HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#551 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 10. 08:14

Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 7:46

Két lányom és 3,75  :) unokám van (a pillanatnyilag még legkisebb 20 hónapos)

OFF:
Este 11 után még van az altatós kacsaműsor, nézd meg, ha 10 perc után nem alszol rajta Te is, akkor csodálkoznék :D
ON

#552 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 08:49

Idézet: delacct - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 13:51

Szerencsére ezt meg nem te döntöd el nálunk.Sok gyerek van TV idönként baromi hasznos tud lenni,főleg hogy nekem is meg asszonynak is csak 2 keze van.Előttem szólónak a Bebetvnél jobban siratom a 2 éve eltüntetett Nickelodeon csatornát.(Nem vették meg mert drága....)
A szocializációt meg szerintem se itt oldjuk meg.

A Digitális csomagban újra feltűnt a Nickelodeon!  :)
Mi is nagyon nehezményeztük annak idején,amikor kikerült.

De azért jó lenne,ha bekerülne a Kidsco és a Boomerang is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#553 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 10:54

Idézet: lildiko - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 8:46

Nem gondoltam, hogy rossz szülő vagy, csak bizonyos helyzetekről mondtam - saját és szülőtársaim tapasztalatai alapján - véleményt.

Legközelebb talán kevésbé ledorongoló stílusban... ;)

#554 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 22:05

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 1:19

Ha jól vettem ki, Budapesten az összes HBO előfizető automatikusan kap egy STB-t az HBO digitális vételéhez. Mármint anélkül, hogy többet kellene fizetnie.

Na most ez nagyon szép dolog, de az egy dobozt hurcolásszam a lakásban, ha a filmet a szobában akarom nézni, majd a nappaliban és utána kaja közben?  :reklamacio:
Ezért nem akarok digitálisra átállni, mert nekem nem kell a dvd kép... a tunerek sem nyomnak 5.1-es hangot. Akkor meg elég a sztereó és az analóg, oszt csókolom.
Szóval mi a túróért adnak STB-t, ha én úgy fizettem elő, hogy csomagot fizetek nem tévét és STB-t. Akkor három tuneremhez 3 STB kell? És van egy videóm, öcsémnél egy másik tuner és egy videó, tesóméknál tévé, anyáméknál tévé. Akkor aszongya ez összesen nyolc. Plusz a chello leosztás. Ennyi STB-t majd csak nem fogunk kérni, és a UPC is elsírja magát...  :Đ
Gondolom értitek, hogy egy 1+3 szobás lakásba nem elég az egy STB... Főleg ha valakinek több tunere van a gépben vagy a médiacenterében, aminek lényege, hogy egy adást nézel és másikat veszel.
Na erre kössön csomót a UPC és a digitális sugárzás...  :Đ  :omg:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#555 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:00

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 22:05

Na most ez nagyon szép dolog, de az egy dobozt hurcolásszam a lakásban, ha a filmet a szobában akarom nézni, majd a nappaliban és utána kaja közben?  :reklamacio:
Ezért nem akarok digitálisra átállni, mert nekem nem kell a dvd kép... a tunerek sem nyomnak 5.1-es hangot. Akkor meg elég a sztereó és az analóg, oszt csókolom.
Szóval mi a túróért adnak STB-t, ha én úgy fizettem elő, hogy csomagot fizetek nem tévét és STB-t. Akkor három tuneremhez 3 STB kell? És van egy videóm, öcsémnél egy másik tuner és egy videó, tesóméknál tévé, anyáméknál tévé. Akkor aszongya ez összesen nyolc. Plusz a chello leosztás. Ennyi STB-t majd csak nem fogunk kérni, és a UPC is elsírja magát...  :Đ
Gondolom értitek, hogy egy 1+3 szobás lakásba nem elég az egy STB... Főleg ha valakinek több tunere van a gépben vagy a médiacenterében, aminek lényege, hogy egy adást nézel és másikat veszel.
Na erre kössön csomót a UPC és a digitális sugárzás...  :Đ  :omg:

Mivel a UPC egy előfizetésre csak max. 3db boxot ad ezért értelmetlen ezen mérgelődni.
Majd ismét az lesz mint anno gyermekkoromban mikor a TV luxus cikknek számított és a TV-zés össznépi banzáj volt. Most majd a család szépen összeül a szobában megnézi a filmet aztán szépen nyugovóra térnek  :D . Végül is jó dolog mert a család összejön de a kevesebb TV kevesebb villanyszámlát is jelent  :Đ

#556 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 8:00

Mivel a UPC egy előfizetésre csak max. 3db boxot ad ezért értelmetlen ezen mérgelődni.

Így van, mit akar túlfogyasztan a paraszt, nem igaz? Mi az, hogy háromnál több végpont (tv, pc, dvd/video) legyen egy lakásban? Örülnének inkább, hogy nem jegyre adják a Balázs-showt :D

Hogy mondta, "előőőfizető', meg "ügyfél", meg "szolgáltatató?" Lebetűzné, kérem?

A stdby-ban 20W-ot evő boxot meg be kéne tiltani, punktum. (Két vagy három kompakt fénycső fogyasztása 24 órában? Ilyenért a Matávot anno (RLL telefonhosszabbító) ügyében elkaszálták szépen: ki kellett fizetniük a villanyszámla többletet. Bár, most nem csak az összegszerűségről, hanem a pazarlásról is szó van.)

Szerkesztette: llamada 2008. 04. 11. 08:46 -kor

#557 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:53

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 8:44

A stdby-ban 20W-ot evő boxot meg be kéne tiltani, punktum.

Be bizony.
Az én 4 éves Pioneer DVR-520 asztali HDD-s DVD felvevőm standby módban 0.68W  :Đ
De a 94-ben vett Grundig 4 fejes VHS videóm is 9W-ot fogyaszt standby módban.
Ma 2008-ban amikor az energiatakarékosság, a környezetvédelem már elsődleges szempont kiadni olyan készülékeket melynek ilyen nagy a teljesítményfelvétele standby módban az nem tekinthető se emberbarátnak se környezetkímélőnek.

#558 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 13:40

Mai ererdmény: (Valahol Budapesten, UPC ügyfélkiszolgáltatottsági irodában:)
Az Ön előtt várakozók száma: 13.

Ezennel népi játékot hirdetek, a játék neve: UPC pontgyűjtő akció.
A szabályok a következők: Egy héten át legalább három, egymást követő napon egyet-egyet kell húzni egy  upc ügyfélszolgálati iroda sorszámosztó gépéből.
Akinek a héten a maximális összpontszámot (1 várakozó=1 pont) sikerül elérnie, az nyer azon a héten, és elküldheti a GVH-nak a pakkot.
(A többiek is.)
Nyeremény: rövidebb sorok a UPC ügyfélszolgálaton. (Ügyfélhívót "tekerni" nem ér, az odaéréskori elsőként kiadott cédulát tessék eltenni...)

#559 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 17:11

Sziasztok! En ma kaptam meg a set-top-boxomat. Sima digitalis adas, se HD se semmi. Legalapabb doboz, Pace DC621KU vagy mi. Hat hogy a kepminosegjavulasnal valami atutobbre szamitottam, az hagyjan, viszont valamivel interferal az a szerencsetlen cucc, mert halvanyan lathato szurke csikok lebegnek a kepen, illetve hallhato egy mely bugas (gerjedes) is. Mi lehet ez? A szerelo csak szettarta a kezet, hogy ez nem az o problemaja... Kikapcsolgattam szinte mindent a kornyeken, ugyanugy bug, meg szellemkepezik. Kiprobaltam a DVD-s scart kabelt, semmi valtozas.  :rolleyes:  :reklamacio:

Tippek kellenenek. Koszi.
thundermix

#560 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 11. 17:43

Nálunk is kb. 1,5 órája kötötte be a szerelő a médiabox-ot.

A képminőséggel nekem nincsen problémám. A TV egy teljesen átlagos, normál mono Samsung 72 cm-es készülék. Mégis érezhetően jobb a kép minősége az analóg adáshoz képest.

Az ellenben létezhet, hogy a digitális TV "bekavart" a Chello internetnek? Mert most brutális módon belassult a letöltés sebessége nálam.

Úgy tűnt fel, hogy a youtube-on nézegettem videoklipeket, s 3-4 másodpercenként szaggatni kezdett. Először arra gondoltam, hogy a "szokásos" esti youtube túlterheltség, de rájöttem, hogy ahhoz még korai az időpont.

Megnéztem más hasonló oldalakat és azokon sem tudtam online videót nézni.

Kipróbáltam a letöltést olyan oldalról, ahonnan tudom, hogy maximális sebességgel szokott letölteni. Elindul maximummal (150 KB/s; 1 Megabit-es Chello Minimum-om van), majd fokozatosan belassul, végül teljesen megáll.

Mi a fene ez?  :confused: Hívhatom is az UPC supportot?  :rolleyes:  :reklamacio:

Szerkesztette: Piftuka 2008. 04. 11. 17:44 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#561 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 18:06

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:11

Sziasztok! En ma kaptam meg a set-top-boxomat. Sima digitalis adas, se HD se semmi. Legalapabb doboz, Pace DC621KU vagy mi. Hat hogy a kepminosegjavulasnal valami atutobbre szamitottam, az hagyjan, viszont valamivel interferal az a szerencsetlen cucc, mert halvanyan lathato szurke csikok lebegnek a kepen, illetve hallhato egy mely bugas (gerjedes) is. Mi lehet ez? A szerelo csak szettarta a kezet, hogy ez nem az o problemaja... Kikapcsolgattam szinte mindent a kornyeken, ugyanugy bug, meg szellemkepezik. Kiprobaltam a DVD-s scart kabelt, semmi valtozas.  :rolleyes:  :reklamacio:

El nem engedtem volna így...
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#562 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 18:08

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:43

A képminőséggel nekem nincsen problémám. A TV egy teljesen átlagos, normál mono Samsung 72 cm-es készülék. Mégis érezhetően jobb a kép minősége az analóg adáshoz képest.

Az ellenben létezhet, hogy a digitális TV "bekavart" a Chello internetnek? Mert most brutális módon belassult a letöltés sebessége nálam.

Úgy tűnt fel, hogy a youtube-on nézegettem videoklipeket, s 3-4 másodpercenként szaggatni kezdett. Először arra gondoltam, hogy a "szokásos" esti youtube túlterheltség, de rájöttem, hogy ahhoz még korai az időpont.

Kipróbáltam a letöltést olyan oldalról, ahonnan tudom, hogy maximális sebességgel szokott letölteni. Elindul maximummal (150 KB/s; 1 Megabit-es Chello Minimum-om van), majd fokozatosan belassul, végül teljesen megáll.

Mi a fene ez?  :confused: Hívhatom is az UPC supportot?  :rolleyes:  :reklamacio:

En ezt direkt megkerdeztem a szerelotol, es megnyugtatott, hogy az egesz digitv orulet egy masik frekvencian zajlik. Mashol lesz a gondod forrasa, nekem azota is megy 20/3-mal a net miota be van kotve a bit tv :)
thundermix

#563 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 09:01

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 19:08

En ezt direkt megkerdeztem a szerelotol, es megnyugtatott, hogy az egesz digitv orulet egy masik frekvencian zajlik. Mashol lesz a gondod forrasa, nekem azota is megy 20/3-mal a net miota be van kotve a bit tv :)

Biztos vagy benne, hogy "máshol lesz a gond"?

Lássuk csak... 2007 decembere óta, amióta bekötötték soha nem volt ilyen gond; egyetlen alkalommal sem. Tegnap sem. Tegnap délelőtt még jó volt. Tegnap 16.00 órakor is jó volt. Kijött a szerelő, bekötötte a Digitális TV-t, rögtön utána rossz lett a Chello internet. Azóta változatlanul rossz.

Akkor mégis mire gondoljak, hogy mi okozza?  :think:

#564 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 09:09

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:43

A visszirányba belebeszélhet valamilyen eszköz (tv, video) a kábeleden, ez okozhatja a Chello lassulását. A digitális tv adásnak nem kell visszirány (a szerelő szerint). Hogy van a kábel a lakásban? Mit változtatott a szerelő a mediabox bekötésekor a kábelezésen?
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#565 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 09:15

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:11

én földhurokra gyanakodnék. A kábeltv földelve szokott lenni valahol messze, és ha PC  is van a rendszerben, akkor az is földelve van. De PC helyett lehet bármi más, amelynek 3 érintkezős a 220 Voltos csatlakozása. A kettő föld között áram folyik át a készülékeken, ez szokott búgást okozni. Ha kihúzod az antennát a falból, vagy a pc felé csatlakozást, meg kéne szűnjön a búgás, ha földhurok okozza.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#566 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 09:59

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 10:09

A visszirányba belebeszélhet valamilyen eszköz (tv, video) a kábeleden, ez okozhatja a Chello lassulását. A digitális tv adásnak nem kell visszirány (a szerelő szerint). Hogy van a kábel a lakásban?

Családi házban lakom, a kábelek az utcáról, a villanyoszlop felől jönnek be a házba. A TV kábel a padlásra fut be, onnan jön le a nappaliba, de van előtte egy elosztó, mert a kisszobába is fut onnan a tetőről le kábel.

Az én szobámba pedig a nappaliból, a falon átfúrt lyukon keresztül jön be a TV kábel. Ott a nappaliban a falnál egy elosztó választja ketté.

A mediabox a nappaliba került, az ottani TV-vel használjuk. A számítógép az én szobámban van. Egy elosztó segítségével jut el a TV kábel a TV-hez, illetve abból jön ki egy másik kábel a kábelmodembe.

Semmi router, semmi extra. A számítógépem és a kábelmodem van összekötve, UTP kábellel.

Idézet

Mit változtatott a szerelő a mediabox bekötésekor a kábelezésen?

Na ez az, ami érdekes, és én is gyanítom, hogy valamit elszúrt. Ugyanis a mediabox beszerelése előtt felment a padlásra megnézni hol és hogyan futnak a kábelek. Majd meglepődve kérdezte tőlem:

"A kollégáim, amikor anno behúzták a kábeleket, s elosztották (megj.: a kisszoba felé és a nappaliba menő kábelre), akkor nem raktak elé szűrőt? Pedig kellett volna. Ez a kollégáim hanyagsága."

Hát én erre nem tudtam mit mondani. A srác berakott egy szűrőt.

Ezután lejöttünk a padlásról, megnézte azt, hogy a számítógépemnél hogyan történt a kábelezés, s közölte:

"Látom, ide a kábelelosztó elé raktak a kollégáim szűrőt."

(Megj.: Mi azóta az UPC előfizetői vagyunk, amióta a kábelt elhozták legelőször az utcánkba. A padlásra a jelenlegi - mert ez már nem az eredeti - kábelezés jópár éve történt, amikor az UPC modernizálta a kábelrendszerét. Emlékeim szerint van már 8-10 éve is.
A kábelmodemet pedig értelemszerűen 2007 decemberben kötötte be két Chello-s dolgozó a jelenlegi módon.)

Én nem értek hozzá, de nem lehet ez a baj? Hogy két helyen is van most már szűrő?  :confused:  Egy fent a padláson a kábelelosztó előtt, és a kábelmodem kábelelosztója előtt is.

#567 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 12. 10:06

Hali!

A régi azt hiszem "otthon" csomagnak mi az új megfelelője? A családi csomag a silver? A sima kábeles tv-re továbbra is fizethetek? Nem értem, hogy mi értelme, hogy áttérjek a digitális tv, ráadásul többe is kerül. Talán egy pár csatornával kapok többet úgy látom, de annyit nem ér meg nekem.

#568 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 10:24

Egyébként most nagyon felhúztam magamat az UPC-n. Az imént beszéltem az egyik internetes online support-os emberrel.

Már az felháborító, hogy tarifás vonalon kell hívni őket. Ezen kívül nagyjából 5-6 percig tartott (a várakozási idő és a reklámszövegek miatt), mire ténylegesen oda jutottam, hogy szóba elegyedhettem valakivel.

"Természetesen" először egy hozzá nem értő csaj (csak akkor miért az internetes support részen dolgozik) jelentkezett be, akinek miután elmondtam a problémámat (fél perc elment feleslegesen), közölte, hogy kapcsol egy "hozzáértő internetes kollégát". Nagyjából 1 perc várakozás után bejelentkezett egy fiatalember.

Neki részletesen elmondtam, mi a gond. (Hogy bármit töltök lefelé, pár másodperc után nullára lemegy a sebesség, és megáll a letöltés, s online videókat sem tudok nézni; csak a böngészés - mivel ez nem folytonos adatfolyam - megy.)

Azonnal teszteltetett velem.
Először ezt kellett letöltenem: ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/128T

Ennek nagyjából konstans, 156-157 KB/sec körüli a sebessége. Nem csökken.

Ezután ez a fájl következett: http://files.letoltes.com/biztonsag/t2007p...magazine_hu.exe

Na itt azonnal előjött a probléma. Pár másodperc után nullára esik a sebesség, s megáll a letöltés.
Ezután a futó alkalmazások iránt érdeklődött, s kérte, hogy kapcsoljam ki a ZoneAlarm Pro-t, és a Panda Antivirus-t, majd próbáljam újra a fenti fájlt.

Nem történt változás. Továbbra sem jó.

Ezután újra kellett indítanom a gépet "Safe Mode with Networking" opciót választva. Beloggoltam admin-ként, ezúttal nem az Opera-t, hanem az Internet Explorer-t (miért gondolja minden supportos, hogy a böngésző okozza a problémát?  :rolleyes: ) használva kellett a fenti fájlt letöltenem.

1%-nál, 452 KByte letöltése után ebben az esetben is megállt a letöltés.

S utána következett amin felhúztam magam. Amikor kértem, hogy küldjön valakit megnézni, akkor azt mondta, hogy erre nem tud kiszállást előjegyezni, mert az FTP kapcsolatnál minden rendben volt a letöltéssel, csak a HTTP nem működik, így nálam van a hiba.

Erre kifejtettem neki amit fentebb is írtam, hogy addig a másodpercig amíg a mediabox-ot be nem kötötte az UPC-s emberke tegnap, 3 hónapja folyamatosan jó volt a Chello szolgáltatás nálam, s csak azóta nem működik. S hogy nem vagyok kábelszerelő szakértő, de pusztán a logika alapján egyértelműen a mediabox beszerelésére vezethető vissza a hiba.

Erre közölte, hogy ő ezt nem tartja valószínűnek, ehhez győződjek meg egy másik számítógéppel is a hiba fennállásáról. A gépen más operációs rendszer fusson, lehetőleg Linux.

Mondtam neki, hogy nincs ismerősöm, aki el tudna jönni hozzám egy laptoppal, a Linux-hoz nem értek, soha nem használtam, de Windows környezetben távolról sem vagyok amatőr, a gépem nincsen agyontelepítve, s egyébként sem változtattam semmit a mediabox beszerelése előtti állapothoz képest, így kizárom, hogy az operációs rendszerem, vagy a számítógépem okozza a hibát.

Erre közölte, hogy kiküldhet egy technikust, de amennyiben az ő laptopja nem jelez hibát, úgy ki kell fizetnem a kiszállás költségét. Hát az apjuk 'szát!  :reklamacio:

Ráadásul meglehetősen gúnyoros felhanggal többször is közölte, kihangsúlyozta, hogy a "kolléga az Ön számítógépéhez nem fog nyúlni. Nem hozza rendbe Ön helyett a számítógépét. Még nincsenek olyan kollégáink, akik az ügyfél számítógépét megjavítják. A kollégám nem fog az Ön gépéhez hozzányúlni".

Hát ezen felhúztam magamat, s mondtam, hogy még majd jelentkezem.

A gond csak az, hogy egy ismerősöm sincsen, aki számítógépet (nyilván laptop lenne ideális) tudna ide hozni, ráadásul mindjárt Linux-al... (Persze a Vista, vagy a Win98 is jó lenne gondolom, mert más oprendszerek.)

#569 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 11:06

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 10:59

Ezután lejöttünk a padlásról, megnézte azt, hogy a számítógépemnél hogyan történt a kábelezés, s közölte:

"Látom, ide a kábelelosztó elé raktak a kollégáim szűrőt."

Én nem értek hozzá, de nem lehet ez a baj? Hogy két helyen is van most már szűrő?  :confused:  Egy fent a padláson a kábelelosztó előtt, és a kábelmodem kábelelosztója előtt is.

Nem értek hozzá,de lehet,hogy a szűrőkkel van a baj.
Nálam 3 csatlakozás van és mindegyiknél volt szűrő.
Amikor hozta a szerelő a boxot arról a csatlakozóról leszedte a szűrőt amelyik a modem és a box felé osztja a jelet.

Próbáld leszedni te is a modem előtti szűrőt és meglátod mi lesz.
Kárt nem okozol vele.

#570 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 12:34

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 12:06

Próbáld leszedni te is a modem előtti szűrőt és meglátod mi lesz.
Kárt nem okozol vele.

De nem a modem előtti szűrő az új a korábbi állapothoz képest, hanem amit a padlásra rakott be a srác. (Ezek szerint lehet, hogy anno nem véletlenül hagyták el a szűrő beszerelését oda?  :think: )

A másik, hogy nem nagyon figyeltem mivel szöszölt a srác... a szűrő az a henger alakú, kb. 4-5 cm-es fém dugó, ami a falból kijövő koax kábel és a kis fém házas "egyből kettőt" elosztó között van?

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »