HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#681 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:24

Idézet: Scooby Doo - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 8:38

Részben kis hálózat lenne, olyan 6 - 10 géppel. De mivel ADSL netet szeretnék osztani a szomszédnak wifin. Ezért nem szeretném, hogy a teljes sávot tudja használni.

Csak kivancsiságból kérdem: Miért ne kaphatna akkor teljes sávszélt, amikor Te nem használod? Nem akarod elkapatni?

Ha mindenáron limitálni szeretnéd, akkor ott a special verzió, kisebb összegért megvásárolható a honlapon. Mivel gondolom úgysem ingyen osztod meg a netet a szomszéddal, az a kis beruházás megérheti.

#682 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:43

Az a 20 EURO meg tenyleg nem sok penz erte, mert eleg szepen muzsikal..nalunk egy wrt54g v5-on dd-wrt v23 sp2 special micro van, az 54gl-emen pedig tomato (amibol az uj verzio nalam teljesen zizi...majd ha kuf errejar megerdeklodom tole, az upnp nem akar rendesen mukodni...)

#683 Felhasználó inaktív   Abdul 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:57

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 16:24

Csak kivancsiságból kérdem: Miért ne kaphatna akkor teljes sávszélt, amikor Te nem használod? Nem akarod elkapatni?

Ha mindenáron limitálni szeretnéd, akkor ott a special verzió, kisebb összegért megvásárolható a honlapon. Mivel gondolom úgysem ingyen osztod meg a netet a szomszéddal, az a kis beruházás megérheti.

Nálam 24 órán át megy a net. De ha nem is menne.... nehogy már mondjuk én fizetek egy x összeget a netért, ő meg az kis y összegéért ugyan olyan sávon netezzen. :)
2 Hétig offline leszek,

#684 Felhasználó inaktív   ezekiel25-17 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:37

Honnan lehet lehet letölteni tomato firmwaret  a v7 verzióju linksyshez?

#685 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:49

Idézet: ezekiel25-17 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 17:37

v7-es Linksyshez nem jo a Tomato firmware. Tovabbi infok: http://www.polarcloud.com/tomato

#686 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:51

Idézet: ezekiel25-17 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 17:37

v7-es Linksyshez nem jo a Tomato firmware. Tovabbi infok: http://www.polarcloud.com/tomato

#687 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 18:17

Idézet: Scooby Doo - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 16:57

Nálam 24 órán át megy a net. De ha nem is menne.... nehogy már mondjuk én fizetek egy x összeget a netért, ő meg az kis y összegéért ugyan olyan sávon netezzen. :)

A QOS pont arról szól, hogy meghatározhatod, hogy mondjuk Te ötször annyi adatot forgalmazhass adott idő alatt. Ha viszont nincs forgalmad, akkor miért ne használhatná ő a teljes sávszélt?

Azt se felejtük el, ha csak ő kap limitálást, viszont prioritásokak nem állitasz be, akkor neki esélye nem lesz böngészni, levelezni, telefonálni, ha Te 100%-ra kiterheled a netet pl. torrenttel.

#688 Felhasználó inaktív   Abdul 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 18:35

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 18:17

A QOS pont arról szól, hogy meghatározhatod, hogy mondjuk Te ötször annyi adatot forgalmazhass adott idő alatt. Ha viszont nincs forgalmad, akkor miért ne használhatná ő a teljes sávszélt?

Azt se felejtük el, ha csak ő kap limitálást, viszont prioritásokak nem állitasz be, akkor neki esélye nem lesz böngészni, levelezni, telefonálni, ha Te 100%-ra kiterheled a netet pl. torrenttel.

Értem, bár úgy gondoltam. Hogy wifin keresztül osztom a netet magamnak is le (ADSL-elt). DHCP-n keresztül vagy FIX IP-n kapom majd a netet. Én is és ő is. Magamnak is beállítok egy fix sebességet és neki is. Példa : Van egy 4Mbit-es netem, abból magamnak 3Mbit, neki 1Mbit. Így ő is bármikor kitudja használni nem? Ha nálam folyamatosan megy.
2 Hétig offline leszek,

#689 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 22:25

Idézet: Scooby Doo - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 18:35

Értem, bár úgy gondoltam. Hogy wifin keresztül osztom a netet magamnak is le (ADSL-elt). DHCP-n keresztül vagy FIX IP-n kapom majd a netet. Én is és ő is. Magamnak is beállítok egy fix sebességet és neki is. Példa : Van egy 4Mbit-es netem, abból magamnak 3Mbit, neki 1Mbit. Így ő is bármikor kitudja használni nem? Ha nálam folyamatosan megy.

Nem egészen, mivel ha pl. torrentezel és megy az upload ezerrel, némileg visszaesik a letöltés. Nem is beszélve arról, hogy ha csutkán megy a letöltés, kínlódás lehet feltolni valamit, a pingekről nem is beszélve. Úgyhogy egy Adsl-nél nem sok értelmét látom az ilyen fix elosztásnak...

#690 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 22:37

fizetős dolgokat hagyjuk ki a játékból

#691 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 23:04

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 1:10

http://www.dd-wrt.de/

Lehet, hogy van olyan GS, amibe belemegy a teljes ddwrt, ezt majd az hozzáértőbbek megmondják. Viszont a GS-nek csak akkor tudod némileg kiélvezni az extra sebességét, ha ugyanilyen hálókártyát veszel hozzá, tehát pl. a notebook-ok beépítettjével biztosan nem.

A GL-ben több ram van, ebbe a generic, VOIP és VPN verziója is belemegy a ddwrt-nek, QOS pedig mindegyikben van. Ezzel nem sávszélességet, hanem prioritást tudsz szabályozni a portok, szolgáltatások, ip-k vagy hálókártyák között, akár ezeket kombinálva is.

A különböző ddwrt firmware-ek eltérését itt nézheted meg: _link_

Megvettem a routert, WRT54GL.
Ehhez is használhatom a feljebb emlitett DD-WRT v23 SP2 Special firmware-t?
Én is a sávszélességet szeretném beállitani, mert nálam is meg van osztva a net 3 gép között, és elég gyakran előfordul az, hogy a szomszéd nekiáll letölteni, én pedig még jóformán netezni sem tudok :(
Erre a problémára ez a megoldás?
Továbbá azt szeretném még tudni, hogy a DD-WRT v23 SP2 Special firmware-t rögtön frissithetem az eredeti firmware, avagy először a micro és után a standar verziót kell feltennem?

Most látom, hogy 4 verzió van belőle:
- dd-wrt v23SP2 micro special
-                        special
-                        voip special
-                        vpn special
Most melyiket kell feltennem?

Szerkesztette: axer 2007. 02. 01. 23:13 -kor

guga, ha ezt olvasod, akkor...

#692 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 10:58

Első és fontos dolog a firmware frissítésnél, hogy el kell olvasni a readme.txt-t amit mellékelnek a firmware-hez, mert ott minden le van írva.

Másodszor friss routerre a dd-wrt v23 sp2 final special micro generic-et kell feltenni, ha ez sikerült akkor mehet rá a teljes verzió (special generic).

Harmadszor, ha már a final specialról beszélünk, akkor illő dolog lenne kifizetni a készítőnek azt a 20 EURO-s vicces összeget, ha már ennyit fáradozott és ilyen profi dolgot kreált, hogy nekünk usereknek minél több lehetőség táruljon elénk a routerből (itt gondolok arra, hogy szabályozni akarod a szomszédot, akkor azt fizesd is meg ;) )

Negyedszer én wrt54gl-re inkább a Tomato firmware-t ajánlanám :Đ Legalább is nekem az jobban tetszik, mint a dd-wrt, de ízlés kérdése. Természetesen a balul vásárolt wrt54g v5-ös routeremen nekem is dd-wrt van, mert arra csak azt lehet, viszont gond sincs vele, szépen viszi az itthon kreált hálózatunkat :D  :D

#693 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 12:06

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 11:58

Első és fontos dolog a firmware frissítésnél, hogy el kell olvasni a readme.txt-t amit mellékelnek a firmware-hez, mert ott minden le van írva.

Másodszor friss routerre a dd-wrt v23 sp2 final special micro generic-et kell feltenni, ha ez sikerült akkor mehet rá a teljes verzió (special generic).

Harmadszor, ha már a final specialról beszélünk, akkor illő dolog lenne kifizetni a készítőnek azt a 20 EURO-s vicces összeget, ha már ennyit fáradozott és ilyen profi dolgot kreált, hogy nekünk usereknek minél több lehetőség táruljon elénk a routerből (itt gondolok arra, hogy szabályozni akarod a szomszédot, akkor azt fizesd is meg ;) )

Negyedszer én wrt54gl-re inkább a Tomato firmware-t ajánlanám :Đ Legalább is nekem az jobban tetszik, mint a dd-wrt, de ízlés kérdése. Természetesen a balul vásárolt wrt54g v5-ös routeremen nekem is dd-wrt van, mert arra csak azt lehet, viszont gond sincs vele, szépen viszi az itthon kreált hálózatunkat :D  :D

...ha már a final specialról beszélünk, akkor illő dolog lenne kifizetni a készítőnek azt a 20 EURO-s vicces összeget, ha már ennyit fáradozott és ilyen profi dolgot kreált...

Egy szóval sem állítottam, hogy nem áll szándékomban kifizetni. Nem azt kérdeztem, hogy honnan lehet letötleni, hanem azt, hogy melyik verzióra van szükségem. A dd-wrt v23 sp2-ből ezt a 4 félét találtam meg, és mivel teljesen láma vagyok ebben a témában, azért kérdeztem meg :)

wrt54gl-re inkább a Tomato firmware-t ajánlanám

Ez ingyenes? Honnan tudom letötleni?
Ebben is van lehetőség sávszélesség beállitásra?

Köszönöm a segítséget előre is.

Bocsánat figyelmetlen voltam, feljebb megtaláltam a tomato linket. Sorry...

Szerkesztette: axer 2007. 02. 02. 12:12 -kor

#694 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 12:18

Nem is rossz indulatból írtam, azért is tettem be kacsintós smilet, csak elég sokan itt a forumon is linkeltek hozzá torrent filet, stb :)
Tomato ingyenes igen és van benne elég jól műlödő QoS is sávszélesség szabályozásra. (zárójelben jegyezném meg, hogy mivel mind2 firmware-t használóm párhuzamban, a Tomato valahogy stabilabb, szebb, okosabb, jobb) Jól fejlesztgeti a kreálója, majdnem 2hetente jön ki új verzió és azt csak simán ráküldöd a régire, mondjuk egy factory default előtt. :)

A link akkor megvan. Sok szerencsét a használatához! Egy jó kis kalibrálás után, ha több gépet akarsz ellátni + szabályozni, stb akkor Tomato mániás leszel (mint én) :Đ  :D  :respect:

Szerkesztette: Tiga 2007. 02. 02. 12:24 -kor

#695 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 12:32

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 13:18

Nem is rossz indulatból írtam, azért is tettem be kacsintós smilet, csak elég sokan itt a forumon is linkeltek hozzá torrent filet, stb :)
Tomato ingyenes igen és van benne elég jól műlödő QoS is sávszélesség szabályozásra. (zárójelben jegyezném meg, hogy mivel mind2 firmware-t használóm párhuzamban, a Tomato valahogy stabilabb, szebb, okosabb, jobb) Jól fejlesztgeti a kreálója, majdnem 2hetente jön ki új verzió és azt csak simán ráküldöd a régire, mondjuk egy factory default előtt. :)

A link akkor megvan. Sok szerencsét a használatához! Egy jó kis kalibrálás után, ha több gépet akarsz ellátni + szabályozni, stb akkor Tomato mániás leszel (mint én) :Đ  :D  :respect:

Nagyon köszönöm a választ.
Meggyőztél, a tomato-t szeretném feltenni :)
Ez a legfrisebb? Tomato_1_04.7z
Végül a firmware frissitést szeretném megkérdezni. Ezt a tomato-t simán feltehetem a gyárira, avagy ebből is létezik egy kisebb verzió, amelyre kell a teljeset feltenni?
A firmware frissités folyamatát el tudnád mondani, avagy valami linket tudnál esetleg adni?
Elnézést a sok kérdésért és kérésért.

#696 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 13:54

Sikerült feltennem a tomato firmware-t.
Hol tudom a sávszélt állitani?

#697 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 13:56

Idézet: axer - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 12:32

Ez a legfrisebb? Tomato_1_04.7z
Végül a firmware frissitést szeretném megkérdezni. Ezt a tomato-t simán feltehetem a gyárira, avagy ebből is létezik egy kisebb verzió, amelyre kell a teljeset feltenni?
A firmware frissités folyamatát el tudnád mondani, avagy valami linket tudnál esetleg adni?

Igen az általad írt verzió a legújabb. A frissítés menete ahogy én szoktam:
- gyári firmware-en factory default (így visszaáll eredeti állapotra)
- utána az Admin résznél a firmware frissítés funkciót választod
- betallózod a Tomato G verziójú code.bin-t
- Frissítés (eltart 1-2 percig, addig ne nyúlj a routerhez
- miután felment rá a firm-, újraindul a router, kéri a user/pass-t ami admin/admin és láss csodát
- kezdheted az állítgatást a Basic résznél...PPPoE, wireless, stb. Nézegesd, elég egyértelmű minden benne és jól átlátható ;)

Remélem segítettem, én is erről a forumról illetve kuf forumozótól tanultam meg a dolgokat, nem szégyen kérdezni, főleg nekem öregfejjel :)

#698 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 14:02

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 14:56

Igen az általad írt verzió a legújabb. A frissítés menete ahogy én szoktam:
- gyári firmware-en factory default (így visszaáll eredeti állapotra)
- utána az Admin résznél a firmware frissítés funkciót választod
- betallózod a Tomato G verziójú code.bin-t
- Frissítés (eltart 1-2 percig, addig ne nyúlj a routerhez
- miután felment rá a firm-, újraindul a router, kéri a user/pass-t ami admin/admin és láss csodát
- kezdheted az állítgatást a Basic résznél...PPPoE, wireless, stb. Nézegesd, elég egyértelmű minden benne és jól átlátható ;)

Remélem segítettem, én is erről a forumról illetve kuf forumozótól tanultam meg a dolgokat, nem szégyen kérdezni, főleg nekem öregfejjel :)

Nagyon szépen köszönöm :)
Már nézegetem, barátkozom az új felületével.

főleg nekem öregfejjel
Hát, én sem mai csirke vagyok  :Đ

Szerkesztette: axer 2007. 02. 02. 14:09 -kor

#699 Felhasználó inaktív   Abdul 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 17:51

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 22:25

Nem egészen, mivel ha pl. torrentezel és megy az upload ezerrel, némileg visszaesik a letöltés. Nem is beszélve arról, hogy ha csutkán megy a letöltés, kínlódás lehet feltolni valamit, a pingekről nem is beszélve. Úgyhogy egy Adsl-nél nem sok értelmét látom az ilyen fix elosztásnak...

Értem, mondjuk nem vagyok egy nagy letöltő. :) Ha töltök akkor úgy egy saját serverről szedek le cuccokat. De az nagyon ritka. :) Köcce a segítséget.  :respect:
2 Hétig offline leszek,

#700 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 19:23

Hali mindenkinek.

Már sokat sír a szám itt, hogy szakad a netem. Egy wrt54g-s v2.2-es routerem van, és azt vettem észre, hogy a tápja forró. A 12v helyet majdnem 18 jön ki belőle. Nektek milyen meleg a táp, és mennyi feszt ad le???

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.