HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1521 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 30. 12:34

Egy házban van egy belkin router, ami az internetet osztja, és egy wrt54g. Meg lehet csinálni, hogy az utóbbi csatlakozzon a belkinre és kiterjessze a tartományát?

szerk:
Itt találtam egy leírást: http://www.wirelessforums.org/alt-internet...ender-1561.html
Ez tényleg ilyen egyszerű a WDS-sel? Csak azért kétkedem, mert távsegítségben kell majd elmagyaráznom egy laikusnak.

Szerkesztette: ion 2007. 09. 30. 13:17 -kor

#1522 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 19:45

Tomato v1.09.1180

http://polarcloud.com/tomato_109

kuf

#1523 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 10:52

Mivan a srácokkal :Đ Egész nyáron nem volt frissítés most meg egyből 2 is :respect:  :omg:

#1524 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 15:03

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert lassan az idegösszeroppanás szélére kerülök... :reklamacio:  :mad:

Szóval:
Van egy Linksys WRT54GL routerem (nemrég vásároltam, mert azt hittem, hogy ez megoldja az alább leírt problémámat) egy Linksys WUSB11v4 USB-s hálózati adapterrel.

1. Ad-hoc jelleggel megszakad a WIFI kapcsolat. Valamikor sikerül javítással újraéleszteni, de valamikor csak a számítógép újraindítása oldja meg a dolgot.

2. A másik gond, hogyha szeretnék egy honlapra lépni, akkor várakozik 5-10 mp-t, majd hirtelen beugrik az oldal.

Mindkét probléma p2p alkalmazás futtatása mellett jelentkezik. A 1. az nem újkeletű, a 2. viszont csak mostanában jelentkezett az új routerrel.

Amiket már megpróbáltam:

- másik csatornára állítani a routert
- p2p alkalmazásban lecsökkentettem a kapcsolatok számát

Én valami windows-os dologra tudok gondolni, mert furcsa, hogyha újraindítom az op.rendszert, akkor egy darabig megint minden hibátlanul működik. Vagy pedig az USB-s adaptert kellene valami PCI-is WIFI kártyára cserélni (valahol olvastam itt a fórumon, hogy azok megbízhatóbbak).
Néha még olyan is előfordul, hogy amikor az op. rendszer betöltődött, akkor a tálcán a kapcsolat ikon azt mutatja, hogy IP cím lekérése, közben a kapcsolat teljesen működik és már rég lekérte az IP címet, csak az ikon nem vált át.

Remélem Valakinek lesz valami jó ötlete. Előre is köszönöm.  :respect:
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#1525 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 15:13

Az aranyigazsággal kezdenék,cserélt le a firmwaret vmi nem gyárira, pl tomato vagy ddwrt.
Szerintem - ahogy irtad, p2p-t is hasznalsz -, az lesz a gond,h az alap fw egy bizonyos aktualis nyitott kapcsolati ertek utan mar nemt udja lekezelni a tobbit, esetunkben a www-t.

A masik, szemelyes tapasztalat (cafoljon meg mas, vagy erositsen meg), en rengeteget szoptam a wusb11-el. Ez ugye az a cucc, ami kb szappanosdoboz nagysagu, kis antennat lehet felhajtani az oldalan. Szeretem a linksys cuccokat, de ez csodakat muvelt, neha a sajat driverrel se telepult fel,
neha feltelepult, de nem latott semmilyen ap-t.
kuf

#1526 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 15:26

Idézet: kuf - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 16:13

Az aranyigazsággal kezdenék,cserélt le a firmwaret vmi nem gyárira, pl tomato vagy ddwrt.
Szerintem - ahogy irtad, p2p-t is hasznalsz -, az lesz a gond,h az alap fw egy bizonyos aktualis nyitott kapcsolati ertek utan mar nemt udja lekezelni a tobbit, esetunkben a www-t.

A masik, szemelyes tapasztalat (cafoljon meg mas, vagy erositsen meg), en rengeteget szoptam a wusb11-el. Ez ugye az a cucc, ami kb szappanosdoboz nagysagu, kis antennat lehet felhajtani az oldalan. Szeretem a linksys cuccokat, de ez csodakat muvelt, neha a sajat driverrel se telepult fel,
neha feltelepult, de nem latott semmilyen ap-t.

Igen, ez az az a szappanos doboz  :D
SMC routerrel pl. semmi esetre sem volt hajlandó működni...

Tehát, akkor érdemes lenne kicserélnem a firmware-t...
Ezzel kapcsolatban kérdéseim lennének  :D:
- tomato, vagy ddwrt?
- menniyre bonyolult bekonfigolni ezekkel a firmware-kkel a routert? Csak, mert nem vagyok nagyon otthon sem hálózati, sem WIFI témában. Gyári firmwarrel alap beállításokat meg tudom csinálni (kapcsolat védelme, MAC cím klónózás, szűrés)
- vissza tudom-e a nem gyári vezérlőfelületen keresztül tölteni a gyári firmware-t (esetleges garanciális probléma miatt)

2. körben pedig vegyek egy rendes adaptert.
Itt is kérdeznék ám, hogy nehog yjól érezd magad  :D :
- milyen márkát
- USB, vagy PCI?
Túl sokat már nem szeretnék költeni a dologra  :Đ

Nagyon köszönöm a segítséget  :respect:

Ui.: most levettem a kapcsolatok számát 100-ra. Mintha jobb lenne a dolog... (kopp-kopp)

Még egy kérdés:
A routernek meg lehet adni, hogy a www-nek magas prioritást adjon a p2p-vel szemben?
Tudom, hogy erre elég jó program a cfos/cfosspeed, de ezzel a LAN-os nettel nem sikerült belőnöm (UTP kábel jön be a lakásba. Gyakorlatilag olyan, mint egy kábelTV-s net, csak nincs még modem sem a lakásban.

Szerkesztette: - Jim74 - 2007. 10. 01. 15:29 -kor

#1527 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 15:35

a vegetol kezdve, bar remelem mas is valaszol,igy tobb otlet, tobb variaciod lesz ;)

A gyari fw-ben is van valamilyen QoS asszem,de a Tomato, ddwrt komolyabb ebben. Ettol fuggetlen sztem egyik megoldas sem tokeletes, en mindig az adott programban korlatozok, pl utorrent-ben max 400k..

Az fw-ket ide/oda tudod cserelni, az,h melyik tetszik,teljesen egyeni, en meg 2 eve, amikor az elso wrt-met vettem, kiprobaltam a ddwrt-t es hyperwrt-t (tomato elodje), akkor nekem a ddwrt fagyott es instabil volt, onnantol kezdve hyperwrt-t -> tomatot hasznaltam/ok a mai napig.

Termeszetesen ettol fuggetlen a ddwrt azota rengeteget fejlodott, sot tobb dolgot tud, en egyedul azert maradtam a tomatonal, mert nincs semmilyen olyan funkcio,ami kellene,de nincs meg benne. Ill sztem atlathatobb a menuje, de ez is egyeni, kinek mi tetszik dolog.

Az usb-s cucc attol fugg, h mire hasznalod. ha noti,akkor elso korben minipci (ha van foglalat), ha nincs, akkor pcmcia, vegul usb.
kuf

#1528 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 15:49

Idézet: kuf - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 16:35

a vegetol kezdve, bar remelem mas is valaszol,igy tobb otlet, tobb variaciod lesz ;)

A gyari fw-ben is van valamilyen QoS asszem,de a Tomato, ddwrt komolyabb ebben. Ettol fuggetlen sztem egyik megoldas sem tokeletes, en mindig az adott programban korlatozok, pl utorrent-ben max 400k..

Az fw-ket ide/oda tudod cserelni, az,h melyik tetszik,teljesen egyeni, en meg 2 eve, amikor az elso wrt-met vettem, kiprobaltam a ddwrt-t es hyperwrt-t (tomato elodje), akkor nekem a ddwrt fagyott es instabil volt, onnantol kezdve hyperwrt-t -> tomatot hasznaltam/ok a mai napig.

Termeszetesen ettol fuggetlen a ddwrt azota rengeteget fejlodott, sot tobb dolgot tud, en egyedul azert maradtam a tomatonal, mert nincs semmilyen olyan funkcio,ami kellene,de nincs meg benne. Ill sztem atlathatobb a menuje, de ez is egyeni, kinek mi tetszik dolog.

Az usb-s cucc attol fugg, h mire hasznalod. ha noti,akkor elso korben minipci (ha van foglalat), ha nincs, akkor pcmcia, vegul usb.

Azt hiszem kicsit félreérthetően fogalmaztam, sorry  :Đ
Szóval nem notebook-ról van szó, hanem normál asztali gépről, csak nem volt kedvem szétfurkálni a lakást.  :)
Nem ragaszkodom az USB-s cucc-hoz, a gépben elfér a PCI-is, ha az jobb, szerinted/szerintetek.
Az a gondom, hogyha korlátozom az adott programban a sebességet, akkor is jelen vannak a fenti hibajelenségek.

#1529 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 18:01

sebesség és max kapcsolatok száma nem ugyan az, de lehet én értelek most félre!

#1530 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 18:44

Idézet: dewfah - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 19:01

sebesség és max kapcsolatok száma nem ugyan az, de lehet én értelek most félre!

Igen, ezt én is így hallottam.  ;)

Kuf: felraktam a Tomatot. A gyári fw után eléggé nehezen találtam meg a dolgokat, de most már azzal az fw-vel muzsikál a net :)

Köszi a segítséget, majd meg látjuk mi lesz hosszútávon ;)

#1531 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 18:59

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 11:52

Mivan a srácokkal :Đ Egész nyáron nem volt frissítés most meg egyből 2 is :respect:  :omg:

Fejlődik ám a jól megszokott dd-wrt-t is

DD-WRT v24 RC4

Kép

#1532 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 19:56

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 19:59

Fejlődik ám a jól megszokott dd-wrt-t is

DD-WRT v24 RC4

Kép

Há' minnyá' elbizonytalanodok  :Đ

Asszem el kellene egy-két dolgot olvasnom,  hogy hogyan lőjem be ezt a szerkezetet, hogy hibátlanul működjön...  :think:
De lehet, hogy mégis a WUSB11 a leggyengébb láncszem... :think:

Szerkesztette: - Jim74 - 2007. 10. 01. 19:58 -kor

#1533 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 20:09

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 20:56

Há' minnyá' elbizonytalanodok  :Đ

Asszem el kellene egy-két dolgot olvasnom,  hogy hogyan lőjem be ezt a szerkezetet, hogy hibátlanul működjön...  :think:
De lehet, hogy mégis a WUSB11 a leggyengébb láncszem... :think:

Az biztos, hogy a ddwrt-hez nem kell pilótavizsga, hogy beállítsuk rajta a QOS-t, mint a paradicsomos verzióban. :rolleyes:

#1534 Felhasználó inaktív   tjsz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 01. 20:14

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 6:23

Ha az a célotok, hogy egy Ap-re wlanon csatlakozzatok a routerrel (wrt54gX), és utána a routerre wlan-on csatlakozzatok bármivel is, akkor el kell keserítsek mindenkit, de ez sajna fizikailag lehetetlen:)

ehhez ugyanis 2 rádió kéne a routerbe..

DD-WRT v24-ben: wireless üzemmód: repeater, majd utána adj hozzá egy "virtual interface"-es SSID-t, bridge-elve. Nekem tökéletesen működik. Jobb mint a WDS....

#1535 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 20:43

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 21:09

Az biztos, hogy a ddwrt-hez nem kell pilótavizsga, hogy beállítsuk rajta a QOS-t, mint a paradicsomos verzióban. :rolleyes:

Majd ha lesz időm kicsit foglalkozni a dologgal, akkor lehet, hogy megkereslek priviben ;)

Vagy Téged Kuf ;)

#1536 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 20:46

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 21:43

Majd ha lesz időm kicsit foglalkozni a dologgal, akkor lehet, hogy megkereslek priviben ;)

Vagy Téged Kuf ;)

Ha kérdésed van, inkább ide írj, itt többen-jobban értenek hozzá. :D

#1537 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 20:54

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 21:46

Oksa ;)

#1538 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 23:01

Beuhaztam en is egy Linksys wrt54gl routerre (miutan tovabbadtam a dd-wrts Asuson), de gonjaim vannak a 3 betus dolgokkal:)

Elso a qos. Gugliztam ezerrel, de meg mindig nem vilagos: letezik olyan qos, ami nem bizonyos portok, vagy programok savszelesseget szabalyozza, hanem tnylegesen a csomagok kikuldesi sorrendjet priorizalja? Tehat hogy ha van van skype es torrent (ket klassziku) csomag, akkor a skype jut keresztul eloszor a routeren, a torrent meg csak ha epp nincs mas varako? Ha total hulyeseget kerdeztem, akkor felejtsetek el:)

A masik 3 betus a wds. Megoldhato, hogy ha van ket routerem, mindketto a kabeken kapja a want, de ugyan azzal az ssidvel sugarozzon? Tehat ne az legyen, hogy az egyik a levegbol kapott jelet "erositi". Valamivel megbizhatobb lenne, gondolom, csak nem tudom, hogy a ket wan ipvel mit leht kezdeni...

Egyebkent eddig dd-wtt haszaltm, de vlahogy lassunak tunik neem. csak a modemet kotve a gepre sokkal furgebb erzesre a bongeszes, mint ezen keresztul. probalkozom meg a tobbiekkel..
Es bocsanat a gepeesi hibakert, virtuais billentyuzeen potyogok egy pdan.

#1539 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 05:47

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 21:46

Szóval, ha jól értem ez a QoS dologgal valami prioritást lehet adni a programoknak (mint a cfos/cfospeed)?
Tudtok esetleg valamilyen oldalt, ahol ennek a beállítását földi halandóknak is érthető módon elmagyarázzák?  :Đ (Nem hátrány, ha magyarul van  :omg:  :D )

Egyébként ma reggelre olyan volt a routerem, mint egy karácsonyfa. Minden LED villogott rajta   :omg:

Szerintem ki fogom próbálni dd-wrt firmwaret, hátha azzal több sikerrel járok. A képet elnézve nekem szimpatikusabbnak tűnik a kezelőfelülete, mint a Tomato-é. De lehet, hogy én vagyok a láma  :Đ

Ja még mindig érdeklődnék, hogy milyen adaptert vegyek? PCI vagy USB? Esetleg, ha pontos típust is mondtok, az mégjobb lenne  :)  :respect:

Sok pénzt nem szánnék már a dologra  :Đ

Szerkesztette: - Jim74 - 2007. 10. 02. 06:14 -kor

#1540 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 05:53

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 21:09

A honlapjukról a wrt54g -s bin file-t kell leszednem és betolnom a routerbe, ugye? (wrt54gl-est nem találtam)
Köszi  :respect:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.