetve színesben nyomtatni :) Remélem az klappol vele. :rolleyes:

#603 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:01

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 10:35

Köszi szakee a választ. Egy mezei Canon i450 talán. Semmi extrát nem tud csak fekete-fehér illetve színesben nyomtatni :) Remélem az klappol vele. :rolleyes:

Irtam privit, ha érdekel akkor talán ki is tudod próbálni, és ha nem működik akkor visszaveszem.
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#604 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:26

Idézet: szakee28 - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 12:01

Irtam privit, ha érdekel akkor talán ki is tudod próbálni, és ha nem működik akkor visszaveszem.

Köszi a privit szakee, már írtam is neked! A többit PM-ben folytatjuk, hogy ne szemeteljük a forumot.

#605 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 20:16

Hali mindenkinek...

Ti hogyan szoktatok firmware-t frissíteni??? Visszaállítjátok a gyári beállításokat frissítés előtt??? Létezne, hogy azért szakadozik a netem, mert valami nem sikerült jól a frissítés során??? Akármilyen firmware-t rakok rá, szakad a netem, másik routerrel viszont nem.... Hogyan szoktatok egy full memóiatörlést végrehajtani??? Vagy esetleg mi lehet a baj???

Válaszotokat előre is köszönöm....

#606 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 18:08

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni wlan beállitásban. Eddig mikrohullámú internetem volt, nagyon meg voltam vele elégedve, de az új kábelszolgáltató árai miatt váltottam kábel netre.

A régi rendszerből megmaradt minden eszköszöm, és ezeket szeretném minél ésszerűbben felhasználni.

A régi összeállítás: tetőn antenna-->linksys WAP54G v.2 --> linksys WRT54G v1.1 -->asztali gép és wireless laptoppal

Az új összeállítás: motorola kábelmodem-->linksys WRT54G v1.1 -->asztali gép és wireless laptoppal

a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a meglévő routert nagyobb hatásfokkal használni, hogyan tudnék nagyobb jelerősséget produkálni, nagyobb hatótávolságot.

A meglévő tetőantennát és a WAP54G v.2-t felhasználva ki tudom bővíteni a rendszert egy másik épületre? A router jelét is tudom ott fogni alapból, de nem eleg jó a jelerősség, néha megszakad.

A másik kérdésem (semmit nem értek a hálózatokhoz..), hogy meg lehet e csinálni a következőt, és ha igen milyen beállításokkal:
motorola kábelmodem-->linksys WRT54G v1.1 -->másik épületen tetőantenna-->WAP54G v.2-->laptop(vagy wireless vagy akár simán kábellel elég)

ha ez így lehetséges, még akkor is érdekelne hogyan tudnám a meglévő wireless router jelerősségét kibővíteni

köszönöm a válaszokat
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#607 Felhasználó inaktív   KLF 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 21:44

Üdv a szakértő uraknak!

Szereztem egy W54GL 1.1 routert. A korábbi routeremmel probléma nélkül ment a wlan, ezzel nem. WPA-PSK-t nem eszi meg, "unknown authentication status"-al visszadobja az Interl PROSet amit használok.
Ezt köllene frissíteni, vagy a ringyóz wlan drivereit??

Előre is köszi, egyenlőre madzagon netezek és elkeserít...
Jah, az előző X-Micro érdekesen ment tönkre: víz érte a kábelmodemet, amire zárlatos lett, és magával rántotta a rákötött routert is. :)

#608 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:51

Hali mindenkinek...

A routerem egyik antennakivezetésén egy külső biquad van. A másik kivezetésén a gyári. Az egyik ismerősöm kölcsön akarja kérni. Lehet valami baja a routernek attól, hogy antenna nélkül marad a kivezetése???

#609 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 12:58

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:51

Hali mindenkinek...

A routerem egyik antennakivezetésén egy külső biquad van. A másik kivezetésén a gyári. Az egyik ismerősöm kölcsön akarja kérni. Lehet valami baja a routernek attól, hogy antenna nélkül marad a kivezetése???

Elvileg nem.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#610 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:11

Idézet: KLF - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 21:44

Üdv a szakértő uraknak!

Szereztem egy W54GL 1.1 routert. A korábbi routeremmel probléma nélkül ment a wlan, ezzel nem. WPA-PSK-t nem eszi meg, "unknown authentication status"-al visszadobja az Interl PROSet amit használok.
Ezt köllene frissíteni, vagy a ringyóz wlan drivereit??

Előre is köszi, egyenlőre madzagon netezek és elkeserít...
Jah, az előző X-Micro érdekesen ment tönkre: víz érte a kábelmodemet, amire zárlatos lett, és magával rántotta a rákötött routert is. :)

espé kettö ugye fennvan?
Per Aspera Ad Astra

#611 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 18:48

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:51

Hali mindenkinek...

biztos hogy nem.
Elsszállt, power led villog, stb... --> http://wrt54g.fw.hu Linksys WRT54G, GL, GS, WAP54G javításokat vállalok!

#612 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 18:52

Idézet: centrino - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 18:08

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni wlan beállitásban. Eddig mikrohullámú internetem volt, nagyon meg voltam vele elégedve, de az új kábelszolgáltató árai miatt váltottam kábel netre.

A régi rendszerből megmaradt minden eszköszöm, és ezeket szeretném minél ésszerűbben felhasználni.

A régi összeállítás: tetőn antenna-->linksys WAP54G v.2 --> linksys WRT54G v1.1 -->asztali gép és wireless laptoppal

Az új összeállítás: motorola kábelmodem-->linksys WRT54G v1.1 -->asztali gép és wireless laptoppal

a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a meglévő routert nagyobb hatásfokkal használni, hogyan tudnék nagyobb jelerősséget produkálni, nagyobb hatótávolságot.

A meglévő tetőantennát és a WAP54G v.2-t felhasználva ki tudom bővíteni a rendszert egy másik épületre? A router jelét is tudom ott fogni alapból, de nem eleg jó a jelerősség, néha megszakad.

A másik kérdésem (semmit nem értek a hálózatokhoz..), hogy meg lehet e csinálni a következőt, és ha igen milyen beállításokkal:
motorola kábelmodem-->linksys WRT54G v1.1 -->másik épületen tetőantenna-->WAP54G v.2-->laptop(vagy wireless vagy akár simán kábellel elég)

ha ez így lehetséges, még akkor is érdekelne hogyan tudnám a meglévő wireless router jelerősségét kibővíteni

köszönöm a válaszokat

Szia!

Meg tudod azt oldani, hogy:

MODEM -- WRT54G -- helyi LAN ÉS WLAN
Egyik antennájára rá a külső antenna és lőni át a másik épületre, ahol BRIDGE módban van a WAP54G és kábelen megy a másik gépbe..

ez így működhet

(repeater módot nem nagyon ajánlom, mert belassítja a wirelesst és sztem kicsit megbízhatatlan, de egy próbát megér... nameg titkosítással se egyszerű belőni)

#613 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 22:41

Sziasztok!

Vettem ma egy WRT54G-EU routert, mert elegem lett az SMC szakadozásaiból.
Honnan lehet megtudni, hogy milyen számú a router? A linksys.com szerint V1.0-tól egészen V1.6-ig van ilyen router. Node az enyém melyik?  Sehol semmilyen infót nem találok róla. Iletve ennyit: Firmware Version: v7.00.1, May. 4, 2006

#614 Felhasználó inaktív   fantazmagloria 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 01:25

Röstellem, hogy mindíg csak akkor írok, ha valami bajom van, de  :rolleyes:
Most már a totális megrökönyödés lett rajtam úrrá, elkeseredéssel vegyítve, kérlek segítsetek...

Bátorkodtam egy WRT54G V5-re feltenni a DD-WRT microt (Nem kis harcok árán amit persze kizárólag magamnak köszönhettem, hiszen az előirt generic helyett én a wrt54g-et raktam fel amivel nem ment, persze emiatt pánikba estem és gyorsan bekötöttem a dobozában pihenő WRT54GL-t :) hogy utána nézhessek ilyenkor mi a teendő, nem akarok senkit úntatni, de szerintem tanulságos.
Egészen a JTAG kábelek gyártásáig és a különféle Flash chipek lábainak rövidzárásáig jutottam (természetesaen a router már rég szétszedve :),  amikor is az az ötletem támadt, hogy megpróbálom még egyszer a TFTP-vel bejuttatni a helyes FW-t hátha csak azért nem sikerült mert túl hamar próbálkoztam a hibás feltöltés után és láss csodát bement :) 2,5 óra elhussant az életemből sebaj. Sajnos az örömkönnyeket amiket a DD-WRT látványa okozott hamar az elképedés tágra nyílt pupillái váltották fel,
Emberek létezik, hogy a micro cuccos, nem tud ADSL netet kezelni???
Mert nálam csak Static IP van meg DHCP, meg Disabled.
Ott a sok frinci-franci aminek a felét sem tudom mire való, de speciel kitárcsázni azt nem tud a router???

Bocs a hosszáért, de közeleg a fél kettő és nagyon neki keseredtem, ha tud valaki erről valamit az súgjon nekem, mert most úgy állok, hogy 3 óra küzdelemmel sikerült AP-vá minősítenem a routerem.
Ez viszont elég soványka eredmény.

Köszi!

#615 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 13:07

Idézet: fantazmagloria - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 2:25

Most már a totális megrökönyödés lett rajtam úrrá, elkeseredéssel vegyítve, kérlek segítsetek...

Bátorkodtam egy WRT54G V5-re feltenni a DD-WRT microt (Nem kis harcok árán amit persze kizárólag magamnak köszönhettem, hiszen az előirt generic helyett én a wrt54g-et raktam fel amivel nem ment, persze emiatt pánikba estem és gyorsan bekötöttem a dobozában pihenő WRT54GL-t :) hogy utána nézhessek ilyenkor mi a teendő, nem akarok senkit úntatni, de szerintem tanulságos.
Egészen a JTAG kábelek gyártásáig és a különféle Flash chipek lábainak rövidzárásáig jutottam (természetesaen a router már rég szétszedve :),  amikor is az az ötletem támadt, hogy megpróbálom még egyszer a TFTP-vel bejuttatni a helyes FW-t hátha csak azért nem sikerült mert túl hamar próbálkoztam a hibás feltöltés után és láss csodát bement :) 2,5 óra elhussant az életemből sebaj. Sajnos az örömkönnyeket amiket a DD-WRT látványa okozott hamar az elképedés tágra nyílt pupillái váltották fel,
Ott a sok frinci-franci aminek a felét sem tudom mire való, de speciel kitárcsázni azt nem tud a router???

Bocs a hosszáért, de közeleg a fél kettő és nagyon neki keseredtem, ha tud valaki erről valamit az súgjon nekem, mert most úgy állok, hogy 3 óra küzdelemmel sikerült AP-vá minősítenem a routerem.

Köszi!

Resrt 30mp ig, utánna tedd fel újból az FW-t (szerintem hibásan ment fel)
Ha felment az új FW akkor ismét reset 30mp-ig és tuti jó lesz!

ÜDV: Tracert

#616 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:29

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 22:41

Sziasztok!

Vettem ma egy WRT54G-EU routert, mert elegem lett az SMC szakadozásaiból.
Honnan lehet megtudni, hogy milyen számú a router? A linksys.com szerint V1.0-tól egészen V1.6-ig van ilyen router. Node az enyém melyik?  Sehol semmilyen infót nem találok róla. Iletve ennyit: Firmware Version: v7.00.1, May. 4, 2006

V1-V7-ig van, a tiéd V7, ami a "spóroltunk mindenen" széria. Én is arra váltottam SMC-ről, aztán gyorsan WRT54GL v1.1-re. Na ez lett a számomra tökéletes router.

#617 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:53

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:29

V1-V7-ig van, a tiéd V7, ami a "spóroltunk mindenen" széria. Én is arra váltottam SMC-ről, aztán gyorsan WRT54GL v1.1-re. Na ez lett a számomra tökéletes router.

Én is gl-t akartam. De olyan nem volt a negykerben. Így is rendesek voltak, hogy szó nélkül becserélték az SMC-t. :)
Egyébként miben nyilvánul meg a spórolás?
Igaz még cak egy napja, de műxik.

#618 Felhasználó inaktív   szakee28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:29

Idézet: fantazmagloria - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 1:25

Köszi!

dd-wrt v23 sp1 van rajta? tedd fel az SP2-őt, abban van....

#619 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:31

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:53

Én is gl-t akartam. De olyan nem volt a negykerben. Így is rendesek voltak, hogy szó nélkül becserélték az SMC-t. :)
Egyébként miben nyilvánul meg a spórolás?
Igaz még cak egy napja, de műxik.

-Sok nyitott kapcsolat lerántja a vérbe, még az admin felület sem érhető el ilyenkor -> reset. Mint tudjuk a fáljmegosztás a SOHO routereknél vagy megy és örülünk, vagy nem és belenyugszunk. GL-nek nincs ilyen gondja.
-Wifi térereje kb. 10-ede a GL-nek.
-V7re nem tehető alternatív szoftver, így a fentebbi két hiba nem orvosolható. GL-re tehető lenne, de nem jelentkezik a fentebbi két hiba. :)
-Kiskerben vásárolt V7-et másnap vinnem kellett gariztatni, annyira instabil volt (újraindulgatott magától, értékelhető wifi jel már 2m-es távolságban sem volt, stb.), a kéz alól vett GL meg egyelőre működik, kopp-kopp-kopp (amúgy a gariban kicserélt V7 is, csak a fentebb megírt korlátai vannak, de a lakás másik végében egyelőre derekasan helytáll, mint AP).

#620 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:21

Ajaj, akkor csak reménykedhetek, hoy az enyém jobban bírja.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.