HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#801 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:48

Igazából nekem is egyetlen bajom van csak vele: TCP/UDP timeout beállítás nincs benn. Ettől függetlenül működik, megy a torrent is, de ha már 10mbit/sec, akkor ne csak a tizedével tudjak tölteni...

#802 Felhasználó inaktív   illusion1111 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:36

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy a Linksys 54GS routernél belehet-e állítani a sávszélességkiosztást? Konkrétan a wireless-es csatlakozást (letöltést, feltöltést) kellene beszűkíteni.    Köszönöm előre is.

#803 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:53

Idézet: illusion1111 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 17:36

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy a Linksys 54GS routernél belehet-e állítani a sávszélességkiosztást? Konkrétan a wireless-es csatlakozást (letöltést, feltöltést) kellene beszűkíteni.       Köszönöm előre is.

Tessék ezt a topicot elolvasni! :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#804 Felhasználó inaktív   illusion1111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 09:38

Idézet: Mészike - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 21:53

Tessék ezt a topicot elolvasni! :)

Köszönöm, igazán sokat segítettél

#805 Felhasználó inaktív   CorsairS 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 17:09

Hali

Adott egy WRT54GL v1.1 router DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std - build 3932 firmwarerel. Az első két napban tökéletesen ment, viszont tegnap elkezdte dobálni a kapcsolatokat, de olyan szinten, hogy bátyám irce pl 2 percenként esik, p2p progikrol nem is beszélve. Factory def, lease timeok állitása megvolt. Kapcsolatok száma ~700-1000 körül van (2 gép mellett), maximális kapcsolatok 2000-4000ig minden volt már beállítva. Belső tüzfal beállításait már végigprobáltam, eredménytelenül.
Valakinek van tippje hogyan lehetne rábirni, hogy ne dobálja el a kapcsolatokat? Marha idegesítő..

#806 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 19:45

Idézet: CorsairS - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 17:09

Hali

Adott egy WRT54GL v1.1 router DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std - build 3932 firmwarerel. Az első két napban tökéletesen ment, viszont tegnap elkezdte dobálni a kapcsolatokat, de olyan szinten, hogy bátyám irce pl 2 percenként esik, p2p progikrol nem is beszélve. Factory def, lease timeok állitása megvolt. Kapcsolatok száma ~700-1000 körül van (2 gép mellett), maximális kapcsolatok 2000-4000ig minden volt már beállítva. Belső tüzfal beállításait már végigprobáltam, eredménytelenül.
Valakinek van tippje hogyan lehetne rábirni, hogy ne dobálja el a kapcsolatokat? Marha idegesítő..

Szia.

Nekem is volt ilyen problémám. Igaz nem írtad, hogy milyen a netkapcsolatod. Nekem már olyan 200-250 kapcsolat körül szakadás volt. A torrent volt a bűnös. Kikapcsoltam a dht-t a torrent kliensben, és az megoldotta a problémát. Egyébént mi csinál ennyi kapcsolatot??? Nálunk 8 gép elvan 100 alatti kapcsolati számmal.

#807 Felhasználó inaktív   CorsairS 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 19:59

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 20:45

Szia.

Nekem is volt ilyen problémám. Igaz nem írtad, hogy milyen a netkapcsolatod. Nekem már olyan 200-250 kapcsolat körül szakadás volt. A torrent volt a bűnös. Kikapcsoltam a dht-t a torrent kliensben, és az megoldotta a problémát. Egyébént mi csinál ennyi kapcsolatot??? Nálunk 8 gép elvan 100 alatti kapcsolati számmal.

Fater gépén fut DC, az csinál ennyi kapcsolatot.. (gondolom ebből sok a már nem élő kapcsolat is) Ezek szerint ezért van 512-ben megfogva a gyári fwben a max kapcsolatok száma?

WRT54GL-DE -re rámegy US-es verzioju gyári fw? (azt már kideritettem, hogy 1.0-s fw jó 1.1re is)

Ha fater kikapcsolta a gépét éjjel, megnézem hogy akkor megy-e rendesen.

Köszi a helpet:)

#808 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 06:35

Idézet: CorsairS - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 19:59

Fater gépén fut DC, az csinál ennyi kapcsolatot.. (gondolom ebből sok a már nem élő kapcsolat is) Ezek szerint ezért van 512-ben megfogva a gyári fwben a max kapcsolatok száma?

WRT54GL-DE -re rámegy US-es verzioju gyári fw? (azt már kideritettem, hogy 1.0-s fw jó 1.1re is)

Ha fater kikapcsolta a gépét éjjel, megnézem hogy akkor megy-e rendesen.

Köszi a helpet:)

Szia.

Tedd rá a tomato firmware-t. Abból jobban kiderül, hogy melyik kapcsolatból mennyi van, és a kapcsolatok feloldásának idejét is külön külön tudod állítani.

#809 Felhasználó inaktív   CorsairS 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 09:24

Jóreggelt

Éjjel feltornásztam rá mégegyszer ugyanazt a DDWRT fw-t, és érdekes modon most megy rendesen a dc.. Torrentről is jöttek a dolog szépen. Most 2 gépről fut dc teszt jelleggel, így van most ~170 kapcsolat.

Changer79:
Most egyelőre teszt jelleggel ez még fut, de ha megint befuccsol akkor megnézem a tomatot, thx a tippet :)

#810 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 14:23

Sziasztok!

Lecseréltem a WRT54G-t egy GL-re, frissíteni szeretném DD-WRT 23 SP2-re.
A biztonság kedvéért megkérdezném, hogy jól vettem ki a leírásból, hogy a GL verzióra simán csak rátolom a dd-wrt.v23_generic.bin vagy dd-wrt.v23_mini_generic.bin fájlt a webes frissítésen keresztül?

Melyik verziót használjátok ti? Mirco, mini, standard... ?

Előre is köszi a válaszokat!

#811 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 14:25

Idézet: firemage - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 15:23

Sziasztok!

Lecseréltem a WRT54G-t egy GL-re, frissíteni szeretném DD-WRT 23 SP2-re.
A biztonság kedvéért megkérdezném, hogy jól vettem ki a leírásból, hogy a GL verzióra simán csak rátolom a dd-wrt.v23_generic.bin vagy dd-wrt.v23_mini_generic.bin fájlt a webes frissítésen keresztül?

Melyik verziót használjátok ti? Mirco, mini, standard... ?

Előre is köszi a válaszokat!

Simán rátolod!
A standard-et tedd rá.
Amúgy mindenki mást használ. Én pl a VoIP verziót

#812 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 17:43

Idézet: tracert - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 13:25

Simán rátolod!
A standard-et tedd rá.
Amúgy mindenki mást használ. Én pl a VoIP verziót

Oké, köszi! Már csinálom is, mindjárt kiderül, megérte-e a cserét!

#813 Felhasználó inaktív   illusion1111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 09:03

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy a Linksys 54GS routernél belehet-e állítani a sávszélességkiosztást? Konkrétan a wireless-es csatlakozást (letöltést, feltöltést) kellene beszűkíteni.    Köszönöm előre is.

#814 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 18:32

Kijött az új Tomato firmware 1.05-ös sorszámmal. Változások az 1.04-hez képest:

Version 1.05

* Removed several updates made during the last few versions which may have caused more problems for some.
    * Fixed device list may not show all (again).
    * Added weekly bandwidth usage page and reworked the daily and monthly pages. The weekly page uses the the daily data so no additional changes to the data file is needed.
    * Time: Added more new DST, adjusted a few TZ, increased field size of servers, blocked servers (kiss-o-death/stratum=0) can be cleared in the GUI (shown only if there is a blocked server).
    * Logging: Cron event logging can now be disabled, mark interval can now be adjusted, limit can now be disabled.
    * PPTP, RTSP, H.323 NAT helper modules can now be disabled in Advanced/Conntrack incase anyone has problems with these. These were always loaded in previous versions.
    * Upgraded Dnsmasq to 2.38.
    * Upgraded Dropbear to 0.49.
    * Added support for Buffalo WZR-G54.
    * Added support for Linksys WRTSL54GS without USB. There is absolutely no USB support built-in or installable! I was asked for this even without USB. Unfortunately, I don't think I'll be able to make a full version for this one anytime soon.
    * etc.

Letölthető innen: Tomato 1.05
Weblap: The best firmware for Linksys WRT54GL

Tudom kicsit elfogult vagyok és Tomato szerelmes. Csak a 90 nap uptime-omat sajnálom :( De azért frissítek, Forza Tomato!!! :D

Szerkesztette: Tiga 2007. 03. 18. 18:34 -kor

#815 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 20:36

Hello, érdeklődöm Tomato fw-ben pár dologról:

Wireless Ethernet Bridge módra van beállítva.

Status, Overview menüben a beállított csatorna mellett mindig keres, Scan. Ezt ki lehet vhogy kapcsolni? Miért keres a csatornán mindig?

Advenced, Wireless menüben Preamble Long/Short mire szolgál?

Köszi!

#816 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 21:53

Sziasztok!

Beüzemeltem a GL-t a v7-es helyett, a firmware frissítés DD-WRT 23 SP2-re nem ment olyan egyszerűen, csak többszöri reset, kábeldugdosás után volt hajlandó életre kelni.
Ami nagyon jó, hogy enyhén :) megnőttek a beállítási lehetőségek, kábelen érezhetően gyorsabb a net, viszont a rádiós rész az pont olyan, mint a v7-es a legelső firmware-el. Nagyon gyenge, 5-10 méterre a routertől már vissza is veszi a sebességet akár 1 Mbps-ra is. :confused:
Ez ellen mit tudnék tenni? Beállítás vagy esetleg próbáljam a tomato firmware-t?

#817 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 21:58

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 17:32

Ezek a linkek csak nekem nem működnek?

#818 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 09:10

Idézet: firemage - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 22:53

Sziasztok!

Beüzemeltem a GL-t a v7-es helyett, a firmware frissítés DD-WRT 23 SP2-re nem ment olyan egyszerűen, csak többszöri reset, kábeldugdosás után volt hajlandó életre kelni.
Ami nagyon jó, hogy enyhén :) megnőttek a beállítási lehetőségek, kábelen érezhetően gyorsabb a net, viszont a rádiós rész az pont olyan, mint a v7-es a legelső firmware-el. Nagyon gyenge, 5-10 méterre a routertől már vissza is veszi a sebességet akár 1 Mbps-ra is. :confused:
Ez ellen mit tudnék tenni? Beállítás vagy esetleg próbáljam a tomato firmware-t?

Beállítás!!!!

Wireless=>advanced=>xmit power 28-ról állítsd át 100-ra!

#819 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 10:57

Idézet: firemage - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 21:58

Ezek a linkek csak nekem nem működnek?

Valószínűleg nálad van a hiba. Nekem tökéletesek ;) Javíston más, ha esetleg nem megy...amúgy DD-WRT-vel nekem sem volt túl jó a rádiós kapcsolatom, ellenben Tomatoval...sajnos a balul vásárolt v5.0-ás routeremen DD-WRT van, mondjuk azon gond nincs vele, de én is átállítottam az Xmit powert 100-ra és akkor jó(bb) lett.

#820 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 00:40

Tomato 1.03-t használok, a logging-gal kapcsolatban lenne kérdésem:
van egy linuxos gépem amire loggol a router, de csak "MARK" üzeneteket loggol a log file-ba, semmi mást. A loggolási szintet is változtattam, semmi változás. Nem látom a logban ha egy kliens csatlakozik, authentikál, stb. Pedig fontos lenne.
Valaki találkozott már ezzel? Megoldás?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.