HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#2481 Felhasználó inaktív   Gubip 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 07. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Sword - Dátum: 2010. 05. 07. 08:14

Szerintem ne adjatok tippet a upc-nek, hogy milyen fost rakhat még be úgy, hogy normális adókat vesz ki (és még képesek bővüléssel reklámozni)...

Egyébként nem úgy volt, hogy díjcsökkenés lesz amiatt, hogy elvették azt a kb. 10 külföldi csatornát és berakták minicsomagba?
Én valahogy még mindig 19500 forintról kapom a számlákat...

mert kb 100 forinttal csökkent az ára:)

#2482 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 07. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: csanadu - Dátum: 2010. 05. 06. 19:21

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Köszi a választ!!

De ugylátom hogy félre értettetek.

Megprobálom világossá tenni.

Ugye adott a Felvevös Thomson STB.

És adott egy LG 42LH 3000-es lcd ami van komponens bemenet.

Ennek a szarnak csak egy fajta kép kimenete van scart!

Arra lannék kiváncsi hogy Ezen az egyetlen scart kimeneten van -e komponens kimenet!!!!Nem compozit!

Ami áll 3 képböl és két hangbol.

Abbol indultam ki hogy a scart kábel (amit adnak) összes lába be van kötve.

Én az 'STB' scart lábkiosztásárol beszéltem .

Persze az lett volna a jobb megoldás ha rá tesznek egy HDMI kimenetet is mert az esetleg adott volna minöséget is!!!

Úgy könnyű félreérteni, ha a komponensre gondolsz, de a kompozitot kérdezed. De amúgy nincs, RGB-t lehet beállítani, mind a Box-on, mind a TV-n.

#2483 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 11:30

Olyat tudtok-e, hogy a Thomsonnal felvett műsor adott pontjához lehet-e lépni? Mert még a párperces reklámot "áttekeri" az ember, de ez 40-50percnél már unalmas. A videómagnóim tudták az adott időhöz való keresést. A Samsung felvevős dvd-n, ha szerkeszteni akarom az anyagot kiírás előtt, ugyanígy végig kell néznem, amire épp nem akarok várni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2484 Felhasználó inaktív   Sword 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubip - Dátum: 2010. 05. 07. 09:04

mert kb 100 forinttal csökkent az ára:)

Eddig nekem fillére ugyanaz a számla végösszege minden hónapnál...

#2485 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sword - Dátum: 2010. 05. 07. 15:35

Eddig nekem fillére ugyanaz a számla végösszege minden hónapnál...

Nem 100 ft,hanem 300 ft-tal csökkent.
De csak a listaár csökkent.
A hűség alatti ár,vagy az olyan ár ami nem listaár az nem csökken.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#2486 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 05. 07. 11:30

Olyat tudtok-e, hogy a Thomsonnal felvett műsor adott pontjához lehet-e lépni? Mert még a párperces reklámot "áttekeri" az ember, de ez 40-50percnél már unalmas. A videómagnóim tudták az adott időhöz való keresést. A Samsung felvevős dvd-n, ha szerkeszteni akarom az anyagot kiírás előtt, ugyanígy végig kell néznem, amire épp nem akarok várni.

Eddig még nem találtunk ilyen módszert!!
Így marad a lassú áttekerés....

#2487 Felhasználó inaktív   csanadu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: jeeves - Dátum: 2010. 05. 07. 11:41

Úgy könnyű félreérteni, ha a komponensre gondolsz, de a kompozitot kérdezed. De amúgy nincs, RGB-t lehet beállítani, mind a Box-on, mind a TV-n.

mégegyszer köszi!!

De figyelmedbe alánlanám ezt!!!

Felhasználó.---csanadu #2451 hozzászolás!!

Szerkesztette: csanadu 2010. 05. 08. 17:40 -kor

#2488 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 17:51

OK.

Szerkesztette: jeeves 2010. 05. 09. 17:52 -kor

#2489 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 11:25

Még mindig nincs javítva a 06.01-től érvényes csatornakiosztás!!!!!!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#2490 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: csanadu - Dátum: 2010. 05. 08. 18:37

mégegyszer köszi!!

De figyelmedbe alánlanám ezt!!!

Felhasználó.---csanadu #2451 hozzászolás!!

De azért figyelmedbe ajánlanám, hogy ezt írtad: "A composit kimenetre lennék kiváncsi."

Pedig a komponens érdekelt volna.

Kompozit: 1 db sárga csatlakozó

Komponens 3 db (piros, zöld, kék) csatlakozó

#2491 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Modika - Dátum: 2010. 05. 10. 12:25

Még mindig nincs javítva a 06.01-től érvényes csatornakiosztás!!!!!!

Az m1 és m2 HD visszakerült, de a ATV HD és a Filmbox HD továbbra is ugyanazon a 36-os csatornán szerepelnek!!!!
Az analóg nem lett javítva.

Duna hd nem lesz?

#2492 Felhasználó inaktív   PCsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 03:07

Üzenet megtekintéseIdézet: jeeves - Dátum: 2010. 05. 10. 14:45

De azért figyelmedbe ajánlanám, hogy ezt írtad: "A composit kimenetre lennék kiváncsi."

Pedig a komponens érdekelt volna.

Kompozit: 1 db sárga csatlakozó

Komponens 3 db (piros, zöld, kék) csatlakozó

Szerintem ő is tudja miről beszéltek, és mi a különbség, de parttalan a vita :), ugyanis mindkettőt írta, #2450-ben (composit) majd a #2451-ben korrigálva (componens).
Viszont már az elsőben is komponensre gondolva, mert ott van a csatlakozók száma is...
Szerintem erről ennyit.

De ha már: nem vagyok most otthon (külföld egy időre) és kérdezném - biztos tudja valaki, hogy mennyivel előre lehet programozni a DVR-es Thomson-t?
Beállíttanám míg tudom...
Köszi!
The only thing that can stop hair falling is the floor ...

#2493 Felhasználó inaktív   kander 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 09:13

Sziasztok!
Hozzánk tegnap hozták meg a mediaboxokat, és már több kérdés felmerült bennem. Gondoltam először megkérdezlek benneteket, mielőtt felhívnám az UPC ügyfélszolgálatát, hátha tudjátok rájuk a választ. Szóval szép sorjában:

1., Két tévénk van, mindegyikhez van mediabox. Az egyik sima, a másik rögzítős. Igenám, de a rögzítősön nincs RF kimenet így nem lehet rajta analóg csatornákat nézni (helyi tv-k érdekelnének), csak úgy, ha átdugdosom a mediaboxból a tv-be a koax-kábelt. Hát ez elég kényelmetlen. Szóval, ilyenkor mit lehet tenni?

2., Hasonló a következő problémám is. A rögzítős mediabox mellett van egy DVD-lejátszóm is. És mivel a TV-n csak egy Scart-csatlakozó-bemenet van, akkor dvd-zés előtt ki kell húzni a mediabox Scart-ját a tv-ből, a DVD Scart-ját pedig rádugni. Ez is baromi kényelmetlen. Erre van szerintetek megoldás?

3., A Főmenüben van egy Interaktív menü. Ha ide be akarok lépni, akkor kiírja, hogy „Kérem várjon…”, majd lefagy a box. Kb. 15 percet vártam, hátha történik valami, de sajnos semmi. Más gombokra sem reagált közben a mediabox. Áramtalanítanom kellett és újra bekapcsolni. Ez mindkettő mediaboxra érvényes, és ez azért érdekes, mert a többi menü működik. Sőt, szüleim tőlünk kb. 400 méterre laknak és náluk tökéletesen működik az Interaktív menü is. Mi lehet a baj?

4., Éjszaka lehet észrevenni (amikor a kinti zajok elhalkulnak), hogy eléggé hangos még készenléti állapotban is a rögzítős mediabox. Sőt, nemegyszer még ilyen állapotában is felpörög a ventillátor, amire már simán fel is lehet ébredni (a feleségemnek és nekem sikerült is). Lehet ez ellen tenni valamit?

5., Tegnap sokáig fennmaradtam, mert próbálgattam az új mediaboxot. Kb. éjféltől mindem műsornál megszűnt a jel. Kiírta, hogy „Nincs jel”. Nagyjából 20 percig bírtam várni, hátha történik valami, de semmi. Ma reggel minden kifogástalanul működik megint. (Ugyebár ilyenkor lenne jó ha át lehetne kapcsolni simán az analóg adásokra.) Ha központilag van ez a hiba, akkor milyen gyakran fordul ez elő, mert az nem túl biztató, hogy én már az első éjszakámon belefutottam ebbe.

Segítségeteket előre is nagyon-nagyon köszönöm!!!

#2494 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: kander - Dátum: 2010. 05. 11. 10:13

Sziasztok!
Hozzánk tegnap hozták meg a mediaboxokat, és már több kérdés felmerült bennem. Gondoltam először megkérdezlek benneteket, mielőtt felhívnám az UPC ügyfélszolgálatát, hátha tudjátok rájuk a választ. Szóval szép sorjában:

1., Két tévénk van, mindegyikhez van mediabox. Az egyik sima, a másik rögzítős. Igenám, de a rögzítősön nincs RF kimenet így nem lehet rajta analóg csatornákat nézni (helyi tv-k érdekelnének), csak úgy, ha átdugdosom a mediaboxból a tv-be a koax-kábelt. Hát ez elég kényelmetlen. Szóval, ilyenkor mit lehet tenni?

2., Hasonló a következő problémám is. A rögzítős mediabox mellett van egy DVD-lejátszóm is. És mivel a TV-n csak egy Scart-csatlakozó-bemenet van, akkor dvd-zés előtt ki kell húzni a mediabox Scart-ját a tv-ből, a DVD Scart-ját pedig rádugni. Ez is baromi kényelmetlen. Erre van szerintetek megoldás?

3., A Főmenüben van egy Interaktív menü. Ha ide be akarok lépni, akkor kiírja, hogy „Kérem várjon…”, majd lefagy a box. Kb. 15 percet vártam, hátha történik valami, de sajnos semmi. Más gombokra sem reagált közben a mediabox. Áramtalanítanom kellett és újra bekapcsolni. Ez mindkettő mediaboxra érvényes, és ez azért érdekes, mert a többi menü működik. Sőt, szüleim tőlünk kb. 400 méterre laknak és náluk tökéletesen működik az Interaktív menü is. Mi lehet a baj?

4., Éjszaka lehet észrevenni (amikor a kinti zajok elhalkulnak), hogy eléggé hangos még készenléti állapotban is a rögzítős mediabox. Sőt, nemegyszer még ilyen állapotában is felpörög a ventillátor, amire már simán fel is lehet ébredni (a feleségemnek és nekem sikerült is). Lehet ez ellen tenni valamit?

5., Tegnap sokáig fennmaradtam, mert próbálgattam az új mediaboxot. Kb. éjféltől mindem műsornál megszűnt a jel. Kiírta, hogy „Nincs jel”. Nagyjából 20 percig bírtam várni, hátha történik valami, de semmi. Ma reggel minden kifogástalanul működik megint. (Ugyebár ilyenkor lenne jó ha át lehetne kapcsolni simán az analóg adásokra.) Ha központilag van ez a hiba, akkor milyen gyakran fordul ez elő, mert az nem túl biztató, hogy én már az első éjszakámon belefutottam ebbe.

1. elosztó kell a box elé, vagy csinálsz magadnak, vagy az UPC megcsinálja pénzért.
2. max. azt tudod csinálni, hogy Box-DVDbemenet DVDkimenet-TV bekötést alkalmazol két scarttal, feltéve, hogy a DVD-d kezeli az átmenő jelet kikapcsolt állapotban.
3. Interaktív tartalom nem is tudom, hogy van-e már.
4. füldugó
5. ld. 1. pont

#2495 Felhasználó inaktív   Gubip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: jeeves - Dátum: 2010. 05. 11. 12:25

1. elosztó kell a box elé, vagy csinálsz magadnak, vagy az UPC megcsinálja pénzért.
2. max. azt tudod csinálni, hogy Box-DVDbemenet DVDkimenet-TV bekötést alkalmazol két scarttal, feltéve, hogy a DVD-d kezeli az átmenő jelet kikapcsolt állapotban.
3. Interaktív tartalom nem is tudom, hogy van-e már.
4. füldugó
5. ld. 1. pont

interkatív menű nálam is lefagyott először, utána áramtalanítás és semmi gond nincs azóta

ugyanez a helyzet volt a videótárnál első alkalommal

#2496 Felhasználó inaktív   sanya. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 18:56

Üzenet megtekintéseIdézet: kander - Dátum: 2010. 05. 11. 09:13

Sziasztok!

1. Elosztót javaslok én is.
3. minimum 24 óráig nem lehet használni az interaktív menüt a beüzemeléstől. (Nekem is említették mikor hozták a boxot, hogy egy vagy 2 napig nem nyomogassam az inteaktív gombot, mert lefagyhat.
4. Én időzitős konnektort használok, éjfélkor elveszi az áramot a boxtól és másnap este 6.-kor kapcsol be. (Ezzel áramot is spórolok, mert tudni, hogy sokat eszik készenlétben is.
5. Ha kikapcsolod a boxot akkor egy idő után újraindul. Ha a kikapcsolás, és az újraindulás közben bekapcsolod a boxot akkor előfordulhat a fagyás, vagy egyéb baj. Egyéként nem tapasztaltam még ilyen problémát, hogy nincs jel. Ilyenkor áramtalanítás, újraindítás hátha segít.

#2497 Felhasználó inaktív   kander 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: kander - Dátum: 2010. 05. 11. 09:13

Sziasztok!

Hello!
Na szóval, az első háromnál megoldódott a probléma a segítségetekkel. Leírom hogyan, hátha másnak is akad ilyen gondja.

1., Mivel nincs RF kimenet a rögzítős mediaboxomon, ezért még a mediabox elé kell egy elosztó a bejövő koax-kábelre. Ezt ajánlatos UPC szerelővel csináltatni, mert ha feketén csináljuk és ez kiderül, akkor szankcionálnak minket. A baj csak az, hogy ez egyszeri 3500 Ft (legalábbis nálunk), kiszállással, munkadíjjal és anyagárral együtt. De talán megéri.

2., Vettem egy hármas Scart-elosztót mechanikai kapcsolóval ezer-néhányszáz Ft-ért. Scart csatiját be a TV-be, Scart-aljzatába be a mediabox és a DVD Scart-csatiját és a mechanikai kapcsolójával tudok a megfelelő Scart-ra váltani.

3., Az Interaktív menü csak a munkalap központi lezárásával és a smartkártya aktiválásával válik aktívvá. Ez lehet pár óra, vagy max. 2 nap.

Az 5. kérdésemre, gyanítom az lehet a válasz, hogy azért nem volt digitális jel kb. éjféltől, mert szerintem akkor zárták le hivatalosan a munkalapomat, és akkor aktiválhatták a smartkártyámat a megrendelt csomagnak megfelelően. Ugyanis tegnap még volt HBO-m, HBO2-m, Cinemax-om stb., pedig erre nincs előfizetésem. De lehet, hogy nincs igazam.

A zaj állítólag nem javítható. Meg kell szokni. Nem tudom sikerül-e.

Nagyon köszönöm a különféle segítségeteket!

#2498 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 21:49

Annyit hozzátennék, ha nem butított (1 SCART csatlakozós,RF kimenet nélküli) Thomson készülékeket rendelne a UPC, akkor az elosztó beszerelésért sem kellene külön fizetni.Más kérdés, hohy amikor nálunk januárban beüzemeltek egy Pace boxot, a fali csatlakozót látva a szerelő minden szó nélkül kicserélte a régit, pedig ezen még RF kimenet is van, de látta, hogy eddig is használtunk elosztót. Erre azt mondom, így korrekt.
"Légy szerény mint én..."

#2499 Felhasználó inaktív   Gubip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 10:54

hehe:) Eurosport 1-2 elkezdett 16:9 anamorphban sugározni

analógon nem lehet csinálni valamit, mert nem jó a képarány nem 16:9-es tv-n?

#2500 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: kander - Dátum: 2010. 05. 11. 20:11

1., Mivel nincs RF kimenet a rögzítős mediaboxomon, ezért még a mediabox elé kell egy elosztó a bejövő koax-kábelre. Ezt ajánlatos UPC szerelővel csináltatni, mert ha feketén csináljuk és ez kiderül, akkor szankcionálnak minket. A baj csak az, hogy ez egyszeri 3500 Ft (legalábbis nálunk), kiszállással, munkadíjjal és anyagárral együtt. De talán megéri.

Szia,

Mit szankcionál és ki? Meg mi az, hogy "feketén"? Ezt szerintem a szerelők terjesztik, hogy legyen munkájuk meg pénzük.

Semmi ördöngősség nincs benne, venni egy eloszót és 1 kábelt. Az eddigi régi kábel->box dolgot átkötni régi kábel->elosztó->új kábel->box megoldásra. Ha normális a jelszint akkor nem okoz problémát. Aztán ha nagyon parázik valaki valamitől akkor simán vissza lehet kötni 2 perc alatt.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.