HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#581 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 13. 11:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 12:19

Meg a kábelmodem felől visszafelé menő jelek ne legyenek láthatók kép formájában.

#582 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 18:39

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 14:33

...

Piftuka, ne csinald ezt, Jahno jol mondta: tolts le egy linuxos live CD-t, boot-olj be vele, es probald ki... sokkal olcsobb mint hulyet csinalni magadbol ha esetleg a szerelo notijan megis megy minden hiba nelkul. En csak akkor hivnek kulsost, ha teljesen biztos lennek benne, hogy nem az en cuccomban van a hiba. Marpedig amit te tettel az keves a bizonysaghoz...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#583 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:06

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 17:49

A net és a tv elosztó elé tett még egy szűrőt? Láttam már ilyet.
Vedd ki te is, ha az elosztó után a tv ágon van már egy.

No, akkor leírom mégegyszer, mert lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg fentebb.

A padlásra jön be a kábel, az van elosztva a padláson két felé (nappali és kisszoba), s jön le a házba a plafonon átfúrt két lyukon keresztül a megfelelő helyre (nappali és kisszoba).

A padláson a kettős elosztó előtt nem volt szűrő, a srác rakott be egyet oda. (Miután csodálkozott a szűrő hiányán.)

A padlásról a nappaliba behúzott kábel a TV-s szekrény mellett a falnál ismét ketté van osztva. Ezen részen nincsen szűrő. Az egyik kábel megy a mediabox-hoz, a másik a falon keresztül az én szobámba.

Az én szobámba a nappali felől érkezik a kábel, ott egy kettős elosztó választja ketté. A falból kijövő kábel megy az egyik felébe, s a kábelmodem felől jövő pedig a másik felébe ennek az elosztónak.

Az elosztó másik felén egy kábelcsatlakozó van, onnan jön a kábel a szobámban lévő TV-hez.
A szűrő ezen a részen van. Az elosztó egyes fele és a TV-ből jövő kábel között.

(Amennyiben a szűrő az a 4-5 cm hosszú, a kábellel megegyező vastagságú, csavaros, teljesen fém "izé". Jól mondom? Ez a szűrő?)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#584 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 13. 19:13

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 19:39

Piftuka, ne csinald ezt, Jahno jol mondta: tolts le egy linuxos live CD-t, boot-olj be vele, es probald ki...

Kedves Samott!

Én készséggel és azonnal letöltök egy Linux-os live CD-t, amint elárulod nekem, hogyan töltsek le Linux-os live CD-t egy olyan számítógéppel, amelyiknek éppen az a gondja, hogy a Chello hibája miatt semmit nem tudok letölteni vele!? :)

Idézet

sokkal olcsobb mint hulyet csinalni magadbol ha esetleg a szerelo notijan megis megy minden hiba nelkul. En csak akkor hivnek kulsost, ha teljesen biztos lennek benne, hogy nem az en cuccomban van a hiba. Marpedig amit te tettel az keves a bizonysaghoz...

Én nem esem kétségbe. Egész egyszerűen az UPC ügyintézőjének elmesélem a sztorit, hogy a szerelő srác változtatott a padláson is a kábelezésen (a plusz szűtő beiktatása), s egyértelműen erre vezethető vissza a meghibásodás. Amennyiben az irodai ügyintéző is jön a "nem ingyenes kiszállás" szöveggel, megmondom, hogy akkor nem kérek mást, mint az eredeti állapot visszaállítását a padlás kábelezésén.
Azért pedig nem kérhetnek pénzt. Én ugyanis nem szerelhetem az ő kábelrendszerüket. Az az ő dolguk.

Ha erre sem hajlandó, akkor pedig visszaadom a mediabox-ot, és teljes mértékben a korábbi állapot visszaállítását kérem. Erre pedig jogom van a szerződés szerint is.

#585 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:28

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:06

No, akkor leírom mégegyszer, mert lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg fentebb.

A padlásra jön be a kábel, az van elosztva a padláson két felé (nappali és kisszoba), s jön le a házba a plafonon átfúrt két lyukon keresztül a megfelelő helyre (nappali és kisszoba).

A padláson a kettős elosztó előtt nem volt szűrő, a srác rakott be egyet oda. (Miután csodálkozott a szűrő hiányán.)

A padlásról a nappaliba behúzott kábel a TV-s szekrény mellett a falnál ismét ketté van osztva. Ezen részen nincsen szűrő. Az egyik kábel megy a mediabox-hoz, a másik a falon keresztül az én szobámba.

Az én szobámba a nappali felől érkezik a kábel, ott egy kettős elosztó választja ketté. A falból kijövő kábel megy az egyik felébe, s a kábelmodem felől jövő pedig a másik felébe ennek az elosztónak.

Az elosztó másik felén egy kábelcsatlakozó van, onnan jön a kábel a szobámban lévő TV-hez.
A szűrő ezen a részen van. Az elosztó egyes fele és a TV-ből jövő kábel között.

(Amennyiben a szűrő az a 4-5 cm hosszú, a kábellel megegyező vastagságú, csavaros, teljesen fém "izé". Jól mondom? Ez a szűrő?)

Valami nagyon gázos az elosztásodnál, vagy csak én nem értem jól.
Az eredeti állapotnak így kellett kinéznie.

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#586 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:28

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:13

Én készséggel és azonnal letöltök egy Linux-os live CD-t, amint elárulod nekem, hogyan töltsek le Linux-os live CD-t egy olyan számítógéppel, amelyiknek éppen az a gondja, hogy a Chello hibája miatt semmit nem tudok letölteni vele!? :)

Mintha azt irtad volna, hogy az ftp mukodott hiba nelkul... ezt ugyanonnet tudod letolteni, ahonnet a teszt fajlt toltotted: ftp://ftp.fsn.hu/pub/CDROM-Images/ubuntu/...esktop-i386.iso

Samott ;)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#587 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 13. 20:10

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:28

Valami nagyon gázos az elosztásodnál, vagy csak én nem értem jól.
Az eredeti állapotnak így kellett kinéznie.

Ez a rajz tök jó! :) Te csináltad? Majdnem jó, de kiegészítem. (Sajnos én nem tudok ilyen rajzot összehozni.)

Az eredeti állapot szerint a kábel így jött:

"Antenna"--->Utcai pózna--->Padlás--->ELOSZTÓ
                                  _ _ __ __ _ _ _ _ _ / \
    PLAFON PLAFON  / PLAFON PLAFON      \ PLAFON PLAFON  PLAFON PLAFON
                                /                                    \
TV<_ _Kisszoba <_/                                        \_ _ _>NAPPALI_ __>ELOSZTÓ_ _ _  >TV1
                                                                                                                /
                                                                        FAL FAL FAL FAL FAL FAL / FAL FAL FAL FAL FAL FAL
                                                                                                          /
              TV2<_ _SZŰRŐ<_ _ ELOSZTÓ<_ _ _ _ ÉN SZOBÁM<_ _ _ _ / 
                                                    \
                                                      \                  (UTP)
                                                  KÁBELMODEM_ _ _ _  _ __ >SZÁMÍTÓGÉPEM

Nem tudom, mennyire áttekinthető (és remélem, nálatok nincsen szétcsúszva). Annyi változás történt, hogy a padláson egy szűrőt rakott a kábelre a szerelő. (Azt nem tudom, hogy a padlásra bejövő fő vezetékre, vagy a kettéválasztás után a nappaliba bejövő kábelre rakta-e.)

#588 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 13. 20:28

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:28

Mintha azt irtad volna, hogy az ftp mukodott hiba nelkul... ezt ugyanonnet tudod letolteni, ahonnet a teszt fajlt toltotted: ftp://ftp.fsn.hu/pub/CDROM-Images/ubuntu/...esktop-i386.iso

Samott ;)

Jogos, köszönöm!  :up: Egyúttal elmondom, hogy amint olvastam ezt a hozzászólásodat, már el is kezdtem letölteni.  ;)

Közben elkezdtem a fenti ábrát megrajzolgatni (tartott vagy 10 percig), ránéztem a letöltésre és...

Most már az FTP sem megy. 0,4%-nál megállt ez is. Újraindítottam, 0,5%-ig elment, de megint megállt. Még egy próbát tettem, most 0,6%-on áll.

Kijelenthetem most már teljes bizonyossággal, hogy nem nálam van a hiba?  :think:

#589 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 20:45

Szerintem hiányzott a fenti szűrő, de nyilvánvalóan rossz helyre tette. Ugyanis a kisszobába vezető leágazásra kellett volna tennie, hogy az attól a tévétől visszaverődő jeleket szűrje. Most a kábelmodem felől érkező, visszafelé küldött jeleket szűri, ezért nem kap visszajelzést az adatküldő oldal, ezért áll le a letöltés.

#590 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 20:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 21:28

Kijelenthetem most már teljes bizonyossággal, hogy nem nálam van a hiba?  :think:

Ha az ftp se mukodik, akkor mar mas a leanyzo fekvese... ;)

Samott

#591 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 21:27

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 21:10

Ez a rajz tök jó! :) Te csináltad? Majdnem jó, de kiegészítem. (Sajnos én nem tudok ilyen rajzot összehozni.)

"borzalom"

Nem tudom, mennyire áttekinthető (és remélem, nálatok nincsen szétcsúszva). Annyi változás történt, hogy a padláson egy szűrőt rakott a kábelre a szerelő. (Azt nem tudom, hogy a padlásra bejövő fő vezetékre, vagy a kettéválasztás után a nappaliba bejövő kábelre rakta-e.)

Hát itt a baj. Annak úgy kellett volna lennie, ahogy rajzoltam. (pár húzás  Microsoft paintban)
Tv-t osztani csak a TAP-osztó után szabad.
Kép
(Ezt rajzoltam a padlásra) (in=be, out=tv, TAP=kábelmodem osztatlanul, szűrő nélkül)
Ha ott normál osztó van, (splitter) egyenlő kimenetekkel, akkor már eredetileg is rossz volt a szerelés.
Kép
Ezt csak a TAP out portjára, szűrő után kötheted.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#592 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 22:08

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 22:27

(in=be, out=tv, TAP=kábelmodem osztatlanul, szűrő nélkül)

Ebben egészen biztos vagy :think:

Hm. Nálam több helyen van tap osztó, de a tap részére minden esetben a tv van dugva, és az out részein (sorba osztva) pedig a kábelmodem, és jól működik...

bejövő
         -----in  out---------in   out--------in  out---------kábelmodem
                tap             tap             tap 
                 I               I               I
                 TV              TV              TV

Valahogy igy...

Szűrő nincs sehol.

Szerkesztette: Attees 2008. 04. 13. 22:10 -kor

Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#593 Felhasználó inaktív   zint 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 13. 22:09

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:10

"Antenna"--->Utcai pózna--->Padlás--->ELOSZTÓ
                                  _ _ __ __ _ _ _ _ _ / \
    PLAFON PLAFON  / PLAFON PLAFON      \ PLAFON PLAFON  PLAFON PLAFON
                                /                                    \
TV<_ _Kisszoba <_/                                        \_ _ _>NAPPALI_ __>ELOSZTÓ_ _ _  >TV1
                                                                                                                /
                                                                        FAL FAL FAL FAL FAL FAL / FAL FAL FAL FAL FAL FAL
                                                                                                          /
              TV2<_ _SZŰRŐ<_ _ ELOSZTÓ<_ _ _ _ ÉN SZOBÁM<_ _ _ _ / 
                                                    \
                                                      \                  (UTP)
                                                  KÁBELMODEM_ _ _ _  _ __ >SZÁMÍTÓGÉPEM

http://kepfeltoltes.hu/080413/upc_kapcs.ra...ltoltes.hu_.jpg

#594 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 15:59

UPC ELŐFIZETŐK FIGYELMÉBE 2008. ápr. 14., hétfő, 12.28.51

Május 2-ig még nézhető analóg minőségben a fix.tv a UPC digitális elosztásában!

A televízió csatornánk - analóg minőségben - továbbra is elérhető marad; hagyományos módon: a digitális eszközök (mediabox, távirányító) használata nélkül. [/b]

Ezt most valaki értelmezné nekem,mert nem teljessen érthető.
PL.:Hogy lehet analóg a digitálisban?

Fixonline

Szerkesztette: Modika 2008. 04. 14. 16:04 -kor

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#595 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 14. 16:43

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 22:27

Ha ott normál osztó van, (splitter) egyenlő kimenetekkel, akkor már eredetileg is rossz volt a szerelés.
Kép

Ilyen elosztó van a nappaliban. Az egyik "OUT" kimenetről megy a kábel a nappali TV-jébe, amire a mediabox is van kötve. A másik "OUT" kimenetről jön át a szobámba a kábel az oldalfalon keresztül.

Kép

Ilyen van a szobámban, mégpedig az alábbiak szerint:

- A falból kijövő kábel fut az elosztó "IN" részébe

- Az elosztó "OUT" részéből fut egy kábel a Chello kábelmodemjébe.

- Az elosztó "TAP" feliratos részének végén közvetlenül egy szűrő van felszerelve. A szűrő után következik maga a kábel, ami a szobámban lévő TV-be fut.

-------------

Megnéztem a padláson is az elosztót.

Szintén egy ilyen TAP elosztó van beszerelve az alábbiak szerint:

- Az utcáról bejövő kábel fut az elosztó "IN" részébe

- Az elosztó "OUT" részéből fut lefele a plafonon át a nappaliba a kábel

- Az elosztó "TAP" feliratos részének végén közvetlenül egy szűrő van felszerelve. A szűrő után következik maga a kábel, ami a kisszobában található TV-hez fut a plafonon át.

#596 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 14. 16:47

Idézet: zint - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 23:09

Köszönöm a rajzot!  :respect:

Majdnem tökéletes. (A szobámban nem teljesen úgy megy, ahogyan rajzoltad. Lásd legutóbbi hozzászólásomat!)

Ezt kinyomtatom, s erre ráfirkálva már vizuálisan is el tudom magyarázni a reklamációm okát az irodájukban. ;)

#597 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:42

Modika: a digitális műsortovábbítással párhuzamosan a szokásos analóg módon is továbbításra kerül a csatornák nagy része.
És ha digitálisra fizetsz elő, mellette az analógot is megkapod.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 14. 20:47 -kor

#598 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 08:24

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 20:42

Modika: a digitális műsortovábbítással párhuzamosan a szokásos analóg módon is továbbításra kerül a csatornák nagy része.
És ha digitálisra fizetsz elő, mellette az analógot is megkapod.

Ezt én értem.
Nekem már van digitális csomagom.
De jelenleg nincs benne a Fix.TV a digitálisban.
És eléggé hülyén van megfogalmazva a dolog.
A UPC meg egyébként sem szimpatizál a Fix.TV-vel.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#599 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 10:25

Idézet: Modika - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 9:24

Ezt én értem.
Nekem már van digitális csomagom.
De jelenleg nincs benne a Fix.TV a digitálisban.
És eléggé hülyén van megfogalmazva a dolog.
A UPC meg egyébként sem szimpatizál a Fix.TV-vel.

Nyilván úgy értették, hogy elérhető marad az analóg csatornák között. Nálunk még van.

#600 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 10:37

Na a Fix tv az aztan hatalmas veszteseg lesz ha leszedik... ;)

Samott

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.